Yhteistyö

Yhteistyö Pienten Helsingin sekä Pienten Suomen kanssa

Haluatko tehdä Pienten Helsingin tai Pienten Suomen kanssa yhteistyötä tai mainostaa perheille suunnattua tapahtumaa tai palvelua? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Järjestätkö lapsille ja perheille suunnatun tapahtuman, jolle haluat lisää näkyvyyttä? Kaipaako matkailupalvelusi mainospaikka?
Pienten Helsinkiin sekä Pienten Suomeen sopivat mainokset ja yhteistyöt, jotka liittyvät sivustojen aihepiireihin, sillä vain näin ne ovat aidosti lukijoidemme mielestä kiinnostavia ja siten mainostajalle hyödyksi. Sivulla on myös mahdollista ajaa display-bannereita samoin ehdoin. Voit myös tilata Pienten Helsingin sekä Pienten Suomen aihepiireihin liittyvää sisältöä sivullesi.

Mietitkö mikä oikein on Pieten Helsinki tai Pienten Suomi? Lue lisää täältä!

Ota rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Mari Nieminen
mari@pientenhelsinki.fi
Y-tunnus: 2946272-7

Taustaa

Pienten Helsinki on vuonna 2017 perustettu, lapsiperheille suunnattu meno- ja tapahtumavinkkisivusto, joka kokoaa yhteen Helsingin ja pääkaupunkiseudun lapsiystävälliset menovinkit ja tapahtumatiedot sekä vinkkaa hyväksi havaittuja paikkoja ja tekemistä alle kouluikäisten lasten kanssa. Kesällä 2020 julkaistu Pienten Suomi on Pienten Helsingin pikkusisko, jonka tavoitteena on on tarjota matkailuvinkkejä lapsiperheille Suomessa. Pienten Suomea rakennetaan yhdessä muiden perheiden kanssa: kaikki sivuston vinkit ovat lasten kanssa reissaavien suosittelemia.

Sivujen perustajan filosofiana on ollut madaltaa kynnystä tehdä asioita lasten kanssa, edistää lapsimyönteistä kulttuuria ja jakaa lasten kanssa seikkaillessa havaitut toimivat paikat, hyvät palvelut ja ajankohtaiset tapahtumat Helsingissä ja Suomessa.

Pienten Helsinki julkaisee viikoittain koosteen viikon tulevista lapsimyönteisistä tapahtumista pääkaupunkiseudulla. Sivulta voi löytää myös artikkeita ja juttusarjoja esimerkiksi museoista, päiväretkikohteista Helsingissä ja pääkapunkiseudulla ja muita perheiden tekemiseen liittyviä juttuja omien kokemusten pohjalta. Uutena aluevaltauksena on kesällä 2020 julkaistu Pienten Suomi -sivusto, joka kokoaa reissuvinkkejä ympäri Suomen. Sivuston kohderyhmää ovat perheet, joissa on alle kymmenenvuotiaita lapsia. Pienten Helsinki myös nostaa esille lapsiperheiden, varsinkin alle kouluikäisten lapsen perheiden ajankohtaisia asioita ja pyrkii omalla toiminnallaan vaikuttamaan, madaltamaan kynnystä sekä rohkaisemaan perheitä liikkumaan pienten kanssa kaupungilla ja tapahtumissa.

Pienten Helsingillä on aktiivinen Facebook-sivu, jota kirjoitushetkellä seuraa yli 7000 henkilöä. Pienten Helsingin löytää myös Instagramista ja Twitteristä.

Pienten Helsingin filosofia

Pienten Helsinki haluaa rohkaista perheitä seikkailemaan Helsingissä ja kokemaan uusia asioita myös tapahtumien ulkopuolella.
Sivusto on aina ollut ilmainen palvelu ja sivun ylläpitokustannukset on maksettu sivuston perustajan toimesta. Joulukuussa 2018 Pienten Helsingin etusivulla nähtiin ensimmäinen maksettu mainosbanneri, jolla varmistettiin palvelun jatkuvuus kuukausiksi.
Pienten Helsingin yhteistyökumppaneita ovat olleet esimerkiksi Helsingin kaupunki, Helsingin tapahtumasäätiö, Helsingin kaupungin vapaa-ajan toimiala sekä Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Pienten Helsingin kantavana voimana on ollut vertaistuki ja suositusten perustuminen omakohtaiseen kokemukseen. Myös vuoropuhelu muiden lapsiperheiden kanssa eri kanavilla on ollut tärkeässä roolissa sivun suosiossa ja sisällön luomisessa.

