Mainos

Pääsiäinen Helsingissä 2019

Mitä tehdä pääsiäisenä Helsingissä?

Julkaistu 24.3.2019

Pääsiäisen aikaan Helsingissä järjestetään tänäkin vuonna lastentapahtumia, lapsille sopivia tapahtumia ja tekemistä kaikenikäisille ympäri kaupunkia.


Lastentarhamuseon pääsiäinen

Lastentarhamuseon pääsiäistä vietetään jo keskiviikkona 10.4.2019 klo 12-18. Lisätiedot julkaistaan lähempänä tapahtumaa mm. Lastentarhamuseon fb-sivulla.

PääsiäiseMIAU! Pääsiäinen nukketeatterissa

Nukketeatteri Sampon ohjelmissa pyörii aina pääsiäiseen asti MIAU! pääsiäinen nukketeatterissa -esitys, jossa esitellään pääsiäiseen liittyviä kansanperinteitä ja uskomuksia vauhdikkaasti nukketeatterikavalkadissa. Esityksiä Sampon oman näyttämön lisäksi myös kulttuurikeskuksissa ympäri pääkaupunkiseutua. Liput 12 €. Katso tarkemmat esitysajat ja varaa liput Sampon sivuilta.


Palmusunnuntaiviikonlopun menovinkit

Lauantai 13.4.2019

Vuotalon pääsiäinen 2019

Vuotalon pääsiäistapahtumassa lauantaina klo 11 vietetään koko perheen pääsiäistä. Ohjelmassa pääsiäisaskartelua, lettityöpajoja sekä kaksikielinen lastenbändi Flip Flop (liput 6 €). Ohjelma tarkentuu lähempänä tapahtumaa. Lisätiedot ja tarkka aikataulu Vuotalon sivuilta.

Teurastamon Pääsiäismarkkinat

Teurastomon pääsiäismarkkinat järjestetään tänä vuonna lankalauantaina klo 10-17. Pääsiäisherkkuja, astikirppis sekä muuta ohjelmaa, lisäksi lapsille esimerkiksi poniratsastusta. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta

Palmusunnuntai 14.4.2019

Kattilahallin Pääsiäismarkkinat

Kattilahallin pääsiäismarkkinat järjestetään palmusunnuntaina klo 10-17. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Virvon varvon Annalassa

Virvon varvon tuoreeks terveeks! Annalan huvilassa Palmusunnuntaina klo 11-17. Noitavirpojille pieni palkinto, pääsiäismyyjäiset ja pääsiäiskranssien tekoa (materiaalimaksu). Lue lisää Annalan sivuilta.


Pääsiäisviikon menovinkit

Pääsiäispyhien päiväkohtaisia menovinkkejä perheille

Pääsiäisviikon Päiväkohtaiset tapahtumavinkit Pienten Helsingin Minne tällä viikolla -jutusta!

Talvipuutarhan pääsiäinen

Talvipuutarha täyttyy pääsiäiskukkien loistosta sekä pääsiäiskoristeista ja kutsuu kaikki nauttimaan keväisestä tunnelmasta 16.4.-23.4.2019 (avoinna tiistaina klo 9-15 ja keskiviikkona sekä torstaina klo 12-15) . Pääsiäispyhinä perjantaista maanantaihin Talvipuutarha on avoinna klo 12-16. Puutarhaan on vapaa pääsy. Rattailla kulkeminen kasvihuoneessa ei tapahtuman kävijämäärän vuoksi onnistu, joten pienimmille kannattaa varata mukaan esimerkiksi kantoreppu. Talvipuutarhassa saa syödä omia eväitä, aiempina vuosina puutarhassa on toiminut myös pieni kahvila tapahtumien yhteydessä.

Nukketeatteri Sytkyt Talvipuutarhassa

Perinteitä nuodattaen myös tänä vuonna Talvipuutarhassa nautitaan Sytkytin lapsille suunnatuista esityksistä pääsiäisen aikaan. Esityksiin on vapaa pääsy.

Sytkytin Pääsiäissatu -esitykset Talvipuutarhassa:
Tiistaina 16.4.2019 klo 9.30 ja klo 10.30
Lankalauantaina 20.4.2019 klo 13 ja klo 15
Sunnuntaina 21.4.2019 klo 13 ja klo 15
Maanantaina 22.4.2019 klo 13 ja klo 15

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhan kasvihuoneissa ja puutarhan ulkopuutarhassa pääsee ihastelemaan kevään heräämistä. Ulkopuutarhaan on vapaa pääsy, kasvihuoneiseen sisääpääsymaksu (museokorttikohde).
Pääsiäispyhinä kasvitieteelisen puutarhan kasvihuoneet ovat avoinna  kiirastorstaina klo 10-17, pitkäperjantaina suljettu, lankalauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16 ja maanantaina suljettu. 
Ulkopuutarha on avoinna ympäri vuoden joka päivä klo 9–20.

Korkeasaari on Pääsiäissaari

Korkeasaari muuttuu Pääsiäissaareksi 19.-22.4.2019 ja tarjoaa saaren täydeltä kevään merkkejä ja tekemistä. Korkeasaari on avoinna pääsiäisen aikaan päivittäin klo 10-18. Eläintarhan sisäänpääsymaksu (12 €/ 6 €, alle 4-vuotiaat maksutta). Lue lisää Pääsiäissaaren tapahtumista Korkeasaaren sivuilta.

Pääsiäinen Haltialassa

Haltialan tilan pääsiäiseen kuuluu lähes sata vastasyntynyttä karitsaa, lehmiä ulkolaitumella, poniratsastusta (maksullinen), makkaranpaistomahdollisuus sekä erinomainen leikkipaikka. Kahvila-ravintola Wanha Pehtoori palvelee myös päääispyhinä. Haltialan tilalle on vapaa pääsy.
Haltialan tilan lampola on avoinna pääsiäisenä 2019 lauantaista maanantaihin klo 11-18, pitkäperjantaina lampola suljettu, mutta tila on muuten avoinna myös pitkäperjantaina.
Ajankohtaiset tiedot tilan pääsiäisestä päivitetään tapahtuman fb-sivulle.

Fallkullan kotieläintilan pääsiäinen

Fallkullan kotieläintila on avoinna pääsiäisenä päivittäin klo 10-15. Myös kahvila Kilikuppila palvelee päivittäin.
Fallkullassa pääsee näkemään ja rapsuttelemaan monia eläimiä, ihailemaan tipuja ja lampaita. Fallkullaan tilalle on vapaa pääsy. Suurempi parkkialue Tapanilan juna-asemalla, josta vajaan 10 minuutin kävelymatka Fallkullaan.

Haltiala lampola aukeaa pääsiäiseksi 2019.

Seurasaaren pääsiäiskokot

Seurasaaren pääsiäiskokot syttyvät Juhlakentällä lauantaina 20.4.2019 klo 18.30. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätietoja ja pääsiäiskokkojen historiaa Seurasaarisäätiön sivuilla.

Uutelan kota

Uutelan kota on avoinna pääsiäispyhinä tavallista pidempään ja valmiille tulille pääsee nauttimaan vaikka omia retkieväitä. Kota löytyy Uutelan ulkoilualueelta, aivan Skatan tilan ja Särkkäniemen luonnonsuojelualueen vierestä. Matkaa kodalle on Aurinkolahden Kahvila Kampelasta reilu kilometri.
Uutelan kodan aukioloajan pääsiäisenä 2019:
Perjantaina 19.4. klo 12-15
Lauantaina 20.4. klo 12-15
Sunnuntaina 21.4. klo 12-16
Maanantaina 22.4. klo 12-18

Ulkoilemaan

Muita mainioista ulkoilu- ja retkeilukohteita aurinkoisena päivänä Helsingissä ovat esimerkiksi Lammassaari ja Kuusiluoto, Seurasaari, Lauttasaaressa Vattuniemen eteläkärki (ja mahdollisesti Sisähatun saari, jonne on viime päivinä päässyt kävelemään kuivin jaloin) sekä Mustikkamaa ja Suomenlinna.

Kahvilaan pääsiäispyhinä

Pääsiäispyhinä ainakin seuraavat hyväksi havaitut kahvilat lasten kanssa ulkoilureittien tai leikkipaikkojen lähellä ovat avoinna:Kahvila Villa Ullas Vuosaaren Kallahdessa on avoinna koko pääsiäisen päivittäin klo 10-16 sekä kahvila Svenkka Puotilan kartanon kupeessa on avoinna pääsiäispyhinä klo 11-16. Lauttasaaren eteläkärjessa Cafe Paseo on avoinna koko pääsiäisen, samoin Cafe Regatta Töölössä Merikannontiellä. Espoossa Villa Elfvikin kahvila on avoinna koko pääsiäisen ja alueen helppokulkuiset luontoreitit sopivat myös pienille seikkailijoille.

Leffavinkki: Finnkinon elokuvateattereissa aikuiset lasten hinnalla perheleffoihin pääsiäisenä 19.-24.4.2019.

Kattilahallin pääsiäiskirppis

Kattilahallissa järjestetään pääsiäiskirppis sunnuntaina 21.4.2019 klo 13-18. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Koko perheen Pääsiäisdisco

Vantaa: Koko perheen Pääsiäisdisco kulttuurikeskus Vernissassa Vantaalla sunnuntaina 21.4.2019 klo 12-16. Discoon on vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Pääsiäisviikon Päiväkohtaiset tapahtumavinkit Pienten Helsingin Minne tällä viikolla -jutusta!


Museoon

Pääsiäinen Ateneumissa

Ateneumissa maalataan pääsiäismunia Pääsiäispupun Nonstop -pajassa lauantaina klo 11-14. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde. Ateneum on suljettu pitkäperjantaina ja 2. pääsiäispäivänä.

Pääsiäisen makein työpaja Hotelli – ja ravintolamuseossa

Pääsiäisen makein työpaja: Tee tiput ja puput sokerista! Hotelli- ja ravintolamuseon työpaja lankalauantaina klo 12-15. Hotelli- ja ravintolamuseo on avoinna lauantaina klo 11-18 ja museoon on tapahtumapäivänä vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Teatterikissan pääsiäisseikkailu Teatterimuseossa

Teatterikissan pääsiäisseikkailu: Muru Mustarastaan kadonnut ääni Teatterimuseossa Kaapelitehtalla lauantaina ja sunnuntaina 20.-21.4.2019 klo 12–15. Mukaan voi tulla oman aikataulun mukaan, mutta viimeistään klo 14.30.
Museon sisäänpääsymaksu (10 €/5 €, alle 3-vuotiaat maksutta. Museokorttikohde). Lisätiedot Teatterimuseon sivuilta.

Päivälehden museo

Päivälehden museo ja Pekka Töpöhäntä -näyttely on avoinna pääsiäisenä lauantaina 20.4. ja sunnuntaina 21.4. klo 11-17, pitkäperjantaina sekä 2. pääsiäispäivänä museo on suljettu. Päivälehden museoon on vapaa pääsy.

Kansallismuseo

Kansallismuseo on avoinna pääsiäisenä lauantaina 20.4. ja sunnuntaina 21.4. klo 11-18, pitkäperjantaina sekä 2. pääsiäispäivänä museo on suljettu. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta.

Kiasma

Kiasma on avoinna on avoinna pääsiäisenä lauantaina 20.4. ja sunnuntaina 21.4. klo 10-17, pitkäperjantaina sekä 2. pääsiäispäivänä museo on suljettu. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta.

Pääsiäinen Lelumuseossa

Espoo: Pääsiäinen Lelumuseo Hevosenkengässä WeeGee-talossa lauantaina ja sunnuntaina. Ohjelmassa mm. suuri tipujahti ja Kinder-yllätystyöpaja. Pienten Helsingin Museokaverini ja minä -juttu Lelumuseo Hevosenkengästä löytyy täältä.


Pääsiäispyhien päiväkohtaisia menovinkkejä perheille

Pääsiäisviikon Päiväkohtaiset tapahtumavinkit Pienten Helsingin Minne tällä viikolla -jutusta!


Pääsiäistapahtumia lähiseudulla

Porvoo: Kungsbackan kotieläinpihan pääsiäisrieha 21.-22.4.2019 klo 10.30-15. Liput 910€/ 5 €, alle 3-vuotiaat maksutta. Suurin osa eläimistä on näytillä, osa sisällä ja osa ulkona. Kevään pikkuiset myös nähtävillä; vasikoita, karitsoita ja tipuja. Myös nuotiopaikka on käytettävissä, joten nappaa eväskori mukaasi ja nauti kevätpäivästä! Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Askola: Peikkorinteen kotieläintila avoinna pääsiäisenä 20.-22.4.2019 klo 11-16. Liput 7 €. Lue lisää Peikkorinteen fb-sivulta.

Kirkkonummi: Rehndahlin kotieläintilalla Kirkkonummella Pääsiäispupu tulee Rehndahliin! -tapahtuma perjantaista sunnuntaihin klo 10-16. Liput 10 €, myös perhelippuja. Lue lisää Rehndahlin fb-sivulta.

Riihimäen Pääsiäinen 18.-21.4.2019. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessa tapahtuman nettisivuilla.

Hyvinkää: Noitametsä 2019 Hyvinkään Vanhalla Villatehtaalla 19.-21.4.2019 klo 10-17. Liput 3 €/ 2 € (käteismaksu) Lue lisää tapahtuman fb-sivuilta.

Järvenpää: Järvenpään taidemuseossa pääsiäismunan metsästys lapsille sunnuntaina klo 10-17. Museon sisäänpääsymaksu. Lue lisää päivän ohjelmasta museon sivuilta.


Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 ajatuksia aiheesta “Pääsiäinen Helsingissä 2019”

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin