Sade- ja hellepäivän vinkki: Museoon!

Museoon lasten kanssa? Pienten Helsingin museokuulumiset kertoo ajankohtaisia vinkkejä Helsingin museoihin perheiden näkökulmasta. 

Mahdollisten muutosten vuoksi, aukioloajat kannattaa tarkastaa aina museon omilta sivuilta.

Päivitetty 3.7.2019


Kaisaniemen kasvitieteellisestä puutarhasta löytyvät lastenkirjoistakin tutut jättilumpeet, lihansyöjäkasvit ja muut erikoisuudet aivan Helsingin Rautatieaseman vieressä. Upea vanha kasvihuone ja juuri uudistettu ulkopuutarha ovat Helsingin helmiä keskeisellä paikalla. Kasvihuoneissa rattailla liikkuminen on haastavaa, joskaan ei kiellettyä.
Ulkopuutarhaan on aina vapaa pääsy, sisäkasvihuoneisiin sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta.
Lue myös: Pienten Helsingin museosarjan juttu Kaisaniemen kasvitieteellisestä puutarhasta

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan jättiläislumpeita.

Päivälehdenmuseossa voi esimerkiksi ihmetellä kirjoituskoneita, faxeja ja muita vanhoja painotyön työvaiheita, selata päivälehtiä vuosien takaa ja tutustua sanomalehtityöhön monipuolisesti.
Museossa esillä oleva Pelle Töpöhäntä -näyttely on suunniteltu lapsille. Museoon on vapaa pääsy ja se on avoinna myös maanantaisin.
Lue myös:
Päivälehdenmuseo Pienten Helsingin silmin sekä Pienten Helsinki Pekka Töpöhäntä -näyttelyssä

Ratikkamuseo Tööön ratikkahallien vieressä on museo, jossa pääosin kaikkiin musoesineisiin voi koskea ja niitä voi kokeilla. Museossa on useita raitiovaunuja eri vuosikymmeniltä ja muuta aiheeseen liittyvää esineistöä. Tila on esteetön, rattailla liikkuminen sallittua ja aulassa on lastenhoitohuone sekä tila esim. eväiden syöntiä varten. Aina vapaa pääsy.

Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki vastaavat asiakkaiden toiveisiin ja kesäkaudella museo avaa ovensa arkisin jo klo 9. Mainio leikkipaikka aamuvirkuille! Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten kaupunki on aina varma valinta pienten museovierailuun. Museoon on aina vapaa pääsy ja se on avoinna myös maanantaisin.
Lasten kaupungissa on kesällä tarjolla päivittäin omatoimista paperiaskartelua lapsille. Hellepäivää ajatellen Lasten kaupungissa ei ole paras mahdollinen ilmastointi, mutta ainakin varjonpaikka löytyy vanhan kivitalon uumenista.
Lue myös: Helsingin kaupunginmuseo Pienten Helsingin silmin

Kansallismuseo Mannerheinintiellä on museoklassikko, jossa kannattaa vierailla jo mielenkiintoisen rakennuksen vuoksi. Kansallismuseossa viihtyvät myös lapset: museon Vintti sekä Suomen tarina -näyttely toimivat hyvin lasten kanssa. Kansallismuseo on avoinna kesäkaudella myös maanantaisin. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta.
Kesällä 2019 museon torniin pääsee tähystelemään Helsinkiä keskiviikkoisin (maksullinen).
Lue myös: Kansallismuseo Pienten Helsingin silmin

Tamminiemi Meilahdessa, aivan Seurasaaren naapurissa on presidenttien koti ja nykyisin kotimuseo. Paikka ei tule ensimmäisenä mieleen kun pohtii museokohdetta lasten kanssa, mutta täällä kannattaa ehdottomasti piipahtaa – erityisesti kesäaikaan jo Tamminiemen piha ja pihan jäätelökioski ovat hittejä! Museon sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta.
Lue myös: Pienten Helsingin museosarjan juttu Tamminiemestä.

Tamminiemestä lasten mieleen jäi Urhon ja Sylvin uima-allas.

Luonnontieteellisessä museossa pienet museovieraat on huomioitu hyvin. On monenlaisia pieniä tehtäviä, kokeiltavaa ja availtavaa, lumen alla oleviin pesiin pääsee kurkistamaan ryömimällä lumitunnelin läpi ja kalojen puhetta kuuntelemaan puhelimella. Oletko nähnyt dinosauruksen luita? Tai karhuja ihan läheltä? Kiva paikka koko perheelle! Museossa saa liikkua rattaiden kanssa, mutta niiden säilytystä varten löytyy myös oma paikka.
Museon sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta.
Lue myös: Pienten Helsingin museosarjan juttu Luonnontieteellisestä museosta

Amos Rex Lasipalatsissa toimii mainiosti myös pienten kanssa. Amos Rex toivottaa avosylin myös pienet museovieraat tervetulleiksi, mutta varmista ennen vierailua mikä näyttely on juuri silloin esillä, sillä kaikki näyttelyt eivät välttämättä sovi aivan pienimmille. Museossa saa liikkua myös rattaiden kanssa. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta.
Myös museon kukkulat Lasipalatsinaukiolla kannattaa testata!
Lue myös: Pienten Helsinki vieraili Amos Rexissä pienen museokaverin kanssa juuri ennen avajaisia

Espoo: 
Weegee-museokeskuksessa toimii Lelumuseo Hevosenkenkä. Tänne  kannattaa suunnata leikkimään sadepäivänä. Matka museoon taittuu kätevästi metrolla ja Tapiolan asemalta on lyhyt kävelymatka museoon. Keväällä avatussa Menopeli -teemanäyttelyssä leikitään matkustusteemalla. Museon sisäänpääsymaksu (lipulla kaikkiin WeeGeen museoihin), alle 18-vuotiaat maksutta.
Lue myös: Pienten Helsinki Lelumuseo Hevosenkengässä (vanhan näyttelyn aikaan)


Muista myös nämä sateisinä päivinä (lomailevat heinäkuussa):

  • Palomuseo Erottajan pelastusaseman kyljessä on mahtava kohde jo pelkän sijaintinsa vuoksi. Pieni sisäänpääsymaksu. Palomuseo lomailee heinäkuussa.
  • Lastentarhamuseo on avoinna keskiviikkoisin klo 12-18. Pieni sisäänpääsymaksu. Lastentarhamuseo lomailee heinäkuussa.

Pienten Helsingin museosarjan löydät täältä »

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Sade- ja hellepäivän vinkki: Museoon!”