Mainos

Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki

Museokaverini ja minä – kolmevuotiaan kanssa museossa osa 1

Oletko jo piipahtanut mummolassa? Tai leikkinyt kauppaa Senaatintorin laidalla?

Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki tunnetaan meillä paremmin nimellä leikkimuseo. Ja sitähän se on, täällä on lupa leikkiä!

Lasten kaupungissa on lupa leikkiä.

Lasten kaupunkia ei turhaan kehuta, se on ainutlaatuisuudessaan upea paikka, jossa kaikki yksityiskohtia myöten on ajateltu pienten vieraiden näkökulmasta. Monenlaiset leikit kutsuvat tutustumaan Helsingin historiaan ja miljoo on pienten ja isojenkin mieleen ja juuri lapsen kokoinen. Tämä kohde sopii jo ihan pienille taaperoille tai vähän isommillekin lapsille, sillä tekeminen täällä muuntuu hyvin omien taitojen mukaan. Museon henkilökunnan suhautuminen lapsiin on kiitoksen arvoinen.

Mainos
Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki sijaitsee Senaatintorin etelälaidalla.

Koska Lasten kaupunki sijaisee yhdessä Helsingin vanhimmista rakennuksista, Sederholmin sinisessä kivitalossa Senaatintorin laidalla, on vaunuilla liikkuminen täällä hieman haastavaa. Ne saa toki tarvittaessa ottaa mukaan, mutta helpommin ja mukavammin täällä liikkuu erimerkiksi kantorepun kanssa. Muissa museon tiloissa vaunuilla pääsee liikkumaan paremmin. Ulkona pääoven vieressä on katoksellinen vaunuparkki ja aulassa paljon lukittavia säilytyslokeroita.

Lasten kaupungin yhteydessä on lasten wc-tilat (myös pikkupönttö!) ja lastenhoitotila. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy myös huone, jossa on pöytiä, syöttötuoleja, mikro ja piirustustarvikkeita, joten kristalliskruunujen loisteessa on mitä mainoin paikka syödä eväitä ja hengähtää hetki.
Lastenhoitotila ja potta löytyvät myös museon aulasta inva-wc:tä ja tänne mahtuu vaunuillakin.

Lasten kaupungin alakerrrassa voi hengähtää ja syödä omia eväitä.

Kokonaisuudessaan museon ilme on aikuisellekin raikas ja näyttelyt hyvin toteutettuja. Erityiskiitoksen saa museon aulan olohuonemainen tila, jossa voi istuskella, ladata puhelinta, pukea rauhassa lasten ulkovaatteita tai vaikka odotella nukkuvan lapsen kanssa muiden kiertäessä museossa. Tilaa voisi sanoa Helsingin olohuoneeksi, niin kutsuva ja kaikille avoin tila se on. Museolla on myös viihtyisä sisäpiha riippukeinuineen.

Kaupunginmuseon perusnäyttely kannattaa myös kiertää, sillä katsottavaa riittää myös pienille.

Mainos

Kaupunginmuseo järjestää myös aktiivisesti erilaisia tapahtumia, ja muistaa lapsiakin tapahtumatuotannossa.
Nämä kaikki seikat huomioiden ei ole ihme, että Helsingin kaupunginmuseo on Vuoden museo 2017.

Aleksanterinkatu 16
Avoinna:
maanantaista perjantahin klo 11–19
lauantaina ja sunnuntaina klo 11–17
Aina vapaa pääsy

 

Lasten kaupungissa.

 


Uskaltaako lasten kanssa mennä museoon? Kerro mielipiteesi tai jaa oma vinkkisi museoista lasten kanssa kommenttikenttään tai Pienten Helsingin Facebookissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin