Mainos

Minne tällä kesäviikolla? 24.6.-30.6.2019

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä lasten kanssa viikonloppuna tai kesälomalla? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kesäkuukausien menovinkeissä mukana tapahtumien lisäksi vinkkejä lomapäivien viettoon. Kohderyhmänä sivustolla ovat lapsiperheet, joissa on alle kouluikäisiä lapsia.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin jutuista ja uutisia. Sivun tulevaisuus on avoinna, mutta tällä konseptilla jatketaan heinäkuun loppuun asti.

Helsingin paikat -juttu on päivitetty ja listalla on nyt jo 120 kohdetta tylsien päivien pelastukseksi tai inspiraatioksi kaupungissa seikkailuun!

Uutta Pienten Helsingissä: Kesä Helsingissä -sarja ja sen 30 artikkelia kesätekemiseen Helsingissä.

Sponsoroi Pienten Helsinkiä!
Pienten Helsingin suosituin, viikottain ilmestyvä Minne tällä viikolla -artikkelisarja etsii sponsoreita! Lisätiedot linkin takaa.

Perheiden kaupunkipolut
Pienten Helsingissä julkaistaan lähikuukausina uudenlainen kaupunkimatkailukonsepti, kun restonomiopiskelija Heidi Säynätkari luo lopputyönään kaupunkipolkuja perheille Helsingin muutamiin kaupunginosiin. Perheiden kaupunkipolkujen julkaisu siirtyi palvelinongelmien vuoksi ja polut julkaistaan mahdollisimman pian!

Pienten Helsingin sivulla esiintyy edelleen aika ajoin häiriöitä johtuen ulkopuolisen hosting-palvelun vakavista ongelmista. Pahoittelen!

Jutun kansikuva: Kauppakeskus Redin Bryga-kattotasanteella on myös leikkipaikka, jossa viihtyvät lämpimällä säällä pienet ja suuremmat. Kulku kattotasolle keskuksen lokki-hisseillä.


Tiistai »Keskiviikko »Torstai »|
 Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »


MAANANTAI 24.6.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Maanantaina leikkipuistoruokana on kalakeittoa (L, G, N, S, K). 
Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko elokuun alkuun saakka. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. 

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Lasten Liikennekaupungin kesä. Katso kesäkuun tarkempi ohjelma liikennekaupungin sivuilta.

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna maanantaina klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Espoo: Kesäpihan omatoiminen puuhapaja maanantaista perjantaihin 3.6.-1.8.2019 Lastenkulttuurikeskus Pikku-Auroran pihalla. Lisätiedot Auroran sivuilta.

Pop-up Heureka -tiedeshow Musiikkitalon Päälämpiössä maanantaina klo 11, klo 12, klo 15 ja klo 16. Tiedeshow sopii kaikenikäisille ja siihen on vapaa pääsy. Lisätiedot ja esitysajat Musiikkitalon sivuilta.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Kansallismuseo (kesäkaudella),Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex, Päivälehden museo sekä Luontokeskus Haltia Espoossa (kesäkaudella).

Kesänosto: Päiväretki kesäiseen Lahteen? Vinkit retkestä Lahteen lasten ehdoilla löydät täältä.


TIISTAI 25.6.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Tiistain leikkipuistoruokana on pinaattikeittoa (L, K).
Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko elokuun alkuun saakka. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. 

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Tiistain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Lasten Liikennekaupungin kesä. Katso kesäkuun tarkempi ohjelma liikennekaupungin sivuilta.

Mainos

Fallkullan kotieläintila on avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Peukaloisen retket villihanhien seurassa -nukketeatteriesitys Helsingin kaupungin talvipuutarhan pihalla (sateella sisätiloissa) tiistaina klo 11 ja klo 13, vapaa pääsy. Esitystä suositellaan 2-9 -vuotiaille ja sen kesto on noin 20 minuuttia. Lisätiedot Talvipuutarhan sivuilta.

Pop-up Heureka -tiedeshow Musiikkitalon Päälämpiössä tiistaina klo 11, klo 12, klo 15 ja klo 16. Tiedeshow sopii kaikenikäisille ja siihen on vapaa pääsy. Lisätiedot ja esitysajat Musiikkitalon sivuilta.

Retkivinkki: Kesäpäivä Mustasaaressa!

Vantaa: Katrinebergin kartanon kotieläinpihan maksuttomat laidunvierailut järjestetään tiistaisin ja perjantaisin klo 17–18. Lisätiedot Vantaan kaupungin sivuilta.

Kaupunkitanssit Annantalon A.lavalla tiistaina klo 17.30. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Espoossa vauvoille: Iltavärikylpy perheen pienimmille Pikku-Auroran puutarhassa tiistaina klo 18. Värikylvyn hinta 8 €. Lisätiedot Auroran sivuilta.

Espoo: Pikku-Auroran Kesäpihan omatoiminen puuhapaja maanantaista perjantaihin 3.6.-1.8.2019 Lastenkulttuurikeskus Pikku-Auroran pihalla. Lisätiedot Auroran sivuilta.

Kesänosto: Eläimiä kaupungissa -juttu kokoaa parhaat vinkit Helsingin ja lähialueiden parhaista paikoista nähdä kotieläimiä.


KESKIVIIKKO 26.6.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Keskiviikon leikkipuistoruokana on broilerimakkarapataa
(M, G, N, S, K). Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko elokuun alkuun saakka. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. 

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Keskiviikon tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna keskiviikkona klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Annantalon pihalle perustetaan vuonna 2019 Helsingin hauskin yhteisöpuutarha ja keskiviikkoisin ohjelmassa on kaikille avoimet viljelytalkoot klo 10-14.

Lasten Liikennekaupungin kesä. Katso kesäkuun tarkempi ohjelma liikennekaupungin sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Järvenpää: Kakarabluesissa Järvenpään keskustan Blueskadulla keskiviikkoa hyväntuulista lastenmusiikkia esittävä Ville Karttunen klo 10.30 ja klo 17. Lue lisää Puistobluesin sivuilta.

Pop-up Heureka -tiedeshow Musiikkitalon Päälämpiössä keskiviikkona klo 11, klo 12, klo 15 ja klo 16. Tiedeshow sopii kaikenikäisille ja siihen on vapaa pääsy. Lisätiedot ja esitysajat Musiikkitalon sivuilta.

Viimeinen viikko ennen kesätaukoa:Lastentarhamuseossa leikitään keskiviikkoisin klo 12-18. Museon sisäänpääsymaksu 4 €, alle 16-vuotiaat maksutta, Musekorttikin käy.

Vinkki Espooseen: Talomuseo Glimsin 4H -kotieläinpihan laidunvierailut jatkuvat keskiviikkoisin klo 15.30-16.30. Lue lisää talomuseon sivuilta. Laidunvierailujen aikaan Glimsiin on vapaa pääsy.

Kansallismuseon torniin pääsee kiipeämään kesäkeskiviikkoisin klo 16-18. Lippu tornikierrokselle maksaa 5 € ja sen voi ostaa lipunmyynnistä keskiviikkosin (ei ennakkomyyntiä). Lisätiedot museon sivuilta.

Vapaa pääsy Kaapelitehtaan museoihin keskiviikkona klo 17-20. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Pikku-AuroranKesäpihan omatoiminen puuhapaja maanantaista perjantaihin 3.6.-1.8.2019 Lastenkulttuurikeskus Pikku-Auroran pihalla. Lisätiedot Auroran sivuilta.

Kesänosto: Lasten kanssa kesäteatteriin? Pienten Helsingin vinkit teatterikesään löydät täältä.


TORSTAI 27.6.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Torstain leikkipuistoruokana on riisipuuroa ja mehukeittoa (L, G, N, S, K) Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko elokuun alkuun saakka. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. 

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Torstain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna torstaina klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Lasten Liikennekaupungin kesä. Katso kesäkuun tarkempi ohjelma liikennekaupungin sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Järvenpää: Kakarabluesissa Järvenpään keskustan Blueskadulla tanssitaan torstaina ihanan Pikku Papun orkesterin tahdissa klo 10.30 ja klo 16.30 (huomio muuttunut aika!). Vapaa pääsy. Lue lisää Puistobluesin sivuilta.

Pop-up Heureka -tiedeshow Musiikkitalon Päälämpiössä torstaina klo 11, klo 12, klo 15 ja klo 16. Tiedeshow sopii kaikenikäisille ja siihen on vapaa pääsy. Lisätiedot ja esitysajat Musiikkitalon sivuilta.

Vinkki Espooseen: Talomuseo Glimsin 4H -kotieläinpihan laidunvierailut jatkuvat torstaisin klo 15.30-16.30. Lue lisää talomuseon sivuilta. Laidunvierailujen aikaan Glimsiin on vapaa pääsy.

PomppuMaailma Haltialan tilalla torstaista sunnuntaihin. Avoinna torstaina klo 16-20. Liput 12 € (2-17 v.), alle 2-vuotiaat pomppivat maksutta. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.
HUOM. Aukioloaika muuttunut sateisen sään vuoksi.

Espoo: Pikku-Auroran Kesäpihan omatoiminen puuhapaja arkisin 3.6.-1.8.2019 Lastenkulttuurikeskus Pikku-Auroran pihalla. Lisätiedot Auroran sivuilta.

Kesänosto: Helsingin saaret yllättävät! Oletko koskaan käynyt Matosaaressa? Lue lisää täältä.


PERJANTAI 28.6.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Perjantain leikkipuistoruokana on jauheliharisottoa (M, G, S, K). Helsinki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan leikkipuistoissa arkisin klo 12 koko elokuun alkuun saakka. Mukaan tarvitaan oma lautanen, ruokailuvälineet ja juoma. 

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Perjantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Lasten Liikennekaupungin kesä. Katso kesäkuun tarkempi ohjelma liikennekaupungin sivuilta.

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna nyt myös perjantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.
Albertin olohuone lomailee heinäkuun.

Fallkullan kotieläintila on avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy.

PomppuMaailma Haltialan tilalla torstaista sunnuntaihin. Avoinna perjantaina klo 10-18. Liput 12 € (2-17 v.), alle 2-vuotiaat pomppivat maksutta. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Järvenpää: Kakarabluesissa Järvenpään keskustan Blueskadulla nähdään torstaina Maddaleenan esitys klo 10.30 ja klo 17. Vapaa pääsy. Lue lisää Puistobluesin sivuilta.

MLL ja Sunsäbä goes Pride Narinkkatorilla perjantaina klo 11-16. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Vantaa: Katrinebergin kartanon kotieläinpihan maksuttomat laidunvierailut järjestetään tiistaisin ja perjantaisin klo 17–18. Lisätiedot Vantaan kaupungin sivuilta.

Espoo: Kesäpihan omatoiminen puuhapaja maanantaista perjantaihin 3.6.-1.8.2019 Lastenkulttuurikeskus Pikku-Auroran pihalla. Lisätiedot Auroran sivuilta.

Kesänosto: Kivoja kesäkahviloita lasten kanssa!


LAUANTAI 29.6.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Helmet-kirjastoissa kesäaukioloajat.

Satutuokiot ja lastentapahtumat ovat tauolla kesälauantaisin.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Lasten lauantai Haagan torilla klo 10-14. Lisätietoja torin omilta fb-sivuilta.

Mainos

Fallkullan kotieläintila on avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Hyppää museoratikan kyytiin Kauppatorin kulmalta, Havis Amandan patsaan luota klo 10-17 välisenä aikana. Liput 6 €, alle 2-vuotiaat matkustavat maksutta sylipaikoilla. Lue lisää museoratikan sivuilta.

PomppuMaailma Haltialan tilalla torstaista sunnuntaihin. Avoinna lauantaina klo 10-20. Liput 12 € (2-17 v.), alle 2-vuotiaat pomppivat maksutta. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Näyttely:Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä! Museo avoinna lauantaisin klo 11-17. Vapaa pääsy.

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki ja eläimet viettävät kesää ulkolaitumilla. Piipahda moikkaamassa lomailevia poliisihevosia, leikkimässä Haltialan leikkipaikassa tai mehulla Wanhassa Pehtoorissa.

Kids Run Helsinki Trail -juoksutapahtuma Paloheinässä lauantaina klo 12. Lisätiedot ja ilmoittautuminen tapahtuman sivuilta(maksullinen).

Viidakon sporttipäivä Helsingin Telia 5G -arenan vieressä sijaitsevalle Saharan kentälle (Urheilukatu 5) lauantaina klo 14-16. Koko perheen liikunnallinen ilmaistapahtuma. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Helsinki Pride 2019 Puistojuhla Kaivopuistossa lauantaina klo 14-18. Juhlassa ohjelmaa myös lapsille. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Maksuttomia kesäkonsertteja Musiikkitalossa läpi kesän, lisätiedot Musiikkitalon sivuilta.

Kesänosto: Retkivinkki: Illaksi kotiin – päiväretkellä lasten kanssa Sipoossa, Porvoossa ja Loviisassa.


SUNNUNTAI 30.6.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki ja eläimet viettävät kesää ulkolaitumilla. Piipahda moikkaamassa lomailevia poliisihevosia, leikkimässä Haltialan leikkipaikassa tai mehulla Wanhassa Pehtoorissa.

Fallkullan kotieläintila on avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Helsinki Farmers’ Market Hakaniemen torilla sunnuntaina klo 10-16. Torilla myös tapahtuman ajan lampaita sekä talutusratsastusta. Lisätiedot tapahtuman sivuilta.

Lasten Liikennekaupungin kesä. Liikennekaupunki on avoinna kesäsunnuntaisin klo 10-16. Katso tarkempi ohjelma liikennekaupungin sivuilta. Vapaa pääsy.

PomppuMaailma Haltialan tilalla torstaista sunnuntaihin. Avoinna sunnuntaina klo 10-19. Liput 12 € (2-17 v.), alle 2-vuotiaat pomppivat maksutta. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Seikkailujen metsä perheretki Villa Elfvikin maisemissa sunnuntaina klo 10.30-12.30. Retkellä kuljetaan lasten ehdoilla. Mukaan pienet eväät ja pukeutuminen sään mukaan. Lisätiedot Elfvikin sivuilta

Kirppis! Aleksis Kiven kadun sunnuntaikirppis klo 11 alkaen!

Maksuttomia kesäkonsertteja Musiikkitalossa läpi kesän, lisätiedot Musiikkitalon sivuilta.

Kesänosto: Eväsretki Kruunuvuoren huipulle on erilainen kaupunkiseikkailu. Lue lisää Pienten Helsingin retkijutusta.


Muista myös

Kesälampaita Helsingin saarissa: Vartiosaaren ja Mustasaaren (lampaat naapurisaarella Hevossaaressa, jonne siltayhteys) ovat saapuneet kesänviettoon. Kuusiluodon lampaat saapuvat kesätöihin juhannuksen tienoilla.

Eläimiä kaupungissa -juttu kokoaa parhaat vinkit Helsingin ja lähialueiden parhaista paikoista nähdä kotieläimiä.

Kätketyn laivan arvoitus –seikkailukierros Suomenlinnassa 11.6.-3.8.2019 sekä 10.8.2019 ja 17.8.2019. Maksullinen.

Lasten meriseikkailu – Tykkisluuppi Dianan perhepurjehdukset 26.6.-31.8.2019. Lisätiedot tapahtuman sivulta. Maksullinen.

Lasten kanssa kesäteatteriin? Pienten Helsingin vinkit teatterikesään löydät täältä.

Espan lavan koko kesän ohjelmiston löytyy lavan omilta sivuilta.

Linnanmäki on jälleen avannut porttinsa kauteen 2019. Huvipuistoalueelle on vapaa pääsy ja pienille hurjapäille on maksuttomia huvipuistolaitteita.

Espooossa: Lelumuseo Hevosenkengässä uusi Menopelileikki -erikoisnäyttely. Museon sisäänpääsymaksu.

Näyttely:Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä! Päivälehden museo on suljettu juhannusviikonloppuna.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta sivu latautuu nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.


Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin