Mainos

Minne tällä viikolla? 6.5.-12.5.2019

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin uusista jutuista ja uutisia. Sivun tulevaisuus on yhä avoinna, mutta tällä konseptilla jatketaan kevät.

Uutta Pienten Helsingissä: Sponsoroi Pienten Helsinkiä!
Pienten Helsingin suosituin, viikottain ilmestyvä Minne tällä viikolla -artikkelisarja etsii sponsoreita! Lisätiedot linkin takaa.

UUTTA: Perheiden kaupunkipolut
Pienten Helsingissä julkaistaan lähikuukausina uudenlainen kaupunkimatkailukonsepti, kun restonomiopiskelija Heidi Säynätkari luo lopputyönään kaupunkipolkuja perheille Helsingin muutamiin kaupunginosiin. Työtä varten etsitään nyt haastateltavia. Olisitko sinä halukas osallistumaan lyhyeen haastatteluun perhematkailusta ja auttaisit Heidiä työn loppuunsaattamisessa? Lue Heidin terveiset sekä lisätietoa lopputyöstä ja kaupunkipoluista suomeksi ja englanniksi. www.pientenhelsinki.fi/kaupunkipolut

Tärkeä kansalaisaloite! Pienten Helsinki nostaa poikkauksellisesti esiin tärkeän kansalaisaloitteen kaikkien pienten päiväkotilasten puolesta. Allekirjoitathan kansalaisaloitteen varhaiskasvatuksen suhdelukujen tarkemmasta määrittelystä. Lue lisää täältä.Linkkiä saa mielellään myös jakaa!

Jutun kansikuva Roihuvuoren japanilaistyylisestä puutarhasta, jossa vaaleanpunainen kukkaloista on juuri parhaimmillaan. Myös Roihuvuoren kirsikkapuisto kannattaa kokea. Pienten Helsinki suosittelee!


Tiistai »Keskiviikko »Torstai »|
 Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »


MAANANTAI 6.5.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna maanantaina klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

MLL Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa Itäkeskuksessa maanantaisin klo 10-12. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Malmitalossa maanantaina klo 10. Tällä viikolla taideneuvolassa luodaan kaupungin siluetteja . Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Malmitalon sivuilta.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa maanantaina klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 80€/ koko syksy). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Vauvoille: Vauva-maanantai Taidehallissa klo 13-15. Tapahtumassa tutustutaan Nuoret 2019 -näyttelyyn taidekasvattajien Liini Laesin ja Iisa Juvan johdolla. Vauvamaanantaihin ovat tervetulleita kaikki alle vuoden ikäiset lapset vanhempineen. Vauvoille tarjolla oma värileikkituokio Liput 12 € / 8 € /Museokortti. Lisätiedot Taidehallin sivuilta.

Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -kevättalkoot Finlandia-talon ympäristössä maanantaina klo 14-16. Tapahtumassa myös ohjelmaa ja talkooväelle evästä. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Junior Ciné – lasten ja nuorten elokuvafestivaali 6.-10-5-2019.
Lisätiedot ja tarkempi aikataulu elokuvafestivaalin sivuilta.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex sekä Päivälehden museo. 

Jutun lopusta löytyy Muista myös nämä -vinkit näyttelyihin ja lisää linkkivinkkejä!


TIISTAI 7.5.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Tiistain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Espoo: Junior Ciné – lasten ja nuorten elokuvafestivaali 6.-10-5-2019. Lisätiedot ja tarkempi aikataulu elokuvafestivaalin sivuilta.

Mainos

Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä! Näyttely on avoinna tiistaina klo 11-17.


KESKIVIIKKO 8.5.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Annantalon kuulumisia:
Annantalon pihalle perustetaan vuonna 2019 Helsingin hauskin yhteisöpuutarha
. Pihatoiminta alkaa keskiviikkona 8.5. ja avajaisissa klo 9–12 on mukana pienimuotoista ohjelmaa, viljelyä ja viljelylaatikoiden maalausta – pääasiassa lapsille ja nuorille. Vapaa pääsy, ennakkoon ilmoittatumiset annantalo.tuotanto@hel.fi. Viljelytalkoot jatkuvat keskiviikkoisin koko kesän ja alkusyksyn läpi 20.9.2019 asti. Yhteisöpuutarha on aidosti koko Helsingin oma puutarha, jonka hoidosta ja antimista voi kuka tahansa nauttia. Annantalon pihalla ja siellä sijaitsevalla A•lavalla järjestetään pääasiallisesti lapsille, nuorille ja perheille suunnattua toimintaa toukokuusta syyskuun puoleen väliin asti.

Lennä lennä leppäkerttu -nukketeatteriesitys Malmitalossa keskiviikkona klo 10. Liput 12 €. Lisätiedot Malmitalon sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle keskiviikkona klo 10-18. Vapaa pääsy.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Lastentarhamuseossa leikitään keskiviikkoisin klo 12-18. Museon sisäänpääsymaksu 4 €, alle 16-vuotiaat maksutta, Musekorttikin käy.

Espoo: Junior Ciné – lasten ja nuorten elokuvafestivaali 6.-10-5-2019.
Lisätiedot ja tarkempi aikataulu elokuvafestivaalin sivuilta.


TORSTAI 9.5.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Torstain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Myös vanhemmille: Puhutaan positiivisesti! -tapahtuma Keskustakirjasto Oodissa torstaina klo 9-11 (Lasten tapahtumatila, 3. krs). Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna torstaina klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle torstaina klo 10-18. Vapaa pääsy.

Espoo: Tehdään yhdessä -festarit Sellon kauppakeskuksessa ja sen ympärillä torstaina klo 14-20. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Junior Ciné – lasten ja nuorten elokuvafestivaali 6.-10-5-2019.
Lisätiedot ja tarkempi aikataulu elokuvafestivaalin sivuilta.


PERJANTAI 10.5.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Perjantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Unelmien liikuntapäivä 2019

Myös vanhemmille: Puhutaan positiivisesti! -tapahtuma Keskustakirjasto Oodissa perjantaina klo 9-11 (Lasten tapahtumatila, 3. krs). Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Uutta! Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna NYT MYÖS perjantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Naperokino Annantalossa perjantaisin klo 10. Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle perjantaina klo 10-18. Vapaa pääsy.

Unelmien liikuntapäivä Lapinlahden Lähteellä perjantaina klo 15-20. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Vantaa: Lasten ja nuorten Olympialaiset Myyrmäki-hallissa perjantaina klo 15-20. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää järjestäjän sivuilta.

Espoo: Valokuvasuunnistusta lapsiperheille Mankkaan koulun kentällä perjantaina klo 16-19. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kallio Kukkii 2019 ympäri ämpäri Kallion kulmia 10.-19.5.2019. Lisätiedot tapahtuman sivuilta.

Espoo: Junior Ciné – lasten ja nuorten elokuvafestivaali 6.-10-5-2019.
Lisätiedot ja tarkempi aikataulu elokuvafestivaalin sivuilta.


LAUANTAI 11.5.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Leikkipäivä 2019
Leikkipäivän tapahtumia järjestetään ympäri pääkaupunkiseutua, lisätiedot leikkipäivän sivuilta.

Vantaa: Lasten ja nuorten Olympialaiset Myyrmäki-hallissa lauantaina klo 9-18. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää järjestäjän sivuilta.

Tatu ja Patu -perhepäivä Kontulan kirjastossa lauantaina klo 10-12. Lisätiedot kirjaston sivulta.

Avoimet ovet Kallion musiikkikoulussa lauantaina klo 10-14. Tarkemmat tiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Pikku-Auroran Lauantaipajatuksessa aiheena korttelin kirjailijat sekä Robo Open day lauantaina klo 10-14. Lue lisää Auroran sivuilta.

Liikuttava lastentapahtuma HUPS Esport Arenalla lauantaina klo 10-15. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tarkemmat tiedot tapahtuman sivuilta.

Kotipuutarha VERSOO-puutarhamarkkinat Konepaja Brunossa lauantaina ja sunnuntaina klo 10-15. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Kallio kukkii: Nukketeatteri Pikkukulkuri esittää: Musta kana Pro lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry tuo nukketeatteri Pikkukulkurin Lastentarhamuseoon, Ebeneser-talon 3. kerrokseen lauantaina klo 11. Liput 5 €. Lippuja myynnissä rajoitettu määrä, varaa paikkasi osoitteesta mol.lemmetty@pp.inet.fi. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis! POP UP kirppis Suolakivenkatu 18:n kerhotilassa (Herttoniemenranta) lauantaina klo 11-14. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Unelmien perheliikuntapäivä Hanikassa lauantaina klo 11-14. Hanikan virkityskeskuksen pihasta lähtee merkattu retkireitti (n. 1km), jonka varrella on koko perheelle soveltuvia mukavia tehtäviä. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Äitienpäiväaaton tapahtuma perheille Megahertsissä lauantaina klo 11-15. Tapahtumassa esiintyy Jokeri Pokeri Box. Tarkemmat tiedot tapahtuman fb-sivulta.

Koko perheen taide- ja muotoilukarnevaali Sinebrychoffin taidemuseossa lauantaina klo 12-14. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Esteetön leikkipäivä Oodissa lauantaina klo 13-16.

DanceAbility-tanssitunti Annantalossa klo 14-15. Tunti sopii kaikille 3-12-vuotiaille oman aikuisen seurassa, vammaan tai vammattomuuteen katsomatta. Lue lisää DanceAbility-tunneista Annantalon sivuilta. Vapaa pääsy.

Meklun katujuhlat Mechelinkadulla Perhonkadun ja Kaartin välisellä alueella lauantaina klo 14 alkaen. Ohjelmaa koko perheelle. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kallio Kukkii 2019 ympäri ämpäri Kallion kulmia 10.-19.5.2019. Lisätiedot tapahtuman sivuilta.

Mainos

Kallio Go! -kaupunkisuunnistus 10.-19.5.2019. Lue lisää omatoimireitistä tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri: Humppaa pumppaa, kuningas jumppaa Pakkasmäen ulkoilmanäyttämöllä Espoonlahdessa lauantaina klo 15. Liput 6 €/7 €. Lue lisää Espoon kulttuuritoimen sivuilta.

Vantaa: Riitta ja Ti-Ti Nalle: Meno päällä! -konsertti kulttuurikeskus Martinuksessa lauantaina klo 15. Liput 18,50 €. Lisätiedot järjestäjän sivuilta.

Kevään lastenvaate- ja tarvikekirppikset pääkaupunkiseudulla on listattu yhden linkin taakse.


SUNNUNTAI 12.5.2019

Äitienpäivä

Pienten Helsinki toivottaa hyvää äitienpäivää!

Tapahtumia ja menovinkkejä

Uimastadion aukeaa äitienpäivänä klo 9. Äitienpäivän kunniaksi avautuvalla Uimastadionilla soittaa Stadin juhlaorkesteri klo 9-10.30 ja 50 ensimmäistä innokasta uimaria saa pyyhkeen. Maauimalan sisäänpääsymaksu. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Anna Äidille puutarha -tapahtumassa äidit pääsevät ilmaiseksi Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan sunnuntaina. Lisätiedot puutarhan sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle sunnuntaina klo 10-15. Vapaa pääsy.

Kirppis! Aleksis Kiven kadun sunnuntaikirppis klo 11 alkaen!

Äitienpäivätapahtuma Pakilan yläasteen koulun kentällä sunnuntaina klo 11-13.30. Lisätiedot tapahtumasta fb-sivulta.

Vantaa: Äitienpäivätapahtuma Etelä-Vantaan ratsastuskoululla sunnuntaina klo 12. Ohjelmaa koko perheelle. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Leijaseuran perinteinen äitienpäivän leijanlennätys sunnuntaina Suomenlinnan Kustaanmiekan valleilla. Leijaseura toivottaa yleisön tervetulleeksi katsomaan upeita leijoja ja lennättämään omia leijojaan. Leijan lennätys alkaa noin klo 12.30 ja päättyy viimeistään klo 17.
Tapahtumalla on säävaraus. Vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Annantalon sunnuntaitreffeillä kuullaan, mitä oli käsityöläisyys ennen ja mitä se on nykyisin? Sunnuntaitreffit sunnuntaina klo 13. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Kallio Kukkii 2019 ympäri ämpäri Kallion kulmia 10.-19.5.2019. Lisätiedot tapahtuman sivuilta.


Muista myös

Kallio Kukkii 2019 ympäri ämpäri Kallion kulmia 10.-19.5.2019. Lisätiedot tapahtuman sivuilta.

Espoo: Junior Ciné – lasten ja nuorten elokuvafestivaali 6.-10-5-2019.
Lisätiedot ja tarkempi aikataulu elokuvafestivaalin sivuilta.

Linnanmäki on jälleen avannut porttinsa kauteen 2019.Avajaiskarnevaalit jatkuvat aina 12.5.2019 saakka. Huvipuistoalueelle on vapaa pääsy ja pienille hurjapäille on maksuttomia huvipuistolaitteita. Avajaiskarnevaalien ajan Lintsillä on myös paljon ohjelmaa.

Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun oppilastöiden kevätnäyttely Malmitalossa 25.4-11.5.2019. Lisätiedot Malmitalon sivulta.

Espooossa: Lelumuseo Hevosenkengässä uusi Menopelileikki -erikoisnäyttely. Museon sisäänpääsymaksu.

Näyttely:Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä!

Näyttely: Tulevaisuuslaboratorio Annantalossa 1.3.-31.12.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikojen mukaan. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Lasten taidefestivaali Kevät-Kutitus Espoossa 17.3.-4.5.2019.

Sipoo ja Porvoo: Lastenkirjallisuusfestivaali Sana/ Barnlitteraturfestivalen Ord Sipoossa ja Porvoossa 5.5.-11.5.2019.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta sivu latautuu nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.


Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin