Mainos

Minne tällä viikolla? 6.11.-.12.11.2017

Minne mennä marraskuussa? Vinkit viikolle 45.

Päivitetty 7.11.2017

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset.

Pienten Helsingin Minne mennä -menovinkit tarjoavat tälläkin viikolla tekemistä joka makuun ja erityisesti lauantain 11.11.2017 menovinkkien lista on pitkä ja monipuolinen. Useissa kirjastoissa on teemapäiviä ja viikolla myös muutamia kirjastojen iltatapahtumia lapsille. Mukana on myös ensimmäistä kertaa tapahtumavinkki vanhemmille, kun Baby in the Box -näyttely avataan torstaina yliopiston Tiedekulmassa ja yliopistomuseossa.

Viikonloppuna ELMA-messuilla pääsee ihastelemaan eläimiä ja paljon muuta.
Tällä viikolla vietetään lisäksi Svenska veckan -tapahtumaviikkoa ja ruotsinkielisiä lastentapahtumia järjestetään ympäri pääkaupunkiseutua. Tutustu Svenska veckanin ohjelmaan tapahtuman omilla sivuilla.

Tiedätkö kotikulmiesi lasten ja perheiden palveluista ja esimerkiksi perhekerhojen aikatauluista? Auta Pienten Helsinkiä toteuttamaan kattava listaus Helsingin eri kaupunginosien perhepalveluista. Lue lisää haasteesta ja auta tekemään Helsingistä entistäkin lapsiystävällinen kaupunki. Tietoja ei käytetä kaupalliseen tarkoitukseen. Suuret kiitokset jo yhteyttä ottaneille!

Vinkki: Kirjastojen sivuilla on parhaillaan avoinna kysely kirjaston lasten internetsivuista. Voit kertoa mielipiteesi ja esittää toiveesi 15.11.2017 asti. Linkki kyselyyn Helmetin sivuilla.


MAANANTAI 6.11.2017

Tapahtumat:

Satutuokio Puistolan kirjastossa klo 10.

SagostunderÖstra Centrums bibliotek kl. 9, kl. 10 och kl. 11.

Malmin maanantait on lapsille ja perheille suunnattu askarteluilta Malmin kirjastossa klo 17-19.

Satuhierontaa Puistolan kirjastossa klo 18.

Annantalon taideneuvolassa on viikon aiheena Tuo kaunis lentävä! eli perhoset, joka toteutetaan tällä kertaa sekatekniikalla askarrellen. Taideneuvola on suunnattu kotihoidossa oleville 3-6 -vuotiaille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Maanantain neuvolaryhmiä on kaksi, klo 10 ja klo 12.30. Lue lisää Annantalon taideneuvolasta.

Maanantain taideneuvolassa Annantalolla ihaillaan ja askarrellaan perhosia.

Vinkki: Milloin viimeksi kävit Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa? Mahtava paikka keskellä Helsinkiä on auki myös maanantaisin, toisin kuin monet museot. Pienten Helsingin vahva suositus!


TIISTAI 7.11.2017

Tapahtumat:
Satutuokio Malmin kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Viikin kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Herttoniemen kirjastossa klo 9.45.
Satutuokio Kannelmäen kirjastossa klo 10.
Satutuokio Pohjois-Haagan kirjastossa klo 10.
Satutuokio Töölön kirjaston kerhohuoneessa klo 10.15.

VAUVOILLE: Lorutuokio Tapulinkaupungin kirjastossa klo 10.30.

Taideneuvola Vuotalossa tiistaina klo 10. Viikon aiheena on siepattuja unia, eli rakennetaan oma Unisieppari. Taideneuvola on suunnattu kotihoidossa oleville 3-6 -vuotiaille. Neuvolaan on vapaa pääsy. Lue lisää taideneuvolasta Vuotalon sivuilta. 

Perhepalloilua Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €).

VAUVOILLE ja vanhemmille: Korjaamo Kinossa Vauvakino ja Yösyöttö-elokuva tiistaina klo 10. Liput 7,50 €. Lue lisää Korjaamo kinon sivuilta.

Nukketeatteri Sampossa nähdään vuorovaikutteinen Kultakutri ja kolme karhua -esitys klo 10. Liput 11 €. Lue lisää Sampon sivuilta.

Taaperotiistai-tapahtuma valtaa tällä erää viimeisen kerran kauppakeskus Jumbon Vantaalla klo 10-14. Lue lisää Taaperotiistain fb-sivulta.

Vinkki: Ekaa kertaa elokuviin pienen kanssa? Iki-ihana Onneli ja Anneli ja salaperäinen muukalainen nähdään Tennispalatsissa klo 12.40. Sopii mainiosti ensimmäiseksi elokuvakokemukseksi!


KESKIVIIKKO 8.11.2017

Tapahtumat:
Satutuokio Arabianrannan Kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Kontulan kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio 3-6-vuotiaille Rikhardinkadun kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Tapanilan kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Käpylän kirjastossa klo 10.
Satutuokio Lauttasaaren kirjastossa klo 10.
Satutuokio 1-3-vuotiaille Rikhardinkadun kirjastossa klo 10.30.
Satutuokio Oulunkylän kirjastossa klo 17.
Iltasatu ja satuhierontaa Malmin kirjastossa klo 18.

Taaperoiden lorupiiri Oulunkylän kirjastossa klo 10.

Sagostund på svenska i Bocksbacka bibliotek kl. 10.15.

Maukan ja Väykän matka -esitys nähdään Vuosaaren kirjastossa klo 10. Yli 3-vuotiaille sopiva esitys vuorovaikutteinen seikkailu, johon lapset pääsevät osallistumaan. Vapaa pääsy.  (tieto peräisin kirjaston esitteestä, ei nettisivuilla)

Nukketeatteri Sampossa nähdään vuorovaikutteinen Kultakutri ja kolme karhua -esitys klo 10. Liput 11 €. Lue lisää Sampon sivuilta.

VAUVOILLE ja vanhemmille: BabyKino Töölön kirjastossa klo 12 ja klo 14.30. Lue lisää Töölön kirjastossa evakossa olevasta BabyKinosta kirjaston sivuilta. 

Vinkki: Marraskuussa voi matkustaa junalla, tutustua lentoasemaan, ajaa raitiovaunulla ja veikkailla koska metro vie Espooseen. Lue bongailuvinkit kaupungin hulinaan Pienten Helsingin sivuilta. 

Oletko jo matkustanut junalla Kehäradan tunneleissa?

TORSTAI 9.11.2017

Tapahtumat:  

Satutuokio Suutarilan kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Laajasalon kirjastossa klo 9.45.
Satutuokio Jakomäen kirjastossa klo 10.

Kirjakahvila Vallilan kirjastossa (aiheena lastenkirja Lillin villit seikkailu) klo 17.

Perhepalloilua Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksu (3,50 €).

Rakastettu satuklassikko Onnellinen Prinssi nähdään nukketeatteritulkintana Kansallisteatterin Suuren näyttämän lämpiössä torstaina klo 10. Esityksiä myös myöhemmin marras-joulukuussa. Liput 15 €. Esitys on suunnattu 2-7-vuotiaille. Lue lisää Kansallisteatterin sivuilta.  

Nukketeatteri Sampossa nähdään vuorovaikutteinen Kultakutri ja kolme karhua -esitys klo 10. ja klo 18. Liput 11 €. Lue lisää Sampon sivuilta.  X

VANHEMMILLE: Helsingin yliopistomuseon Baby in the Box -näyttely valottaa äitiyspakkauksen kiehtovaa historiaa. Näyttely avataan 9.11.klo 14.00 Helsingin yliopiston Tiedekulmassa, ja se on esillä myös Helsingin yliopistomuseossa. Lue lisää yliopiston sivuilta. 

Vinkki Vantaalle: Vantaalla Tikkurilan kirjastossa Lauletaan yhdessä lasten kanssa -tapahtuma torstaina klo 10. Mukaan voi ottaa myös oman soittimen tai lainata kirjastosta. Lue lisää hauskasta yhteislauluhetkestä täältä.

VAUVOILLE JA TAAPEROILLE:
Vinkki Vantaalle:
Taidetalo Pessin musiikkihetki ”Minulla on valoa varpaissa” on vauvojen ja taaperoiden oma hetki, jonne myös isommat sisarraukset ovat tervetulleita. Musiikkihetket alkavat torstaina klo 9.30 ja klo 10.30. Tutusta Taidetalo Pessin ohjelmistoon!


PERJANTAI 10.11.2017

Satutunti Roihuvuoren kirjastossa klo 9.45.
Suomalaisvenäläinen satutuokio Vuosaaren kirjastossa klo 10.

VAUVOILLE: Vauvojen lorutuokio Etelä-Haagan kirjastossa klo 10.

Rakastettu satuklassikko Onnellinen Prinssi nähdään nukketeatteritulkintana Kansallisteatterin Suuren näyttämän lämpiössä perjantaina klo 10. Esityksiä myös myöhemmin marras-joulukuussa. Liput 15 €. Esitys on suunnattu 2-7-vuotiaille. Lue lisää Kansallisteatterin sivuilta.   

ELMA -messutapahtuma Messukeskuksessa perjantaista sunnuntaihin. Lue lisää Messukeskuksen sivuilta. Samaan aikaan järjestetään myös Lemmikkimessut, Outletexpo sekä Kädentaitomessut. Liput 18 €/ 10 €, alle 7-vuotiaat maksutta.

Martinpäivän valokulkue koko perheelle iltahämärässä lyhtyjen loisteessa Kruunuvuorenrannassa perjantaina klo 18 alkaen. Lue lisää kulkueesta ja ohjelmasta tapahtuman fb-sivulta. 

Vinkki: Oletko jo nähnyt Ateneumin taidemuseon Ankallisgallerian aarteet? Taistelevat Ankat ja Kylpyankka odottavat Suomen taiteen tarina -näyttelyn osana.  Museon sisäänpääsymaksu. Lue lisää Ankallisgalleria -näyttelystä Ateneumin sivuilta. 

Ateneumin porrastasanteille voi nukkua myös rauhallisia päiväunia rattaissa ;).

LAUANTAI 11.11.2017

Tapahtumat:

Siivouspäivä ympäri Helsinkiä ja Suomea. Lue lisää Siivouspäivästä. 

Satutuokio Vuosaaren kirjaston lastenosastolla klo 10.30.
Satutuokio Munkkiniemen kirjastossa klo 11.

Taaperotuokio Roihuvuoren kirjastossa klo 10.30.
VAUVOILLE: Vauvojen lorupiiri Oulunkylän kirjastossa  klo 11.

Salapoliisiseikkailu Roihuvuoren kirjastossa klo 10-14.
Myös VAUVOILLE: Lastenlauantai Oulunkylän kirjastossa klo 10-15.
Lasten Legolauantai Kirjasto 10:ssä klo 12-14.

Liikuntahulinat Maunulan liikuntahallissa lauantaisin klo 9-10.30. Lue lisää Helsinki liikkuu sivulta ja Pienten Helsingin lasten liikunta -artikkelista.

ELMA -messutapahtuma Messukeskuksessa perjantaista sunnuntaihin. Lue lisää Messukeskuksen sivuilta. Samaan aikaan järjestetään myös Lemmikkimessut, Outletexpo sekä Kädentaitomessut. Liput 18 €/ 10 €, alle 7-vuotiaat maksutta.

Aikamatkalla -näyttelyn avajaisia ja remontin valmistumista juhlitaan Lastentarhamuseossa lauantaina klo 10-13. Ohjelmassa työpaja, nukketeatteriesitys, askartelua (oma kauha mukaan), vapaata tutustumista näyttelyyn sekä leikkiä. Lue lisää päivän ohjelmasta museon sivuilta. Vapaa pääsy. Tapahtuma on osa Yhdessä ilman ikärajaa -kampanjaa. 

Barn firar Finland100-årsfest för barn – perheille ruotsinkielinen lastenjuhla Malmitalossa klo 10-15. Monipuolista ohjelmaa kaikenkielisille 4-12 -vuotiaille lapsille. Lue lisää Malmitalon sivuilta.  Vapaa pääsy. 

Rakastettu satuklassikko Onnellinen Prinssi nähdään nukketeatteritulkintana Kansallisteatterin Suuren näyttämän lämpiössä lauantaina klo 10 ja klo 11. Esityksiä myös myöhemmin marras-joulukuussa. Liput 15 €. Esitys on suunnattu 2-7-vuotiaille. Lue lisää Kansallisteatterin sivuilta.   

Kaupunginteatterin ohjelmistoon palaa toivottu Tontut suutareina -esitys, joka on suunnattu perheen pienimmille. Lauantain esitys alkaa klo 11. Liput 11 €. Lue lisää Kaupunginteatterin sivuilta. Esityksiä marras-joulukuussa, myös arkisin.

Mutaveijarit esiintyy lauantaina Siltamäki-Suutarila-seuran kyläjuhlissa Suutarilan palvelukeskuksessa klo 10.30. Konsertin järjestää Suutarilan kirjasto yhteistyössä Siltamäki-Suutarila-seuran kanssa. Lue lisää Suutarilan kirjaston sivuilta. Vapaa pääsy.

Barnens magiska dag,  ruotsinkielisten Marttojen lastentapahtuma lauantaina klo 12-15. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta. 

Pohjoismaisen kirjaston Satulauantaissa aiheena on sysipimeää. Satu alkaa klo 13. Lue lisää Pohjoismaisen kirjaston sivuilta.

Satulauantaina kannattaa vierailla myös Pohjoismaisen kirjaston mahtavalla lastenosastolla.

Pomppulinnan kreivin levynjulkaisukonsertti Musiikkiteatteri Kapsäkissä lauantaina klo 13.. Liput 10 €. Esitys sopii yli 2-vuotiaille. Lue lisää Kapsäkin sivuilta.

Annalan kartanon pihapiirissä ja rantapuistossa järjestetään koko perheen Kekrijuhla lauantaina klo 15-18. Ohjelmassa esimerkiksi tanssiesitys, satokauden herkkuja, poniratsastusta ja illan päätteeksi kekripukin sytyttäminen. Lue lisää iltapäivän ohjelmasta tapahtuman fb-sivulta. 

Vinkki Espooseen: Kasvipainantaa-korttipaja on Pikku-Auroran lauantain ohjelma klo 10-14. Tutustu myös mahtavan lasten kulttuurikeskus Pikku-Auroran muuhun ohjelmaan!

Vinkki Askolaan: Peikkorinteen lintutarha & kotieläinpiha Askolassa viettää avoimien ovien päivää tilalle muuttaneiden alpakoiden kunniaksi. Käy moikkaamassa Fujua ja Farua klo 11-15. Vapaa pääsy. Lisätiedot tilan fb-sivulla.

Ps. Huhujen mukaan keskustan Stockmannin joulusatuikkuna aukeaa jo lauantaina ja paikalle on kutsuttu Ryhmä Hausta tuttuja pentuja 😉


SUNNUNTAI 12.11.2017

Tapahtumat:

Koko perheen liikuntatapahtuma Liikuntahulinat valtaa sunnuntai-aamuisin Liikuntamyllyn Myllypurossa klo 9-10.45. Vapaata hyvän mielen liikuntaa ja monipuolisia lajikokeiluja. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta 3,50 €. Lue myös Pienten Helsingin artikkeli liikuntatapahtumista, jutusta löytyy myös lisätietoa Liikuntahulinoista.

ELMA -messutapahtuma Messukeskuksessa perjantaista sunnuntaihin. Lue lisää Messukeskuksen sivuilta. Samaan aikaan järjestetään myös Lemmikkimessut, Outletexpo sekä Kädentaitomessut. Liput 18 €/ 10 €, alle 7-vuotiaat maksutta.

Tekniikan maa -isänpäivätapahtuma Tekniikan museossa Vanhankaupunginkoskella klo 12-15. Ohjattuja työpajoja sekä vapaata tekemistä. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää tapahtumasta museon sivuilta.

Lasten Etnosoi! Malmitalossa sunnuntaina klo 14-17. Mahtavan musiikkimatkan koko ohjelmaan voi tutustua tapahtuman sivuilla. Ohjelma sopii koko perheelle ja tapahtumaan on vapaa pääsy.  X

Vinkki Espooseen: Lelumuseo Hevosenkengässä vietetään Isänpäivä Löylymäellä -tapahtumaa klo 12 – 16. Museon pienoisrautatien rakentanut Pienoisrautatiekerho vierailee Lelumuseolla ja ajeluttaa radalla eri vuosikymmenten junia ja kertoo pienoismallin rakentamisesta klo 12.30 ja 14.30. Lelumuseossa viihtyvät lapset ja aikuiset, Pienten Helsinki suosittelee!
Museon sisäänpääsymaksu (12 €, alle 18-vuotiaat maksutta, Museokorttikohde).

Lelumuseo Hevosenkengän Löylymäen junarata.

Vinkki Espooseen: Espoon kulttuurikeskuksessa nähdään Ti-Ti Nallen Joulupukki Hirsimetsässä -esitys klo 15. Liput 25 €. Lue lisää Espoon kulttuurikeskuksen sivuilta.

 


Muista myös nämä:

ELMA -messutapahtuma Messukeskuksessa perjantaista sunnuntaihin. Lue lisää Messukeskuksen sivuilta. Samaan aikaan järjestetään myös Lemmikkimessut, Outletexpo sekä Kädentaitomessut. Liput 18 €/ 10 €, alle 7-vuotiaat maksutta.

Fallkullan maatila on avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 10-18 ja sunnuntaisin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Annantalon kahvilassa on  Minka Heinon Pinnalla. Pop -näyttely taideaforiskikirjan kuvituksista. Näyttelyssä myös satumökki, jossa lapset voivat  mökkeillä eli olla ja rentoutua, katsella ja pysähtyä. Näyttely on esillä 12.11.2017 asti. Lue lisää näyttelystä Annantalon sivulta. Vapaa pääsy.

Annantalossa on esillä Unikudelmia -näyttely joulukuun puoleenväliin asti ja sitä pääsee ihmettelemään talon aukioloaikoina maksutta. Lue lisää Annantalon sivuilta  ja kurkkaa kuvat täältä. Vapaa pääsy.

Unikudelmia -näyttely Annantalossa.

Pienten Helsingin syksyn tulevien tapahtumien lista:
Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla, syksy 2017

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.