Mainos

Helsinki liikkuu – vinkit lasten kanssa

Julkaistu 17.10.2017, päivitetty 5.10.2018

Helsingin kaupunki järjestää lapsille ja perheille suunnattua liikuntaa viikoittain. Liikuntahulinoita järjestetään kerran viikossa Myllypuron Liikutamyllyssä ja Maunulan liikuntahallissa  ja Perhepalloilua Myllypuron Pallomyllyssä kahtena päivänä viikossa, nyt myös tiistaina aamupäivällä. Lisäksi Helsingissä pääsee ennen talven tuloa esimerkiksi luistelemaan yleisövuoroilla jäähalleissa, hiihtämään Kivikon hiihtohallissa, ulkoilemaan kaupungin ulkoilualueille sekä uimaan uimahalleihin.

Pienten Helsinki listasi pienille sopivia, vapaamuotoisia matalan kynnyksen liikuntaharrastuksia, jotka sopivat myös yhteiseksi koko perheen harrastukseksi.

Liikuntahulinoissa pääsee myös sählykentälle.

Liikuntahulinat Maunulassa ja Myllypurossa

Jos liikuntaharrastukseksi kaipaa perheen yhteistä aikaa ja vapaata, mutta monipuolista sisäliikuntaa, kannattaa muistaa Helsingin kaupungin jäjestämät Liikuntahulinat. Liikuntahulinoita järjestetään lauantaisin klo 9-10.30 Maunulan liikuntahallilla (alkaen 27.10.-24.11.2018)  ja sunnnuntaisin klo 9-10.45 Myllypurossa Liikuntamyllyssä (7.10.-25.11.2018).
Liikuntahulinoissa on lukuisia erilaisia pisteitä, joissa voi pelata, leikkia, temppuilla, kiipeillä, hyppiä… Tekemistä löytyy kaikenikäisille ja tapahtuma sopii myös pienemmille. Hulinoihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon ja viipyä saa oman kiinnostuksen mukaan. Lapsille vapaa pääsy, aikuisille hulinat maksavat Liikuntamyllyn kertamaksun (3,50 €). Mukaan sisäliikuntavaatteet ja jalkineet/tossut.

Liikuntamyllyn tilaisuuksien osalta kannattaa huomioida, että vaatekaappeihin tarvitaan oma lukko. Kaappeja on runsaasti niin aulassa kuin kassan jälkeenkin sekä alakerran pukuhuoneissa. Rattaat voi jättää Liikuntamyllyn aulaan.

Liikuntamyllyn parkkipaikka on maksullinen, metro tuo aivan tapahtumapaikan viereen.

Mainos

Liikuntahulinat Maunulan liikuntahallissa
Lauantaisin 27.10.-24.11.2018 klo 9.00 – 10.30

Liikuntahulinat Myllypuron Liikuntamyllyssä
Sunnuntaisin 7.10.-25.11.2018 klo 9.00-10.45

Espoossa perheiden yhteinen liikuntavuoro Töpinät eri toimipisteissä ympäri Espoota, lue lisää Harrastushaku -sivuilta.

Vastaava perheiden liikuntatapahtuma Vantaalla, lue lisää Perhepeuhat -tapahtumasta Vantaan kaupungin sivuilta.

Tunnelmia Liikuntamyllyn Liikuntahulinoista.

Perhepalloilu Myllypurossa

Perhepalloilussa Pallomyllyn tekonurmi on varattu pienten palloilijoiden käyttöön. Pehmeä alusta, valtavasti tilaa ja säkillinen erilaisia palloja antavat pienille tilaa touhuta, pelata ja harjoitella vaikka kävelyä. Perhepalloilussa lapset harjoittelevat oman aikuisen kanssa.

Perhepalloilu sopii myös konttaaville ja kävelyä harjoitteleville pienille.
Perhepalloilu sopii myös konttaaville ja kävelyä harjoitteleville pienille.

Helsingin kaupungin Perhepalloilu järjestetään nyt myös tiistai-aamupäivisin 9.30-11.30, joten tänne kannattaa suunnata esimerkiksi kotihoidossa olevien lasten kanssa vaikka sadepäivinä. Iltapäivien perhepalloilu järjestetään tiistaisin klo 16-18 ja torstaisin 16-17.

Ei ennakkoilmoittautumista, osallistua voi kun siltä tuntuu. Alle 9-vuotiaille vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksu (3,50 €). Aamupäivävuorola aikuisetkin palloilevat ilmaiseksi. Mukaan lämpimät sisäliikuntavaatteet ja mukavat kengät tai tossut.

Pallomyllyyn pääsee vaivatta rattailla ja rattaat voi jättää kentän laidalle palloilun ajaksi. Aulassa on hyvin tilaa syödä vaikka eväitä. Pallomylly sijaitsee Myllypuron urheilupuistossa, Kehä 1:n bussipysäkit (pysäkin nimi Kukkaniityntie ja numero 4285/4284) sekä Myllypuron metroasema sekä ostoskeskus ovat lähellä. Kävelymatkan päässä myös Itiksen kauppakeskus.

Perhepalloilu Myllypuron Pallomyllyssä syksyllä 2018

4.9. – 13.12.2018 (ei 9. – 11.10.)
Tiistaisin klo 9.30 – 11.30 (maksuton)
Tiistaisin klo 16.00 – 18.00
Torstaisin klo 16.00 – 17.00

Muista myös Helsingin kaupungin Perheliikunta Latakartanon liikuntahallissa sekä Oulunkylän liikuntapuistossa. Temppujumppaa järjestetään Latokartanon ja Oulunkylän lisäksi myös Kontulan kuntokellarissa.

Mainos

Lisätietoa Helsingin kaupungin avoimista liikuntaharrastuksista alle kouluikäisille löytyy täältä.

Hiihtämään

Ennen lumen tuloa Kivikon hiihtohallissa pääsee hiihtämään ja harjoittelemaan. Lue lisää hiihtohallin aukiolajoista ja pääsymaksuista Helsinki Liikkuu -sivuilta.  Kivikon hiihtohallin avajaispäivä syksyllä 2018 on 8.10.2018.

Talven tullen Helsingistä löytyy kattava hiihtolatuverkosta ja esimerkiksi Paloheinästä lasten oma latu ja Suomen ladun pitämä hiihtokoulu. Helsingin kaupungin hoitamat murtomaaladut löydät linkin takaa.

Luistelemaan

Ilmaiset yleisöluisteluvuorot Helsingissä ovat alkaneet ja kolmeen jäähalliin pääsee luistelemaan maksutta erillisillä varatuilla vuoroilla. Lue lisää Helsingin kaupungin järjestämästä yleisöluisteluista kaupungin sivuilta. Yleisöluisteluvuoroilla on ns. mailavuoroja sekä ilman mailoja luistelua.

Talvella Helsingissä on kymmeniä luistelukenttiä ympäri kaupunkia sekä useita tekojääkenttiä, joissa luistelukausi on luonnonjäitä pidempi. Lista Helsingin kaupungin ylläpitämistä luistelukentistä, kenttien jäätilanteen voi tarkastaa osoitteesta www.ulkoliikunta.fi.

Jääpuistossa Rautatientorilla pääsee luistelemaan päivittäin talvikaudella. Katso tarkemmat aukioloajat ja lue lisää Jääpuiston sivuilta.

Lähiliikuntapaikat

Lähiliikuntapaikkoja löytyy useiden urheilupuistojen ja muiden kaupungin omistamien ulkoilualueiden lähettyviltä. Esimerkiksi Kivikon ulkoilualueella, hiihtohallin vieressä on erinomainen lähiliikuntapaikka, jossa treenaaminen onnnistuu lapsen kanssa. Lähiliikuntapaikka innosti myös lasta kiipeilemään ja kokeilemaan radan pisteitä ja vierestä löytyy lisäksi pieni leikkipaikka.
Kivikon ulkoilualueelta löytyy lisäksi pyöräilyrata, frisbeegolf-rata ja esimerkiksi hyvä pulkkamäki talvella.

Kaikki Helsingin kaupungin hallinnoimat lähiliikuntapaikat on lueteltu kaupungin sivuilla.

Kivikon lähiliikuntapaikan tekniikkarata.
Kivikon lähiliikuntapaikan leikkipaikka.
Muista myös:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin