Sadepäivän vinkki: Museoon!

Museoon lasten kanssa? Pienten Helsingin museokuulumiset kertoo ajankohtaisia vinkkejä Helsingin museoihin perheiden näkökulmasta. Juttua päivitetään, joten se tarjoaa aina ajankohtaisia vinkkejä museovierailuille.

Päivitetty 1.7.2018

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan jättiläislumpeita.
  • Päivälehdenmuseossa voi esimerkiksi ihmetelle kirjoituskoneita, faxeja ja muita vanhoja lehtimiestin työvälineitä, selata vanhoja päivälehtiä ja tutustua sanomalehtityöhön monipuolisesti. Museon Pelle Peloton -näyttely sopii mainiosti lapsille. Vapaa pääsy. Avoinna myös maanantaisin!
  • Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki vastaavat asiakkaiden toiveisiin ja kesäkuukausina (4.6.–31.8.2018) museo avaa ovensa arkisin jo klo 9. Lisätietoa museon sivuilta. Mainio leikkipaikka aamuvirkuille! Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten kaupunki on aina varma valinta pienten museovierailuun. Aina vapaa pääsy. Avoinna myös maanantaisin!
    Lasten kaupungissa on esillä 29.5.–31.8. kuvittaja Jenni Isotoffin tarinallinen taidenäyttely Unelma Mäykkynen & Helsinki. Lisäksi Lasten kaupungissa on kesällä tarjolla tuttuun tapaan joka päivä pientä omatoimista paperiaskartelua lapsiperheille.
  • HAM Helsinki esittelee parhaillaan esimerkiksi Graffiti-taidetta ja Tove Janssonin tuotantoa, mukaan lukien myös muumeja. Lapsille HAM tarjoaa museokäynnin ajaksi repun lainaksi, jossa on tekemistä  3–9-vuotiaille museovieraille. Graffiti-näyttelyn ajan repusta löytyy piirustusvihko ja puukynät, pieni puujuna sekä kuva junavaunusta, johon voi suunnitella oman graffitin. Kysy lisää lainarepusta museon kassalta. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta. Lisätietoa Lasten HAM:sta, Graffiti-näyttelystä ja HAM Helsingistä yleisesti.
  • Barbie – The Icon -näyttely Kansallismuseossa, lisätietoa näyttelystä Kansallismuseon sivuilta. Muista myös Kansallismuseon lasten Vintti, lue lisää Vintistä Pienten Helsingin museojutustaAvoinna myös maanantaisin kesäkaudella 2018!
  • Luonnontieteellinen museo on mainio kohde eläimistä, dinosauruksista ja luonnonilmiöistä kiinnostuneille pienille.
  • Espoon Weegee-museokeskuksessa toimii Lelumuseo Hevosenkenkä, jonne kannattaa suunnata leikkimään sadepäivänä. Matka museoon taittuu kätevästi metrolla ja Tapiolan asemalta on lyhyt kävelymatka museoon.

 

  • Palomuseo Erottajan pelastusaseman kyljessä on mahtava kohde jo pelkän sijaintinsa vuoksi. Sisäänpääsymaksu. Palomuseo lomailee heinäkuussa.
  • Lastentarhamuseo on avoinna keskiviikkoisin klo 12-18. Pieni sisäänpääsymaksu. Lastentarhamuseo lomailee heinäkuussa.

Pienten Helsingin museosarjan löydät täältä »


Taidenäyttelyyn lasten kanssa? Lue Pienten Helsingin ajankohtaiset näyttelyvinkit täältä.

Lähde taidenäyttelyyn lasten kanssa.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Sadepäivän vinkki: Museoon!”