Mainos

Perheiden kaupunkipolut: Jätkäsaari

Julkaistu marraskuussa 2019.

Kaupallinen yhteistyö Verkkokauppa.comin kanssa.

Haluatko eksyä uusille poluille ja löytää jotain uutta? Katsoa Helsinkiä toisin silmin? Kääntyä risteyksestä toiseen suuntaan? Perheiden kaupunkipolut ovat juuri tätä varten! Kaupunkipolut vievät uusiin kaupunginosiin, uusiin paikkoihin ja auttavat sekä inspiroivat seikkailemaan kotikaupungissa tai vierailemaan turistina uusilla kulmilla. Perheiden kaupunkipolut ovat restonomiopiskelija Heidi Säynätkari lopputyönään kehittelemä uudenlainen matkailukonsepti Helsingin kaupunginosiin. Lopputyönä luodut neljä kaupunkipolkua saavat nyt seurakseen uusia ja erilaisia polkuja ympäri kaupunkia.


Pienten Helsingin viides kaupunkipolku on samalla myös ensimmäinen kaupallinen perheiden kaupunkipolku, joka vie seikkailulle ihan uusille kulmille Helsinkiä. Jätkäsaaren Perheiden kaupunkipolun sponsorina toimii Verkkokauppa.com.


Jätkäsaari on yksi Helsingin uusimmista asuinalueista, josta löytyvät esimerkiksi Länsisataman matkustajaterminaali, Helsingin korkein hotelli, hauska koulurakennus, upouusi puisto, leikkipaikkoja moneen makuun sekä Suomen suosituimman verkkokaupan myymälä ja sen tarjoaman monet yllätykset. Saarelle on tulossa myös urheilukenttä ja huhujen mukaan mahdollisesti myös uimahalli.
Jätkäsaari on myös mielenkiintoisen arkkitehtuurin ystävän sekä koneista ja ajoneuvoista kiinnostuneen bongarin ehdoton vierailukohde. Lasten kanssa kannattaa käydä ihailemassa ainakin Jätkäsaaren koulun ja päiväkodin mielenkiintoista arkkitehtuuria Verkkokauppa.comin takan.

Mainos
Jätkäsaaren peruskoulun arkkitehtuuri antaa tilaa mielikuvitukselle.

Porkkanasilta

Ruoholahdesta saavuttaessa Välimerenkatu kannattaa ylittää oranssia kävelysiltaa pitkin. Porkkanasilta on hauska yksityiskohta ja kulkureitti Hyväntoivonpuistoon sekä hyvä paikka bongailla raitiovaunuja, työkoneita ja muuta liikennettä.

Porkkanasilta ylittää Välimerenkadun.

Hyväntoivonpuisto

Jätkäsaaressa asuinalueen keskelle rakentuu parhaillaan yksi Helsingin uusimmista puistoista, kun Hyväntoivonpuiston rakennustyöt edistyvät. Iso osa puistoa on jo käytössä ja puiston alueelta löytyy leikkipaikka, joka tosin on suunniteltu ensisijaisesti vähän vanhemmille lapsille. Hyväntoivonpuiston aidatulla, pienempien leikkialueella ulkoilevat myös lähialueiden päiväkotien lapset, joten tätä pienten leikkipaikkaa voi hyödyntää iltaisin ja viikonloppuisin.

Hyväntoivonpuisto on puistokohde, joka edustaa uudenlaista puistosuunnittelua ja luo kumpareiden sekä kalusteiden avulla erilaisen kokemuksen myös lapsille. 
Lue lisää: Hyväntoivonpuisto

Hyväntoivonpuisto marraskuussa 2019.

Verkkokauppa.com Jätkäsaaren myymälä

Jätkäsaaren kaupunkipolulle osuu myös Verkkokauppa.comin Jätkäsaaren lippulaivamyymälä. Myymälä tarjoaa myös elämyksiä ostosten lisäksi.

Verkkokauppa.comin valikoimista löytyy kattava valikoima lastentarvikkeita, leluja ja muita kodin tavaroita aina astioista valaisimiin sekä ruoanlaittovälineisiin. Valikoimista löytyy laajasti kodin elektroniikkaa sekä pyöräilysesongin aikaan myös lasten potku- ja polkupyöriä. Verkkokauppa.comin koko valikoima on tilattavissa kotiin toimitettuna, mutta tuotteita voi noutaa myös myymälästä. Huomioi kuitenkin, että osa Suomen suurimman verkkokaupan tuotteista on tilausvalikoimaa ja Verkkokauppa.comin koko valikoima ei ole esillä myymälöissä. Osa tuotteista on tilattavissa heti myymälän noutovarastosta, osan tuotteiden toimitusaika on muutamia päiviä.

Verkkokauppa.comin Jätkäsaaren myymälän kolmessa kerroksessa on ihmeteltävää myös lasten kanssa. Kolmannesta kerroksesta löytyy lastentarvikkeita ja leluja ja leluvalikoima kasvaa joulusesongin myötä. Leluosastolta on myös Legojen rakentelupaikka lapsille. Leluosaston vierestä löytyvät lastentarvikkeet ja esillä on myös Verkkokauppa.comin lastenrattaiden ja turvaistuinten valikoimaa sekä muuta tarpeellista vauva- ja taaperoarkeen. Kolmannessa kerroksesta on lisäksi muun muassa keittiökoneita ja -tarvikkeita sekä muun muassa musiikkiosasto.  

Leluja ja lastentarvikkeita löytyy Jätkäsaaren
Verkkokauppa.comin myymälän 3. kerroksesta.

Lasten kanssa kannattaa käydä ihmettelemässä myös toisen kerroksen televisioseinää. Verkkokauppa.comin Jätkäsaaren myymälän yhteydestä toimii lounaskahvila ja talon kivijalassa hampurilaisketjun ravintola leikkipaikkoineen.
Verkkokauppa.comin valikoimissa on myös laaja designvalaisimien valikoima sekä joulusesongin aikaan lisäksi joulu- ja koristevalaisimia. Elektroniikkaostosten ohella ostoskoriin voi poimia myös Marimekon ja Iittalan tuotteita, elintarvikkeita erikoiskahveista herkkujen tukkupakkauksiin ja virvoitusjuomiin. Verkkokauppa.com mielletään usein elektroniikkakaupaksi, mutta sen valikoima on laajentunut runsaasti viime vuosina käsittämään muitakin kodin ja arjen tuoteryhmiä sekä perheitä kiinnostavia tuoteryhmiä.
Jätkäsaaren myymälän WC-tilat sekä pieni lastenhoitohuone löytyvät toisesta kerroksesta.

Lue lisää: Verkkokauppa.com

Verkkokauppa.comin valikoimissa on myös laaja valikoima kodin valaisimia.

Verkkokauppa.com näköalatasanne

Jätkäsaaren myymälän erikoisuus on seitsemänteen kerrokseen rakennettu kaikille avoin näköalatasanne. Näköalatasanteelta aukeaa upeat näköalat niin Länsisataman risteilyterminaaliin, avomerelle kuin Helsingin keskustan suuntaan. Kattoterassi on hyvällä säällä mitä parhain paikka vesiliikenteen ja suurten risteilylaivojen bongailuun. Näköalatasanne on avoinna kaupan aukioloaikoina ja sinne on vapaa pääsy.
Verkkokauppa.com on hankkinut kattoterassilleen myös Mig-hävittäjän, joka pääsee ihmettelemään aivan vierestä.

Verkkokauppa.comin kattoterassilla.

Taidetta

Ennen matkan jatkumista kannattaa pysähtyä vielä Verkkokauppa.comin pääoven vieressä ihmettelemässä Tommi Toijan Bad Bad Boy -veistosta, josta riittää varmasti puheenaihetta kotimatkalle.

Mainos
Tommi Toijan veistos Bad Bad Boy.

Jätkäsaaren kirjasto

Verkkokauppa.comilta kaupunkipolku jatkuu kohti Tyynenemerenkadun ja Välimerenkadun kulmassa sijaitsevaa Jätkäsaaren kirjastoa. Reitiksi kirjastolle mentäessä voi valita joko Tyynenmerenkadun ja katsella laivoja sekä ohikulkevaa liikennettä tai kulkea huomattavasti rauhallisempaa Hietasaarenkujaa pitkin. Jätkäsaaren kirjastossa on kiva pieni lastenosasto sekä mahdollisuus tutkia Jätkäsaaren rakennussuunnitelmien pienoismalleja. Kirjasto sijaitsee Huutokonttorina tunnetun talon toisessa kerroksessa ja sinne on hissiyhteys. Kirjastoa vastapäätä kohoaa Helsingin korkein hotelli, joka on itsessään jo pienille nähtävyys. Hotellin edustalla voi tavata alunperin Stefan Lindforsin suunnitteleman hyljepatsaan, joka on yksi ympäri Helsinkiä levittäytyneistä Hejhylkeet -sarjan veistoksista.
Lue lisää: Jätkäsaaren kirjasto

Helsingin korkein hotelli löytyy Jätkäsaaresta.

Ruoholahden leikkipuisto

Kirjastosta matka jatkuu Ruoholahden leikkipuistoon muutaman korttelin päähän, jossa pienemmille ja suuremmille lapsille on tarjolla ohjattua toimintaa arkipäivisin ja vapaata leikkiä myös iltaisin ja viikonloppuisin puiston suurella piha-alueella. Leikkipuiston monipuolisissa leikkivälineissä tekemistä riittää varmasti ja talvikaudella puiston pienet mäet toimivat hyvinä pulkkamäkinä. 
Lue lisää: Ruoholahden leikkipuisto

Ruoholahden kanavan toisella puolelle, Ruoholahden ala-asteen piha-alueelta löytyy Pekka Nevalaisen A,B,C, kissa kävelee… -veistos, jota kannattaa käydä moikkaamassa kotimatkalla.

Leikkipuiston vieressä kulkee Ruoholahden kanava ja huhu kertoo, että myöhään syksyllä ja aikaisin keväällä kanavan Crusellin sillan päässä voi nähdä harmaahylkeen sukeltelevan ja saalistava silakoita.

Saukonpaasi

Poikkea Saukonpaadessa erityisesti kesäisin ja vierestä olevassa Saukonpaadenpuiston leikkipaikassa ihan muutenkin.
Saukonpaaden päätyä Jätkäsaaren länsipuolella voi suositella vierailupaikaksi erityisesti kesäkuukausina. Rantaan on rakennettu viheralue, jossa yleisessä käytössä olevia grillejä, aurinkotuoleja sekä muutama veistoksellinen soitin, joita lapsetkin pääsevät kokeilemaan.www.pientenhelsinki.fi
www.pientenhelsinki.fi/kaupunkipolut

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin