Minne tällä viikolla? 29.4.-5.5.2019

Toukokuun ensimmäisen viikon menovinkkejä lasten kanssa

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin uusista jutuista ja uutisia. Sivun tulevaisuus on yhä avoinna, mutta tällä konseptilla jatketaan kevät.

Uutta Pienten Helsingissä: Vappu Helsingissä ja Mitä jos vappuna sataa -jutut auttavat vappuaaton ja vappupäivän ohjelman suunnittelussa!

Salainen vinkki! Roihuvuoren kirsikkapuiston ja Roihuvuoren japanilaistyylisen puutarhan kirsikkapuut puhkeavat hetkenä minä hyvänsä vaaleanpunaiseen kukkaloistoonsa. Roihuvuoren kirsikkapuistot eivät siis ole lainkaan huonoja retkikohteita tai vappupiknik-paikkoja lähipäivinä, tämä salaisena vinkkinä!

UUTTA: Perheiden kaupunkipolut
Pienten Helsingissä julkaistaan lähikuukausina uudenlainen kaupunkimatkailukonsepti, kun restonomiopiskelija Heidi Säynätkari luo lopputyönään kaupunkipolkuja perheille Helsingin muutamiin kaupunginosiin. Työtä varten etsitään nyt haastateltavia. Olisitko sinä halukas osallistumaan lyhyeen haastatteluun perhematkailusta ja auttaisit Heidiä työn loppuunsaattamisessa? Lue Heidin terveiset sekä lisätietoa lopputyöstä ja kaupunkipoluista suomeksi ja englanniksi. www.pientenhelsinki.fi/kaupunkipolut

Tärkeä kansalaisaloite! Pienten Helsinki nostaa poikkauksellisesti esiin tärkeän kansalaisaloitteen kaikkien pienten päiväkotilasten puolesta. Allekirjoitathan kansalaisaloitteen varhaiskasvatuksen suhdelukujen tarkemmasta määrittelystä. Lue lisää täältä.Linkkiä saa mielellään myös jakaa!


Tiistai »Keskiviikko »Torstai »|
 Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »


MAANANTAI 29.5.2019

Kansainvälinen tanssin päivä

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Perinteinen vappukonsertti ja kulkueLahdalahden leikkipuistossa perjantaina klo 9.30-10.30. Katso kulkueen lähtöpaikka ja tapahtuman tarkemmat tiedot leikkipuiston fb-sivulta.

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna maanantaina klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Vantaa: Lasten omat satutanssiaiset juhlistavat Kv-Tanssin päivää Lastenkulttuurikeskus Toteemissa Vantaalla maanantaina klo 9.30 ja klo 11.30. Vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautumista toivotaan. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

MLL Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa Itäkeskuksessa maanantaisin klo 10-12. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Malmitalossa maanantaina klo 10. Tällä viikolla taideneuvolassa tehdään unikaveri . Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Malmitalon sivuilta.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa maanantaina klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 80€/ koko syksy). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Vauvoille: Vauva-maanantai Taidehallissa klo 13-15. Tapahtumassa tutustutaan Nuoret 2019 -näyttelyyn taidekasvattajien Liini Laesin ja Iisa Juvan johdolla. Vauvamaanantaihin ovat tervetulleita kaikki alle vuoden ikäiset lapset vanhempineen. Vauvoille tarjolla oma värileikkituokio Liput 12 € / 8 € /Museokortti. Lisätiedot Taidehallin sivuilta.

MLL Ruoholahti-Jätkäsaaren vappuriehaRuoholahden leikkipuistossa maanantaina klo 16-18. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex sekä Päivälehden museo. 

Jutun lopusta löytyy Muista myös nämä -vinkit näyttelyihin ja lisää linkkivinkkejä!


TIISTAI 30.4.2019

Vappuaatto

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuisto Linnunradan Vappujuhla vappuaattona klo 10-12. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Leikkipuisto Maunulan Perhevappu tiistaina klo 10-12. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Tiistain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Lisää vinkkejä vappuaaton tapahtumia ja menovinkkejä Pienten Helsingin vappujutussa!


KESKIVIIKKO 1.5.2019

Vappupäivä

Kirjastoissa tapahtuu

Vappupäivä, kirjastot suljettu.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Vappupäivä, leikkipuistot suljettu.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Hauskaa vappua!
Lisää vinkkejä vappuaaton tapahtumia ja menovinkkejä Pienten Helsingin vappujutussa!


TORSTAI 2.5.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Torstain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna torstaina klo 9.30-15. Paikasta tulossa ihan oma juttu myös Pienten Helsinkiin, sillä PH:n taustatiimi ihastui paikkaan! Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle torstaina klo 10-18. Vapaa pääsy.

Espoossa vauvoille ja vanhemmille: Vaunutreffit Kamussa torstaina klo 12. Treffeille on vapaa pääsy. Lisätiedot Espoon kulttuuritoimen sivuilta.

Pankkimuseon avoimet ovet osoitteessa Aleksanterinkatu 36 B kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 15-17. Museoon on vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.


PERJANTAI 3.5.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Perjantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Uutta! Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna NYT MYÖS perjantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Naperokino Annantalossa perjantaisin klo 10. Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Värikäs arki -työpajaStoassa perjantaina klo 10-12. Työpaja on kaikille avoin. Lue lisää Stoan sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle perjantaina klo 10-18. Vapaa pääsy.


LAUANTAI 4.5.2019L

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Tornien taisto, leikkimielinen lintujen bongailukilpailu käydään lauantaina klo 5-13 lintutorneissa ympäri Suomen. Lue lisää Birdlife Suomen sivuilta.

Laitumellelasku Viikin opetus- ja tutkimustilalla lauantaina klo 10-13. Tutkimustilan lehmät kirmaavat kesälaitumille ja tilalla on paljon muutakin koettavaa pienille. Parkkitilaa on erittäin rajallisesti piha-piirissä. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Kevätrieha leikkipuisto Ulvilassa lauantaina klo 10-13. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Tatu ja Patu -perhepäivä Roihuvuoren kirjastossa lauantaina klo 10-14. Lisätiedot kirjaston sivulta.

Espoo: Pikku-Auroran Lauantaipajatuksessa tehdään puutarhaan mielekuvituksellisia kasveja klo 10-14. Lue lisää Auroran sivuilta.

Myös kirppis! Roosan päivän tempaus leikkipuisto Linjassa lauantaina klo 10-15. Ohjelmassa mm. poniratsastusta, kasvomaalausta ja ongintaa, herkkuja kahviosta sekä ilmainen kirppis. Paikalla myös Tavarapyöräasiantuntija sekä mahdollisuus koe-ajaa pyöriä. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Herra Heinämäen lato-orkesteri esiintyy Espoon Ruskatalolla lauantaina klo 11. Liput 6 €. Lue lisää Espoon kulttuuritoimen sivuilta.

Espoo: Muumiperheen kevätretki Oittaan ulkoilualueella lauantaina klo 11-14. Retki on osittain omatoiminen, eli mukaan voi tulla missä vaiheessa tapahtumaa tahansa. Huom! Reitti kulkee metsäpolkua pitkin, joten ei sovellu lastenrattaille tai pyörätuolille. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kerma kaikkiaan! Teatteria Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -näyttelyssä lauantaina klo 11.30, klo 13 ja klo 14.30, kun Laajasalon Huvilateatteri johdattelee katsojat pitkin museon näyttelyä. Esitykset hahmot tavattavissa myös esitysten välillä. Esityksissä puhutaan sekä suomea että ruotsia. Vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtumasta fb-sivulta.
Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä! Näyttely on avoinna lauantaina klo 11-17.

Järvenpää: Toukasta perhoseksi – Koko perheen festivaali on Järvenpään kulttuuri- ja museopalveluiden järjestämä koko perheen festivaalin Järvenpään taidemuseolla ja Järvenpää-talossa (Tuulihattuja ja tuhatjalkaisia -yhtyeen konsertti!) lauantaina klo 11–16. Museon tapahtumiin museon sisäänpääsymaksu, muuten vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Arktisia eläimiä -lastentapahtuma Luontokeskus Haltiassa Espoossa lauantaina klo 12-15. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää mielenkiintoisesta ohjelmasta Haltian sivuilta.

Tahdon kertoa sinulle tarinan -tapahtumassa vierailevat tarinankertojat Snellman-korkeakoulun puhe- ja draamataidelinjalta esittävät kuusi itse kirjoittamaansa tarinaa Herttoniemen kartanolla lauantaina 4.5.2019 klo 13 ja klo 14.30. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätiedot Tarinalyhdyn fb-sivulta.

SpringFest lauantaina Herttoniemenrannan Nutalla klo 14-17. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle. Lue lisää Asukastalo Ankkurin fb-sivulta.

DC-3 klassikkolentokone saapuu kesäksi Malmin lentokentälle lauantaina noin klo 15.40. Kentällä katselutasanne josta näkee koneen saapumisen. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Kevään lastenvaate- ja tarvikekirppikset pääkaupunkiseudulla on listattu yhden linkin taakse.


SUNNUNTAI 5.5.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle sunnuntaina klo 10-15. Vapaa pääsy.

Kirppis! Aleksis Kiven kadun sunnuntaikirppikset alkavat!

Espoossa: Mäyrän metsän satuhetki Luontotalo Villa Elfvikissä sunnuntaina klo 11. Lisätietoja Elfvikin sivuilta.

Espoo: Herra Heinämäen lato-orkesteri esiintyy Espoossa Saunalahden koululla sunnuntaina klo 11. Liput 6 €. Lue lisää Espoon kulttuuritoimen sivuilta.

Mosa Herää kyläjuhla Tapanilan torilla sunnuntaina klo 11-14. Päivän ohjelma kokonaisuudessan tapahtuman fb-sivulla.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Matka maailman ääniin -esitys musiikkiteatteri Kapsäkissa sunnuntaina klo 13. Liput 10 €/ 15 €. Esitystä suositellaan yli 4-vuotiaille. Liput ja lisätiedot Kapsäkin sivuilta.

Bokvillanin kevätkarnevaalit asukastalo Bokvillanissa Arabianrannassa sunnuntaina klo 13-17. Tarkemmat tiedot tapahtuman fb-sivulta.

Sampon sunnuntaissa tanssitaan lastenmusiikkiorkesteri Päistikkan tahtiin klo 15. Liput konserttiin maksavat 12 €. Lisätiedot Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Sipoo ja Porvoo: Lastenkirjallisuusfestivaali Sana/ Barnlitteraturfestivalen Ord Sipoossa ja Porvoossa 5.5.-11.5.2019.


Muista myös

Linnanmäki on jälleen avannut porttinsa kauteen 2019.Avajaiskarnevaalit jatkuvat aina 12.5.2019 saakka. Huvipuistoalueelle on vapaa pääsy ja pienille hurjapäille on maksuttomia huvipuistolaitteita. Avajaiskarnevaalien ajan Lintsillä myös paljon ohjelmaa.

Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun oppilastöiden kevätnäyttely Malmitalossa 25.4-11.5.2019. Lisätiedot Malmitalon sivulta.

Espooossa: Lelumuseo Hevosenkengässä uusi Menopelileikki -erikoisnäyttely. Museon sisäänpääsymaksu.

Näyttely:Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä!

Näyttely: Tulevaisuuslaboratorio Annantalossa 1.3.-31.12.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikojen mukaan. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Lasten taidefestivaali Kevät-Kutitus Espoossa 17.3.-4.5.2019.

Sipoo ja Porvoo: Lastenkirjallisuusfestivaali Sana/ Barnlitteraturfestivalen Ord Sipoossa ja Porvoossa 5.5.-11.5.2019.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta sivu latautuu nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.


Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.