Mainos

Luonnontieteellinen museo

Museokaverini ja minä – kolmevuotiaan kanssa museossa osa 4

Huom! Museoissa poikkeusjärjestelyjä kesällä 2021!

Aulassa museovieraita tervehtii suuri kärsä ja talon rakenteissa elelee myrkkyhämähäkkejä. Nyt ollaan todella jännittävässä paikassa!

Luonnontieteellisessä museossa on paljon ihmeteltävää.

Helsingin yliopiston Luonnontieteellinen museo Etu-Töölössä on kokenut  täydellisen remontin joitakin vuosia sitten ja on nyt erittäin edustava ja mielenkiintoinen kokonaisuus. Vaikka teemat ovat pysyneet jokseenkin samoina, uusi ilme tuo kokoelman entistäkin paremmin ja mielenkiintoisemmin esille. Uudistus on tuonut myös lisää toiminnallisuutta ja lapset on huomioitu täällä hyvin. Luonnontieteellinen museo toimii yhdessä muiden LUOMUS kohteiden kanssa: Kaisaniemen sekä Kumpulan kasvitieteelliset puutarhat sekä Luonnontieteellinen museo muodostavat yhdessä Luonnontieteellisen keskusmuseon.

Museo jakautuu eri kerroksiin ja kerrosten välit pääsee liikkumaan hissillä. Huomioi kuitenkin, että hissi on suhteellisen pieni ja ruuhkaisina päivinä tässä saattaa joutua odottamaan hetken.

Museon neljännen kerroksen parvella kerrotaan museorakennuksen historiasta ja talon nykyisistä, kahdeksanjalkaisista vuokralaisista. Täällä voi myös nähdä museon klassikoita, kuten kaksipäisen vasikan tai leijonan. Parvelta avautuu myös hieno näkymä suuren salin Elämän historiaa-näyttelyyn.

Mainos
Neljännen kerroksen näkymä Elämän historiaa-näyttelyyn.

Kolmannessa kerroksessa pääsee tutkimaan elämän historiaa ja esimerkiksi dinasaurusten luita lähietäisyydeltä sekä tutustumaan merenalaiseen maailman asukkaisiin. Kolmannesta kerroksesta löytyy myös Suomen luontoa esittelvä näyttely, jonka kalaosio oli erityisesti museokaverini suosikki.

Kolmannen kerroksen Elämän historiaa-näyttely.

Toisessa kerroksessa on esillä maailman luonto. Täällä voi kokea Afrikan yön ja pelästyä sillan alla kurkkaavaa krokotiilia sekä nähdä upeita kokonaisuuksia ympäri maailman. Jos aikaa on vähän, tutustuisin ensi sijaisesti tähän näyttelyyn Suomen luonto-osion lisäksi, sillä täällä on lasten näkökulmasta erittäin paljon ihmeteltävää.

Maailman luonto-näyttelyssä voi törmätä tähän kaveriin.
Luonnontieteellisessä museossa kannattaa kurkistella myös katonrajaan.

Kerroksen toisessa siivessä on esillä Muutosta ilmassa-näyttely sekä ensimmäisen kerroksen Luut kertovat-näyttely, joita emme valitettavasti ehtineet kiertää ennen museokaverin väsähtämistä. Nämä siis seuraavalla kerralla!

Luonnontieteellisessä museossa pienet museovieraat on huomioitu hyvin. Erilaisia pieniä tehtäviä, kokeiltavaa ja availtavaa riittää, lumen alla oleviin pesiin pääsee kurkistamaan ryömimällä lumitunnelin läpi ja kalojen puhetta kuuntelemaan puhelimella. Asiat joihin ei saa koskea, on merkitty selvästi.

Luonnontieteellinen museo on huomioinut lapset hyvin ja monia asioita saa kokeilla ja koskea.

Kokonaisuudessaan museokierros kolme ja puolivuotiaan kanssa sujui hyvin, vaikka hämärät tilat vähän pelottivatkin museokaveria. Kiinnostavimmiksi asioiksi hänen mielestään nousivat eläinten jätösten bongailu näyttelystä sekä kurkisteluluukkujen takaa… Tämä on toki yksi lähestymistapa museon näyttelyihin, mutta tarjoaa se paljon muutakin mielenkiintoista 😉
Museon kaikki näyttelyt ovat erinomaisesti toteutettuja ja visuaalisesti näyttäviä. Vierailuun kannattaa varata reilusti aikaa tai käydä täällä vaikka kaksi kertaa, sillä nähtävää tuntuu olevan yhdelle kerralle todella paljon.

Eläinten jätöksiäkin pääsee ihmettelemään Suomen luonto-näyttelyssä.

Luonnontieteelliseen museoon on esteetön sisäänkäynti sisäpihan kautta. Sisäänkäynnin yhteydessä on katoksellinen vaunuparkki, mutta rattaat saa ottaa myös mukaan näyttelyyn tai jättää museon aulaan. Naulakoiden yhteydessä pohjakerroksessa on lukollisia kaappeja sekä wc:t ja inva-wc, jonka yhteydessä on lastenhoitohuone. Museokahvila ja kauppa sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa ja kahvila tarjoilee tiistaista perjantaihin myös keittolounasta. Omien eväiden syöntiin sopiva tila löytyy neljännen kerroksen tasanteelta.

Mainos
Esteetön sisäänkäynti löytyy Luonnontieteellisen museon sisäpihalta.ylki

Luonnontieteellisessä museossa sekä muissa yliopistomuseoissa järjestettävistä tapahtumista löytyy lisätietoa täältä.

Maailman luonto-näyttelyssä.

Luonnontieteellinen museo

Pohjoinen Rautatiekatu 1, Helsinki
Tarkemman aukioloajat kesä- ja talvikauden osalta löytyvät täältä.
Pääsymaksu 13€/8€/6€. Alle 7-vuotiaat maksutta.
Museokortti käy

Museokaverin ja minä -sarjan muut osat löydät täältä.


Uskaltaako lasten kanssa mennä museoon? Kerro mielipiteesi tai jaa oma vinkkisi museoista lasten kanssa kommenttikenttään tai Pienten Helsingin Facebookissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 ajatuksia aiheesta “Luonnontieteellinen museo”

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin