Päivälehden museo: Pelle Peloton – maailman pelottomin keksijä

Museokaverini ja minä: Näyttelyvinkki Päivälehden museon uutuusnäyttelyyn

Pelle Peloton -näyttely on päättynyt!
Päivälehden museon ohi on erittäin helppo kävellä tajuamatta miten hieno museo lasi-ikkunoiden takana on! Helsingin Sanomien säätiön ylläpitämä museo esittelee perusnäyttelyissään median historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen sekä sananvapautta. Näyttelyissä on myös esillä erilaisia koneita ja laitteita media-alalta ja näitä kannattaakin arvuutella lasten kanssa. Lankapuhelin oli kuulemma kassakone…

Päivälehden museon kevään 2018 uutuusnäyttely vie Pelle Pelottoman ihmeelliseen maailmaan.  Pelle Peloton – maailman pelottomin keksijä on lasten ehdoilla rakennettu näyttely, joka johdattelee keksintöjen ja Pelle Pelottoman ihmeelliseen maailmaan. Näyttey on esille Päivälehden museossa 8.3.-16.9.2018 ja museoon on aina vapaa pääsy.

Puhuva koira, mietintämyssyn teline ja itse mietintämyssy.

Näyttelyssä voi tehdä ennustuksia melkein aina toimivalla keksintökoneella, kokeilla koneita ja vempeleitä, rakentaa magneeteilla, tavata puhuvan koiran, ajaa Aku Ankasta tutulla punaisella autolla ja leikkiä ennen kaikkea pelotonta keksijää. Täällä saa koskea ja kokeilla ja kaikki on rakennettu lasten kokoiseksi.

Näyttely ei ole suuren suuri, mutta ihmeteltävää riittää pienimmillekin sopivasti. Visuaalisesti näyttävä tila ja herkulliset värit kutsuvat seikkailemaan ja ihmettelemään.

Pienten Helsingin nuori taustatiimi viihtyi täällä erittäin hyvin reilun tunnin, joten vahva suositus näyttelylle ja koko museolle lasten näkökulmasta. Päivälehden museo sijaitsee muutaman korttelin päässä Esplanadin puistosta, joten sinne kannattaa piipahtaa vaikka kaupunkireissulla tai sadepäivänä. Museossa löytyy myös tärkein, eli toimiva lastenhoitohuone inva-wc:n yhteydestä. Pelle Pelottoman lisäksi Päivälehden museossa kannattaa tutustua myös perusnäyttelyyn, siitä lisää aiemmin ilmestyneessä Pienten Helsingin Museokaverini ja minä -jutussa.

Lue lisää kevään uutuusnäyttelystä Päivälehden museon sivuilta.

Päivälehden museo
Ludviginkatu 2–4, Helsinki

Avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 11-17

Aina vapaa pääsy.

Pelle Peloton -näyttely on päättynyt!

Pelle Pelottoman herätyskello.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Päivälehden museo: Pelle Peloton – maailman pelottomin keksijä”