Uimaan?

Lapsiystävällisiä uimarantoja

Helsinki

Kallahden uimaranta Vuosaaren ja Meri-Rastilan välimaastossa sopii erittäin hyvin pienille. Myös Kallahden kainolossa sijaitsee uimaranta, mutta niemen kärjessä sijaitseva ranta on huomattavasti matalampi ja parempi lapsia ajetellen.
Kallahden kärjen ranta jatkuu pitkälle erittäin matalana ja vesi on sen johdosta usein muita rantoja lämpimämpää. Kiva kioski-kahvila, leikkipaikkana suuri kiipeilylaiva ja rannassa yleisiä grillejä (omat hiilet mukaan). Eväitä voi nauttia myös viereisessä metsässä puunrungolla istuen, jolloin rannan lokkivaaraa ei ole.  Upea luontokohde ja kiva saaristouimaranta, Helsingin helmi sanoisin. Ympäristössä helppokulkuisia luontopolkuja.
Lähimmältä bussipysäkiltä on tänne matkaa parisen kilometriä.

Kivinokan uimaranta Herttoniemen ja Kulosaaren välissä on keskellä kesämaja-aluetta sijaitseva ranta, joka on lapsiystävällinen ja hyvä rantakohde perheille. Uimarannalla hiekkaleluja lapsille, pukukopit ja lähellä Maijan kesäkahvila, jonka piha-piirissä kesäisin eläimiä. Ympärillä luontoa, luontopolkuja ja lähellä lintutorni. Urbaanit näköalat Kalasataman suuntaan, täällä voi bongailla myös nostureita 😉
Lähimmältä bussipysäkiltä on tänne matkaa reilu kilometri, Kulosaaren metroasemalta parisen kilometriä.

Laajasalon uimaranta Yliskylässä on perinteinen uimaranta saaristonäkymin. Kahvilarakennus sekä pukukopit. Ympärillä hienoa vanhaa metsää ja kivoja polkuja seikkailuun. Leikkipaikka löytyy uimarantaan johtavan polun alkupäästä, Reposalmentien parkkipaikan läheisyydessä. Myös Kiiltomadon leikkipuistoon on täältä lyhyt kävelymatka. Uimarannan vieressä myös rantalentopallokenttiä. Laajasalon uimarannelle pääsee busseilla 88 ja 89 Herttoniemen metroasemalta ja pysäkiltä rantaan on noin 500 metriä.

Läheltä Laajasalon uimarantaa kulkee yhteysvene Vartiosaareen, joka on myös kokemisen ja näkemisen arvoinen saarikohde.

Kasinonrannan uimaranta Lauttasaaressa on erittäin matalana pitkään jatkuva uimaranta, jossa pienten lasten kanssa kahlailu onnistuu mainiosti. Rannalla myös keinut ja suuri kiipeilylaiva, jossa myös pienemmille sopivia liukumäkiä. Paljon avoimia nurmialueita (joissa tosin usein paljon myös hanhia…). Kiva rantakahvila! Bussipysäkki sijaitsee aivan rannan vieressä.

Veijarivuoren uimaranta Lauttasaaren kärjessä on kiva retkikohde. Ranta sijaitsee kesämaja-alueella. Ranta syvenee, mutta ei ole äkkisyvää. Lähellä rantaa sijaitsee aidattu leikkipaikka sekä uusi rantakahvila-ravintola, jossa suuri ulkoterassi.
Veijarivuoren ranta on kivan puisto-alueen ympäröimä, jossa liikkuminen rattaiden kanssa onnistuu erittäin hyvin. Alueella sotien aikaisia tykkejä ja luolastoja. Veijarivuoren ulkoilualueelta löytyy myös salasaari, jonne pääsee matalan veden aikaan kävelemään lähes kuivin jaloin. Lisätietoa tästä löytyy yhdestä aiemmasta viikkokatsauksesta 😉
Lähellä bussipysäkki, josta matkaa uimarannalle puolisen kilometriä.

Tuorinniemen uimaranta Herttoniemenrannassa on lapsia ajatellen ihanteellinen paikka: Sopivankokoinen ranta, joka tosin syvenee. Usein siisti ja rantavahti aivan rannan tuntumassa. Rannalla jäätelökioski ja lähellä pieni kauppa. Aivan rannan vieressä sijaitsee Tuorinniemen leikkipuisto, jonka piha-alue on juuri uusittu ja leikkipuistossa tarjolla puistolounas alle 16-vuotiaille koko kesän klo 12. Aurinkoisella säällä täällä vierähtää helposti monta tuntia.

Tuorinniemen uimaranta.

Kumpulan maauimala sekä Uimastadion ovat hyvin myös lapsille sopivia uimapaikkoja. Molemmissa kohteissa on lapsille oma allas ja leikkimahdollisuus. Maauimaloista löytyy vesivessat ja muut mukavuudet. Maauimaloihin on sisäänpääsymaksu.

Helsingin kaupungin uimarantojen uimavesien lämpötilat ja sinilevätilanteen voit tarkastaa täältä.

Espoo

Westendin uusittu uimaranta sijaitsee näköyhteyden päässä Helsingistä. Uimaranta on pitkään matala ja suojainen ja rannalta löytyy suihkut sekä vesivessat. Rannan toisessa päässä hyvä leikkipaikka lapsille. Parkkipaikalta on matkaa rantaan noin sata metriä ja lähin bussipysäkki parkkialueen läheisyydessä. Rantareittiä pitkin voi kävellä Helsingin ja Espoon suuntaan.

Lisätietoa muista Espoon uimarannoista täältä.
Viileämmällä säällä Leppävaaran maauimala ja uimahalli toimivat uimarantaa paremmin. Maksullinen.

Westendin uimaranta.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *