Mainos

Minne tällä viikolla? 26.3.-2.4.2018

Pääsiäisviikon menovinkit ja lastentapahtumat

Päivitetty 30.3.2018

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Pienten Helsingin Minne tällä viikolla -artikkeli ilmestyy viikoittain viimeistään maanantaisin ja vinkkaa mitä kaikkea kaupungissa tapahtuu lapsiperheille. Vuoden 2018 kolmastoista Minne tällä viikolla -vinkkilistaus on pääsiäisen vuoksi päivän pidempi, eli tapahtumavinkit ulottuvat maanantaihin, 2. pääsiäispäivään asti. Alkuviikon menot sekä lukuisat pääsiäistapahtumat ja pyhien menovinkit lasten kanssa vievät ainakin ihailemaan ja rapsuttelemaan eläimiä, katsomaan nukketeatteria, taidenäyttelyihin sekä askartelemaan. Pääsiäisen ajan tapahtumia löytyy myös koottunu Pääsiäinen Helsingissä 2018 -jutusta.

Pienten Helsinki täyttää pian 1v. ja sivun tulevaisuus on avoinna. Koko projekti sai alkunsa hyvin pienestä, yhden äidin ajatuksesta tehdä Helsingistä lapsimyönteisempi ja auttaa muitakin löytämään hyviä juttuja pienten kanssa. Onko Pienten Helsingin jutuista ollut iloa ja apua teidän arjessa? Voisiko sivu olla vielä jotain enemmän? Mitä haluaisit lukea, mistä kaipaat tietoa? Tai onko vastaavia sivuja ja tietolähteitä jo ihan riittävästi? Kaikki ajatukset, kehitysehdotukset, risut ja ruusut, kommentit ja mitä vain mieleen tulee otetaan suurella ilolla vastaan, sillä niiden avulla on helpompi nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jätä kommentti Ruusut ja risut -artikkeliin, lähetä sähköpostia (mari@pientenhelsinki.fi) tai kommentoi Pienten Helsingin facebook-sivulla.

Jutun kansikuva Haltialan tilan pääsiäisestä


Maanantai » | Tiistai » | Keskiviikko » | Torstai » | Perjantai » | Lauantai » | Sunnuntai »

MAANANTAI 26.3.2018

Tapahtumat:

Satutuokio Puistolan kirjastossa klo 10.

Satujoogaa Paloheinen kirjastossa klo 10.15.

Kirjasto 10:ssä nähdään seitsemäs lasten oma taidenäyttely, kun Roosa Eräsaari avaa näyttelynsä ”Kuvia Suomesta ja Espanjasta”. Näyttelyä pääsee ihailemaan kirjaston aukioloaikoina 26.3.-15.4.2018. Roosa Eräsaaren taidenäyttelyn avajasia vietetään maanantaina klo 18. Lasten oma taidenäyttelytoiminta on lajissaan tiettävästi ainutlaatuinen konsepti Suomessa ja näyttelyn voi pitää kuka lapsi vain. Lisätietoja tapahtumasta ja Kirjasto 10:n näyttelytoiminnasta.

Taideneuvola leikkipuisto Linnunradassa maanantaina klo 10. Aiheena ”Essu eteen!”. Lue lisää Taideneuvolasta tapahtuman fb-sivulta. Ei ennakkoilmoittautumista.

MLL:n perhekahvila maanantaisin Itäkadun perhekeskuksen ensimmäisen kerroksen aulatiloiss klo 9.30-11.30. Kaikille pienten lasten perheille avoimeen perhekahvilaan voi tulla oman aikataulun mukaan leikkimään, viettämään aikaa ja tutustumaan muihin samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin. Lue lisää Itäkadun perhekahvilan fb-sivuilta. Vinkki! Voit myös toivoa ohjelmaa tai esitystä perhekahvilaan.
VINKKI: Pienten Helsingin ja Uudenmaan MLL:n yhteistyössä syntynyt päivitetty lista Helsingissä toimivista MLL:n perhekahviloista löytyy nyt Pienten Helsingin sivulta. Perhekahviloita on lähes jokaisena viikonpäivänä ympäri Helsinkiä!

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa aina maanantaisin klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 70€/koko kevät). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Annantalossa maanantaina klo 10 ja klo 12.30. Tällä viikolla neuvolassa on rakennetaan pääsiäiskollaasi. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Lue lisää upeasta Taideneuvolatoiminnasta Annantalon sivuilta.

Maija Poppanen -jääshow Helsingin Jäähallissa maanantaina klo 10. Jääshow Maija Poppanen on Helsingin Luistelijoiden 110v. juhlanäytös. Liput 15,50 €, alle 3-vuotiaat maksutta. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

VINKKI: Päivälehden museo ja Pelle Peloton -näyttely on avoinna myös maanantaisin klo 11-17. Museoista myös Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten kaupunki ovat avoinna niin ikään myös maanantaisin klo 11-19.

VINKKI Espooseen: Sellosalissa nähdään Into parrakas vauva -musiikkiteatteriesitys maanataina klo 10. Liput 7 €. Esitys sopii yli 4-vuotiaille. Lisätiedot Sellosalin sivuilta.

VINKKI Espooseen: Espoon kulttuuritoimen lastentapahtumat löytyvät kätevästi yhden linkin takaa, selaa kevään mielenkiintoista ohjelmatarjontaa naapurikaupungissa.


TIISTAI 27.3.2018

Tapahtumat:

Satutuokio Itäkeskuksen kirjastossa Jussi Ollilan johdolla klo 9.30.
Satutuokio Kallion kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Malmin kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Kannelmäen kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Herttoniemen kirjastossa klo 9.45.
Satutuokio Töölön kirjaston kerhohuoneessa klo 10.15.
Satutuokio Vuotalon kirjaston aulassa Jussi Ollilan johdolla klo 10.30.

Lukukoira Puistolan kirjastossa klo 18.

VIIMEINEN päivä: Pehmo, pehmeä tilataideteos Annantalon taidegalleriassa 15.3.-27.3.2018 talon aukioloaikoina. Teoksessa ääntä, liikettä ja sen sisään voi mennä vaikka rauhoittumaan. Samassa tilassa myös Etana Editions -kustantamon Etana-kirjasto. Lue lisää Annantalon sivulta.

Perhepalloilu jatkuu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €).

Nukketeatteri Sampon Miau – Pääsiäinen nukketeatterissa -kavalkadi Malmitalossa tiistaina klo 10 ja klo 18. Liput 12 €. Lue lisää Malmitalon sivuilta.

Mainos

Talvipuutarhassa pääsee ihailemaan kevään ja pääsiäisen loistoa tiistaina 27.3. klo 9-15.

Nukketeatteri Sytkytin musiikkinukkesatu Sampo-pojan seikkailuista tunturiluolaan Lapin noidan Hiiden luo Talvipuutarhassa tiistaina klo 10. Esitykseen on vapaa pääsy. Lue lisää Sytkytin sivuilta.

VINKKI: Kauppakeskus Kaaressa järjestetään viikoittain Tiistaitemmellys, jossa muskareita vauvoille ja taaperoille sekä satuhetkiä kaikille pienille. Lue lisää ja katso mitä tällä viikolla tapahtuu Kaaren sivuilta (muskareihin ennakkoilmoittautuminen).

VINKKI Espooseen: MLL:n Kansainvälinen perhekahvila Sellon kirjaston Lastenmaassa tiistaisin klo 10-12. Lue lisää kirjaston sivuilta.


KESKIVIIKKO 28.3.2018

Tapahtumat:

Satutuokio Arabianrannan kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Lauttasaaren kirjastossa klo 10.
Satutuokio Maunulan kirjastossa klo 10
Satutuokio Oulunkylän kirjastossa klo 17.

Venäjänkielinen lastenkerho Malmin kirjastossa keskiviikkoisin klo 10-11.30.

Pääsiäisaskartelua kaikenikäisille Laajasalon kirjastossa klo 14-16.

Talvipuutarhassa pääsee ihailemaan kevään ja pääsiäisen loistoa keskiviikkona 27.3. klo 12-15.

Lukukoira Doris Tapulinkaupungin kirjastossa klo 18.

VAUVOILLE ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta.  

Nukketeatteri Sampon Miau – Pääsiäinen nukketeatterissa -kavalkadi Sammossa keskiviikkona klo 18. Liput 12 €. Lue lisää nukketeatterin sivuilta.

VINKKI Espooseen: Nukketeatteri Sampon Miau – Pääsiäinen nukketeatterissa -kavalkadi Sellosalissa Espoossa keskiviikkona klo 10. Liput 12 €. Lue lisää Sellosalin sivuilta.

VINKKI: Lastentarhamuseo on avoinna aina keskiviikkona klo 12-18.


TORSTAI 29.3.2018

Tapahtumat:  

Satutuokio Pasilan kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Suutarilan kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Tapulinkaupungin kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Laajasalon kirjastossa 9.45.
Satutuokio Jakomäen kirjastossa 10.

Pääsiäisongintaa Vallilan kirjastossa klo 10-15.

HUOM! Perhepalloilua ei ole torstaina 29.3.2018. 

Helsingin Pääsiäismunajahti 2018 Jätkäsaaressa tostaina klo 6-18. Clarion-hotelliketjun pääsiäismunajahdissa etsitään Jätkäsaareen piilotettuja yllätysmunia. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Nukketeatteri Sampon Miau – Pääsiäinen nukketeatterissa -kavalkadi Sammossa torstaina klo 18. Liput 12 €. Lue lisää nukketeatterin sivuilta.

Talvipuutarhassa pääsee ihailemaan kevään ja pääsiäisen loistoa torstaina klo 12-15.

VINKKI: Hoitohuoneet kartalle! Pienten Helsingin Vauvan Helsinki -sarjan uusin artikkeli listaa toimiviksi havaitut lastenhoitohuoneet ympäri pääkaupunkiseutua. Myös VAUVAtapahtumille löytyy nyt oma ryhmä facebookista, löydät sen ”Vauvan Helsinki” tai Pienten Helsingin fb-sivun kautta.


PERJANTAI 30.3.2018

Pääsiäinen: Pitkäperjantai

Talvipuutarhassa pääsee ihailemaan kevään ja pääsiäisen loistoa perjantaina klo 12-16.

Fallkullan kotieläintila on avoinna myös pääsiäisenä päivittäin klo 10-15. Myös kahvila Kilikuppila palvelee päivittäin klo 10-15 (huomaa, että ainakin ennen täällä pystyi maksamaan vain käteisellä). Fallkullassa pääsee näkemään monia eläimiä, mutta pienten tipujen ja karitsojen tilanne selviää lähempänä pääsiäistä. Fallkullaan on vapaa pääsy.

Korkeasaari muuttuu Pääsiäissaareksi 30.3.-2.4.2018 ja tarjoaa saaren täydeltä kevään merkkejä ja tekemistä. Korkeasaari on avoinna pääsiäisen aikaan päivittäin klo 10-18. Eläintarhan sisäänpääsymaksu (12 €/ 6 €, alle 4-vuotiaat maksutta).
Lue lisää Pääsiäissaaren tapahtumista Korkeasaaren sivuilta.

Haltialan tilan pääsiäiseen kuuluu lähes sata vastasyntynyttä karitsaa, lehmiä ulkolaitumella, poniratsastusta ja hevosajelua (maksullinen), makkaranpaistomahdollisuus sekä erinomainen leikkipaikka. Kahvila-ravintola Wanha Pehtoori palvelee myös päääispyhinä. Haltialan tilalle on vapaa pääsy.

Haltialan pääsiäiden aukioloajat:
Perjantai 30.3. LAMPOLA SULJETTU, mutta poniratsastusta, hevosajelua ja muita tilan aktiviteetteja klo 11-18
Lauantai 31.3. klo 11-18
Sunnuntai 1.4. klo 11-18
Maanantai 2.4. klo 11-18  (seurakunnan pääsiäistapahtuma klo 12-18)

MUISTA MYÖSSata ja yksi paikkaa Helsingissä-artikkeli! Se vie ympäri Helsingin, paikkoihin jotka ovat lasten mieleen, erityisen lapsiystävällisiä tai muuten vain kivoja paikkoja pienten kanssa. Useissa listan paikoissa voi vierailla myös pyhäpäivinä 😉

Haltialan pienia karitsoja pääsiäisenä 2016.

VINKKI Espooseen: Luontokeskus Haltia on avoinna pitkäperjantaina klo 10-17. Liput 13 €/ 6 €, alle 7-vuotiaat maksutta, Museokorttikohde. Lisätietoja luontokeskuksen sivuilta.

VINKKI SipooseenSipoon Gumbostrand Konst & Formissa avautui 23.3.2018 yhdysvaltalaisen animaatiosuunnittelijan Phil Mendezin satuaiheinen näyttely FUN (Finnish Unknown Nature). Näyttelyn satumaailmaan ovat lapset erityisen tervetulleita.
Phil Mendezin FUN on esillä Sipoon saaristomaisemassa sijaitsevassa taidekeskuksessa aina 27.5.2018 asti. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtuman fb-sivulta. Gumbostrand Konst & Formista voit lukea lisää täältä.
Konst & Form on avoinna myös pääsiäisen aikaan: perjantaina ja lauantaina 30.3.-31.3. klo 11–17 ja sunnuntaina klo 11–16.


LAUANTAI 31.3.2018

Pääsiäinen: Lankalauantai

Tapahtumat:

Kirjastojen aukioloajat pääsiäisenä löydät Helmet:n sivuilta.

HUOM! Maunulan Liikuntahulinoita ei ole lauantaina 31.3.2018. 

Ateneumissa voi Suomen taiteen tarinoita -näyttelyn klassikoita ja osallistua avoimeen Nonstop -pajaan lauantaina klo 11-14, jossa pääsee maalaamaan pääsiäispupun yllätysmunia . Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Fallkullan kotieläintila on avoinna myös pääsiäisenä päivittäin klo 10-15. Myös kahvila Kilikuppila palvelee päivittäin klo 10-15 (huomaa, että ainakin ennen täällä pystyi maksamaan vain käteisellä). Fallkullassa pääsee näkemään monia eläimiä, mutta pienten tipujen ja karitsojen tilanne selviää lähempänä pääsiäistä. Fallkullaan on vapaa pääsy.

Korkeasaari muuttuu Pääsiäissaareksi 30.3.-2.4.2018 ja tarjoaa saaren täydeltä kevään merkkejä ja tekemistä. Korkeasaari on avoinna pääsiäisen aikaan päivittäin klo 10-18. Eläintarhan sisäänpääsymaksu (12 €/ 6 €, alle 4-vuotiaat maksutta).
Lue lisää Pääsiäissaaren tapahtumista Korkeasaaren sivuilta.

Haltialan tilan pääsiäiseen kuuluu lähes sata vastasyntynyttä karitsaa, lehmiä ulkolaitumella, poniratsastusta ja hevosajelua (maksullinen), makkaranpaistomahdollisuus sekä erinomainen leikkipaikka. Kahvila-ravintola Wanha Pehtoori palvelee myös päääispyhinä. Haltialan tilalle on vapaa pääsy.

Haltialan pääsiäiden aukioloajat:
Perjantai 30.3. LAMPOLA SULJETTU, mutta poniratsastusta, hevosajelua ja muita tilan aktiviteetteja klo 11-18
Lauantai 31.3. klo 11-18
Sunnuntai 1.4. klo 11-18
Maanantai 2.4. klo 11-18  (seurakunnan pääsiäistapahtuma klo 12-18)

Uunisaaren pääsiäismyyjäiset 31.3.-1.4. klo 11-18. Uunisaari sijaitsee Kaivopuiston edustalla ja saareen on siltayhteys talvikuukausina. Myös ravintola Uunisaari palvelee. Lue lisää Uunisaaren omilta sivuilta.

Teatterikissan pääsiäisseikkailu: Noidan kärähtänyt viitta Teatterimuseossa Kaapelitehtalla lauantaina 31.3. klo 12–16. Mukaan voi tulla oman aikataulun mukaan, mutta viimeistään klo 15.30. Museon sisäänpääsymaksu (10 €/5 €, alle 3-vuotiaat maksutta. Museokorttikohde). Lisätiedot Teatterimuseon sivuilta. Mukana tapahtumassa myös viittomakielen tulkki.

Talvipuutarhassa pääsee ihailemaan kevään ja pääsiäisen loistoa lauantaina klo 12-16.

Nukketeatteri Sytkytin musiikkinukkesatu Sampo-pojan seikkailuista tunturiluolaan Lapin noidan Hiiden luo Talvipuutarhassa lauantaina klo 13 ja klo 15. Esitykseen on vapaa pääsy. Lue lisää Sytkytin sivuilta.

Sarjakuvakeskuksen (Porthaninkatu 9) Lasten lauantaissa 31.3. piirretään ja askarrellaan vedenalaisissa tunnelmissa! Työpajassa askarrellaan kaikenlaisia meressä eläviä olentoja, sekä piirretään oma meriseikkailu. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Lue lisää Sarjakuvakeskuksen sivuilta.

Karkumatkalla -teatterikomedia lapsille Musiikkiteatteri Kapsäkissa lauantaina klo 13. Liput 12,50 €/22,50 €. Lue lisää ja varaa liput Kapsäkin sivuilta.

Nukketeatteri Sampon Miau – Pääsiäinen nukketeatterissa -kavalkadi Sammossa lauantaina klo 15. Liput 12 €. Lue lisää nukketeatterin sivuilta.

Seurasaaren pääsiäiskokot syttyvät Juhlakentällä lauantaina 31.3. klo 18.30. Vapaa pääsy.
Lisätietoja ja pääsiäiskokkojen historiaa Seurasaarisäätiön sivuilla.

VINKKI: Päivälehden museo ja Pelle Peloton -näyttely on avoinna lankalauantaina klo 11-17.

VINKKI Espooseen: Lastenkulttuurikeskus Pikku-Aurorassa Lauantaipajatus ja Värien kosmos lauantaina klo 10-14. Vapaa pääsy. Lue lisää Pikku-Auroran sivuilta.

VINKKI Espooseen: Luontokeskus Haltia on avoinna lankalauantaina klo 10-17. Liput 13 €/ 6 €, alle 7-vuotiaat maksutta, Museokorttikohde. Lisätietoja luontokeskuksen sivuilta.

VINKKI Espooseen: Lelumuseo Hevosenkengän pääsiäisessä 31.3.-1.4. ollaan tipujahdissa, maalataan pääsiäismunia ja tietenkin leikitään. WeeGee-näyttelykeskuksen sisäänpääsymaksu (12 €), alle 18-vuotiaan maksutta, museokorttikohde. Lue lisää museon omilta sivuilta.

VINKKI SipooseenSipoon Gumbostrand Konst & Formissa avautui 23.3.2018 yhdysvaltalaisen animaatiosuunnittelijan Phil Mendezin satuaiheinen näyttely FUN (Finnish Unknown Nature). Näyttelyn satumaailmaan ovat lapset erityisen tervetulleita.
Phil Mendezin FUN on esillä Sipoon saaristomaisemassa sijaitsevassa taidekeskuksessa aina 27.5.2018 asti. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtuman fb-sivulta. Gumbostrand Konst & Formista voit lukea lisää täältä.
Konst & Form on avoinna myös pääsiäisen aikaan: perjantaina ja lauantaina 30.3.-31.3. klo 11–17 ja sunnuntaina klo 11–16.

MUISTA MYÖSSata ja yksi paikkaa Helsingissä-artikkeli! Se vie ympäri Helsingin, paikkoihin jotka ovat lasten mieleen, erityisen lapsiystävällisiä tai muuten vain kivoja paikkoja pienten kanssa. Useissa listan paikoissa voi vierailla myös pyhäpäivinä 😉


SUNNUNTAI 1.4.2018

Pääsiäinen: 1. pääsiäispäivä

Tapahtumat:

Mainos

HUOM! Liikuntahulinat Myllypurossa ovat päättyneet tämän kevään osalta. 

Fallkullan kotieläintila on avoinna myös pääsiäisenä päivittäin klo 10-15. Myös kahvila Kilikuppila palvelee päivittäin klo 10-15 (huomaa, että ainakin ennen täällä pystyi maksamaan vain käteisellä). Fallkullassa pääsee näkemään monia eläimiä, mutta pienten tipujen ja karitsojen tilanne selviää lähempänä pääsiäistä. Fallkullaan on vapaa pääsy.

Korkeasaari muuttuu Pääsiäissaareksi 30.3.-2.4.2018 ja tarjoaa saaren täydeltä kevään merkkejä ja tekemistä. Korkeasaari on avoinna pääsiäisen aikaan päivittäin klo 10-18. Eläintarhan sisäänpääsymaksu (12 €/ 6 €, alle 4-vuotiaat maksutta).
Lue lisää Pääsiäissaaren tapahtumista Korkeasaaren sivuilta.

Haltialan tilan pääsiäiseen kuuluu lähes sata vastasyntynyttä karitsaa, lehmiä ulkolaitumella, poniratsastusta ja hevosajelua (maksullinen), makkaranpaistomahdollisuus sekä erinomainen leikkipaikka. Kahvila-ravintola Wanha Pehtoori palvelee myös päääispyhinä. Haltialan tilalle on vapaa pääsy.

Haltialan pääsiäiden aukioloajat:
Perjantai 30.3. LAMPOLA SULJETTU, mutta poniratsastusta, hevosajelua ja muita tilan aktiviteetteja klo 11-18
Lauantai 31.3. klo 11-18
Sunnuntai 1.4. klo 11-18
Maanantai 2.4. klo 11-18  (seurakunnan pääsiäistapahtuma klo 12-18)

Maalaismarkkinat Hakaniemen torilla klo 10-16.

Uunisaaren pääsiäismyyjäiset 31.3.-1.4. klo 11-18. Uunisaari sijaitsee Kaivopuiston edustalla ja saareen on siltayhteys talvikuukausina. Myös ravintola Uunisaari palvelee. Lue lisää Uunisaaren omilta sivuilta.

Uutelan kota on avoinna sunnuntaina klo 12-18. Kodan aukioloajat löytyvät sen fb-sivulta.

Teatterikissan pääsiäisseikkailu: Noidan kärähtänyt viitta Teatterimuseossa Kaapelitehtalla sunnuntaina 1.4. klo 12–16. Mukaan voi tulla oman aikataulun mukaan, mutta viimeistään klo 15.30. Museon sisäänpääsymaksu (10 €/5 €, alle 3-vuotiaat maksutta. Museokorttikohde). Lisätiedot Teatterimuseon sivuilta. Mukana tapahtumassa myös viittomakielen tulkki.

Talvipuutarhassa pääsee ihailemaan kevään ja pääsiäisen loistoa sunnuntaina klo 12-16.

Nukketeatteri Sytkytin musiikkinukkesatu Sampo-pojan seikkailuista tunturiluolaan Lapin noidan Hiiden luo Talvipuutarhassa sunnuntaina klo 13 ja klo 15. Esitykseen on vapaa pääsy. Lue lisää Sytkytin sivuilta.

VINKKI: Päivälehden museo ja Pelle Peloton -näyttely on avoinna sunnuntaina klo 11-17.

Vinkki Vantaalle: Koko perheen Pääsiäisdisco kulttuurikeskus Vernissassa Vantaalla sunnuntaina 1.4.2018 klo 12-16. Discoon on vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

VINKKI Espooseen: Luontokeskus Haltia on avoinna sunnuntaina klo 10-17. Liput 13 €/ 6 €, alle 7-vuotiaat maksutta, Museokorttikohde. Lisätietoja luontokeskuksen sivuilta.

VINKKI Espooseen: Mäyrän metsän satuhetki Villa Elfvikissä sunnuntaina klo 11. Lue lisää Villa Elfvikin sivuilta.

VINKKI Järvenpäähän: Lasten pääsiäinen Järvenpään taidemuseossa sunnuntaina klo 10-17. Sisäänpääsymaksu. Lue lisää päivän ohjelmasta museon sivuilta.

VINKKI SipooseenSipoon Gumbostrand Konst & Formissa avautui 23.3.2018 yhdysvaltalaisen animaatiosuunnittelijan Phil Mendezin satuaiheinen näyttely FUN (Finnish Unknown Nature). Näyttelyn satumaailmaan ovat lapset erityisen tervetulleita.
Phil Mendezin FUN on esillä Sipoon saaristomaisemassa sijaitsevassa taidekeskuksessa aina 27.5.2018 asti. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtuman fb-sivulta. Gumbostrand Konst & Formista voit lukea lisää täältä.
Konst & Form on avoinna myös pääsiäisen aikaan: perjantaina ja lauantaina 30.3.-31.3. klo 11–17 ja sunnuntaina klo 11–16.

MUISTA MYÖSSata ja yksi paikkaa Helsingissä-artikkeli! Se vie ympäri Helsingin, paikkoihin jotka ovat lasten mieleen, erityisen lapsiystävällisiä tai muuten vain kivoja paikkoja pienten kanssa. Useissa listan paikoissa voi vierailla myös pyhäpäivinä 😉


MAANANTAI 2.4.2018

Pääsiäinen: 2. pääsiäispäivä

Fallkullan kotieläintila on avoinna myös pääsiäisenä päivittäin klo 10-15. Myös kahvila Kilikuppila palvelee päivittäin klo 10-15 (huomaa, että ainakin ennen täällä pystyi maksamaan vain käteisellä). Fallkullassa pääsee näkemään monia eläimiä, mutta pienten tipujen ja karitsojen tilanne selviää lähempänä pääsiäistä. Fallkullaan on vapaa pääsy.

Korkeasaari muuttuu Pääsiäissaareksi 30.3.-2.4.2018 ja tarjoaa saaren täydeltä kevään merkkejä ja tekemistä. Korkeasaari on avoinna pääsiäisen aikaan päivittäin klo 10-18. Eläintarhan sisäänpääsymaksu (12 €/ 6 €, alle 4-vuotiaat maksutta).
Lue lisää Pääsiäissaaren tapahtumista Korkeasaaren sivuilta.

Haltialan tilan pääsiäiseen kuuluu lähes sata vastasyntynyttä karitsaa, lehmiä ulkolaitumella, poniratsastusta ja hevosajelua (maksullinen), makkaranpaistomahdollisuus sekä erinomainen leikkipaikka. Kahvila-ravintola Wanha Pehtoori palvelee myös päääispyhinä. Maanantaina 2.4. Haltialan tilalla järjestetään Pakilan seurakunnan pääsiästapahtuma klo 12-18. Lisätietoja Pakilan seurankunnan sivuilta. Haltialan tilalle on vapaa pääsy.

Haltialan pääsiäiden aukioloajat:
Perjantai 30.3. LAMPOLA SULJETTU, mutta poniratsastusta, hevosajelua ja muita tilan aktiviteetteja klo 11-18
Lauantai 31.3. klo 11-18
Sunnuntai 1.4. klo 11-18
Maanantai 2.4. klo 11-18  (seurakunnan pääsiäistapahtuma klo 12-18)

Uutelan kota on avoinna maanantaina klo 12-18. Kodan aukioloajat löytyvät sen fb-sivulta.

Talvipuutarhassa pääsee ihailemaan kevään ja pääsiäisen loistoa maanantaina klo 12-16.

Nukketeatteri Sytkytin musiikkinukkesatu Sampo-pojan seikkailuista tunturiluolaan Lapin noidan Hiiden luo Talvipuutarhassa maanantaina klo 13 ja klo 15. Esitykseen on vapaa pääsy. Lue lisää Sytkytin sivuilta.

Sisätekemistä kaipaaville merimaailma Sealife on avoinna pääsiäispyhinä päivittäin klo 10-19. Merten tähdet -uutuusnäyttely ja pääsiäisen kunniaksi pienet pääsiäistiput ilahduttavat käviöitä muiden merimaailman asukkaiden kanssa. Sisäänpääsymaksu.
Lue lisää Sealifen sivuilta.

VINKKI: Elokuviin! Supermarsu, Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset sekä Muumien taikatalvi pyörivät parhaillaan elokuvateattereissa ja sopivat pienten ensimmäiseksi elokuvakokemukseksi.

MUISTA MYÖSSata ja yksi paikkaa Helsingissä-artikkeli! Se vie ympäri Helsingin, paikkoihin jotka ovat lasten mieleen, erityisen lapsiystävällisiä tai muuten vain kivoja paikkoja pienten kanssa. Useissa listan paikoissa voi vierailla myös pyhäpäivinä 😉


Muista myös nämä:

Päivälehden museon Pelle Peloton -näyttelyssä.

Päivälehden museon uusi, kaikenikäisille sopiva toiminnallinen näyttely Pelle Peloton – Maailman pelottomin keksijä on esillä syksyyn 2018 asti. Päivälehden museoon on vapaa pääsy. Pienten Helsinki kävi kurkkimassa Pelottoman maailmaan, lue lisää ja katso kuvat täältä.

VINKKI Sipooseen: Sipoon Gumbostrand Konst & Formissa avautui 23.3.2018 yhdysvaltalaisen animaatiosuunnittelijan Phil Mendezin satuaiheinen näyttely FUN (Finnish Unknown Nature). Näyttelyn satumaailmaan ovat lapset erityisen tervetulleita.
Phil Mendezin FUN on esillä Sipoon saaristomaisemassa sijaitsevassa taidekeskuksessa aina 27.5.2018 asti. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtuman fb-sivulta. Gumbostrand Konst & Formista voit lukea lisää täältä.

Pusukala Olgan makumatka -näyttely Kallion kirjaston 3. kerroksessa 19.3.-8.4.2018. Pusukala Olgan makumatka on tarinallinen taidenäyttely. Tarinan ja kuvien takana on taiteilija Jenni Isotoff. Näyttelyyn liittyvään maistelutuokioon 5.4. klo 17-19. Lisätietoa Kallion kirjaston sivuilta.

Star Wars -näyttely Rikhardinkadun kirjaston Hyllygalleriassa 3.4.2018 asti. Lue lisää kirjaston sivuilta.


Katko mitä Helsingissä tapahtuu keväällä!

Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla keväällä 2018

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin