Mainos

Minne tällä viikolla? 31.7.-6.8.2017

Paluu arkeen – elokuun ensimmäisen viikon menovinkit Helsingissä

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa kaupunkilomalla tai viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. 

Päivitetty 3.8.2017

Elokuun alku ja koululaisten viimeinen lomaviikko tuo jo lomalaisia kaupunkiin ja Helsinki heräilee pikkuhiljaa tapahtumien ja harrastusten osalta. Lastentapahtumatarjonta lisääntyy elokuussa viikko viikolta ja erityisesti tulevat viikonloput ovat kiireisiä tapahtumapaljoudesta johtuen.
Omatoimista tekemistä löytyy Helsingistä paljon; Miltä kuulostaa esimerkiksi retki Mustikkamaalle onkimaan?

Viikon menovinkkien listauksessa on mukana tällä viikolla Helsingin tapahtumien lisäksi muutama kulttuuritapahtuma Espoossa, Kirkkonummella sekä Keravalla. Myös Hämeenlinnassa järjestettävä lasten taidefestivaali Hippalot pääsee Pienten Helsingin listaukseen mukaan suurena lapsille suunnattuna kulttuuritapahtumana.
Muista myös nämä -vinkeissä  tällä viikkolla katsaus lapsille suunnattuihin kesäteatteriesityksiin.

Elo-syyskuun tulevien tapahtumien päivitetty listaus löytyy täältä.

Leikkipuistojen kesä

Leikkipuistoruokailun ja kesätoiminnan viimeinen viikko starttaa leikkipuistoissa. Edelleen muutamat Helsingin kaupungin leikkipuistot sekä kaikki perhetalot lomailevat, mutta monet ovat jo palanneet arkeen. Avoinna olevia puistoja löytyy ympäri kaupunkia ja lämpimällä säällä useimmissa puistoissa on uima-allas tai muu vesileikkimahdollisuus. Lähileikkipuiston aukiolotiedot kannattaa tarkastaa leikkipuistotoiminnan sivuilta. Ilmainen puistoruokailu alle 16-vuotiaille jatkuu vielä tämän viikon ja viimeisen viikon ruokalista löytyy täältä.

Leikkipuisto Linjan uima-allas.

Elokuun ensimmäisellä viikolla leikkipuistoista löytyy taas tuttuun tapaan monipuolinen kattaus järjestettyä ohjelmaa sekä kesäohjelmienn viimeisen viikon tunnelmia. Myös syksyn ohjelman suunnittelu on käynnissä, joten käy ihmeessä kertomassa toiveesi leikkipuiston ohjaajille!

Leikkipuistojen viikko-ohjelmista mainittakoon monessa puistossa vietettävät kesäkauden päättäjäiset. Esimerkiksi Taivalahden leikkipuistossa päättäjäisiä juhlitaan Jamkids-muskarin merkeissä perjantaina klo 10.30 alkaen. Leikkipuisto Rudolfissa kuullaan kesän päätöksen kunniaksi Nallekopla-orkesteria niin ikään perjantaina klo 10.30. Päättäjäisviikon ohjelmaa on myös monissa muissa puistoissa, nämä tiedot tarkentuvat alkuviikosta.
Tuorinniemen leikkipuistossa Herttoniemenrannassa vietetään koko viikon Pop-up viikkoa (kuulostaa mielenkiintoiselta!). Taidekaverit vierailevat tiistaista torstaihin leikkipuisto Kannelmäessä. Tiistaina leikkipuisto Myllynsiivessä Myllypurossa ja torstaina Linnunradan leikkipuistossa Suutarilassa on kesän viimeinen vilttikirppis. Leikkipuisto Linjassa vierailee kirjastoauto perjantaina klo 10.

Leikkipuistojen Facebook- ja internetsivuja kannattaa seurata aktiivisesti, sillä kaikille avointa, ohjattua toimintaa järjestetään paljon.

Intohimoinen kuvausprojekti Helsingin leikkipuistoista on alkanut. Kuva Kalasataman leikkipaikasta.

Pienten Helsingin intohimoinen haaste esitellä kaikki Helsingin leikkipuistot ja leikkipaikat kuvin ja sanoin on alkanut ja ensimmäiset leikkipaikkojen ja -puistojen esittelyt löytyvät täältä.

 


Tekemistä Helsingissä ja lähiympäristössä

Tapahtumia elokuussa

Tiistaina 1.8. avautuva Pikku Kakkosen juhlanäyttely on esillä koko elokuun Annantalossa. Lisätietoa 40v. näyttelystä löytyy täältä. Vapaa pääsy.

Mainos
Kutsu Pikku Kakkosen juhlanäyttelyyn Annantalolle.

 

Mini-Suomi-seikkailu Seurasaaressa jatkuu 13.8. asti ja on auki päivittäin klo 11-17. Seikkailu vie tutkimusretkelle Suomeen pienoiskoossa. Seurasaaren taloista löytyy hauskoja tehtäviä, kuten kanteleen soittoa ja villan karstausta ja tehtävien suorittamisesta kerätään leimoja karttoihin. Tapahtuma sopii koko perheelle. Samalla voi seikkailla kesäisessä Seurasaaressa omatoimisesti. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä. Sisäänpääsy museolipulla, alle 7-vuotiaat maksutta aikuisen seurassa.

Herkkujen Suomi valtaa Rautatientorin torstaista lauantaihin 3.-5.8. Koettavaa ja maisteltavaa on kaiken ikäisille. Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Torstaista sunnuntaihin 3.-6.8. vietetään Hämeenlinnassa Verkatehtaalla Lasten Taidefestivaali Hippalotoita. Ohjelmaa ja tekemistä on joka makuun ja täällä viihtyvät myös aikuiset. Osa ohjelmasta on maksullista. Lisätietoa Hippaloista ja tarkemmat ohjelmatiedot.

Viikon tapahtumanostot

Jazz-Espan toinen viikko tuo Espan lavalle musiikkia maanantaista lauantaihin 31.7.-5.8.2017. Lisätietoa Jazz-Espan ohjemistatosta löytyy täältä.

Tiistai 1.8. suunnaksi Annantalo ja talon takapihalla sijaitseva A.lava, sillä Pikku Kakkosen juhlanäyttelyn avajaisia vietetään tuollon klo 13 ja klo 14. Esiintymässä Pikku Kakkosesta tutut Nalle, Siina ja Susanna. Samalla pääsee ensimmäisten joukossa tutustumaan Annantalon sisätiloista löytyvään Pikku Kakkosen 40v. juhlanäyttelyyn. Näyttely on esillä koko elokuun ja sinne on vapaa pääsy. Lisätietoa näyttelystä löytyy täältä.

Annantalon A.lava löytyy talon takapihalta.

Tiistaina 1.8. Kesän viimeinen Nukketeatteri Sytkytin kesäsatu Suomi 100 – lapsen silmin Talvipuutarhassa klo 11 ja 13. Esitykseen ja talvipuutarhaan on vapaa pääsy. Oma viltti tai alusta kannattaa ottaa mukaan! Lisätietoa Nukketeatteri Sytkyt.

Espoon puolella Suvelan asukaspuistossa jatkuu Espoon kulttuurikiertue lapsille, kun Käpylehmät-orkesteri valtaa lavan Kaarina Helakisan runoudesta tuttujen sanoitusten kera tiistaina 1.8. klo 10.30. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Katukoris valtaa Helmi Centerin Malmilla keskiviikkona 2.8. klo 11-15. Korista pelataan tällä kertaa sisätiloissa. Tilaisuus sopii tapahtumatietojen mukaan koko perhelle ja pienemmille lapsille järjestetään omaa korishenkistä ohjelmaa. Katukoristapahtuman järjestää Suomen Koripalloliitto ja tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtumista löytyy täältä.

Keskiviikkona 2.8. Espoon kulttuurikiertue lapsille jatkuu Kivenlahden asukaspuistossa Käpylehmien tahdissa klo 10.30. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Torstaina 3.8. Katukoristapahtumat saavat jatkoa Meilahden liikuntapuistossa klo 17–22. Ohjelmaa kaikenikäisille lapsille. Lisätietoa Suomen Koripalloliiton sivuilta.

Keravan Aurinkomäellä kuullaan hyväntuulista lastenmusiikkia, kun Putkimiehet-orkesteri valtaa lavan torstaina 3.8. klo 17. Lisätietoa tapatumasta täältä. Vapaa pääsy.

Kesäperjantaisin Helsingin keskustassa nähdään vartioparaati klo 12.30 ja MIL-Espa konsertti Espan lavalla klo 14. Vartioparaati lähtee Senaatintorilta marssien Kauppatorin kautta päävartioon ja sieltä Esplanadia pitkin Kasarmintorille. Näkemisen ja komiksen arvoinen tilaisuus. Tänä perjantaina 4.8. Espan lavalla kuullaan Puolustusvoimien varusmiessoittokuntaa klo 14 alkaen. Lisätietoa vartioparaatista ja MIL-Espasta löytyy täältä.

Kesäkissan muskarissa lauletaan tämän kesän osalta viimeisen kerran perjantaina 4.8. Mustasaaren toimitakeskuksessa Seurasaaren selällä. Saaressa on lapsiystävällistä tekemistä, uimaranta ja kesälampaita sekä kiva kahvila-ravintola. Vapaa pääsy, mutta erillinen lauttamaksu (maksu käteisellä). Lisätietoa Mustasaaresta täältä.

Lauantai 5.8. vietetään Linnanmäen huvipuistossa Iloisen Hyväntekijän Päivää klo 11-16. Lavalla nähdään Mimmit, taikuri Keke Pulliainen sekä Pikkuli. Lisäksi ainakin aarteenmetsästystä, taikahiekkaa, kasvomaalausta ja muuta ohjelmaa koko perheelle. Huvipuistoon on vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Linnanmäen huvipuisto.

Lauantaina 5.8. klo 12-17 Oulunkylän siirtolapuutarhan valtaavat eläimet ja lapset: Poniratsastusta (2€), pupuja ja muita eläimiä sekä ohjelmaa lapsille. Puistopiknik-konsertti alkaa klo 15. Myynnissä ruokaa, puutarhan herkkuja sekä käsitöitä, alueella samaan aikaan myös kirpputori.
Lisätieota Eläimet puutarhassa ja puistopiknik-tapahtumasta täältä.

Lauantaina 5.8. Kallio Block Party 2017 valtaa Kalliossa Sturenkadun ja Lasten Kallio Block Partyn ohjelma Lenininpuiston hiekkakentän Linnanmäen vieressä klo 14-17. Ohjelmaa pienille ja suuremmille. Lisätietoa lasten ohjelmasta löytyy täältä.

Jazz-Espan tuo Espan lavalle musiikkia myös lasten makuun, kun Gommi & Pommi valtaavat lavan lauantaina 5.8. klo 15 alkaen. Lisätietoa Jazz-Espan ohjemistatosta löytyy täältä.

Lauantaina 5.8. Katukorista pääsee pelaamaan ydinkeskustassa Kansalaistorilla klo 17–22. Lisätietoa Suomen Koripalloliiton sivuilta.

Lauantaina 5.8. Espoon puolella järjestetään Mäyrän metsän satuhetki Villa Elfvikin maisemissa klo 11. Satuhetkestä löytyy lisätietoa täältä.

Kirkkonummi: Lasten Hvitträsk, opastettu kierros ja työpaja lapsille johdattelee pienet vieraat Hvitträskiin lasten silmin lauantaina klo 14. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä. Maksullinen.

Sunnuntai 6.8. klo 10-16 järjestetään Töölönlahden ympäristössä Lasten Festarit 2017. Ohjelmaa ja tekemistä on koko perheelle. Vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtumasta ja päivän aikataulu. 

Lasten Festareilla on ohjelmaa koko perheelle. Kuva: Lasten Festarit.

 

Cool Helsinki-allasbileet valtaavat Allas Sea Poolin hiekkarannan ja nurmikkoalueen sunnuntaina 6.8. klo 14 alkaen. Kaikille avoin tapahtuma tarjoaa ohjelmaa koko perheelle. Jaossa myös ilmaisia uintirannekkeita joka tunti. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Mainos

Sunnuntaina 6.8. Harakan saarella Kaivopuiston edustalla järjestetään koko Lasten saariseikkailu klo 13-15. Saariseikkailu on suunnattu 4-10-vuotiaille.
Harakan saareen kulkee yhteysvene Kaivopuiston Ullanlinnan laiturista (Ehrenströmintie 3). Meno-paluulippu lautalle maksaa 5 € aikuisilta, 2 € lapsilta ja eläkeläisiltä. Harakan saareen ja retkille vapaa pääsy. Lisätietoa Harakan saaren retkestä löytyy täältä.

Lukki vai Lude? -ötökkäretki Espoossa Villa Elfvikin maisemissa vie tutkimusmatkalle ötököiden maailmaan sunnuntaina 6.8. klo 10.30-12.30. Mukaan omat pienet eväät ja säänmukainen vaatetus. Retki on suunnattu koko perheelle ja siellä liikutaan lasten ehdoilla, joten pienimmätkin pääsevät mukaan. Lisätietoa retkestä löytyy täältä.


Muista myös nämä: Kesäteatteri-extra

 

Tiistaina 1.8.2017 klo 18 nähdään Lapinlahden lähteellä Rajasusi-kollektiivin Herra Suden maagillinen kone -teatteriesitys. Liput lapsilta 7 €, aikuisilta 10 €. Lisätietoa Rajasusi-kollektiivista löytyy täältä.

Meriseikkailu-musiikkinäytelmä Mustasaaren toimintakeskuksessa Seurasaaren selällä saa ensi-iltansa keskiviikkona 2.8.2017 klo 15.  Muut esitysajat ovat 3.8. klo 11.30, 5.8. klo 11.30 ja 15.00 sekä 6.8. klo 11.30. Esityksen kesto noin 30 minuuttia ja ikäsuositus 3-6 vuotta. Esitykseen vapaa pääsy, Mustasaaren lauttamaksu (käteisellä). Lisätietoa Mustasaaren toimintakeskuksesta täältä.

Veden alla on sanaton nukketeatteriesity, joka nähdään Tuikesalissa Tapanilassa (Viertolantie 2). Esitys sopii yli 3-vuotiaille ja esityksen kesto ilman väliaikaa on noin 40 minuuttia. Kesän viimeiset esitykset ovat 11.8. klo 18.00, 12.8. klo 15.00 sekä 13.8. klo 15.00. Liput 12 €/10 €. Liput esitykseen täältä.

Herra Hakkaraisen suuri urheiluesitys nähdään Puotilan kesäteatterissa Puotilan kartanon puistossa. Esitys sopii yli 3-vuotiaille. Esityksen kesto noin 45 minuuttia. Liput 12 €. Lisätietoa Puotilan kesäteatterista täältä.

Risto Räppääja ja villi kone -näytelmä pyörii Taivallahden kesäteatterissa Töölössä vielä koko elokuun. Liput 15 €. Lisätietoa Taivallahden kesäteatterista täältä.

Känkkäränkkä ja karjuva pikkuveli nähdään Tervasaaren kesäteatterissa Kruununhaassa. Esitys sopii vauvasta vaariin, mutta kohdeyleisö on 2-10 -vuotiaat. Liput 14 € (myös perhelippuja). Lisätietoa Tervasaaren kesäteatterista täältä. Esityksen tuottaa HIT Mini.

Uppo-Nalle ja Rohkea Reeta on kesän esitys Tikkurilan kesäteatterissa Vantaalla. Esityksen ikäsuositus on yli 4-vuotiaille ja esityksen kesto väliaikoineen noin kaksi tuntia.  Liput ennakkoon 16 €, ovelta 18 €, myös perhelippuja. Lisätietoa Tikkurilan kesäteatterista täältä.

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubenssin veljekset seikkailevat Taaborinvuoren kesäteatteri Nurmijärvellä. Liput 25 €/aikuiset ja 15 €/lapset.
Kesän viimeinen esitys 3.8.2017. Lisätietoa Taaborinvuoren kesäteatterista täältä.

Koko perheen Kalevala-näytös esitetään Keravan kartanon kesäteatterissa. Liput 15 €/aikuiset ja 10 €/lapset. Kesän viimeinen näytös on 6.8.2017.
Lisätietoa koko perheen Kalevala-esityksestä täältä.


Oletko jo lukenut Bongaillaan! -vinkit Pienten Helsingin sivuilta? Entä tutustunut Vinkkipankkiin?


Puuttuuko listalta joku tapahtuma? Vinkkaa siitä muillekin kommenttina tähän tai sähköpostilla mari@pientenhelsinki.fi.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 ajatuksia aiheesta “Minne tällä viikolla? 31.7.-6.8.2017”

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin