Uimapaikkoja hellepäiviin

Sinilevättömiä uimapaikkoja Helsingissä ja lähiseudulla

Julkaistu 14.7.2018, juttua päivitetty kesän 2020 tiedoilla.

Suuret sinilevälautat peittivät heinä-elokuussa 2018 Suomenlahden ja Helsingin uimarannat olivat heinäkuun helteiden myötä pääosin myrkyllisen sinilevän peittämiä niin, ettei uimista vedessä suositeltu. Tästä syystä Pienten Helsinki kokosi listan uimapaikoista, joissa uiminen onnistuu myös hellesäällä vailla huolta sinilevästä. Jutun tiedot on päivitetty ennakoiden myös tulevaa kesän 2020 osalta.

Sinilevätilanteen seuranta

Helsingin ja pääkaupunkiseudun uimarantojen levätilanne löytyy Ulkoliikuntapalvelusta, johon esimerkiksi kaupungin uimarantojen uimavalvojat ilmoittavat aistinvaraisista havainnoistaan.

Järvien ja merialueiden levätilannetta seurataan viranomaisten toimesta Järvi- ja meriwiki-palvelussa.

Sipoon, Porvoon ja Loviisan uimavesien laatua voi seurata täältä.

Uimapaikan tilanne pitää aina tarkistaa ennen uimista myös silmämääräisesti, sillä sinilevätilanne vaihtelee hyvinkin nopeasti.

Sinilevättömiä uimapaikkoja

Leikkipuistojen kahluualtaat pysyvät suljettuina poikkeuskesänä 2020.

Espoo: Tapiolan uimahallin vieressä sijaitseva lasten kahluuallas on avoinna myös kesällä 2020. Kahluuallas on avoinna päivittäin klo 10-18 ja paikalla on myös uimavalvoja. Säiden salliessa täällä polskitaan syyskuun puoliväliin saakka.
Kesällä allas avataan viimeistään 8.6.2020 alkavalla viikolla. Vapaa pääsy.
Lisätiedot erityisjärjestelyistä Espoon kaupungin sivuilta.

Pirkkolan Plotti pysyy suljettuna kesän 2020 korjaustöiden vuoksi.
Plotin ollessa suljettuna lapset ja nuoret (alle 18-vuotiaat) pääsevät maksutta Pirkkolan uimahalliin ja aikuisetkin lastenlipun hinnalla (2,50€).
Lisätiedot Helsingin kaupungin maauimaloiden ja uimahallien erikoisjärjestelyistä kesällä 2020 Helsinki liikkuu -sivulta.

Uimastadionin maauimalan lastenallas on suljettu ainakin kesäkuun 2020 korjaustöiden vuoksi. Uimastadionin uintikausi alkaa 1.6.2020. Sisäänpääsymaksu.
Lisätiedot Helsingin kaupungin maauimaloiden ja uimahallien erikoisjärjestelyistä kesällä 2020 Helsinki liikkuu -sivulta.

Kumpulan maauimalassa on matala kahluuallas aivan pienimille sekä lastenallas. Sisäänpääsymaksu. Kumpulan maauimalan uintikausi alkaa 1.6.2020. Sisäänpääsymaksu.
Lisätiedot Helsingin kaupungin maauimaloiden ja uimahallien erikoisjärjestelyistä kesällä 2020 Helsinki liikkuu -sivulta.

Allas Sea Poolissa Kauppatorin laidalla, on lapsille oma 60 cm syvä allas. Sisäänpääsymaksu. Allas Sea Poolin uimakausi alkaa 1.6.2020 klo 14.
Lisätiedot erityisjärjestelyistä voit lukea täältä.

Leppävaaran maauimala Espoossa on suosittu uimapaikka lasten kanssa. Uimakausi alkaa 1.6.2020. Sisäänpääsymaksu.
Lisätiedot erityisjärjestelyistä Espoon kaupungin sivuilta.

Joensuun tila Sipoon Söderkullassa on toimiva kesänviettopaikka lyhyen matkan päästä Helsingistä. Uimarannan vesi tulee joesta, joten täällä vesi pysyy usein hyvälaatuisena. Mahdollisuus vuokrata kajakkeja, SUP-lautoja, pienveneitä ja harrastaa rantalentistä ja frisbeegolfia pientä maksua vastaan. Kahvila ja nuotiopaikka, johon polttopuita myydään kahvilassa.
Lisätietoa Joensuun tilan sivuilta.

Myös Sipoon Pilvijärvellä ja Taasjärvellä vesi pysyi levättömänä kesällä 2019.

Kokonniemen maauimala Porvoossa avataan uimareille 1.6.2020.
Lisätietoa Porvoon vapaa-ajan palveluiden erityisjärjestelyistä Porvoon kaupungin sivulta.

Hiekkakuoppien uimapaikoilla vesi on usein viileämpää eikä sinilevää muodostu niin herkästi. Koska hiekkakuopat eivät useinkaan ole virallisia uimapaikkoja, veden laatua ei pääosin seurata eikä rannoilla ole esimerkiksi valvontaa. Hiekkakuoppa-uimapaikkoja ovat esimerkiksi Vetokannas Vantaalla, Häklin hiekkakuoppa Tuusulassa, Vessöön hiekkakuoppa Porvoossa ja Störsvikin hiekkakuoppa Siuntiossa.
Kesän 2020 erityistilanteesta johtuen tarkkaa tietoa hiekkakuoppien turvallisuudesta uimapaikkoina ei valitettavasti ole tarkastettu.

Strömforsin ruukin alueelta Ruotsinpyhtäältä löytyy pieni ja turvallinen uimapaikka Kymijoen rannalta. Reilun tunnin matkan päässä Helsingistä oleva ruukki on hyvä päiväretkikohde lasten kanssa ja alueelta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Uimisen lisäksi kannattaa ainakin käydä pajamuseossa.

Strömforsin uimapaikka Ruotsinpyhtäällä Kymijoen rannalla.

Pienten Helsingin Kesä Helsingissä -sarja
vie monien seikkailujen Helsinkiin


Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.