Mainos

Juhannus Helsingissä 2024

Mitä tehdä ja minne mennä lasten kanssa juhannuksena

Mitä tehdä tai minne mennä juhannuksen aikaan Helsingissä ja pk-seudulla? Missä palavat juhannuskokot?
Juhannuksena monet matkaavat maalle keskikesän viettoon ja hiljenevä Helsinki tuo oman viehätyksensä kaupunkijuhannuksen viettoon. Pienten Helsinki kokosi vinkit juhannusaaton ja juhannuspäivän viettoon kaupungissa lasten kanssa. Vinkeissä on mukana niin tapahtumia kuin muutakin tekemistä keskikesän aikaan.

Pienten Helsinki toivottaa ihanaa juhannuksen aikaa!


Juhannusjuhlia Helsingissä

 • Helsinki City Folk Espan lavalla maanantaina 17.6.2024 klo 18. Pääkaupunkiseudun kansantanssijat ja pelimannit värikkäine kansallispukuineen tuovat juhannustervehdyksensä Espan lavalle. 
 • Kettu Käreittären taikapolku Seurasaaressa tiistaina 18.6. ja keskiviikkona 19.6. klo 14. Lähtö Seurasaaresta Karunan kirkon edustalta. Kierroksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Vapaa pääsy.
 • Juhannussalkotalkoot Seurasaaressa Antin aukiolla keskiviikkona 19.6. ja torstaina 20.6. klo 12-16.
  Talkoissa kerätään materiaaleja juhannusvalkeiden salkoja varten ja koristellaan salot. Työ on kevyttä eikä vaadi käsityötaitoja. Voit osallistua molempina tai vain toisena päivänä, koko ajaksi tai vain osaksi aikaa! Seurasaarisäätiö tarjoaa osallistujille kahvit ja pientä purtavaa. Tarjoilujen vuoksi ennakkoilmoittautuminen salkomestarille: iiris.maki@seurasaarisaatio.fi
  Ulvilan mallin mukainen juhannussalko nostetaan juhannusaattona Seurasaaren juhannusvalkeilla (pääsymaksullinen tapahtuma).
 • Perinteisiä juhannusjuhlia järjestään leikkipuistoissa pääosin juhannusviikolla keskiviikkona ja torstaina. Tarkemmat tiedot leikkipuistojen omilta sivuilta sekä Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista.

Juhannusaaton tapahtumia

 • Pienten Helsinki suosittelee: Juhannusaaton aamu kannattaa aloittaa Hakaniemen hallissa ja torilla keskikesän toritunnelmassa. Torilta on myynnissä on keskikesän herkkuja, mansikoita sekä koivunoksia koristamaan kaupunkijuhannusta. Kahvisiskojen teltalla soi haitarimusiikki.
 • Mustasaaren juhannusta vietetään perjantaina 21.6.2024 klo 12-20.
  Lapsiperheille suunnatussa juhannusuhlassa on ohjelmassa ainakin saunomista, uimista,herkkuja ja kesäistä tekemistä ihanalla kesäsaarella. Mustasaaressa asuu myös kesäkuukausina kotieläimiä ja viereisessä saaressa lampaita. Lautta saarelle lähtee Taivallahden rannasta (maksullinen, saareen vapaa pääsy).
  Lue lisää Pienten Helsingistä: Hellepäivä Mustasaaressa
 • Vantaa: Juhannusjuhla koko perheelle Pyhän Laurin kirkkopuistossa juhannusaattona perjantaina 21.6. klo 15-17. Tapahtuman järjestää Kirkko Vantaalla. Vapaa pääsy.
 • Karjalaisten kesäkoti Villa Salmelassa juhannusjuhlaa Jollaksessa vietetään perjantaina 21.6.2024. Monenlaista ohjelmaa, saunavuoroja (maksullinen), kahvilasta herkkuja sekä lipunnosto klo 18. Kokko syttyy klo 20, mikäli kokon polttaminen on sallittua. Vapaa pääsy.
 • Kesä Helsingissä – Pienten Helsingin kesäsarjasta löytyy yli 50 artikkelia ja satoja vinkkejä kesänviettoon Helsingissä!

Juhannuskokkoja Helsingissä

Huom! Maastopalovaroitus on voimassa Uudellemaalla, joten kokkoja EI saa tänä juhannuksena polttaa pk-seudulla.

 • Karjalaisten kesäkoti Villa Salmelassa Jollaksessa kokko klo 20.
 • Lauttasaaren Länsiulapanniemellä HKL:n kesämajojen alueella on ollut aiempina vuosina kokko.
 • Lauttasaaren eteläkärjessä Särkiniemen kokkokalliolla on perinteisesti ollut juhannuskokko.
 • Seurasaaren juhannusvalkeat -tapahtumassa lasten kokko klo 19.30 ja pääkokko klo 21 (tapahtuman on maksullinen).
 • Kaivopuistossa Cafe Ursulan vieressä rantakallioilla klo 21.30.
 • Talin siirtolapuutarhan juhannusjuhlat juhannusaattona klo 18-22 (kokko riippuen maastopalovaroituksesta).

Tarkistathan kuitenkin AINA viimeisimmät tiedot järjestäjän sivuilta!


Tekemistä juhannuksen aikaan

Kesä Helsingissä – yli 50 artikkelia ja satoja vinkkejä kesänviettoon Helsingissä!

Linnanmäen huvipuisto on avoinna myös juhannuksena. Vapaa pääsy.

Mainos

Korkeasaari on avoinna myös juhannuksena. Sisäänpääsymaksu.

Vartiosaareen vierailijoita kuljettava aurinkosähkölautta liikennöi myös juhannuksena. Lauttamaksu.

Seurasaaressa voi nähdä juhannussalon ja nauttia maksutta saaren muusta tunnelmasta juhannuspäivänä 22.6.2024. Ainoastaan museotaloihin on sisäänpääsymaksu aikuisilta, lapset vierailevat Seurasaaren ulkomuseossa tänä kesänä maksutta. Lasten opastus juhannuspäivänä klo 12 (lapsille ilmainen, aikuisilta opastukselle osallistuminen maksaa museon sisäänpääsymaksun).

Hevosajelua ja poniratsastusta Seurasaaressa juhannuspäivänä lauantaina klo 11-17. Maksullinen.

Meilahden ruusutarhassa kukkivat juhannusruusut. Vapaa pääsy.

Hiljenevä Helsingin keskusta on jo itsessään elämys. Myös esimerkiksi Kaisaniemen Kasvitieteelliseen ulkopuutarhaan pääsee tutustumaan juhannuksen pyhinä joka päivä klo 9–20. Kasvihuoneet ovat suljettuina juhannuksena.

Leikkipuistoon juhannuksena? Kaikki Pienten Helsingin leikkipaikkavinkit löydät tämän linkin takaa.

Fallkullan sekä Haltialan kotieläintilan ulkona laiduntavia eläimiä pääsee katsomaan koko juhannuksena. Fallkullassa eläimet ulkoilevat sään salliessa päivittäin noin klo 10-14, Haltialassa yleisesti myös muina aikoina. Kotieläintiloille on vapaa pääsy. Lue lisää Pienten Helsingin Eläimiä kupungissa -jutusta.

Lammassaari tarjoaa luonnonrauhaan keskellä kaupunkia! Lammassaareen pääsee enteettömästi myös rattaiden kanssa. Huom! Kuusiluodon pitkospuita uusitaan parhaillaan, joten luodolle ei välttämättä pääse vierailemaan (tilanne 16.6.2024).

Suomenlinnan lautat kuljettavat seikkailijoita myös juhannuksena, mutta osa saaren palveluista saattaa olla juhannuksen aikaan kiinni. Varaa siis mukaan eväitä ja nauti Suomenlinnan ainutlaatuisesta tunnelma ja seikkaile luolissa rauhassa.

Vartiosaareen pääsee tänäkin kesänä aurinkolautalla Reposalmen yli ja saaressa riittä luontoa ja keskikesän tunnelmaa. Vartiosaaren kesälapaat ovat myös saapuneet. Lisätietoa venematkasta ja maksuista lautan omilta sivuilta.

Espoo: Espoon upeat saaret ja rannat tarjoavat juhannuksen tunnelmaa ja tekemistä, lue lisää Visit Espoon sivuilta.

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen ulkoilualueita löytyy kymmeniä lähellä Helsinkiä. Retkeily upeissa luontokohteissa on mainoa vaihtoehto mökkijuhannuksen viettoon.

Mainos

Mitä tänään tehtäisiin? Kurkkaa vinkit tylsiin päiviin Pienten Helsingistä!

Salaisuuksien Helsinki -juttu paljastaa pieniä ja suuria salaisuuksia Helsingistä!


Uimaan

Pienten Helsingin Uimaan? –juttu vinkkaa lapsiystävällisiä uimarantoja Helsingissä.

Uimapaikkoja hellepäiviin -juttu kokoaa vinkkejä maauimaloista ja muista usein sinilevättöminä pysyvistä uimapaikoista.

Kumpulan maauimala sekä Uimastadion ovat avoinna myös juhannuksen aikoihin hiukan poikkeavin aukioloajoin (sisäänpääsymaksu). Espoossa Leppävaaran maauimala on avoinna juhannuksena (sisäänpääsymaksu). Myös Tapiolassa sijaitseva kahluuallas (ei valvontaa juhannuksena) on avoinna.


Pienten Suomi

Uudistunut Pienten Suomi vinkkaa tekemistä ja kokemista lasten kanssa Suomessa. Mukana myös paljon vinkkejä lähiseudulle ja päiväretkiin sekä suuri parhaiden leikkipaikkojen listaus ympäri Suomen. Vinkkejä reissukartalla on tällä hetkellä jo yli 700! 
Lue lisää uudistuneesta Pienten Suomesta!

www.pientensuomi.fi

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!

Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin