Mainos

Minne tällä viikolla? 25.3.-31.3.2019

Tapahtumavinkkejä viikolle 13

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin uusista jutuista, uutisia sekä uutena joka viikko vaihtuva Oletko koskaan käynyt -paikka. Sivun tulevaisuus on yhä avoinna, mutta tällä konseptilla jatketaan kevät.

Uutta Pienten Helsingissä:
Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä!
Kevään lastenvaate- ja tarvikekirppikset pääkaupunkiseudulla on listattu yhden linkin taakse.

UUTTA: Perheiden Helsinki -ryhmä Facebookissa on paikka keskustelulle lapsiperheiden Helsingistä: päiväkotipaikoista, harrastuksista, liikkumisesta, arkipäivän vinkeistä ja ideoista. Asioista joita perheet kohtaavat arjessa. Ryhmässä saa iloita mutta myös nostaa esille epäkohtia perheasioissa. Ryhmä on myös paikka jakaa perheiden elämään liittyviä uutisia ja tiedotteita. Ryhmään voi liittyä täällä.

Helsinki-päivän tuotantorahan haku on nyt käynnissä! Helsinki-päivän raadissa istuu tänä vuonna myös erityisesti lastentapahtumiin hurahtanut kaupunkilainen, joten nyt jos koskaan kannattaa hakea tuotantorahaa lastentapahtumalle. Lisätiedot Helsinki-päivän sivuilta.

Viikon Oletko koskaan käynyt -paikka on Töölönlahden uusin leikkipaikka Finlandia-taloa vastapäätä, joka eroaa muista kaupungin leikkipaikoista: täällä kiipeillään ja roikutaan. Leikkipaikka sopii hieman vanhemmille leikkijöille, seinäkiipeilystä pitäville ja muille hurjapäille. Mainoa paikka pistäytyä kaupunkiretkellä!
Myös Oodin pihalle on tulossa Lorun leikkipaikka, mutta Pienten Helsinki ei ole onnistunut saamaan puiston suunnitelmia käsiinsä. Toivotaan siis parasta, ettei huhu aitaamattomasta leikkipaikasta pidä paikkansa.

Jutun kansikuva Lauttasaaren eteläkärjen ulkoilualueelta. Tänne kannattaa ehdottomasti tehdä retki tutkimaan kevään merkkejä ja leikkimään leikkipuistoon.


Tiistai »Keskiviikko »Torstai »|
 Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »


MAANANTAI 25.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna maanantaina klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

MLL Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa Itäkeskuksessa maanantaisin klo 10-12. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Annantalossa maanantaina klo 10 ja klo 12.30. Tällä viikolla taideneuvolassa tehdään pieniä esityksiä menninkäisen ja päivänsäteen hengessä. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Annantalon sivuilta.

Terra Tuntematon – savesta rakennettu tutkimaton saari on yhteisöllinen saviteos ja se rakentuu 18.3. lähtien Annantalon kakkoskerroksen eteläiseen lasipäätyyn. Yleisö voi seurata teoksen rakentamista ja katsella valmista vihertävää saarta seuraavasti:
18.3.–5.4. teoksen rakentaminen ja kylvötyöt
8.4.–28.4. teoksen luonto kasvaa ja elää
Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Helsingin Luistelijat ry:n Jääseikkailu Robin Hood nähdään Helsingin jäähallissa maanantaina klo 10. Liput 13 €. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa maanantaina klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 80€/ koko syksy). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex sekä Päivälehden museo. 

Jutun lopusta löytyy Muista myös nämä -vinkit näyttelyihin ja lisää linkkivinkkejä!

Mainos

TIISTAI 26.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Espooossa: Lelumuseo Hevosenkengän uusi Menopelileikki -erikoisnäyttely avataan tiistaina 26.3.2019 klo 11. Museon sisäänpääsymaksu.


KESKIVIIKKO 27.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Mll Goes Oodiin Isäkahvila keskustakirjasto Oodissa keskiviikkona klo 9.30-11.30. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna keskiviikkoisin klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Vantaalla: Pienten taideaamut lastenkulttuurikeskus Toteemissa klo 9.30 alkaen. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle keskiviikkona klo 10-18. Vapaa pääsy.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Lastentarhamuseossa leikitään keskiviikkoisin klo 12-18. Museon sisäänpääsymaksu 4 €, alle 16-vuotiaat maksutta.

Vapaa pääsy Kaapelitehtaan museoihin keskiviikkona klo 17-20. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.


TORSTAI 28.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna torstaina klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle torstaina klo 10-18. Vapaa pääsy.

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Isien ja lasten liikuntaryhmä Puotilan ala-asteen liikuntasalissa torstaisin klo 17-18. Tapahtuman järjestää MLL Uusimaa. Vapaa pääsy. Lue lisää MLL isätoiminnan fb-sivuilta.


PERJANTAI 29.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Naperokino Annantalossa perjantaisin klo 10. Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle perjantaina klo 10-18. Vapaa pääsy.


LAUANTAI 30.3.2019

Earth Hour

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Liikuntahulinat Maunulassa lauantai-aamuisin klo 9-10.30 Maunulan liikuntahallissa. Pääsymaksu aikuisilta 3.50 €, alle 9-vuotiaat hulisevat maksutta. Saapua voi oman aikataulun mukaan. Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

MLL:n perhekahvila Keskustakirjasto Oodissa lauantaina klo 10-12. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis! MLL Munkkiniemen lastenvaate- ja tarvikekirppis Munkkivuoren nuorisotalolla lauantaina klo 10-12. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis!MLL Kannelmäen lastenvaate ja- tarvikekirppis Kanneltalossa lauantaina klo 10-12.30. Lisätiedot Kanneltalon sivuilta.

Kirppis! MLL Herttoniemen lastenvaate ja- tarvikekirppis Herttoniemen kirkolla lauantaina klo 10-13. Tarkemmat tiedot tapahtuman fb-sivulta.

Lastentarhamuseon lauantaissa klo 10-13 on aiheena vesi. Vesileikkejä, veden ääniä, vedenalaista elämää – Lastentarhamuseon koko perheen tapahtumassa tutkaillaan veden maailmaa eri tavoin. Museoon on tapahtumapäivänä vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Lasten museofestareiden Liikennejamit WeeGee-talon museoissa lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17. Tapahtumassa paljon tekemistä ja kokemista kaikenikäisille. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta. Lue lisää tapahtumasta museon sivuilta.

Itä-Helsingin musiikkiopiston Soitinpolkupäivä – koko perheen tapahtuma Iiris-keskuksessa klo 10.30-14.30. Vapaa pääsy. Lue lisää musiikkiopiston sivuilta.

MLL:n Perhesählyä Pukinmäenkaaren peruskoulun salissa lauantaina klo 10.30-12. Maksuton perhesähly on suunnattu isille ja äideille sekä noin 3-6-vuotiaille lapsille. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Jazz for kids – koko perheen jazztuokio Espoon kulttuurikeskuksen flyygeliaulassa (Tapiolassa) klo 11. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tarkemman tiedot Espoon kulttuuritoimen sivuilta.

Vanhemmille: Olohuonetentti perhepolitiikasta Maunula-talossa lauantaina klo 11. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Avoimet ovet Luoteis-Helsingin musiikkiopistolla lauantaina klo 11-14. Muskareita, soitinpolku ja minikonsertteja. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä! Näyttely on avoinna lauantaina klo 11-17.

Laiva on lastattu -nukketeatterikonserti Nukkuteatteri Sampossa lauantaina klo 12. Liput 12 €. Liput ja lisätiedot Sampon sivuilta.

Mainos

Sarjakuvakeskuksen Lasten lauantaissa seikkailevat tällä kertaa mustemonsterit lauantaina klo 12-16. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää Sarjakuvakeskuksen sivuilta.

Kanttia kanssa! -esitys Minna Canthista Töölön kirjastossa lauantaina klo 13. Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille. Lue lisää Töölön kirjaston sivuilta.

DanceAbility-tanssitunti Annantalossa klo 14-15. Tunti sopii kaikille 3-12-vuotiaille oman aikuisen seurassa, vammaan tai vammattomuuteen katsomatta. Lue lisää DanceAbility-tunneista Annantalon sivuilta. Vapaa pääsy.

Tohtori Zeiffal, Tohtori Zeigal ja virtahepo, jota ei koskaan saatu kiinni -esitys Kanneltalossa lauantaina klo 14. Liput 6 €. Lue lisää Kanneltalon sivuilta.

Malmitalon Kino Helioksessa nähdään Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuva (sallittu) lauantaina klo 14. Liput 6 €. Lisätiedot Malmitalon sivuilta.

ToPon Naperokerho Munkkiniemen Yhteiskoulun salissa lauantaina klo 14.30-16. Kaikille avoimessa tapahtumassa luvassa ainakin touhua, leikkejä, temppuratoja ja palloilua. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Kevät-Kutitus -disko Lastenkulttuurikeskus Pikku-Aurorassa lauantaina klo 15-17. Diskoon on vapaa pääsy. Lue lisää Pikku-Auroran sivulta.

Kevään lastenvaate- ja tarvikekirppikset pääkaupunkiseudulla on listattu yhden linkin taakse.


SUNNUNTAI 31.3.2019

Kesäaika alkaa, kelloja siirretään yksi tunti kohti kesää (eteenpäin). Ryhmä Hau alkaa siis aiemmin 😉

Tapahtumia ja menovinkkejä

Kirppis Espoossa! MLL Tapiolan Kevätkirppis Toppelundin koululla sunnuntaina klo 10-12.30. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis Porvoossa! MLL Porvoon legendaarinen Suuri Lastentarvikekirppis S-market Näsin parkkihallissa sunnuntaina klo 10-13. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle sunnuntaina klo 10-15. Vapaa pääsy.

Espoo: Lasten museofestareiden Liikennejamit WeeGee-talon museoissa lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17. Tapahtumassa paljon tekemistä ja kokemista kaikenikäisille. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta. Lue lisää tapahtumasta museon sivuilta.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Sunnuntaitreffit: Unajan ja Untamon musiikkimatka Annantalossa sunnuntaina klo 13. Liput 12 €/ 10 €, alle 1-vuotiaat maksutta. Liput ja lisätiedot Annantalon sivuilta.


Muista myös

Näyttely:Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä!

Näyttely: Luontoretki -installaatio kutsuu luokseen kaikki metsistä viehättyneet lapset ja aikuiset. Installaatio on esille Annantalon 2. kerroksen lasipäädyssä 6.2.-31.3.2019.

Näyttely: Tulevaisuuslaboratorio Annantalossa 1.3.-31.12.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikojen mukaan. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Näyttely: Rosamaría Bolomin Ilo on lapsen oikeus – oikeudet kaikille! -näyttely Kulttuurikeskus Caisassa 7.-28.3.2019. Lisätiedot Caisan sivuilta.

Lasten taidefestivaali Kevät-Kutitus Espoossa 17.3.-4.5.2019.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta lataa teoriassa nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.
Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin