Mainos

Uimaan?

Lapsiystävällisiä uimarantoja

Julkaistu 23.7.2017, päivitetty 31.5.2019

Ajankohtaiset sinilevätiedot Helsingin uimarannoilta löytyvät ulkoliikunta.fi -palvelusta. 

Helsinki

Kallahden uimaranta Vuosaaren ja Meri-Rastilan välimaastossa sopii erittäin hyvin pienille. Myös Kallahden kainolossa sijaitsee uimaranta, mutta niemen kärjessä sijaitseva ranta on huomattavasti matalampi ja parempi lapsia ajetellen.
Kallahden kärjen ranta jatkuu pitkälle erittäin matalana ja vesi on sen johdosta usein muita rantoja lämpimämpää. Kiva kioski-kahvila, leikkipaikkana suuri kiipeilylaiva ja rannassa yleisiä grillejä (omat hiilet mukaan). Eväitä voi nauttia myös viereisessä metsässä puunrungolla istuen, jolloin rannan lokkivaaraa ei ole.  Upea luontokohde ja kiva saaristouimaranta, Helsingin helmi. Ympäristössä helppokulkuisia luontopolkuja. Lähimmältä bussipysäkiltä on tänne matkaa parisen kilometriä.

Kallahden uimaranta on jatkuu matalana pitkälle.

Kivinokan uimaranta Herttoniemen ja Kulosaaren välissä on keskellä kesämaja-aluetta sijaitseva ranta, joka on lapsiystävällinen ja hyvä rantakohde perheille. Uimarannalla hiekkaleluja lapsille, pukukopit ja lähellä Maijan kesäkahvila, jonka piha-piirissä asuu kesäisin kotieläimiä (kahvilan tilanteesta ei ole tietoa kesän 2019 osalta). Ympärillä luontoa, luontopolkuja ja lähellä lintutorni. Urbaanit näköalat Kalasataman suuntaan, täällä voi bongailla myös nostureita 😉
Lähimmältä bussipysäkiltä on tänne matkaa reilu kilometri, Kulosaaren metroasemalta parisen kilometriä.

Laajasalon uimaranta Yliskylässä on perinteinen uimaranta saaristonäkymin. Rannalta löytyy kahvilarakennus sekä pukukopit. Ympärillä hienoa vanhaa metsää ja kivoja polkuja seikkailuun. Leikkipaikka löytyy uimarantaan johtavan polun alkupäästä, Reposalmentien parkkipaikan läheisyydessä. Myös Kiiltomadon leikkipuistoon on täältä lyhyt kävelymatka. Uimarannan vieressä on lisäksi rantalentopallokenttiä. Laajasalon uimarannelle pääsee bussilla 89 Herttoniemen metroasemalta ja pysäkiltä rantaan on noin 500 metriä.

Läheltä Laajasalon uimarantaa kulkee yhteysvene Vartiosaareen, joka on myös kokemisen ja näkemisen arvoinen saarikohde.

Mustikkamaan uimaranta on yhä helpommin saavutettavissa uuden Isoisänsillan ansiosta: matka uimarannelle taittuu helposti esimerkiksi Kalasataman metroasemalta. Mustikkamaan uimaranta sijaitsee lähellä Korkeasaaren siltaa, saaren etelä-reunalla. Korkeasaaren lipunmyynnin yhteydessä toimiva kahvila palvelee laajoin aukioloajoin, joten jätskille voi pysähtyä vaika paluumatkalla.

Kasinonrannan uimaranta Lauttasaaressa on matalana pitkään jatkuva uimaranta, jossa pienten lasten kanssa kahlailu onnistuu mainiosti. Rannalla myös keinut ja suuri kiipeilylaiva, jossa myös pienemmille sopivia liukumäkiä. Paljon avoimia nurmialueita (joissa tosin usein paljon myös hanhia). Vieressä kiva rantakahvila (kahvilaa laajennetaan touko-kesäkuussa 2019). Lauttasaaren metroasemalta, Gyldenintien sisäänkäynniltä on matkaa uimarannalle muutama sata metriä.

Veijarivuoren uimaranta Lauttasaaren kärjessä on kiva retkikohde. Uimaranta sijaitsee kesämaja-alueella ja sen läheltä löytyy aidattu leikkipaikka sekä uusi rantakahvila-ravintola Paseo, jossa on suuri ulkoterassi.
Veijarivuoren ranta on kivan puisto-alueen ympäröimä, jossa liikkuminen rattaiden kanssa onnistuu erittäin hyvin. Alueella on sotien aikaisia tykkejä ja luolastoja. Veijarivuoren ulkoilualueelta löytyy myös salasaari Sisä-Hattu, jonne pääsee matalan veden aikaan kävelemään lähes kuivin jaloin. Lähellä bussipysäkki, josta on matkaa uimarannalle parisen sataa metriä, Lauttasaaren metroasemalta kävelymatka uimarannelle on reilu kilometri.

Lue myös: Pienten Helsingin juttu Länsimetrolla Lauttasaareen

Aurinkolahden uimaranta on pitkä uimaranta, jota reunustaa hieno rantabulevardi. Jos kaipaat etelän lomatunnelmaa, matkusta tänne aurinkoisena päivänä! Rantabulevardin varrella leikkipaikka, kahviloita ja jäätelökioski, talojen kivijaloissa useita ravintoloita ja lähellä myös ruokakauppa. Rannassa on osin äkkisyvää, joten huomioi tämä pienten kanssa. Aurinkoranta kannattaa nähdä!
Aurinkolahden rannan läheisyydestä lähtee tie kohti Uutelan ulkoilualuetta, josta löytyy lukuisia hyviä piknik-paikkoja ja varjoisia päiväunipaikkoja sekä Uutelan kota.

Tuorinniemen uimaranta Herttoniemenrannassa on lapsia ajatellen ihanteellinen paikka: juuri sopivan kokoinen uimaranta, joka tosin syvenee ja vieressä mitä mainioin leikkipuisto. Rannalla on ainakin aiempina kesinä ollut jäätelökioski ja lähellä pieni kauppa. Aivan rannan vieressä sijaitsee Tuorinniemen leikkipuisto, jonka piha-alue on juuri uusittu ja leikkipuistossa tarjolla puistolounas alle 16-vuotiaille koko kesän klo 12. Aurinkoisella säällä täällä vierähtää helposti monta tuntia.

Tuorinniemen uimaranta.

Pirkkolan liikuntapuiston lähiliikuntapaikka Plotti on Luonnonpohjainen lasten matala uimapaikka keskellä Pirkkolan urheilupuistoa, uimapaikan vesi on kroorattu. Hiekkaa, leikkipaikka, pieni kioski, wc- ja pukutilat sekä suojaisa uimapaikka pienten kanssa. Plotti aukeaa koulujen kesälomien mukaan kesäkuussa ja sulkeutuu koulujen alkaessa elokuussa.

Allas Sea Pool on näkemisen arvoinen paikka Kauppatorin edustalla. Lämmitettyjä altaita ja luonnonvesiallas sekä lapsille ja perheille suunnattuja tapahtumia. Näe ja koe Helsinkiä uudesta näkökulmasta. Sisäänpääsymaksu.

Kumpulan maauimalassa on historian havinaa, lasten matala kahluuallas ja tilaa leikkiä nurmikolla. Kiva paikka kuumana kesäpäivänä, perheiden suosiossa. Lähellä maauimalaa on leikkipuisto Intia ja Kumpulan kasvitieteellinen puutarha. Sisäänpääsymaksu.

Muista myös: Uimastadionin maauimala!

Helsingin kaupungin uimarantojen uimavesien lämpötilat ja sinilevätilanteen voit tarkastaa täältä.

Espoo

Westendin uusittu uimaranta sijaitsee näköyhteyden päässä Helsingistä. Uimaranta on pitkään matala ja suojainen ja rannalta löytyy suihkut sekä vesivessat. Rannan toisessa päässä hyvä leikkipaikka lapsille. Parkkipaikalta on matkaa rantaan noin sata metriä ja lähin bussipysäkki parkkialueen läheisyydessä. Rantareittiä pitkin voi kävellä Helsingin ja Espoon suuntaan, esimerkiksi Helsingin puolelle, Koivusaaren metroasemalle on täältä matkaa noin kolme kilometriä. Muista myös Helsingin ja Espoon rajalle oleva Karhusaari ja saaren salainen uimaranta!

Lisätietoa muista Espoon uimarannoista täältä.
Viileämmällä säällä Leppävaaran maauimala ja uimahalli toimivat uimarantaa paremmin. Maksullinen.

Westendin uimaranta Espoossa.

Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.