Illaksi kotiin – päiväretkellä lasten kanssa: Lahti

Illaksi kotiin – päiväretki-vinkkejä lasten kanssa:

Lahti

Lahti oli viime kesänä Pienten Helsingin luottokohde: kun Helsingissä satoi ja tuuli, Lahdessa paistoi usein aurinko ja kohtuullisen lämmintä. Lahti osoittautui viihtyisäksi kaupungiksi, joka tarjoaa myös lapsille paljon nähtävää ja koettavaa. Matka Helsingistä taittuu auton lisäksi varsin kätevästi myös junalla ja monet nähtävyydet, kuten Lahden satama ja Launeen perhepuisto, ovat kohtuullisen kävelymatkan päässä Lahden juna-asemalta. Myös kaupungin arkkitehtuuri yllätti positiivisesti.

Mitä tehdä Lahdessa lasten kanssa?

Launeen perhepuisto on kolmen hehtaarin kokoinen suuri leikkipuisto, jossa saa kulumaan aikaan useita tunteja. Puisto on jaettu eri osiin ja sieltä löytyy oma leikkpaikka pienille, vähän isommille ja hurjempia liukimäkiä ja kiipeilytelineitä myös kouluikäisille. Launeen liikennepuisto on erittäin toimiva ja puistossa on runsaasti polkuautoja ja potkulautoja kaikkien käytettävissä.

Launeen perhepuiston liikennekaupunki.

Lisäksi puistosta löytyy esimerkiksi vesileikki-alue, useita erilaisia leikkipaikkoja, skuutti- ja skeittipaikka, minigolfrata (maksullinen) ja paljon muuta. Puiston läheisyydestä löytyy myös jäätelökioski, Yli-Marolan kotieläinpiha ja muita (osin maksullisia) kesäaktiviteetteja. Puistossa on myös varjopaikkoja ja hyviä nurmialueita eväsretkelle tai päiväunille.

Launeen perhepuistossa on leikkipaikkoja kaikenikäisille lapsille.

Launeen perhepuiston wc:t, grillit ja esimerkiksi liikennekaupugin potkuautot ovat vapaassa käytössä henkilökunnan ollessa paikalla. Kesäkautena perhepuistossa on henkilökuntaa paikalla maanantaista perjantaihin klo 9 – 19 ja lauantaina sekä sunnuntaina klo 10 – 16. Perhepuistossa järjestetään myös ohjattu toimintaa kesälomaikaan.
Lue lisää Launeen perhepuistosta Lahden kaupungin sivuilta. Perhepuistoon on vapaa pääsy.

Lahden mäkihyppytornit pitää nähdä ainakin kerran elämässä! Näky hyppytornien juurella on vaikuttava ja kesäaikaan alue on hyvin rauhallinen, joten lasten kanssa kannattaa hyppytorneilla ainakin piipahtaa. Alueella toimii myös Lahden Hiihtomuseo. Mäkihyppytornin alastulo-alueelle pääsee kesäkuukausina uimaan Lahden urheilukeskuksen maa-uimalaan.

Lahdesta löytyy myös kivoja järvi-uimapaikkoja. Lahden satama-alue on viihtyisä, ja ainakin viime kesänä rannassa oli ravintolalaivojen lisäksi myös jäätelölaiva. Rannan kahvilassa on ulkoleikkapaikka, samoin kuin keskustassa torin tuntumassa. Muista myös Lahden seudun luontokohteet ja Pajulahden urheiluopiston palvelut perheille.

Jäätelölaiva Vesijärven rannalla Lahden satama-alueella kesällä 2017.

Hauska nähtävyys on myös Pikku-Vesijärven puistosta löytyvä Vesiurut-suihkulähde, joka oli myös pienempien mieleen. Puisto on kokonaisuudessaan kiva kohde Lahden urheilukeskuksen ja satama-alueen välissä. Alueiden välissä kulkee helppokulkuisia ranta- ja puistoreittejä.

Romanssien silta Pikku-Vesijärvellä.

Lahden seudun tapahtumakalenteri löytyy Visit Lahti -sivuilta.

Lue lisää lasten Lahdesta Visit Lahti -sivuilta.

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.