Pienenä Helsingin kattojen alla.
Pienenä Helsingin kattojen alla.

Hoitohuoneet kartalla

Lastenhoitohuoneita ympäri kaupunkia

Malta hetki, juttua päivitetään!

Osana Vauvojen Helsinki -sarjaa Pienten Helsinki kokoaa Helsingin ja lähiseudun toimivia lastenhoitohuoneita kartalle. Mukana perinteisiä lastenhoitohuoneita, paikkoja joissa pieniä voi lisäksi syöttää, leikkipaikallisia hoitotiloja ja muita lasten kanssa liikkumista helpottavia vinkkejä. Jutussa on mukana kaikille avoimia hoitotiloja esimerkiksi kauppakeskuksissa ja myös esimerkiksi museoiden hoitohuoneita.
Karttaa päivitetään ja vinkkejä hyväksi havaituista hoitotiloista otetaan ilolla vastaan helpottamaan muiden perheiden liikkumista ympäri ämpäri kaupunkia.

Jutun kansikuva Päivälehden museon lastenhoitohuoneesta.

Kartan hoitohuoneet:

 1. Ipanainen: Ipanaisen lastentarvikekaupan ja -kirpputorin yhteydessä hyvä lastenhoitohuone sekä keittiönurkkaus ruoan lämmitystä ja syöttämistä varten. Toimiva kokonaisuus! Avoinna kaupan aukioloaikojen mukaan.
 2. Stockmann Helsingin keskusta: Tavaratalon kuudennesta kerroksesta, leluosaston takaa löytyy hoitohuone, lasten wc (pikkupönttö!) sekä pieni tila syöttämistä varten, jossa mikro ja muutama syöttötuoli. Kivat näköalat!
 3. Kauppakeskus Kluuvi: Hoitohuone löytyy kauppakeskuksen kellarikerroksesta, inva-WC:n yhteydestä.
 4. Helsingin kaupunginmuseo: Kaupunginmuseon sekä Lasten kaupungin yhteydestä löytyy erittäin toimivat lastenhoitotilat: Museon aulassa hoitohuone inva-wc:n yhteydessä (myös pari pottaa), Lasten kaupungin ensimmäisestä kerroksesta löytyy lasten wc (pikkupönttö!) sekä hoitopöytä. Lisäksi huone eväiden syöntiä varten, jossa myös mikro ja piirustustarvikkeita. Ja aina vapaa pääsy 😉
 5. Ateneum: Ateneumin taidemuseon ensimmäisestä kerroksesta löytyy oikein kiva hoitohuone inva-wc:n yhteydestä.
 6. Kansallismuseo: Kansallismuseon pohjakerroksessa ihan toimiva inva-wc, jossa hoitopöytä ja potta.
  Vieressä sijaitseva kahvila auttaa tarvittaessa vauvan ruoan lämmittämisessä. Kahvila on tilava ja sinne mahtuu mainiosti myös pienten kanssa.
 7. Kampin Keskus: Kampin kauppakeskuksen hoitohuone on tilavat, mutta valitettavan epäsiisti. Tilassa hoitotilan lisäksi lasten wc:t, mikro ja syöttötuoleja sekä sohva ja nojatuoleja. Myös muutamia leluja.
 8. Forum: Forumin hoitohuone löytyy kauppakeskuksen ylimmästä kerroksesta, Pentikin myymälää vastapäätä. Muumi-teemainen hoitohuone on erittäin toimiva ja siisti, mutta aika ajoin ruuhkainen. Hoitotilan lisäksi wc, jossa myös pikkupönttö, potta sekä Bumbo-tuoli pienimmile. Lisäksi keittiönurkkaus ja mikro, suojainen imetyspaikka, syöttötuoleja ja pöytiä sekä lapsille leikkimahdollisuus. Muumi-animaatio pyörii hoitohuoneen tekevisiossa.Ylimmän kerroksen toisesta kulmasta, ravintola-käytävältä löytyy inva-wc, jossa myös hoitopöytä ja potta. Tänne mahtuu myös vaunujen kanssa.
 9. Kauppakeskus Kaari: Kauppakeskus Kaaren valoisassa lastenhoitohuoneessa voi myös leikkiä ja syödä. Tilassa myös lasten wc. Hoitohuone sijaitsee kauppakeskusen toisessa kerroksessa, Lindexin takana.
 10. Kauppakeskus Jumbo, Vantaa: Kauppakeskus Jumbon hoitohuone löytyy kauppakeskuksen puolen Hesburgerin takaa. Hoitopöytiä, mikro, suojaisia sohvia ja jotain leluja sekä lukollisia säilytyslokeroita.
 11. Itis: Itiksen kauppakeskuksesta löytyy ainakin kaksi hoitohuonetta: Stockmannin päädystä 1. kerroksesta sekä kauppakeskuksen keskikäytävältä 2. kerroksesta.
 12. Stockmann Itis: Itiksen Stockmannin pieni hoitohuone lastenosaston yhteydessä on toimiva, mutta aika ajoin ruuhkainen. Hoitotilan vieressä pieni keittiönurkkaus, jossa mikro ja suojaisa nurkkaus. Hoitotilan wc on erittäin pieni, joten vaunujen kanssa kannattaa käyttää läheistä inva-wc:tä.
 13. Ainoa, Tapiola: Ainoassa on kolme hoitohuonetta sekä lapsille leikkipaikka, jonka yhteydessä mikro, ruokapöytä ja syöttötuoleja sekä sovanurkkaus. Neljännen kerroksen hoitohuoneen yhteydessä myös lasten wc (pikkupönttö!).
 14. Iso Omena, Matinkylä: Ison Omenan hoitohuone on erittäin hyvä: Hoitotilan ja lasten wc:n lisäksi paikka imetykselle, ruokailulle ja mahdollisuus lämmittää ruokaa. Hoitohuoneessa myös leikkiseinä. Lisäksi Tori-tasolta, kirjaston ja neuvolan yhteydestä löytyy hoitohuoneet inva-wc:n yhteydestä (myös potta). Vieressä mahtava leikkitila ja lukupaikka.
 15. Musiikkitalo: Musiikkitalon esteettömyyden lisäksi täältä löytyy erittäin siistit ja hyvin hoidetut hoitohuoneet sekä todella tilava kahvila, jonne mahtuu taatusti rattaiden kanssa.
 16. Päivälehden museo: Päivälehden museon hoitotila on inva-wc:n yhteydessä, mutta siististä tilasta löytyy niin hoitopöytä kuin pottakin sekä mainioita seinäkirjoituksia.
 17. Nykytaiteen museo Kiasma: Kiasman hoitohuone löytyy museon ensimmäisestä kerroksesta, narikan takaa. Inva-wc:n yhteydessä olevassa tilassa on hoitopöydän lisäksi potta. Hoitohuoneen edessä rauhallinen penkki pukemista tai syöttämistä varten.
 18. Kauppakeskus Ruoholahti: Kauppakeskus Ruoholahden hoitohuone löytyy 1. kerroksesta, hissiaulan vierestä. Toimivassa hoitotilassa myös potta sekä tilaa rattaille. Hoitohuoneen vieressä imetys- ja syöttöpaikka. Hoitohuoneeseen pääsee soittamalla viereisen vartioiden valvomon ovikelloa.
 19. Easton Helsinki: Uusi Eastonin kauppakeskus muistaa pieniä mainiolla hoitohuoneella, joka löytyy kauppakeskuksen leikkipaikan (liukumäki!) vierestä. Vaipanvaihdon ohella täällä voi syödä: tilassa on kaksi mikroa ja syöttötuoleja, kaksi suojaisaa imetyspaikkaa. Kokonaisuudessaan tilava ja siisti kokonaisuus.
 20. Columbus: Kauppakeskus: Columbuksen hoitohuoneesta avautuvat mielenkiintoiset näkymät suoraan metron kääntöraiteelle. Muuten hoitohuone on pieni mutta ajaa asiansa: hoitopöytä, erillinen wc sekä mikro sekä muutama tuoli.

Pienten Helsingin Vauvojen Helsinki -sarja kokoaa vinkkeja

kaikista pienimpien kanssa liikkuville.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Hoitohuoneet kartalla”