Sivun suosio

Kesän 2017 ja kevään 2020 välillä Pienten Helsinki on julkaissut yli 300 artikkelia. Vuonna 2019 Pienten Helsingin sivustolla vieraili yli 300 000 kävijää. Pienten Helsinki tavoittaa suuren osan pääkaupunkiseudun lapsiperheistä. Sivusto luetuin artikkelisarja on viikoittain ilmestyä ”Minne tällä viikolla?” -viikkokatsaus, kaikkien aikojen luetuin juttu vie seikkailulle Lammassaareen ja Kuusiluotoon. Pienten Suomen karttapalvelu on myös noussut suureen suosioon.
Sivulla vierailee kuukaudessa keskimäärin 20 000 – 30 000 kävijää, juhlapyhinä ja esimerkiksi uusien leikkipaikkajuttujen myötä kävijämäärät usein moninkertaistuvat.

Mainostajan kannalta Pienten Helsinki sekä Pienten Suomi ovat erinomaisia sivustoja mainoksille ja kaupallisille yhteistöille: sivujen tarkkojen aihepiirien vuoksi kohdeyleisö (lapsiperheet) on erittäin helppo tavoittaa.

Pienten Helsingin projektit

Kesällä 2018 Pienten Helsinki julkaisi Puistopiilo -seikkailun. Leikkimielisen suunnistuspelin tavoitteena oli aktivoida perheitä tutustumaan Helsingin kaupungin eri leikkipuistoihin sekä muihin lapsimyönteisiin kohteisiin. Puistopiilo-seikkailun yhteistyökumppaneita olivat Helsingin kaupungin
lisäksi mm. Korkeasaari, Designmuseo & Arkkitehtuurimuseo, Torikorttelit sekä Espoon kaupungin Lasten kulttuurikeskus Aurora. Historian ensimmäisen Puistopiilon ilmeen suunnitteli visuaalinen suunnittelija Lotta Maija Paananen. Puistopiilosta kirjoitettiin mm. Helsingin Sanomissa sekä taiwanilaisessa lifestylejulkaisussa.

Puistopiiloja etsittiin aktiivisesti kesäkuusta elokuulle ympäri Helsinkiä tuhansia kertoja. Myös vapaaehtoiset vanhemmat ylläpitivät Puistopiiloja ympäri Helsinkiä. Puistopiiloja oli kesällä 2018 kaiken kaikkiaan 29 piiloa Helsingissä ja Espoossa, elokuussa projekti sai jatkoaikaa yleisön toiveesta.

Pienten Helsingin Mari kirjoittanut myös useita artikkeleita Helsingin kaupungin MyHelsinki.fi- matkailuportaaliin Helsinki Marketingin tilauksesta.

Keväällä 2019 Pienten Helsinki toimi työnohjaajana Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelija Heidi Säynätkarin perhematkailuun liittyvässä opinnäytetyössä, joka loi uudenlaista perhematkailukonsetia. Työn tuloksena syntyivät Perheiden kaupunkipolut.

Pienten Helsinki sai myös kunnian edustaa helsinkiläisiä lapsiperheitä vuoden 2019 Helsinki-päivän raadissa.

Pienten Helsingistä mainostilaa hyödyntäneitä yrityksiä ovat olleet esimerkiksi Helsingin kaupungin Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala, Verkkokauppa.com, Ehrensvärd-seura, JT-Line sekä Piipoo Helsinki.

Pienten Helsingin tulevaisuus

Pienten Helsinki on ollut tekijänsä kotivuosien projekti, jota on kirjoitettu lastenhoidon ohelle öisin ja päiväuniaikoina. Sivu sai alkunsa omasta ja tuttavien tarpeesta ja on kasvanut yllättävän suosituksi vuosien aikana.
Pienten Helsinki näkee palvelulle selkeän tarpeen. Vastaavaa, riippumatonta sisältöä on tarjolla yllättävän vähän. Sivustoa rahoitetaan tällä hetkellä pääosin omakustanteisesti.

Pienten Helsinki on yhden äidin ja perheen projekti hauskemman ja lapsimyönteisemmän Helsingin puolesta. Pienten Helsingin taustatiimi tuntee Helsingin salaisuudet, kadut ja näkemisen arvoiset paikat.