Pienten Helsinki & Pienten Suomi

Mikä oikein on Pienten Helsinki ja Pienten Suomi?

Pienten Helsinki sai alkunsa räntäsateisina päivinä, jolloin pienen taaperon ja kuravaatteiden pukeminen tuntui ylivoimaiselta ja kirjastovierailu houkuttelevammalta. Se sai lisää inspiraatiota tyhjistä leikkipuistoista, jonne kukaan ei löytänyt ja autioista konserttikatsomoista, joista kukaan ei tiennyt. Se sai viimeisen silauksen, kun etsin hädänhetkellä toimivaa lastenhoitohuonetta ja lounaspaikkaa.

Pienten Helsingin ajatuksena on madaltaa kynnystä tehdä asioita pienten kanssa ja jakaa lasten kanssa seikkaillessamme havaitut toimivat paikat, hyvät palvelut ja ajankohtaiset tapahtumat Helsingissä. Mukana on myös muun muassa vinkkejä lastenhoitohuoneista, rattailla liikkumisesta ja lapsiystävällisestä tunnelmasta.
Suositukset perustuvat omaan kokemukseen, kahden lapsen kanssa olemme matkustaneet ristiin rastiin Helsinkiä ja kokeneet kaikenlaista jo lähes yhdeksän vuoden ajan.

Pienten Helsinki on teille pienten kanssa liikkuville; avuksi, rohkaisuksi ja vertaistueksi. Lasten kanssa voi ja saa liikkua ihmisten ilmoilla ja Helsinki on rikas lastenkulttuurin kaupunki. Pienten Helsinki kokoaa tapahtumia ja vinkkejä alle kymmenen vuotiaiden lasten ja vauvojen kanssa liikkuville Helsinkiin ja lähiseudulle.

Pienten Helsinki perustettiin vuonna 2017, kesällä 2020 se sai pikkusiskon, kun Pienten Suomi julkaistiin. Pienten Suomi on niin ikään lapsimyönteisellä asialla ja vinkkaa reissukohteita ympäri Suomen. Ajatuksena on senkin osalta madaltaa kynnystä lasten kanssa seikkailuun ja koota reissuvinkkejä yhden sivun alle. Pienten Suomea rakennetaan yhteisöllisesti muiden perheiden kanssa: kokemusasiantuntijoiden apu on sivuston rakentamisessa korvaamatonta!

Pienten Helsinki sekä Pienten Suomi ovat yhden äidin pääosin omakustanteinen projekti. Ajatus sivustosta liittyy vahvasti lasten kanssa kotona vietettyihin vuosiin. Pienten Helsingin tarinan voit lukea täältä.

Pienten Helsingin ja Pienten Suomen mediakortti

Miten pienten Pienten Helsingin sisältö syntyy?

Yhteistyö Pienten Helsingin tai Pienten Suomen kanssa?

-Mari

mari @ pientenhelsinki.fi
Y-tunnus: 2946272-7