Mainos

Minne tällä viikolla? 4.3.-10.3.2019

Menovinkkejä lasten kanssa

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin uusista jutuista, uutisia sekä uutena joka viikko vaihtuva Oletko koskaan käynyt -paikka. Sivun tulevaisuus on yhä avoinna, mutta tällä konseptilla jatketaan kevät.

Jutun lopusta löytyy Muista myös nämä -vinkit näyttelyihin ja lisää linkkivinkkejä!

Uutta Pienten Helsingissä: Kevään lastentarvikekirppikset, tulevien tapahtumien lista sekä Teatteriin lasten kanssa -jutut on päivitetty!

Seuraathanjo Pienten Helsinkiä Facebookissa? Sivulla paljon ajankohtaisia tapahtumivinkkejä, keskusteluja ja muita perhearkeen Helsingissä liittyviä nostoja. Fb:stä löytyy myös oma ryhmä kaupungin vauvaperheille, Vauvan Helsinki.
Pienten Helsingin voi löytää myös Instagramista, tunnisteella #pientenhelsinki löytyy lukuisia kuvia Helsingistä lasten kanssa.

UUTTA: Perheiden Helsinki -ryhmä Facebookissa on paikka keskustelulle lapsiperheiden Helsingistä: päiväkotipaikoista, harrastuksista, liikkumisesta, arkipäivän vinkeistä ja ideoista. Asioista joita perheet kohtaavat arjessa. Ryhmässä saa iloita mutta myös nostaa esille epäkohtia perheasioissa. Ryhmä on myös paikka jakaa perheiden elämään liittyviä uutisia ja tiedotteita. Ryhmään voi liittyä täällä.

Viikon Oletko koskaan käynyt -paikka on Haltialan tila Helsingin ja Vantaan rajalla. Haltiala on Helsingin kaupungin omistama maatila, joka on käytännössä aina auki. Maaliskuussa tilalla voi nähdä ulkona laiduntavia lehmiä, sisätiloissa talvikuukausia viettiviä lampaita ja pienia karitsoja pääsee katsomaan navettaan taas pääsiäisen aikoihin. Kesällä Haltialan piha-aitauksissa asuu myös mm. possuja, kanoja ja hanhia. Haltiala on myös pienten koneiden ystävän paratiisi: pihalla voi nähdä lähietäisyydeltä traktoreita ja muita maatilan koneita. Haltialan tilan leikkipaikka on pieni, mutta erittäin monipuolinen maatila-aiheinen ulkoleikkipaikka. Tilalla toimii myös tunnelmallinen kahvila Wanha Pehtoori. Lähiympäristössa paljon kivoja ulkoilupaikkoja ja mm. Niskalan arboretum. Jutun kansikuvassa Haltialan tila maaliskuussa 2019.

Haltialan tilalla maaliskuussa 2019.

Tiistai »Keskiviikko »Torstai »|
 Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »


MAANANTAI 4.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna maanantaina klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

MLL Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa Itäkeskuksessa maanantaisin klo 10-12. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Annantalossa maanantaina klo 10 ja klo 12.30. Tällä viikolla taideneuvolassa kurkataan elämään kerrostalossa lastenkirjailija ja kuvittaja Sanna Manderin johdattelemana. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Annantalon sivuilta.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa maanantaina klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 80€/ koko syksy). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Espoossa: Tapiolan bussiterminaalin avajaiset maanantaina klo 11 alkaen. Lisätiedot Hsl:n sivuilta.

Taideneuvola – Outoja olentoja -taidetyöpaja lapsille vanhemman kanssa African Caren tiloissa Meri-Rastilassa maanantaina klo 12.30. Taideneuvola 3-6 -vuotiaille, ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Vuotalon sivuilta.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex sekä Päivälehden museo. 


TIISTAI 5.3.2019

Laskiaistiistai

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Talvirieha leikkipuisto Ruoholahdessa tiistaina klo 16-18. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Laskiaisrieha Tapanilan Urheilukeskuksen pihalla tiistaina klo 16-19. Lisätiedot järjestäjän sivulta.

Perheiden laskiaisrieha Vartiokylän kirkolla tiistaina klo 17-18.30. Tarkemmat tiedot tapahtuman fb-sivulta.

Laskiaisrieha Leikkipuisto Rudolfissa Laajasalossa tiistaina klo 17-19. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Laskiaisrieha leikkipuisto Etupellossa tiistaina klo 17.30-19.30. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.


KESKIVIIKKO 6.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Mll Goes Oodiin Isäkahvila keskustakirjasto Oodissa keskiviikkona klo 9.30-11.30. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna keskiviikkoisin klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle keskiviikkona klo 10-18. Vapaa pääsy.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Lastentarhamuseossa leikitään aina keskiviikkoisin klo 12-18. Museon sisäänpääsymaksu 4 €, alle 16-vuotiaat maksutta.

Keskiviikon kiireetön galleriatyöpajassa tehdään pienenpieni terraario Vuotalon galleriassa klo 16. Lue lisää kaikenikäsille sopivasta työpajasta Vuotalon sivuilta.


TORSTAI 7.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna torstaina klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Kuvataideseikkailu – Kuvataidekurssi lapsille ja aikuisille Kannelmäen nuorisotalon Värkkäämöllä torstaina klo 10-13. Koko perheen yhteisellä kuvataideseikkailulla lapset maalaavat, muovailevat ja rakentelevat yhdessä vanhempiensa kanssa. Lue lisää Kanneltalon sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle torstaina klo 10-18. Vapaa pääsy.

Hei, me leikitään! -tapahtuma Narinkkatorilla torstaina klo 14-18. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Pankkimuseon avoimet ovet osoitteessa Aleksanterinkatu 36 B kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 15-17. Museoon on vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Isien ja lasten liikuntaryhmä Puotilan ala-asteen liikuntasalissa torstaisin klo 17-18. Tapahtuman järjestää MLL Uusimaa. Vapaa pääsy. Lue lisää MLL isätoiminnan fb-sivuilta.

Helsingin kaupunginorkesteri: Olipa kerran Pekka ja susi -konsertti Musiikkitalossa torstaina klo 18.30. Konserttia suositellaan viisivuotiaille ja sitä vanhemmille. Liput 9 €-17,50 €. Liput ja lisätiedot Musikkitalon sivuilta.
Konsertti on katsottavissa myös verkossa: http://helsinginkaupunginorkesteri.fi/hko-screen ja se nähdään suorana lähetyksenä myös Malmitalon pienen salin valkokankaalla.


PERJANTAI 8.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Naperokino Annantalossa perjantaisin klo 10. Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle perjantaina klo 10-18. Vapaa pääsy.


LAUANTAI 9.3.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Liikuntahulinat Maunulassa lauantai-aamuisin klo 9-10.30 Maunulan liikuntahallissa. Pääsymaksu aikuisilta 3.50 €, alle 9-vuotiaat hulisevat maksutta. Saapua voi oman aikataulun mukaan. Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Roihuvuoren kirjamessut Roihuvuoren kirjastossa ja Porolahden alakoulussa lauantaina klo 9.30 alkaen. Katso messuohjelma kokonaisuudessaan tapahtuman fb-sivulta.

Espoossa: Espoo: Pikku-Auroran Lauantaipajatuksessa hupipuuhaa klo 10-14. Lue lisää Auroran sivuilta.

Vantaalla: Metsämörrien perhepäivä 5-7-vuotialle lapsille perheineen Bisan majalla lauantaina klo 10-14. Lisätiedot Vantaan ladun sivuilta.

Espoossa: Tapiolan bussiteatterin avajaisjuhla lauantaina klo 10-15. Lavalla nähdään mm. Hevisaurus ja lapsille paljon ohjelmaa. Lue lisää Tapiolan keskuksen sivuilta.

Shhh… salainen kutsu: Nähdäänhän Oodissa lauantaina 9.3.2019 klo 12? Lue lisää salaisuudesta linkin takaa. Jos linkki ei aukea, salaisen kutsun voi pyytää myös sähköpostilla mari (a) pientenhelsinki.fi.

Lasten lauantai Oodissa klo 12-15. Tällä kertaa sukelletaan runojen, lorujen ja sanataiteen maailmaan. Ohjelmassa paljon tekemistä moneikäisille lapsille.

Espooossa: Kikattavan Kakkiaisen tahtiin tanssitaan kauppakeskus Isossa Omenassa klo 12 ja klo 14. Vapaa pääsy.

Kirppis! Kodin kestot ry:n kevätkirppis Malmitalolla lauantaina klo 12-14.30. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

ToPon Naperokerho Munkkiniemen Yhteiskoulun salissa lauantaina klo 14.30-16. Kaikille avoimessa tapahtumassa luvassa ainakin touhua, leikkejä, temppuratoja ja palloilua. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.


SUNNUNTAI 10.3.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

Liikuntahulinat Liikuntamyllyssä Myllypurossa sunnuntai-aamuisin klo 9-10.45. Pääsymaksu aikuisilta 3.50 €, alle 9-vuotiaat hulisevat maksutta. Saapua voi oman aikataulun mukaan, rattaille löytyy tilaa aulasta ja oma lukko kannattaa pakata mukaan pukukaappia varten. Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Espoo: Sunnuntain mailaton yleisöluisteluvuoro Metro Areenalla sunnuntaisin klo 9-12. Lue lisää Espoon kaupungin sivuilta. Samalta sivulta löytyy myös muut Espoon kaupungin avoimet jäähallivuorot. Vapaa pääsy. Myös Tapiolan jääpuutarha on auki (pieni sisäänpääsymaksu)!

Myös kirppis! MLL:n Haagan koko perheen KevätTaikaa-tapahtuma ja lastenvaatekirppis Laurinniityn leikkipuistossa sunnuntaina klo 10-13. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis! MLL Oulunkylän lastenvaate ja- tarvikekirppis Oulunkylän ala-asteella sunnuntaina klo 10-12. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Maalisrieha päiväkoti Arabianhelmessä Arabianrannassa klo 10-13. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle sunnuntaina klo 10-15. Vapaa pääsy.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuiltaS.

Annantalon Sunnuntaitreffeillä askarrellaan Luontoretki-aiheeseen liittyen sunnuntaina klo 13-15.30. Ei ennakkoilmoittatumista, sopii koko perheelle. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Sampon sunnuntaissa kuullaan kansanlauluja uudella tavalla tulkitsevaa Freijaa. Konsertti alkaa klo 15. Liput 12 €. Lisätiedot Nukketeatteri Sampon sivuilta.


Muista myös

Pienten Helsingin juttuja löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi My Helsinki -matkailusivulta. Uusin juttu vie Elämysten Helsinkiin!

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!

Ajankohtaisen latu- ja luistelukenttien jäädytystilanteet löytyvät ulkoliikunta.fi -palvelusta.

Näyttely: Unelma Mäykkynen seikkailee jälleen Helsingin kaupunginmuseossa. Näyttely on esillä Lasten kaupungissa 18.2.-17.3.2019.

Näyttely: Luontoretki -installaatio kutsuu luokseen kaikki metsistä viehättyneet lapset ja aikuiset. Installaatio on esille Annantalon 2. kerroksen lasipäädyssä 6.2.-31.3.2019.

Näyttely: Tulevaisuuslaboratorio Annantalossa 1.3.-31.12.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikojen mukaan. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Näyttely: Rosamaría Bolomin Ilo on lapsen oikeus – oikeudet kaikille! -näyttely Kulttuurikeskus Caisassa 7.-28.3.2019. Lisätiedot Caisan sivuilta.

Huom! Lelumuseo Hevosenkenkä on suljettu 4.3.-25.3.2019 näyttelyvaihdon ajan. Uusi Menopelileikki -erikoisnäyttely avataan 26.3.2019 klo 11.

Espoossa: Suomen suurin pienoisrautatietä pääsee ihmettelemään Tapiolassa Heikintorilla helmi-maaliskuussa. Tarkemmat tiedot Alppirautatieyhdityksen sivuilta.


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta lataa teoriassa nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.
Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin