Yhteistyö

Yhteistyö Pienten Helsingin sekä Pienten Suomen kanssa

Tapahtumiin ja tekemiseen Helsingissä lasten kanssa keskittyvä sivusto Pienten Helsinki sekä perhematkailusivusto Pienten Suomi etsivät erityisesti yritys-sponsoreita mahdollistamaan sivujen jatkon sekä kehityksen ja tarjoavat samalla erinomaista näkyvyyttä yrityksille.
 
Tarjolla on esimerkiksi mainosbanneripaikkoja ja kaupallisia yhteistyöjuttuja sivustolla. On myös mahdollista sponsoroida Pienten Helsinkiä ja Pienten Suomea yrityksen nimikkoartikkelin muodossa tai kuukausinäkyvyyttä vastaan ja auttaa näin sivuston ylläpitokuluissa ja mahdollistaa entistäkin monipuolisempaa sisältöä perheille. Vain mainos- ja sponsorituloilla mahdollistetaan nykyisellään omakustanteisen sivuston jatko.

Pienten Helsingin ja Pienten Suomen tavoitteena on, että kaupallisesta sisällöstä on iloa myös lukijoille, joten toiveena on löytää sivuston kohderyhmää aidosti kiinnostavia yhteistyötahoja ja toimijoita, joille lapset, perheet sekä lastenkulttuuri ovat tärkeä osa yhteiskuntaa.

Mietitkö mikä oikein on Pieten Helsinki tai Pienten Suomi? Lue lisää täältä!

Pienten Helsingin ja Pienten Suomen mediakortti

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Mari Nieminen
Pienten Helsinki & Pienten Suomi

mari(a)pientenhelsinki.fi
Y-tunnus: 2946272-7


Mikä oikein on Pienten Helsinki ja Pienten Suomi?

Pienten Helsinki on vuonna 2017 perustettu, lapsiperheille suunnattu meno- ja tapahtumavinkkisivusto, joka kokoaa yhteen Helsingin ja pääkaupunkiseudun lapsiystävälliset menovinkit ja tapahtumatiedot sekä vinkkaa hyväksi havaittuja paikkoja ja tekemistä alle kymmenenvuotiaiden lasten kanssa.

Pienten Helsinki julkaisee viikoittain Minne tällä viikolla-koosteen viikon tulevista lapsimyönteisistä tapahtumista pääkaupunkiseudulla. Sivustolta löytyy myös artikkeleita ja juttusarjoja esimerkiksi museoista, päiväretkikohteista Helsingissä ja pääkapunkiseudulla sekä laajasti muita perheiden tekemiseen liittyviä juttuja. Juttujen taustalla on vahvaa kokemusta ja kokemusasiantuntijuuttu Pienten Helsingin taustatiimin seikkailuilta. Myös kaikki sivuston kuvat ovat omia.

Kesällä 2020 julkaistu Pienten Suomi on Pienten Helsingin pikkusisko, jonka tavoitteena on on tarjota helppoja matkailuvinkkejä lapsiperheille Suomessa. Pienten Suomea rakennetaan yhdessä muiden perheiden kanssa: kaikki sivuston vinkit ovat lasten kanssa reissaavien suosittelemia. Sivuston kohderyhmää ovat perheet, joissa on alle kymmenenvuotiaita lapsia.

Pienten Helsinki ja Pienten Suomi myös nostavat esille lapsiperheiden ajankohtaisia asioita ja pyrkivät omalla toiminnallaan vaikuttamaan lapsimyönteisyyteen sekä madaltamaan kynnystä tehdä ja kokea yhdessä pienten kanssa.


Pienten Helsingin filosofia

Sivujen perustajan filosofiana on ollut madaltaa kynnystä tehdä asioita lasten kanssa, edistää lapsimyönteistä yhteiskuntaa sekä kulttuuria ja jakaa lasten kanssa seikkaillessa havaitut toimivat paikat, hyvät palvelut ja ajankohtaiset tapahtumat Helsingissä ja Suomessa.

Pienten Helsinki haluaa rohkaista perheitä seikkailemaan Helsingissä ja kokemaan uusia asioita myös tapahtumien ulkopuolella. Sivusto on aina ollut ilmainen palvelu ja sivun ylläpitokustannukset on maksettu sivuston perustajan toimesta. Joulukuussa 2018 Pienten Helsingin etusivulla nähtiin ensimmäinen maksettu mainosbanneri, jolla varmistettiin palvelun jatkuvuus kuukausiksi.
Pienten Helsingin yhteistyökumppaneita ovat olleet esimerkiksi Helsingin kaupunki, Helsingin tapahtumasäätiö, Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala, Verkkokauppa.com, PiiPoo Helsinki, Ehrensvärd-seura sekä JT-Lines.

Pienten Helsingin kantavana voimana on vertaistuki ja suositusten perustuminen omakohtaiseen kokemukseen ja tarkkaan seulaan. Myös vuoropuhelu muiden lapsiperheiden kanssa eri kanavilla on ollut tärkeässä roolissa sivun suosiossa ja sisällön luomisessa. Täältä voit lukea, miten Pienten Helsingin sisältö syntyy.


Sivuston suosio

Lisätietoja ajankohtaisista kävijämääristä löydät mediakortista.

Pienten Helsinki tavoittaa suuren osan pääkaupunkiseudun lapsiperheistä. Sivuston luetuin artikkelisarja on viikoittain ilmestyä Minne tällä viikolla? -viikkokatsaus, kaikkien aikojen luetuin juttu vie seikkailulle Lammassaareen ja Kuusiluotoon.

Pienten Helsingin pikkusisko, vuonna 2020 perustettu Pienten Suomi, toimii samalla alustalla tarjoten matkailuvinkkejä lasten kanssa reissaaville ympäri Suomen. Keväällä 2022 Pienten Suomen kartalta löytyy
yli 600 matkailuvinkkiä ympäri Suomen.

Pienten Suomen kautta sivuston lukijakunta on kasvanut ja laajentunut myös muualle Suomeen pääkaupunkiseudun lisäksi. Mainostajan kannalta Pienten Helsinki sekä Pienten Suomi ovat erinomaisia sivustoja mainoksille ja kaupallisille yhteistöille: sivujen tarkkojen aihepiirien vuoksi kohdeyleisö (lapsiperheet) on erittäin helppo tavoittaa.


Pienten Helsingin projektit

Kesällä 2018 Pienten Helsinki julkaisi Puistopiilo -seikkailun. Leikkimielisen suunnistuspelin tavoitteena oli aktivoida perheitä tutustumaan Helsingin kaupungin eri leikkipuistoihin sekä muihin lapsimyönteisiin kohteisiin. Puistopiilo-seikkailun yhteistyökumppaneita olivat Helsingin kaupungin lisäksi mm. Korkeasaari, Designmuseo & Arkkitehtuurimuseo, Torikorttelit sekä Espoon kaupungin Lasten kulttuurikeskus Aurora. Historian ensimmäisen Puistopiilon ilmeen suunnitteli visuaalinen suunnittelija Lotta Maija Paananen. Puistopiilosta kirjoitettiin mm. Helsingin Sanomissa sekä taiwanilaisessa lifestylejulkaisussa.

Puistopiiloja etsittiin aktiivisesti kesäkuusta elokuulle ympäri Helsinkiä tuhansia kertoja. Myös vapaaehtoiset vanhemmat ylläpitivät Puistopiiloja ympäri Helsinkiä ja piilot loivat uudenlaista yhteisöllisyyttä. Puistopiiloja oli kesällä 2018 kaiken kaikkiaan 29 Helsingissä ja Espoossa ja elokuussa 2018 projekti sai jatkoaikaa yleisön toiveesta.

Pienten Helsingin Mari kirjoittanut myös useita artikkeleita Helsingin kaupungin MyHelsinki.fi- matkailuportaaliin Helsinki Marketingin tilauksesta.

Keväällä 2019 Pienten Helsinki toimi työnohjaajana Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelija Heidi Säynätkarin perhematkailuun liittyvässä opinnäytetyössä, joka loi uudenlaista perhematkailukonsetia. Työn tuloksena syntyivät Perheiden kaupunkipolut.

Pienten Helsinki sai myös kunnian edustaa helsinkiläisiä lapsiperheitä vuoden 2019 Helsinki-päivän raadissa.

Pienten Helsingistä mainostilaa hyödyntäneitä yrityksiä ovat olleet esimerkiksi Helsingin kaupungin Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala, Verkkokauppa.com, Ehrensvärd-seura, JT-Line sekä Piipoo Helsinki.


Pienten Helsingin tulevaisuus

Pienten Helsinki on ollut tekijänsä kotivuosien projekti, jota on kirjoitettu lastenhoidon ohelle öisin ja päiväuniaikoina. Sivu sai alkunsa omasta ja tuttavien tarpeesta ja on kasvanut erittäin suosituksi vuosien aikana.
Pienten Helsinki näkee palvelulle selkeän tarpeen. Vastaavaa, riippumatonta sisältöä on tarjolla yllättävän vähän. Sivustoa rahoitetaan tällä hetkellä pääosin omakustanteisesti.

Pienten Helsinki on yhden äidin ja perheen projekti hauskemman ja lapsimyönteisemmän Helsingin puolesta. Pienten Helsingin taustatiimi tuntee Helsingin salaisuudet, kadut ja näkemisen arvoiset paikat.


#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa