Päivälehden museo: Pekka Töpöhäntä

Museokaverini ja minä: Näyttelyvinkki Päivälehden museon uutuusnäyttelyyn

Pekka Töpöhäntä -näyttely on päättynyt 15.9.2019.
Päivälehden museon ohi on erittäin helppo kävellä tajuamatta miten hieno museo ikkunoiden takana on! Helsingin Sanomien säätiön ylläpitämän museon kevään 2019 uutusnäyttely vie Uppsalaan ja Pekka Töpöhännän seikkailuihin.

Päivälehden museo on muuntunut Pekka Töpöhännän maailmaksi.
Pekka Töpöhännän näyttelyssä Päivälehden museossa.

Päivälehden museon kevään 2019 uutuusnäyttely vie lapset ja lapsenmieliset seikkailulle Pekka Töpöhännän maailmaan. Toiminnnallinen näyttely juhlistaa 80-vuotta täyttävää Gösta Knutssonin tunnettua kissahahmoa ja kissan lukuisia kavereita. Näyttely on esille Päivälehden museossa 15.3.-15.9.2019 ja museoon on aina vapaa pääsy.

Kissana ruokapöydän alla.

Näyttely alkaa jo museon ikkunoiden takana: saapuessa kannattaa kurkistella Töpöhännän maailmaan Uppsalan rakennusten pienoismalleja ihmetellen. Sisällä museossa alkaa kissamainen seikkailu: häntä ja korvat paikalleen ja mars nuuskimaan jättisilakoita!

Korvia ja häntiä lainaksi näyttelyvieraille.

Uskallatko kurkistaa Monnin hiilikellariin, lukea satuja korkealla tuolilla, sähistä kuin kissa ja jahdata jättimäistä lankakerää? Jättisilakoiden päällä voi makoilla ja kuunnella suuresta radiosta Pekka Töpöhännän seikkailuja. Lasten silmin näyttely aukeaa uudella tavalla: Monnin kellariin ryömitään ja ihmetellään jättihäntää, jättilankakerät kutsuvat leikkimään ja pehmeillä patjoilla silakoiden ja kalanruotojen seassa on hauska möyriä.

Pekka Töpöhännän tarinoita voi kuunnella jättimäisestä radiosta.

Pekka Töpöhäntä -näyttelyn voi kokea monella tavalla: kissana tutkien, onnenpyörästä tehtäviä pyörittäen, lukien tarinoita ja jännittäen Monnin hiilikellarissa. Juuri tästä syystä uskallan suositella näyttelyä kaikenikäisille pienille: kaksivuotias museokaverini nautti kissana olemisesta ja lankakerän pyörittelystä, viisivuotias jännitti koska Monni taas sähisee ja kiipeili korkealla tuolilla ja pyöri kuperkeikkakujalla. Tosin Monnin hiilikellarista juteltiin pitkin kotimatkaa, se kuulemma jännitti ihan vähän. Näyttelyssä opimme myös, että kissatkin osaavat tehdä kuperkeikkoja, niillä on erittäin hyvä tasapaino ja ne tykkäävät kiipeillä korkeissa paikoissa.

Onnenpyörä antaa erilaisia tehtäviä, joiden avulla näyttelystä ja kissoista löytyy uusia ulottuvuuksia.

Pehmeillä patjoilla pienempikin museovieras varmasti nauttii kiiltäviä silakoita ihmetellen, kunhan ei satu samaan aikaan isomman lapsiryhmän kanssa. Ikkunalaudalla voi rauhoittua ja lukea Pekka Töpöhäntä -kirjoja.

Kuperkeikkakuja.
Kissatkin osaavat tehdä kuperkeikkoja!

Kokemuksellinen näyttely ei ole järin suuri, mutta tekemistä on pienille näyttelyvieraille juuri sopivasti. Museon aukioloajat ja vapaa pääsy näyttelyyn ovat hyviä syitä piipahtaa: tälläisiä paikkoja kun ei ole liikaa. Aikuisenkin kannattaa heittäytyä mukaan leikkiin: konttaa Monnin hiilikellariin jos uskallat ja istu pöydän alla silakoita maistellen!
Jos mietit sopivaa vierailuajankohtaa ja arkipäivät lienevät varsin rauhallisia ellei paikalle saavu samaan aikaan suurempi lapsiryhmä. Viikonloppujen osalta kannattaa odottaa muutama viikkoa, sillä museo ei ole järin suuri ja kiinnostus näyttelyä kohtaan on varmasti suurta. Vierailimme museossa näyttelyn ensitunneilla keskellä arkipäivää ja ainakin tuolloin näyttelyssä mahtui hyvin leikkimään.

Kissojen päivälehden saa ottaa mukaan muistoksi ja iltalukemiseksi.

Päivälehden museo sijaitsee muutaman korttelin päässä Esplanadin puistosta, joten täällä kannattaa piipahtaa vaikka kaupunkireissulla tai sadepäivänä. Museossa löytyy myös tärkein, eli toimiva lastenhoitohuone inva-wc:n yhteydestä. Pekka Töpöhännän lisäksi Päivälehden museossa kannattaa tutustua myös perusnäyttelyyn, siitä lisää aiemmin ilmestyneessä Pienten Helsingin Museokaverini ja minä -jutussa. Painokellarissa on esillä myös erilaisia koneita ja laitteita, jotka herättävät hilpeyttä lasten silmissä.

Lue lisää kevään uutuusnäyttelystä Päivälehden museon sivuilta. Pekka Töpöhäntä -näyttely on kaksikielinen.

Pekka Töpöhäntä -näyttely on päättynyt 15.9.2019.

Päivälehden museo

Uutuusnäyttelyn avajaisia lapsille juhlitaan 17.3.2019 klo 11-15
Pekka Töpöhäntä -näyttely on esillä museossa 15.3.-15.9.2019

Ludviginkatu 2–4, Helsinki
Avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 11-17
Aina vapaa pääsy.

Nähdään Päivälehden museossa!Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.