Mainos

Museot

Pienten Helsingin museosarja

Museokaverini ja minä

Päivitetty 22.3.2018

Helsingistä löytyy kymmenittäin mielenkiintoisia museoita ja ilahduttavan monet kohteet ovat huomioineet lapsivieraista pienimmätkin, joten museoseikkailulle kannattaa lähteä myös pienemmän lapsen tai vauvan kanssa.

Pienten Helsingin museotestitiimin kuuluvat myös neljävuotias museokonkari ja museomaailmaan vasta tutustuva yksivuotias.  Neljävuotiaan kanssa on jo muodostunut vakiomuseon suosikkilista, joista tuo pieni-suuri museokaveri jaksaa innostua ja kiinnostua yhä uudelleen, pienempi kulkee uskollisesti mukana ja ihmettelee.

Lapsen kanssa museovierailut ovat olleet usein menestyksiä ja lapset pääosin tervetullut näyttelyihin. Toki aivan kaikissa museoissa tai näyttelyissä emme ole käyneet, ja kohteiksi on valikoitunut näyttelyitä jotka sopivat myös lapsille. Tässä sarjassa esitellään mielestämme hyväksi havaitut ja toimivat museot Helsingissä pienten näkökulmasta.

Vauvojen kanssa liikkuville tiedoksi, että lähes kaikissa museoissa, joissa olemme rattaiden kanssa käyneet, on rattaat/vaunut saanut ottaa mukaan näyttelyihin ja aivan pienimpiin vieraisiin on suhtauduttu ilahduttavan hyvin. Itseäni lähinnä harmittaa, etten ensimmäisenä vauvavuonna tajunnut käydä enemmän museoissa vauvan kanssa, kun se ainakin näin jälkikäteen ajateltuna tuntuu helpolta ja rentouttavalta tavalta päästä ihmisten ilmoille.

Pienten Helsingin museosarjan löydät täältä »

 

Ajankohtaiset vinkit Helsingin museoihin maaliskuussa 2018

Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten kaupunki on aina varma valinta pienten museovierailuun. Myös täällä leikitään historialla! Vapaa pääsy.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha hurmaa keväällä! Sisäänpääsymaksu.

Kansallismuseossa pääsee ihmettelemään  Suomen historiaa ja museon Vintillä leikkimään. Sisäänpääsymaksu.

Luonnontieteellinen museo on ehdoton museokohde lasten kanssa. Sisäänpääsymaksu.

Palomuseo Erottajan pelastusaseman kyljessä on mahtava kohde jo pelkän sijaintinsa vuoksi. Sisäänpääsymaksu

Päivälehdenmuseossa voi esimerkiksi ihmetelle kirjoituskoneita, faxeja ja muita vanhoja lehtimiestin työvälineitä, selata vanhoja päivälehtiä ja tutustua sanomalehtityöhön monipuolisesti. Museon Pelle Peloton -näyttely sopii mainiosti lapsille. Vapaa pääsy.

Mainos

Teatterimuseossa Kaapelitehtaalla on paljon tekemistä ja kokemista lapsille. Sisäänpääsymaksu.

Lastentarhamuseo on avoinna keskiviikkoisin klo 12-18. Sisäänpääsymaksu.

Muista myös: Lelumuseo Hevosenkenkä sekä Talomuseo Glims Espoossa!


Uskaltaako lasten kanssa mennä museoon? Kerro mielipiteesi tai jaa oma vinkkisi museoista lasten kanssa kommenttikenttään tai Pienten Helsingin Facebookissa.