Lapsimyönteisempi Helsinki?

Juttu julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2019.

Pienten Helsinki on täynnä lastentapahtumia ja vinkkejä tekemiseen lasten kanssa. Taustalla on kuitenkin myös ajatus ja tavoite lapsimyönteisemmästä Helsingistä ja maailmasta, jossa lapset ovat tärkeä osa tätä kaupunkia ja sen arkea ja juhlaa. Millainen on sinun lapsimyönteinen Helsinki, mitkä toimijat ansaitsevat kiitosta lapsimyönteisyydestä ja missä olisi parantamisen varaa? Nyt etsitään lapsimyönteisiä tekoja ja toimijoita, jotka ovat kiitoksensa ansainneet!

Takaiskuja tässä taistelussa on nähty paljon, mutta myös iloisia valonpilkahduksia teoista ja tavoista tehdä tehdä asioista, joka tekevät tapahtumasta tai paikasta toimivan paikan pistäytyä lasten kanssa ja ennen kaikkea tervetulleen olon.

Luonnontieteellisen museon eväspaikka, Albertin olohuone, perhekeinu Köydenpunojanpuiston leikkipaikalla ja maailman turvallisin vaunuparkki Presidentinlinnan edustalla. Näistäkö on lapsimyönteinen Helsinki tehty?

Pienten Helsinki haastaa paljastamaan lapsimyönteisiä tekoja, tapahtumia ja vaikka toiveita: miten Helsingistä (ja maailmasta) tehdään lapsimyönteisempi ja pienet huomioivampi paikka?

Haaste lähtee myös eri toimijoille ja tapahtumajärjestäjille: miten saada pienet asiakkaat tuntemaan olonsa tervetulleiksi, miten järjestää tapahtuman vaunuparkki toimivaksi (okei, pressanlinna nosti riman aika korkealle) tai millä pienillä teoilla tai oivalluksilla voi lapsivieraiden asiointia helpottaa? 

Voit jättää kommettisi alle, kommentoida Pienten Helsingin Facebook-sivulla, Instagramissa tai kertoa kokemuksia myös sähköpostitse (mari (a) pientenhelsinki.fi).
Lapsimyönteiset teot ansaitsevat mainetta, kunnia ja kiitosta!


#pientenhelsinki

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png

Seuraathan jo Pienten Helsinkiä?
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa
Pienten Helsinki Twitterissä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 ajatuksia aiheesta “Lapsimyönteisempi Helsinki?”