Mainos

Juhannus Helsingissä 2022

Mitä tehdä ja minne mennä lasten kanssa juhannuksena Helsingissä ja pk-seudulla?

Mitä tehdä tai minne mennä juhannuksen aikaan Helsingissä? Missä palavat juhannuskokot?
Juhannuksena monet matkaavat maalle keskikesän viettoon ja hiljenevä Helsinki tuo oman viehätyksensä kaupunkijuhannuksen viettoon. Pienten Helsinki kokosi vinkit juhannusaaton ja juhannuspäivän viettoon kaupungissa lasten kanssa. Vinkeissä on mukana niin tapahtumia kuin muutakin tekemistäkin keskikesän aikaan.


Keskikesän juhlia Helsingissä

Perinteisiä juhannusjuhlia järjestään leikkipuistoissa pääosin juhannusviikolla keskiviikkona ja torstaina. Tarkemmat tiedot leikkipuistojen omilta sivuilta.

Mustasaaren juhannusta vietetään perjantaina 24.6.2022 klo 12-20.
Saunomista, uimista,herkkuja ja paljon tekemistä ihanalla kesäsaarella. Mustasaaressa asuu myös kesäkausina kotieläimiä ja viereisessä saaressa lampaita. Lautta saarelle lähtee Taivallahden rannasta (pieni lauttamaksu, käteismaksu).
Lue lisää Pienten Helsingistä: Hellepäivä Mustasaaressa

Karjalaisten kesäkoti Villa Salmelassa (Jollas) juhannusjuhlaa vietetään perjantaina 24.6.2022. Monenlaista ohjelmaa, saunavuoroja, kahvilasta herkkuja sekä lipunnosto klo 18. Lasten kokko syttyy klo 19 ja iso kokko klo 20, mikäli kokon polttaminen on sään puolesta sallitua.

Talin siirtolapuutarhan juhannusjuhlat juhannusaattona klo 18-22. Sään salliessa tapahtumassa poltetaan myös juhannuskokko.

Seurasaaren juhannusvalkeat perjantaina 24.6.2022. Liput 27,50 €, alle 12-vuotiaat maksutta.

Espoossa seurakunnat järjestävät juhannusjuhlia ja Vantaan Pyhän Laurin kirkkopuistossa vietetään koko perheen juhannusta.

Mainos

Uutelan kota on avoinna juhannusaattona 24.6.2022 klo 12-17.


Juhannuskokkoja Helsingissä

Päivitys 24.6.2022: Metsäpalovaroitus on voimassa Uudellamaalla, joten keskikesän juhlaa vietetään tänä vuonna ilman kokkoja.

  • Huom! Metsäpalovaraoituksen voimassaolo voi estää kokkojen polton!
    Karjalaisten kesäkoti Villa Salmelassa Jollaksessa lasten kokko syttyy klo 19 ja iso kokko klo 20.
  • Lauttasaaren Länsiulapanniemen kokko syttyy lähellä HKL:n kesämajojen saunarakennusta kello 22.
  • Lauttasaaren eteläkärjessä Särkiniemen kokkokalliolla.
  • Seurasaaren juhannusvalkeat -tapahtumassa lasten kokko klo 19.35 ja pääkokko klo 22 (tapahtuman on maksullinen).
  • Isosaaressa on perinteisesti juhlittu keskikesän juhlaa ja poltettu kokko.
  • Kaivopuiston rannassa Cafe Ursulan lähellä.
  • Talin siirtolapuutarhan juhannusjuhlat juhannusaattona klo 18-22 (kokko sään salliessa).

Juhannuskokkojen listaa päivitetään tietojen tarkentuessa.
Tarkasta kuitenkin aina viimeisimmät tiedot järjestäjän sivuilta!


Tekemistä juhannuksen aikaan

Pienten Helsinki suosittelee: Juhannusaaton aamu kannattaa aloittaa Hakaniemen hallissa ja torilla keskikesän toritunnelmassa. Torilta on myynnissä on keskikesän herkkuja, mansikoita sekä koivunoksia koristamaan kaupunkijuhannusta. Kahvisiskojen teltalla soi haitarimusiikki.

Porvoo: Saaristotunnelmaa juhannukseen Pellingen kesätorilta juhannusaattona perjantaina klo 9-12. Matkalla myös lyhyt lossimatka, joten retki on varmasti elämys pienille.

Vartiosaaren pääsee myös juhannuksena, kun aurinkolautta liikennöi koko juhannusviikonlopun klo 10-19. Lauttamaksu.

Meilahden ruusutarhassa kukkivat juhannusruusut. Vapaa pääsy.

Hiljenevä Helsingin keskusta on jo itsessään elämys. Myös esimerkiksi Kaisaniemen Kasvitieteelliseen ulkopuutarhaan pääsee tutustumaan juhannuksen pyhinä joka päivä klo 9–20.

Leikkipuistoon juhannuksena? Vinkit parhaisiin leikkipaikoihin sekä uusimpien leikkipaikkojen esittely löytyvät Pienten Helsingistä.

Linnanmäen huvipuisto on avoinna myös juhannuksena. Vapaa pääsy.

Korkeasaari on avoinna myös juhannuksena. Sisäänpääsymaksu.

Fallkullan sekä Haltialan kotieläintilan ulkona laiduntavia eläimiä pääsee katsomaan koko juhannuksena. Fallkullassa eläimet ulkoilevat sään salliessa yleensä noin klo 10-14, Haltialassa yleensä myös muina aikoina. Kotieläintiloille on vapaa pääsy. Lue lisää Pienten Helsingin Eläimiä kaupungissa -jutusta.

Lammassaari ja Kuusiluoto vievät luonnonrauhaan keskellä kaupunkia. Lammassaareen pääsee enteettömästi myös rattaiden kanssa, mutta Kuusiluodon retkeä varten rattaat kannattaa jättää odottamaan Lammassaaren puolelle. Kuusiluodolla voi tavata saaressa vapaana liikkuvia lampaita, ihailla Helsinkiä, syödä eväitä sekä nauttia luonnosta.

Kuusisaaressa voi tavata lampaita.

Suomenlinnan lautat kuljettavat seikkailijoita myös juhannuksena, mutta osa saaren palveluista saattaa olla juhannuksen aikaan kiinni. Varaa siis mukaan eväitä ja nauti Suomenlinnan ainutlaatuisesta tunnelma ja seikkaile luolissa rauhassa.

Vartiosaareen pääsee tänä kesänä aurinkolautalla Reposalmen yli ja saaressa riittä luontoa ja keskikesän tunnelmaa. Vartiosaaren kesälapaat ovat myös saapuneet. Lisätietoa venematkasta ja maksuista lautan omilta sivuilta.

Espoon upeat saaret ja rannat tarjoavat juhannuksen tunnelmaa ja tekemistä, lue lisää Visit Espoon sivuilta. Esimerkiksi retki saaristomuseo Pentalaan sopisi myös juhannuksen aikaan.

Mainos

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen ulkoilualueita löytyy kymmeniä lähellä Helsinkiä. Retkeily upeissa luontokohteissa on mainoa vaihtoehto mökkijuhannuksen viettoon.

Juhannuksena hiljenevä kaupunki on mitä mainioin paikka tutkia uusia paikkoja ja retkeillä mielenkiintoisissa kohteissa. Pienten Helsingin Helsingin paikat -artikkelista löytyy lisää paikkoja, jotka kannattaa kokea Helsingissä.

Pienten Helsingin Mitä tehdään -juttu vinkkaa kaksikymmentä helppoa ja ilmaista kohdetta Helsingissä lasten kanssa.


Uimaan

Pienten Helsingin Uimaan? -juttu vinkkaa lapsiystävällisiä uimarantoja Helsingissä.

Uimapaikkoja hellepäiviin -juttu kokoaa vinkkejä maauimaloista ja muista usein sinilevättöminä pysyvistä uimapaikoista. Myös hiekkapohjainen lasten oma uimapaikka, Pirkkolan Plotti, on taas käytössä!

Kumpulan maauimala sekä Uimastadion ovat avoinna myös juhannuksen aikoihin hiukan poikkeavin aukioloajoin (sisäänpääsymaksu). Espoossa Leppävaaran maauimala on avoinna juhannuksena (sisäänpääsymaksu). Myös Tapiolassa sijaitseva kahluuallas (ei valvontaa juhannuksena) on avoinna.


Pienten Suomi

Pienten Suomi vinkkaa tekemistä ja kokemista lasten kanssa Suomessa. Mukana myös paljon vinkkejä lähiseudulle ja päiväretkiin sekä suuri parhaiden leikkipaikkojen listaus ympäri Suomen. Vinkkejä reissukartalla on tällä hetkellä jo yli 600!


Kesä Helsingissä?

Pienten Helsingin Kesä Helsingissä 2022 -sarja ja monen monta vinkkiä kesänviettoon Helsingissä löytyvät nyt yhden linkin takaa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 907AC601-EA10-4BDE-9704-27EA0588B521-1024x1024.jpg
Kesä Helsingissä lasten kanssa
www.pientenhelsinki.fi/category/kesa-helsingissa

Pienten Helsinki toivottaa ihanaa juhannuksen aikaa!


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!

Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa
Pienten Helsinki TikTokissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin