Mainos

Museoon talvilomaviikolla 2019

Viikolla 8 museoissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalle on tarjolla lapsille paljon kokemista ja tekemistä.
Huomaa kuitenkin, että maanantaisin monet museot ovat kiinni.


Ateneumissa järjestetään hiihtolomapaja keskiviikona 20.2.2019 klo 11-14. Pajaa suositellaan yli 3-vuotiaille. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Designmuseossa talvilomapuuhaa päivittäin tiistaista perjantaihin 19.2–23.2.2019 klo 14-16 Designmuseon studiossa. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten kaupunki on aina varma valinta pienten museovierailuun. Myös täällä leikitään historialla! Aina vapaa pääsy. Talvilomaviikolla talvista tekemistä sisätiloissa: Talvilomapajat Falkmanin siivessä 18.2.- 24.2.2019 klo 12–15. Paja on ilmainen ja avoin kaikille.

Helsingin observatoriossa hiihtolomaviikon avaruusaskartelua torstaina ja perjantaina 21.2.-22.2.2019 klo 12-16. Museo sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Mainos

Hotelli- ja ravintolamuseo Kaapelitehtaalla ja museossa parhaillaan esillä oleva Taikinan taju -näyttely on rakennettu lasten ehdoilla. Talvilomaviikolla näyttelyyn voi tutustua seikkailukartan avulla tai osallistua opastetulle kierrokselle tiistaista torstaihin 19.-21.2.2019 klo 14. Museon sisäänpääsymaksu 10 €/5 €, alle 15-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Hotelli- ja ravintolamuseon Taikina taju -näyttelyssä leivotaan.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha hurmaa myös talvella. Sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Kansallismuseossa pääsee ihmettelemään Suomen historiaa ja museon Vintillä leikkimään. Suomen tarina -näyttely on oikein toimiva myös lasten kanssa. Talviloman Kansallismuseossa vietetään Viikinkiviikkoa 16.-24.2.2019. Museon sisäänpääsymaksu 12 €/9 €, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Kiasmassa esillä oleva Hrafnhildur Arnardóttir eli Shoplifterin näyttely Nervescape VIII on hämmentävä ja saa hymyilemaan. Shoplifterin näyttely sopii hyvin myös pienille ja teosta saa silitellä hellästi. Muut Kiasmassa parhaillaan esillä olevia näyttelyitä ei välttämättä voi suositella herkimmille ja pienimmille museovieraille. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Shoplifterin näyttely Nervescape VIII Kiasmassa

Lastentarhamuseossa leikitään aina keskiviikkoisin klo 12-18. Talvilomaviikon lauantaina 23.2.2019 museossa järjestetään koko perheen tapahtuma uni-teemalla klo 10-13. Keskiviikkoisin museon sisäänpääsymaksu 4 €, alle 16-vuotiaat maksutta. Teemalauantaihin vapaa pääsy.

Luonnontieteellinen museo on ehdoton museokohde lasten kanssa. Talvilomaviikoilla 8 ja 9 museossa vietetään Ihan pimeetä talvilomaviikkoa tiistaista lauantaihin. Museon sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Luonnontieteellisessä museossa.

Palomuseo Erottajan pelastusaseman kyljessä on mahtava kohde jo pelkän sijaintinsa vuoksi. Museo on avoinna keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 12-16. Museon sisäänpääsymaksu 2€, alle 15-vuotiaat maksutta.

Päivälehdenmuseossa voi esimerkiksi ihmetelle kirjoituskoneita, faxeja ja muita vanhoja lehtimiestin työvälineitä, selata vanhoja päivälehtiä ja tutustua sanomalehtityöhön monipuolisesti. Vapaa pääsy.
Preeglaa emoji -nonstop-työpaja talviloman viettäjille Päivälehden museossa keskiviikkona 20.2.2019 klo 13-16.

Ratikkamuseo Töölön ratikkahallien kyljessä vie aikamatkalle Helsingin historiaan. Esillä ratikoita eri vuosikymmeniltä ja ratikoihin liittyvää muuta materiaalia. Vapaa pääsy.

Mainos

Teatterimuseossa Kaapelitehtaalla on paljon tekemistä ja kokemista lapsille. Talvilomaviikolla 19.-22.2.2019 klo 12-15 museossa Teatterikissan lomaseikkailuMuseon sisäänpääsymaksu 10 €/5 €, alle 3-vuotiaat maksutta, museokorttikohde.

Espoossa: Lelumuseo Hevosenkengän hiihtolomaviikon ohjelma löytyy museon sivuilta. Museon sisäänpääsymaksu (samalla lipulla kaikkiin Weegeen museoihin), alle 18-vuotiaat maksutta, museokorttikohde. 

Lelumuseo Hevosenkenkä Espoossa.

Muista myös: Espoossa Talomuseo Glimsin hiihtoloma, Luontokeskus Haltian talvilomaviikko sekä Ilmailumuseo Vantaalla!


Museoon lasten kanssa? Lue Pienten Helsingin juttusarja Museokaverini ja minä, jossa seikkailaan Helsingin museoissa lapsen kanssa.


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin