Mainos

Juhannus 2021 Helsingissä

Mitä tehdä tai minne mennä juhannuksen aikaan Helsingissä? Juhannuksena monet matkaavat maalle keskikesän viettoon ja hiljenevä Helsinki tuo oman viehätyksensä kaupunkijuhannuksen viettoon. Pienten Helsinki kokosi vinkit juhannusaaton ja juhannuspäivän viettoon kaupungissa lasten kanssa. Vinkeissä on mukana niin tapahtumia kuin muutakin tekemistäkin keskikesän aikaan.

Huom! Poikkeuksellinen kesä voi vaikuttaa palveluiden tarjontaan. Huomioithan voimassa olevat ohjeistukset ja rajoitukset sekä tarkastat viimeisimmät tiedot organisaatioiden omilta sivuilta.

Keskikesän juhlia Helsingissä

Perinteisiä juhannusjuhlia leikkipuistoissa ei järjestetä vuonna 2021.

Mustasaari on avoinna juhannusaattona perjantaina 25.6. klo 12-20.
Saunomista (ei varmaa tietoa vuoden 2021 tilanteesta), uimista,herkkuja ja paljon tekemistä ihanalla kesäsaarella. Mustasaaressa asuu myös kesäkausina kotieläimiä ja viereisessä saaressa lampaita. Lautta saarelle lähtee Taivallahden rannasta (pieni lauttamaksu, käteismaksu). HUOM! Varaa lauttapaikka ennakkoon viimeistään 23.6.2021:
https://link.webropol.com/s/mustasaarenjuhannus
Lue lisää: Hellepäivä Mustasaaressa

Midsummer Madness -tapahtuman konsertteja Musiikkitalon terassilla juhannusaattona perjantaina klo 14-17.30. Vapaa pääsy.

Vapaamuotoista juhannuksen viettoa Villa Wuorion pihapiirissä Laajasalossa. Myynnissä picnic-koreja (ennakkotilaus), vuokrattavana pieniä grillejä, musiikkia sekasaunamahdollisuus (maksullinen). Järjestäjän mukaan sopii hyvin perheille.

Seuraavat, perinteiset juhannusjuhlat on ainakin peruttu juhannuksen 2021 osalta:
– Karjalainen kesäkoti Villa Salmelan juhannusjuhla on peruttu vuonna 2021.
– Seurasaaren juhannusvalkeita ei järjestetä vuonna 2021.
– Stansvikissa ei polteta juhannuskokkoa tänä vuonna.


Juhannuskokkoja Helsingissä

Päivitys 24.6.2021: Metsäpalovaroitus on päättynyt Uudellamalla ja ainakin Kaivopuistonrannssa lähellä Cafe Ursulaa, Lauttasaaressa HKL:n kesämaja-alueella* sekä Tuusulassa Tuusulanjärven rantakohteissa poltetaan tämän hetkisen tiedon mukaan juhannuskokkoja. Myös Isosaaressa syttyy juhannuskokko.

Mainos

*Lauttasaaren Länsiulapanniemellä HKL:n kesämaja-alueella toimiva sympaattinen kesäkahvila Puhvetti on myös avoinna juhannuksena.

Metsäpalovaroituksen voimassaolo estää juhannuksena 2021 juhannuskokkojen polttamisen. Juhannuskokkoja on ollut perinteisesti esimerkiksi Kaivopuiston rannassa, Lauttasaaren kokkokalliolla, Karjalaisten kesäkodilla, Seurasaaressa sekä Isosaaressa. Poikkeustilanteen vuoksi myös monia juhannusjuhlia on peruttu.


Tekemistä juhannuksen aikaan

Pienten Helsinki suosittelee: Juhannusaaton aamu kannattaa aloittaa Hakaniemen hallissa ja torilla keskikesän toritunnelmassa. Torilta soi haitarimusiikki ja myynnissä on keskikesän herkkuja, mansikoita sekä koivunoksia koristamaan kaupunkijuhannusta. Kahvisiskojen teltalla soi haitarimusiikki.
Kesällä 2021 Hakaniemen torille voi matkustaa lautalla Kruunuvuorenrannasta!

Porvoo: Saaristotunnelmaa juhannukseen Pellingen kesätorilta juhannusaattona perjantaina klo 9-12. Matkalla myös lyhyt lossimatka, joten retki on varmasti elämys pienille. Lisätiedot Pellingin sivulta.

Seurasaaressa voi ulkoilla normaaliin tapaan, vaikka juhannusjuhlia ei tänä vuonna järjestetäkään. Seurasaaren ulkomuseo avoinna myös juhannuksena päivittäin klo 11-17. Ulkomuseon taloihin pääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta. Seurasaareen on vapaa pääsy ja saaressa on myös hieno uimaranta.

Meilahden ruusutarhassa kukkivat juhannusruusut. Vapaa pääsy.

Hiljenevä Helsingin keskusta on jo itsessään elämys. Myös esimerkiksi Kaisaniemen Kasvitieteelliseen ulkopuutarhaan pääsee tutustumaan juhannuspyhinä joka päivä klo 9–20.

Leikkipuistoon juhannuksena? Vinkit parhaisiin leikkipaikoihin sekä uusimpien leikkipaikkojen esittely löytyvät Pienten Helsingistä.

Linnanmäen huvipuisto on avoinna päivittäin klo 11-22. Vapaa pääsy.

Korkeasaari on avoinna myös juhannuksena. Vierailuaika tulee varata etukäteen. Sisäänpääsymaksu.

Vantaan puolella esimerkiksi Tiedekeskus Heureka on avoinna myös juhannuksena.

Fallkullan sekä Haltialan kotieläintilan ulkona laiduntavia eläimiä pääsee katsomaan koko juhannuksena. Fallkullassa eläimet ulkoilevat sään salliessa yleensä noin klo 10-14.30, Haltialassa yleensä myös muina aikoina. Kotieläintiloille on vapaa pääsy. Lue lisää Pienten Helsingin Eläimiä kaupungissa -jutusta.

Lammassaari ja Kuusiluoto vievät luonnonrauhaan keskellä kaupunkia. Lammassaareen pääsee enteettömästi myös rattaiden kanssa, mutta Kuusiluodon retkeä varten rattaat kannattaa jättää odottamaan Lammassaaren puolelle. Kuusiluodolla voi tavata saaressa vapaana liikkuvia lampaita, ihailla Helsinkiä, syödä eväitä sekä nauttia luonnosta.

Kuusisaaressa voi tavata lampaita.

Tuusula: Juhannus Tuusulanjärven rannalla ja esimerkiksi Pienellä eläintilalla? Lisätiedot Visit Tuusulanjärvi-sivustolta.

Muista myös: Pienten Helsingin Kesä Helsingissä –juttusarja!

Pienten Suomi

Pienten Suomi on Pienten Helsingin pikkusisko, joka vinkkaa tekemistä ja kokemista koko Suomessa. Mukana myös paljon vinkkejä lähiseudulle ja päiväretkiin sekä suuri parhaiden leikkipaikkojen listaus ympäri Suomen!

Helsingin saaristoreitit

Helsingin merialueilla on useita erilaisia saarikohteita, joihin pääsee reittiliikenteen kyydissä kesäkaudella. Pienten Helsinki kokosi Helsingin saaristoreitit sekä saarihyppelyt yhdelle sivulle ja vinkkaa mitä kaikkea Helsingin meriteitse saavutettavissa saarissa voi kokea. Useimmat reittialukset kulkevat myös juhannuksena ja keskikesän juhlaa pääsee viettämään Helsingin saariin. Huom. Osa aluksista varaa paikkoja etukäteen!

Esimerkiksi JT-Line järjestää juhannusristeilyjä Helsingin saaristoon.

Helsinki Biennaali kuvataidetapahtuma Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021.

Mainos

Suomenlinnan lautat kuljettavat seikkailijoita myös juhannuksena, mutta osa saaren palveluista saattaa olla juhannuksen aikaan kiinni. Varaa siis mukaan eväitä ja nauti Suomenlinnan ainutlaatuisesta tunnelma ja seikkaile luolissa rauhassa.

Vartiosaareen pääsee tänä kesänä aurinkolautalla Reposalmen yli ja saaressa riittä luontoa ja keskikesän tunnelmaa. Vartiosaaren kesälapaat ovat myös saapuneet. Lisätietoa venematkasta ja maksuista lautan omilta sivuilta.

Espoon upeat saaret ja rannat tarjoavat juhannuksen tunnelmaa ja tekemistä, lue lisää Visit Espoon sivuilta. Esimerkiksi retki saaristomuseo Pentalaan sopisi myös juhannuksen aikaan.

Muista myös: Pienten Helsingin Kesä Helsingissä –juttusarja!


Uimaan

Helsingin yleisillä uimarannoilla on aurinkoisen juhannuksena usein hyvin tilaa. Myös Kumpulan ja Uimastadionin maauimalat ovat avoinna myös juhannuspyhinä (sisäänpääsymaksu). Pandemiasta johtuen maauimaloihin otetaan vain rajallinen määrä asiakkaita. Lue lisää Uimapaikkoja hellepäiviin -jutusta.
Huom! Ajantasaiset uimavesitiedot löytyvät ulkoliikunta.fi -palvelusta

Espoossa Leppävaaran maauimala on avoinna juhannuksena: juhannusaattona klo 10-17, juhannuspäivänä ja sunnuntaina klo 9-19 (sisäänpääsymaksu). Myös Tapiolassa sijaitseva kahluuallas on avoinna.

Allas Sea Poolille pääsee saunomaan ja uimaan myös juhannuspyhinä. Alueella on myös lastenallas. Lisätietoa Allas Sea Poolin sivuilta. Sisäänpääsymaksu.


Muista myös

Pienten Helsingin Kesä Helsingissä –juttusarja!

Juhannuksena hiljenevä kaupunki on mitä mainioin paikka tutkia uusia paikkoja ja retkeillä mielenkiintoisissa kohteissa. Pienten Helsingin Helsingin paikat -artikkelista löytyy lisää paikkoja, jotka kannattaa kokea Helsingissä.

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen ulkoilualueita löytyy kymmeniä lähellä Helsinkiä. Retkeily upeissa luontokohteissa on mainoa vaihtoehto mökkijuhannuksen viettoon.

Talosaaren ulkoilualue on kiva retkipaikka perheille. Alueelta aukeaa hienot saaristonäkymät, reitin alussa tapaa lähes varmasti hevosia Husön ratsastustalleilla ja eikä paikassa ole usein tungosta. Talosaaren pääreittiä pitkin pääsee kulkemaan myös rattaiden kanssa.

Pienten Helsinki toivottaa ihanaa juhannuksen aikaa!


Seuraa Pienten Helsinkiä
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa
Pienten Helsinki Twitterissä

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 ajatuksia aiheesta “Juhannus 2021 Helsingissä”

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin