Mainos

Minne tällä viikolla? 1.4.-7.4.2019

Tapahtumavinkkejä viikolle 14J

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin uusista jutuista, uutisia sekä uutena joka viikko vaihtuva Oletko koskaan käynyt -paikka. Sivun tulevaisuus on yhä avoinna, mutta tällä konseptilla jatketaan kevät.

Uutta Pienten Helsingissä:
Pääsiäinen Helsingissä!

UUTTA: Perheiden Helsinki -ryhmä Facebookissa on paikka keskustelulle lapsiperheiden Helsingistä: päiväkotipaikoista, harrastuksista, liikkumisesta, arkipäivän vinkeistä ja ideoista. Asioista joita perheet kohtaavat arjessa. Ryhmässä saa iloita mutta myös nostaa esille epäkohtia perheasioissa. Ryhmä on myös paikka jakaa perheiden elämään liittyviä uutisia ja tiedotteita. Ryhmään voi liittyä täällä.


Tiistai »Keskiviikko »Torstai »|
 Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »


MAANANTAI 1.4.2019

Aprillipäivä

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna maanantaina klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

MLL Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa Itäkeskuksessa maanantaisin klo 10-12. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Annantalossa maanantaina klo 10 ja klo 12.30. Tällä viikolla taideneuvolassa sekoitetaan hiekkaa ja maalia. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Annantalon sivuilta.

Terra Tuntematon – savesta rakennettu tutkimaton saari on yhteisöllinen saviteos ja se rakentuu 18.3. lähtien Annantalon kakkoskerroksen eteläiseen lasipäätyyn. Yleisö voi seurata teoksen rakentamista ja katsella valmista vihertävää saarta seuraavasti:
18.3.–5.4. teoksen rakentaminen ja kylvötyöt
8.4.–28.4. teoksen luonto kasvaa ja elää
Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa maanantaina klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 80€/ koko syksy). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex sekä Päivälehden museo. 

Jutun lopusta löytyy Muista myös nämä -vinkit näyttelyihin ja lisää linkkivinkkejä!


TIISTAI 2.4.2019

Kansainvälinen lastenkirjapäivä

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Mainos

Tapahtumia ja menovinkkejä

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Espooo: MIAU! Pääsiäinen nukketeatterissa -esitys Sellosalissa maanantaina klo 10.15. Liput 12 €. Liput ja lisätiedot Nukketeatteri Sampon sivuilta.


KESKIVIIKKO 3.4.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Vantaa: MIAU! Pääsiäinen nukketeatterissa -esitys Vernissassa keskiviikkona klo 9 ja klo 10. Liput 12 €. Liput ja lisätiedot Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Mll Goes Oodiin Isäkahvila keskustakirjasto Oodissa keskiviikkona klo 9.30-11.30. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna keskiviikkoisin klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Vantaalla: Pienten taideaamut lastenkulttuurikeskus Toteemissa klo 9.30 alkaen. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle keskiviikkona klo 10-18. Vapaa pääsy.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Lastentarhamuseossa leikitään keskiviikkoisin klo 12-18. Museon sisäänpääsymaksu 4 €, alle 16-vuotiaat maksutta.

Malmitalon Kino Helioksessa nähdään Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuva (sallittu) keskiviikkona klo 18. Liput 6 €. Lisätiedot Malmitalon sivuilta.

Espoo: Närpiäiset-musiikkinäytelmä Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa keskiviikkona klo 9.15 ja klo 18. Liput 6 €-12 €. Liput ja lisätiedot Espoon kulttuurikeskuksen sivuilta.


TORSTAI 4.4.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna torstaina klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

MIAU! Pääsiäinen nukketeatterissa -esitys Kanneltalossa torstaina klo 10. Liput 12 €. Liput ja lisätiedot Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Teatteri Hevosenkengän Pippuridino -esitys Annantalossa torstaina klo 10. Liput 11,50 €. Liput ja lisätiedot Annantalon sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle torstaina klo 10-18. Vapaa pääsy.

Pankkimuseon avoimet ovet osoitteessa Aleksanterinkatu 36 B kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 15-17. Museoon on vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Isien ja lasten liikuntaryhmä Puotilan ala-asteen liikuntasalissa torstaisin klo 17-18. Tapahtuman järjestää MLL Uusimaa. Vapaa pääsy. Lue lisää MLL isätoiminnan fb-sivuilta.

Kevätriemua – Vuosaaren lukion ja Vuoniityn peruskoulun kevätkonsertti Vuotalossa torstaina klo 17. Konserttiin on vapaa pääsy. Lisätiedot Vuotalon sivuilta.


PERJANTAI 5.4.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Nallekoplan konsertti Alppilan kirkolla perjantaina klo 10. Konserttiin on vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Naperokino Annantalossa perjantaisin klo 10. Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Vantaa: MIAU! Pääsiäinen nukketeatterissa -esitys Lumosalissa perjantaina klo 10. Liput 12 €. Liput ja lisätiedot Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Värikäs arki -työpaja Stoassa perjantaina klo 10-12. Työpaja on kaikille avoin. Lue lisää Stoan sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle perjantaina klo 10-18. Vapaa pääsy.


LAUANTAI 6.4.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Kirppis Vantaalla: MLL Korso-Koivukylän suuri kevätkirppis monitoimikeskus Lumossa lauantaina klo 9-12. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Liikuntahulinat Maunulassa lauantai-aamuisin klo 9-10.30 Maunulan liikuntahallissa. Pääsymaksu aikuisilta 3.50 €, alle 9-vuotiaat hulisevat maksutta. Saapua voi oman aikataulun mukaan. Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Espoo: Pikku-Auroran Lauantaipajatuksessa Musikanttien paja sekä käsityökoulu Robotin open day klo 10-14. Lue lisää Auroran sivuilta.

Espoo: Kevät-Kutitus -disko Lastenkulttuurikeskus Kannusalissa lauantaina klo 11-13. Diskoon on vapaa pääsy. Lue lisää Kulttuuri Espoon sivulta.

Vantaa: Marionettieläimiä-perhepäivä Lastenkulttuurikeskus Pessissä klo 11-13. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Oittaan perhepäivässä geokätköillään lauantaina klo 11-14. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Elias-koulun kevätmarkkinat lauantaina klo 11-15. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä! Näyttely on avoinna lauantaina klo 11-17.

Perhelauantain taidepaja Sinebrychoffin taidemuseossa lauantaina klo 12-14. Työpaja sopii parhaiten yli 3-vuotiaille. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Mainos

Vanhan kauppahallin kevättapahtuma lauantaina klo 12-15. Omaa ohjelmaa myös lapsille. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Tatu ja Patu -perhepäivä Itäkeskuksen kirjastossa lauantaina klo 12-15. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Puluboin ja Ponin päivä Malmitalossa lauantaina klo 13-15. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää Malmitalon sivuilta.
Puluboin ja Ponin lauluja – läiskyvän pölisevä musiikkikonseltti! Malmitalossa klo 15. Liput 6 €. Liput ja lisätiedot Malmitalon sivuilta.

Ilmastomarssi lähtee Senaatintorilta n. klo 14.30.

Kevään lastenvaate- ja tarvikekirppikset pääkaupunkiseudulla on listattu yhden linkin taakse.


SUNNUNTAI 7.4.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

Kirppis Espoossa: MLL Nöykkiön Lastenvaate- ja tarvikekirppis Nöykkiönlaakson koululla sunnuntaina klo 10-12.30. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis Espoossa: Kevätkirppis Ruusutorpan koululla sunnuntaina klo 10-13. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis Kirkkonummella: MLL Kirkkonummen Lastenvaate- ja tarvikekirppis Veikkolan koululla sunnuntaina klo 10-13. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Liikunnallinen perhepäivä Mankkaan koululla sunnuntaina klo 10-13. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle sunnuntaina klo 10-15. Vapaa pääsy.
Longinoja -päivä Fallkullan kotieläintilalla sunnuntaina klo 10-14. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Espoossa: Mäyrän metsän satuhetki Luontotalo Villa Elfvikissä sunnuntaina klo 11. Lisätietoja Elfvikin sivuilta.

Elias-koulun kevätmarkkinat sunnuntaina klo 11-15. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Sirkus saapuu kaupunkiin – koko perheen tapahtuma KOM-teatterissa sunnuntaina klo 14. Liput 10 / 5 euroa, perhelippu 25 euroa. Tapahtuman järjestää päiväkoti Vironniemen eskarit. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Päiväkoti Eiran Pingviinipirskeet sunnuntaina klo 14-17. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.


Muista myös

Espooossa: Lelumuseo Hevosenkengässä uusi Menopelileikki -erikoisnäyttely. Museon sisäänpääsymaksu.

Näyttely:Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä!

Näyttely: Tulevaisuuslaboratorio Annantalossa 1.3.-31.12.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikojen mukaan. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Lasten taidefestivaali Kevät-Kutitus Espoossa 17.3.-4.5.2019.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta lataa teoriassa nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.
Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin