Minne tällä viikolla? 11.3.-17.3.2019

Keväisiä tapahtumavinkkejä lasten kanssa

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin uusista jutuista, uutisia sekä uutena joka viikko vaihtuva Oletko koskaan käynyt -paikka. Sivun tulevaisuus on yhä avoinna, mutta tällä konseptilla jatketaan kevät.

Pienten Helsinki on julkaissut vajaan kahden vuoden aikana nyt 101 Minne tällä viikolla -juttua!

UUTTA: Perheiden Helsinki -ryhmä Facebookissa on paikka keskustelulle lapsiperheiden Helsingistä: päiväkotipaikoista, harrastuksista, liikkumisesta, arkipäivän vinkeistä ja ideoista. Asioista joita perheet kohtaavat arjessa. Ryhmässä saa iloita mutta myös nostaa esille epäkohtia perheasioissa. Ryhmä on myös paikka jakaa perheiden elämään liittyviä uutisia ja tiedotteita. Ryhmään voi liittyä täällä.

Seuraathanjo Pienten Helsinkiä Facebookissa? Sivulla paljon ajankohtaisia tapahtumivinkkejä, keskusteluja ja muita perhearkeen Helsingissä liittyviä nostoja. Fb:stä löytyy myös oma ryhmä kaupungin vauvaperheille, Vauvan Helsinki.
Pienten Helsingin voi löytää myös Instagramista, tunnisteella #pientenhelsinki löytyy lukuisia kuvia Helsingistä lasten kanssa.

Jutun lopusta löytyy Muista myös nämä -vinkit näyttelyihin ja lisää linkkivinkkejä!

Viikon Oletko koskaan käynyt -paikka on Talvipuutarha Töölönlahden pohjoispäässä. Talvipuutarha on upea paikka läpi vuoden, mutta erityisesti nyt kannattaa lähteä fiilistemään kevään ensimmäisiä merkkejä, kukkivia orkideoita ja syömään eväitä tunnelmalliseen miljööseen. Lasten mieleen on erityisesti puutarhan kala-allas. Talvipuutarha on avoinna tiistaina klo 9–15, keskiviikosta perjantaihin klo 12–15 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 12–16 ja sinne on vapaa pääsy. Maanantaisin Talvipuutarha on suljettu.
Talvipuutarhassa tapahtuu:
– Suomen Orkideayhdistyksen Lumikuningatar-päivät 14.-17.3.2019.
– Maaliskuun loppupuolella Talvipuutarhassa voi kokea upean Jäntti & Vennan Orangerie -esityksen.


Tiistai »Keskiviikko »Torstai »|
 Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »


MAANANTAI 11.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna maanantaina klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

MLL Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa Itäkeskuksessa maanantaisin klo 10-12. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Annantalossa maanantaina klo 10 ja klo 12.30. Tällä viikolla taideneuvolassa tehdään tuntemattoman saaren aarrekartta. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Annantalon sivuilta.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa maanantaina klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 80€/ koko syksy). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Taideneuvola – Mun oma t-paita! -työpaja lapsille vanhemman kanssa African Caren tiloissa Meri-Rastilassa maanantaina klo 12.30. Taideneuvola 3-6 -vuotiaille, ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Vuotalon sivuilta.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex sekä Päivälehden museo. 


TIISTAI 12.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Taaperotiistai kauppakeskus Sellossa tiistain klo 10-14.


KESKIVIIKKO 13.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Mll Goes Oodiin Isäkahvila keskustakirjasto Oodissa keskiviikkona klo 9.30-11.30. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna keskiviikkoisin klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Vantaalla: Pienten taideaamut lastenkulttuurikeskus Toteemissa klo 9.30 alkaen. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle keskiviikkona klo 10-18. Vapaa pääsy.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Lastentarhamuseossa leikitään aina keskiviikkoisin klo 12-18. Museon sisäänpääsymaksu 4 €, alle 16-vuotiaat maksutta.

Lasten aivopäivä Helsingin yliopiston Oppimiskeskus Minervassa Kruununhaassa keskiviikkona klo 13-17.45. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Lintu nimeltä Agata -tanssillisen tarinan ensi-ilta Kanneltalossa keskiviikkona klo 18. Liput 6 €. Esitystä suositellaan yli 4-vuotiaille. Liput ja lisätiedot Kanneltalon sivuilta.


TORSTAI 14.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna torstaina klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Kuvataideseikkailu – Kuvataidekurssi lapsille ja aikuisille Kannelmäen nuorisotalon Värkkäämöllä torstaina klo 10-13. Koko perheen yhteisellä kuvataideseikkailulla lapset maalaavat, muovailevat ja rakentelevat yhdessä vanhempiensa kanssa. Lue lisää Kanneltalon sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle torstaina klo 10-18. Vapaa pääsy.

Suomen Orkideayhdistyksen Lumikuningatar-päivät 14.-17.3.2019 Talvipuutarhassa. Näyttely on avoinna torstaina klo 12-15. Vapaa pääsy.

Avoimet ovet Helsingin yliopiston tiedeluokka Linkissä torstaina klo 15-18. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Isien ja lasten liikuntaryhmä Puotilan ala-asteen liikuntasalissa torstaisin klo 17-18. Tapahtuman järjestää MLL Uusimaa. Vapaa pääsy. Lue lisää MLL isätoiminnan fb-sivuilta.


PERJANTAI 15.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Naperokino erikoisnäytöksessä Annantalon juhlasalissa nähdään Turilas ja Jäärä perjantaisin klo 10. Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle perjantaina klo 10-18. Vapaa pääsy.

Pekka Töpöhäntä -näyttely aukeaa Päivälehden museossa perjantaina.

Suomen Orkideayhdistyksen Lumikuningatar-päivät 14.-17.3.2019 Talvipuutarhassa. Näyttely on avoinna perjantaina klo 12-15. Vapaa pääsy.


LAUANTAI 16.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Tapahtumia ja menovinkkejä

HURRAA! – Festivaali lapsille ja nuorille 16.–24.3.2019. Festivaalin tapahtumia Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Osin maksullinen. Katso koko festivaaliohjelma tapahtuman sivuilta.

Liikuntahulinat Maunulassa lauantai-aamuisin klo 9-10.30 Maunulan liikuntahallissa. Pääsymaksu aikuisilta 3.50 €, alle 9-vuotiaat hulisevat maksutta. Saapua voi oman aikataulun mukaan. Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

MLL:n perhekahvila Keskustakirjasto Oodissa lauantaina klo 10-12. Lue lisää kirjaston sivuilta.

MLL Puistolan Luova lauantai Nurkkatiellä lauantaina klo 10-13. Ohjelmassa mm. temppurata, puutyöpaja, askartelua ja maalausta sekä aarteenetsintää. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

VAUVOILLE Espoossa: Espoo: Hurraa! -festivaalin Vauvavestareilla hemmotellaan pikkuväkeä lauantaina klo 10-14. Lue lisää Auroran sivuilta.

MLL:n Perhesählyä Pukinmäenkaaren peruskoulun salissa lauantaina klo 10.30-12. Maksuton perhesähly on suunnattu isille ja äideille sekä noin 3-6-vuotiaille lapsille. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Maunulan lastenklubi – Lauluretki metsään -konsertti Maunula-talon Metsäpuro-salissa klo 11. Lue lisää Maunula-talon sivuilta. Konserttiin on vapaa pääsy.

Också på svenska: Bokbio: Prinsessan Lindagull Pohjoismaisessa kirjastossa lauantaina klo 11. Bokbio-konsepti tutustuttaa lapsia lastenkirjoihin lyhytelokuvan ja sitä seuraavan askartelun avulla. Lyhytelokuva on ruotsinkielinen ja askarteluhetki kaksikielinen. Sopii 5-6-vuotiaille. Lisätiedot kirjaston sivulta.

Kaapelitehtaan museoiden perhepäivä: Kevätkarnevaali lauantaina klo 11-15. Hotelli- ja ravintolamuseon, Teatterimuseon ja Suomen valokuvataiteen museon yhteinen perhepäivä tarjoaa kiinnostavaa ja hauskaa ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Alle 18-vuotiailta vapaa pääsy, aikuisten yhteislippu kaikkiin museoihin maksaa tapahtuman ajan 12 €, myös Museokortti käy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Suomen Orkideayhdistyksen Lumikuningatar-päivät 14.-17.3.2019 Talvipuutarhassa. Näyttely on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 12-16. Vapaa pääsy.

Suomen suurimman lasten ja nuorten teatterifestivaali Hurraa!:n avajaisia vietetään keskustakirjasto Oodin Lasten maailmassa lauantaina klo 13-16

Lintu nimeltä Agata -tanssillisen tarina Kanneltalossa lauantaina klo 14. Liput 6 €. Esitystä suositellaan yli 4-vuotiaille. Liput ja lisätiedot Kanneltalon sivuilta.

DanceAbility-tanssitunti Annantalossa klo 14-15. Tunti sopii kaikille 3-12-vuotiaille oman aikuisen seurassa, vammaan tai vammattomuuteen katsomatta. Lue lisää DanceAbility-tunneista Annantalon sivuilta. Vapaa pääsy.


SUNNUNTAI 17.3.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

HURRAA! – Festivaali lapsille ja nuorille 16.–24.3.2019. Festivaalin tapahtumia Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Osin maksullinen. Katso koko festivaaliohjelma tapahtuman sivuilta.

Liikuntahulinat Liikuntamyllyssä Myllypurossa sunnuntai-aamuisin klo 9-10.45. Pääsymaksu aikuisilta 3.50 €, alle 9-vuotiaat hulisevat maksutta. Saapua voi oman aikataulun mukaan, rattaille löytyy tilaa aulasta ja oma lukko kannattaa pakata mukaan pukukaappia varten. Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Espoo: Sunnuntain mailaton yleisöluisteluvuoro Metro Areenalla sunnuntaisin klo 9-12. Lue lisää Espoon kaupungin sivuilta. Samalta sivulta löytyy myös muut Espoon kaupungin avoimet jäähallivuorot. Vapaa pääsy. Myös Tapiolan jääpuutarha on auki (pieni sisäänpääsymaksu)!

Kirppis! MLL Pihlajamäen lastenvaate ja- tarvikekirppis Pihlajiston ala-asteella sunnuntaina klo 10-13. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoossa: Latokaskirieha Latokasken asukaspuistossa sunnuntaina klo 10-13. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Lastenteatterifestivaali Laajasalon VPK:n tiloissa sunnuntaina klo 10-14. Liput kaikkiin esitykseen yhteensä 2 €/teatterinystävä ja väliajalla kasvomaalausta, kahvion herkkuja sekä ongintaa. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta. Huom. tapahtumassa käy vain käteinen.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle sunnuntaina klo 10-15. Vapaa pääsy.

Pekka Töpöhäntä: näyttelyn avajaiset lapsille Päivälehden museossa sunnuntaina klo 11-15. Avajaishuumaa, mehutarjoilu ja ilmapalloja. Lisätiedot museon sivuilta.

Espoossa: Kevät-Kutitus tapahtuma Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa sunnuntaina klo 11-15. Kimalletta, diskopalloja ja muuta hauskaa ohjelmaa lapsille.  Vuokko Hovatan & Lastenorkesteri Sisidiskon konsertti klo 12, liput 10 €. Muuten tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää Kutituksen sivuilta.

Hurraa-perhepäivässä ollaan Avaruustunnelmissa Annantalolla sunnuntaina klo 12-15. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Suomen Orkideayhdistyksen Lumikuningatar-päivät 14.-17.3.2019 Talvipuutarhassa. Näyttely on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 12-16. Vapaa pääsy.

Suomenlinnan perinteinen talvirieha sunnuntaina klo 12.30-16. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.
L

Hurraa!-festivaalin perhepäivä: Virtahepo ja muita eläimiä Malmitalossa sunnuntaina klo 13-15. Lisätiedot Malmitalon sivuilta.


Muista myös

Pienten Helsingin juttuja löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi My Helsinki -matkailusivulta. Uusin juttu vie Elämysten Helsinkiin!

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!

Ajankohtaisen latu- ja luistelukenttien jäädytystilanteet löytyvät ulkoliikunta.fi -palvelusta.

HURRAA! – Festivaali lapsille ja nuorille 16.–24.3.2019. Festivaalin tapahtumia Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Osin maksullinen. Katso koko festivaaliohjelma tapahtuman sivuilta.

Lasten taidefestivaali Kevät-Kutitus Espoossa 17.3.-4.5.2019.

Näyttely: Unelma Mäykkynen seikkailee jälleen Helsingin kaupunginmuseossa. Näyttely on esillä Lasten kaupungissa 18.2.-17.3.2019.

Näyttely: Luontoretki -installaatio kutsuu luokseen kaikki metsistä viehättyneet lapset ja aikuiset. Installaatio on esille Annantalon 2. kerroksen lasipäädyssä 6.2.-31.3.2019.

Näyttely: Tulevaisuuslaboratorio Annantalossa 1.3.-31.12.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikojen mukaan. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Näyttely: Rosamaría Bolomin Ilo on lapsen oikeus – oikeudet kaikille! -näyttely Kulttuurikeskus Caisassa 7.-28.3.2019. Lisätiedot Caisan sivuilta.

Huom! Lelumuseo Hevosenkenkä on suljettu 4.3.-25.3.2019 näyttelyvaihdon ajan. Uusi Menopelileikki -erikoisnäyttely avataan 26.3.2019 klo 11.

Espoossa: Suomen suurin pienoisrautatietä pääsee ihmettelemään Tapiolassa Heikintorilla helmi-maaliskuussa. Tarkemmat tiedot Alppirautatieyhdityksen sivuilta.


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta lataa teoriassa nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.
Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Minne tällä viikolla? 11.3.-17.3.2019”