Mainos

Syyslomavinkit naapurikaupunkeihin 2019

Syyslomaviikolla naapurikaupunkeihin

Lähde syyslomaviikolla lomalle naapurikaupunkeihin! Pienten Helsingin syysloman vinkit enintään tunnin matkan päähän Helsingistä vievät leikkipaikkoihin, metsäretkille, seikkailemaan ja kulttuurielämyksiin.

Pienten Helsingin menovinkit syyslomalle on koottu pieniä ja heidän perheitään sekä alakouluikäisiä lapsia ajatellen.

Lue myös Pienten Helsingin syyslomavinkit Helsinkiin sekä Minne tällä viikolla -artikkeli viikolle 42 .


ESPOO

Luontokeskus Haltia Nuuksiossa on hyvä perhekohde. Haltia on avoinna lomaviikolla poikkeuksellisesit myö maanantaina ja luontokeskuksessa järjestetään erityistä lomaviikon ohjelmaa. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy Haltian sivuilta. Luontokeskukseen sisäänpääsymaksu, mutta mukana on myös maksutonta ohjelmaa.
Muista myös Luontokeskuksen ympäristöstä löytyvät luontopolut sekä -reitit eritasoisille retkeilijöille.

Nuuksion kansallispuistosta löytyy valmiita reittejä kaikenikäisille ja -kuntoisille. Syksyinen metsäretki upeassa ruskassa ja retkieväillä on elämys koko perheelle.

Luontotalo Villa Elfvikin ympäristössä on helppokulkuisia luontopolkuja koko perheelle. Retkeily onnnistuu myös vaunujen kanssa. Lue lisää Villa Elfvikistä ja ympäristön luontopoluista luontotalon sivuilta.

Talomuseo Glims Espoossa on avoinna syyslomaviikolla tiistaista perjantaihin klo 10–16 ja sunnuntaina klo 11–16 (suljettu maanantaina ja lauantaina). Viikolla museossa järjestetään työpajoja. Lue lisää Glimsin ohjelmasta museon sivuilta. Museon sisäänpääsymaksu.

Lelumuseo Hevosenkenkä Espoossa tarjoaa myös syyslomatekemistä. Tarkemmat tiedot löytyvät museon sivuilta.
WeeGeen näytelykeskuksessa on muutakin nähtävää: Kamu (Espoon kaupunginmuseo), Emma (Espoon modernin taiteen museo) sekä Suomen Kellomuseo. Koko museokeskuksen syyslomaviikon ohjelma löytyy täältä. Kaikkiin museoihin pääsee samalla lipulla. Liput 12 €, alle 18-vuotiaat maksutta. WeeGee-näyttelykeskus on suljettu maanantaisin.

Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurorassa tarjolla Siivoushulinat lomalaisille maanantaista perjantaihin klo 10-13. Vapaa pääsy. Lue lisää Kulttuuri Espoon sivuilta.

Mainos

Sellosalissa (Leppävaara) nähdään syyslomaleffoja: tiistaina klo 9 katsotaan Onneli ja Anneli ja nukutuskello ja Räyhä-Ralf valloittaa internetin klo 11. Elokuviin on vapaa pääsy, ei paikkavarausta.

Espoon kirjastoissa järjestetään myös syyslomaviikolla tekemistä lomalaisille. Espoon kirjastojen viikon tapahtumat löytyvät täältä.

Angry Birds -puistot Oittaalla ja Leppävaaran urheilupuistossa toimivat pienempien ja isompien lomalaisten kanssa. Leppävaaran AB-puiston vieressä suuri urheilupuisto ja esimerkiksi skuuttirampit sekä Leppävaaran uimahalli.

Espoon uimahallit palvelevat myös syyslomalla.

Espoo jäähallien yleisöluisteluvuoroista syyslomaviikolla tiedotetaan Metro Areenan fb-sivulla.

Pienten Helsingin Illaksi kotiin-sarjan juttu Espoosta löytyy täältä.


KIRKKONUMMI

Porkkalanniemen ja Linloon saaren (siltayhteys mantereelle) ulkoilualueet ovat hyvällä säällä erittäin hyviä retkikohteita perheille.

Rehndahlin kotieläinpiha Kirkkonummella tarjoaa maalaistunnelmaa ja monenlaisia muita aktiviteetteja sekä tietenkin kotieläimiä. Pihapiirissä on lisäksi aidattu leikkipaikka, merirosvolaiva, keppihevosille esterata sekä kesäkahvila. Rehndahlin tila on auki ympäri vuoden. Lokakuusta joulukuuhun kotieläinpiha on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10-14. Talvikauden sisäänpääsymaksu 5€, alle 2-vuotiaat maksutta. Myös perhelippuja.

Eväitä Kirkkonummen retkille kannattaa hakea esimerkiksi iki-ihanasta Maatilapuodista Eestinkylästä.


VANTAA

Ilmailumuseossa järjestetään syyslomaohjelmaa. Museon sisäänpääsymaksu. Lue lisää lomaviikon ohjelmasta Ilmailumuseon omilta sivuilta.

Tiedekeskus Heureka Tikkurilassa on koleiden syyspäivien kohde Vantaalla. Sisäänpääsymaksu 22 € / 15 €, alle 6-vuotiaat maksutta.

Flamingo Spa Vesipuisto tarjoaa etelän lämpöä koleissa syyskeleissä. Maksullinen.

Pienten Helsingin Bongaillaan -artikkelita löytyy vinkki myös Vantaalle.


KERAVA

Keravan Kimppa! -lastenkulttuuriviikko 9.10-20.10.2019. Lue lisää viikon huikeasta ohjelmasta Keravan kaupungin kulttuurisivulta.

Aivan Kerava naapurissa Tuusulan puolella on mitä mainioin pysähdyspaikka lasten kanssa: Koiramäen pajutalli tarjoilee elämyksiä pienille, eväitä viehättävästä kahvilasta ja pajukoristeita kotiinvietäväksi. Kokemisen arvoinen paikka!


TUUSULA

Tuusulanjärven ympäristöstä löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää. Lue vinkit Visit Tuusulanjärven sivuilta.

Lottamuseo Tuusulassa tarjoaa syyslomatekemistä. Tämä upea sinisen huvilan ympäristö kannattaa kokea, pihalta löytyy myös pieni leikkipaikka. Museoon sisäänpääsymaksu. Syyslomaviikon ohjelma löytyy museon sivuilta. Muiden museoiden tapaan myös Lottamuseo on maanantaisin suljettu.

Hyviä ulkoilukohteita Tuusulassa ovat esimerkiksi juuri kunnostettu Fjällbon puisto sekä Sarvikallion virkistysalue.


LAHTI

Launeen perhepuisto Lahdessa mitä parhain hyvä retkikohde noin tunnin matkan päässä Helsingistä. Launeelle voi tehdä retken myös junalla: Rattaiden kanssa myös Lahteen matkustaa VR:n lähiliikenteen junilla maksutta.
Tässä kohtaa on hyvä huomauttaa, että Launeen puisto ei ole mikään perusleikkipuisto vaan paljon enemmän. Tekemistä riittää kaikenikäisille: on pienten leikkialue, leikki-ikäisten leikkipaikka, liikennekaupunki, skuutti- ja skeittiramppeja, kesällä kahluupaikka ja minogolf-rata (maksullinen) ja paljon muuta. WC:t ovat käytössä myös viikonloppuisin henkilökunnan ollessa paikalla.


SIPOO

Sipoonkorven kansallispuisto tarjoaa monia mahdollisuuksia sieniretkiin tai ruskaa ihailemaan. Pienten retkeilijöiden kanssa kannattaa suunnata esimerkiksi Ponun perinnepostia -reitille, joka on tehty pienille helppokulkuiseksi. Pienten Helsingin taustatiimi suosittelee pienten kanssa liikkuvia pakkaamaan hyvät eväät reppuun ja suuntaamaan reitin nuotio- ja laavupaikalle nauttimaan eväitä ja seikkailemaan lähialueella ja palaamaan samaa reittiä takaisin – koko reitti kun vie loppupäässä osin autotien varteen ja toi turhia loppureitin haasteita pienten retkeilijöiden kanssa.

Sipoonkorven kansallispuiston Ponun perinnepostia -polulla on vaihtelevaa luontoa ja paljon nähtävää.
Sipoonkorven kansallispuiston Ponun perinnepostia -polulla on vaihtelevaa luontoa ja paljon nähtävää.

Talma Active Park on avoinna syyslomaviikolla keskiviikosta sunnuntaihin. Lue lisää Talman omilta sivuilta. Sisäänpääsymaksu.

Mainos

PORVOO, LOVIISA (ja Kotka)

Muumipuisto Porvoossa on kiva kohde pienemmille lomalaisille.
Toukovuoren uusi leikkipuisto on myös hieno, joten täälläkin kannattaa piipahtaa Porvoon reissulla.

Porvoon kaupungin ideat syysloman viettiin löydät täältä.

Lasten Porvoon vinkit löytyvät Porvoon matkailusivuilta.

Onnelin ja Annelin leikkipuisto löytyy Laivasillan ranta-alueelta sekä Loviisan keskusta-alueelta.

Strömforsin ruukin alue on mainio pysähdyspaikka Loviisaan reissulla.

Kotkaan on jo hiukan tuntia pidempi matka, mutta Kotkan monet puistot kannattaa kokea joskus!

Pienten Helsingin Illaksi kotiin-sarjan juttu Itäiselle Uudellemaalle löytyy täältä.

ASKOLA

Peikkorinteen lintutarha ja kotieläinpiha on avoinna syyslomaviikolla keskiviikosta lauantaihin klo 11-16. Lue lisää Peikkorinteen fb-sivulta.

MUISTA MYÖS

Pienten Helsingin kaikki päiväretkivinkit löydät täältä.

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen ulkoilualueet 

Perheiden kaupunkipolut
Pienten Helsingin Perheiden kaupunkipolut vievät uusiin kaupunginosiin, uusiin paikkoihin ja auttavat sekä inspiroivat seikkailemaan kotikaupungissa tai vierailemaan turistina uusilla kulmilla.
Ensimmäiset Perheiden kaupunkipolut vievät seikkailulle Helsinkiin: Haagaan, Pitäjänmäelle, Ruskeasuolle sekä Vuosaareen.
HAASTE: Luo oma syyslomaviikon kaupunkipolkusi mihin kaupunkiin vain ja jaa se muille. Pienten Helsinki julkaisee mielellään myös seikkailijoiden luomia omia kaupunkipolkuja!
Lue lisää: Pienten Helsingin Perheiden kaupunkipolut


TOIVE: #pientenhelsinki löytyy muun muassa Instagramista ja tunnisteen takaa löytyy muidenkin perheiden kokemuksia ja vinkkejä tekemiseen lasten kanssa. #pientenhelsinki -tunnistetta saa mielellään käyttää 😉

Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin