Mainos

Minne tällä viikolla? 24.2.-1.3.2020

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä tapahtumia Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat lapsiperheet, joissa on alle kouluikäisiä lapsia.

Lähde koko kevää mittaiselle kulttuuriretkelle ja lue Pienten Helsingin ja Helsingin kaupungin kulttuurikeskusten yhteistyöjutut: Kulttuuria ympäri kaupunkia sekä Poimintoja kulttuurikeskusten ohjelmistosta. #kulttuuriretkellä

Vastaa kyselyyn Pienten Helsingin vaikuttavuudesta ja miten sivu voisi olla vieläkin toimivampi.

Uutta Pienten Helsingissä: Teatteriin lasten kanssa sekä Lastentarvikekirpputoreja pääkaupunkiseudulla -jutut on päivitetty!

Jutun kansikuva: Tapiolassa, Espoon puolella kauppakeskus Ainoan 2. kerroksessa (uusi puoli, Synsamia vastapäätä) on huhtikuun loppuun saakka mahdollista nähdä mieletön pienoisrautatiemaailma.


MAANANTAI 24.2.2020

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmettapahtumakalenterista.

Keskustakirjasto Oodin tapahtumat löytyvät Oodin omasta kalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista leikkipuistojen omien tiedotuskanavien lisäksi. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa. Avoinna maanantaisin klo 9.30-15.

MLL:n Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa maanantaisin klo 10.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa maanantaina klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 80€/ koko syksy).

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Annantalolla maanantaina klo 10 ja klo 12.30. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Annantalon sivuilta.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex (sisäänpääsymaksu), Ratikkamuseo sekä Päivälehden museo.


TIISTAI 25.2.2020

Laskiaistiistai

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Keskustakirjasto Oodin tapahtumat löytyvät Oodin omasta kalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista leikkipuistojen omien tiedotuskanavien lisäksi. Tiistain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Todella helppoa ja matalan kynnyksen liikuntaa perheen pienimmille!

Uusi aukioloaika! Lastentarhamuseo on avoinna tiistaisin klo 12-19. Pieni sisäänpääsymaksu.

Musiikkisatu metsän eläimistä koko peheelle Roihuvuoren kirjatossa klo 13.30. Vapaa pääsy.

Avoin studio taaperoille -työpajat (Open Studio for Toddlers Workshops) Kulttuurikeskus Caisassa tiistaina klo 13.30-15.30. Pajat sopivat 1,5–3-vuotiaille lapsille yhdessä huoltajan kanssa. Työpajoissa voi piipahtaa tai viipyä pidempään. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy.

Miniooppera: Reininkulta -esitys Oopperatalon parvilämpiössä tiistaina klo 14 ja klo 15. Liput 10 €.

Laskiaisrieha leikkipuisto Rudolfissa (Laajasalo) tiistaina klo 17-19.

Lasten Lumipäivien iltahulinat Paloheinä Golfin alueella tiistaina
klo 17.30-19.30. Tapahtuma järjestetään huonosta lumitilanteesta huolimatta. Vapaa pääsy.


KESKIVIIKKO 26.2.2020

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Keskustakirjasto Oodin tapahtumat löytyvät Oodin omasta kalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista leikkipuistojen omien tiedotuskanavien lisäksi. Keskiviikon tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa. Avoinna keskiviikkoisin klo 9.30-15.

Fallkullan kotieläintila on avoinna keskiviikkoisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Palomuseo Erottajan pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Uusi aukioloaika! Lastentarhamuseo on avoinna keskiviikkoisin klo 12-19. Pieni sisäänpääsymaksu.


TORSTAI 27.2.2020

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Keskustakirjasto Oodin tapahtumat löytyvät Oodin omasta kalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista leikkipuistojen omien tiedotuskanavien lisäksi. Torstain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa. Avoinna torstaisin klo 9.30-15.

Avoin studio taaperoille -työpajat (Open Studio for Toddlers Workshops) Kulttuurikeskus Caisassa torstaina klo 10-12. Pajat sopivat 1,5–3-vuotiaille lapsille yhdessä huoltajan kanssa. Työpajoissa voi piipahtaa tai viipyä pidempään. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy.

Kuvataideseikkailu lapsille ja aikuisille Kannelmäen nuorisotalon Värkkäämöllä torstaina klo 10-13. Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun taidekurssille on vapaa pääsy. Lasten suositusikä on 3–6 vuotta ja osallistua voi joko vain yhdelle tai useammalle kerralle.

Fallkullan kotieläintila on avoinna torstaisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Lapsille vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Todella helppoa ja matalan kynnyksen liikuntaa perheen pienimmille!

Espoo: Suomen suurin pienoisrautatie kauppakeskus Ainoan 2.kerroksessa torstaina klo 16-19. Vapaaehtoinen pääsymaksu. Lisätiedot Alppirautatieharrastajien sivuilta.

Perhehulinat Porolahden peruskoulussa torstaisin klo 17. Vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Luontoäidin laulut-esitys Annalan huvilassa torstaina klo 18. Vapaa pääsy.


PERJANTAI 28.2.2020

Kalevalan päivä

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Keskustakirjasto Oodin tapahtumat löytyvät Oodin omasta kalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista leikkipuistojen omien tiedotuskanavien lisäksi. Perjantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa. Avoinna perjantaisin klo 9.30-15.

Naperokino Annantalossa perjantaina klo 10. Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Elokuviin on vapaa pääsy.

Sirkus Sampo-esitys Sampossa perjantaina klo 10. Liput 12 €. Sanaton esitys sopii kaikenikäisille.

Lasten perjantait Alppilan kirkolla perjantaisin klo 10-12. Koko syksyn ohjelma löytyy tapahtuman fb-sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna perjantaisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Kokko lenti — musiikkihetki perheille Oodissa perjantaina klo 11.

På svenska: Teater Kojan: Vi och vilda väsen (Premiär) -esitys Annantalossa perjantaina klo 18. Liput 15 €. Esitys soveltuu yli 3-vuotiaille.

Kino Helios: Koiranpäivät (K7) –elokuva Malmitalossa perjantaina klo 18. Liput 7 €. Lisätiedot Malmitalon sivuilta.


LAUANTAI 29.2.2020

Karkauspäivä

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Yksisarvispäivä Kallion kirjastossa lauantaina klo 11-15.

Keskustakirjasto Oodin tapahtumat löytyvät Oodin omasta kalenterista.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Liikuntahulinat Maunulan liikuntahallissa lauantai-aamuisin klo 9-10.30. Pääsymaksu aikuisilta 3.50 €, alle 9-vuotiaat hulisevat maksutta. Saapua voi oman aikataulun mukaan, rattaille löytyy tilaa aulasta ja oma lukko kannattaa pakata mukaan pukukaappia varten. Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Skeittikoulu vauvasta vaariin Kontulan skeittihallilla eli Luuppi Skatessa lauantaina klo 10-12. Kurssimaksu. Lisätiedot, ilmoittautumiset sekä kurssiajat Helriden sivuilla.

Lumileikkejä-tapahtuma Lastentarhamuseolla lauantaina klo 10-13. Vapaa pääsy.

Espoo: LauantaiPajatus: Kummallinen karkauspäivä Lastenkulttuurikeskus Aurorassa lauantaina klo 10-14. Vapaa pääsy.

Säveliä ryytimaasta – Mikael Nybergin lastenlauluja Maunula-talossa lauantaina klo 11. Vapaa pääsy.

Espoo: Jazz for Kids – koko perheen jazztuokio Espoon kulttuurikeskuksessa (Tapiola) lauantaina klo 11. Vapaa pääsy.

Espoo: Suomen suurin pienoisrautatie kauppakeskus Ainoan 2.kerroksessa lauantaina klo 11-17. Vapaaehtoinen pääsymaksu. Lisätiedot Alppirautatieharrastajien sivuilta.

Sirkus Sampo-esitys Sampossa lauantaina klo 12. Liput 12 €. Sanaton esitys sopii kaikenikäisille.

Karkauspäivän kekkeritMalmitalossa lauantaina klo 13-15. Muutamiin työpajoihin toivotaan ennakkoilmoittautumista. Vapaa pääsy. 

DanceAbility-tanssitunti Annantalossa klo 14. Tunti sopii kaikille 3-12-vuotiaille oman aikuisen seurassa, vammaan tai vammattomuuteen katsomatta. Lue lisää DanceAbility-tunneista Annantalon sivuilta.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


SUNNUNTAI 1.3.2020

Tapahtumia ja menovinkkejä

Keskustakirjasto Oodin tapahtumat löytyvät Oodin omasta kalenterista.

Espoo: Kirppis! MLL Tapiolan Kevätkirppis Tapiolan koululla sunnuntaina klo 10-12.30.

MLL Haagan KevätTaikaa -perhetapahtuma Isonnevan leikkipuistossa sunnuntaina klo 10-13.

Espoo: Talvirieha Leppävaaran urheilupuistossa sunnuntaina klo 10-14. Vapaa pääsy.

Fallkullan kotieläintila on avoinna sunnuntaisin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Espoo: Mäyrän metsän satuhetki Villa Elfvikissä sunnuntaina klo 11. Lue lisää Elfvikin sivuilta.

Suuri Kevättempaus Laajasalon uimarannalla sunnuntaina klo 11-14.

Vantaa: Lasten hiihtotapahtuma Hakunilan urheilupuistossa sunnuntaina ko 11-14. Alkulämmittelystä vastaa Kengurumeininki. Ilmoittaudu mukaan järjestäjän sivuilla.

Talvirieha Lauttasaaren kirkon ympäristössä sunnuntaina klo 11-14.30.

Palomuseo Erottajan pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Sunnuntaitreffit: Ötökät ja muut kodin kummajaiset -rakentelupaja Annantalossa sunnuntaina klo 13-15. Vapaa pääsy, työpaja sopii yli 4-vuotiaille yhdessä oman aikuisen kanssa.

Iltasatutuokio keskustakirjasto Oodissa sunnuntaina klo 17.


Muista myös

Luonnontieteellinen museossa vietetään talvilomaviikoilla 8 ja 9 Dinot irti! -tapahtumaviikkoja tiistaista lauantaihin klo 11-15. Museon sisäänpääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta.

GoExpo-messut Helsingin messukeskuksessa 28.2.-1.3.2020.

Näyttely: Menninkäisten metsä – kuvia Helsingin Keskuspuistosta Maunulasta Pitkäkoskelle Maunula-talossa 9.2.2020 – 5.3.2020. Vapaa pääsy.

Näyttely: Esine maalauspohjana -näyttely Annantalon toisen kerroksen lasipäädyssä 6.2.2020 – 8.3.2020 Annantalon aukioloaikojen mukaan.

Näyttely: Kaikki kotona – näyttely arjen ja perheiden moninaisuudesta Annantalon taidegalleriassa 6.2.2020 – 14.5.2020 Annantalon aukioloaikojen mukaan.

Luistelemaan pääsee ainakin useille kaupungin tekojääkentille. Teköjääkentille pieni pääsymaksu. Lue lisää pääsymaksuista ja aukioloajoista Helsingin kaupungin sivuilta
Laajasalon liikuntapuistoon (maksuton) sekä Jätkäsaareen Verkkokauppa.comin viereen on avattu uusi tekojääkenttä, joissa ei ole varattuja vuoroja, vain mailavuoroja erikseen. Myös Jääpuistossa Rautatientorilla sekä Tapiolan Jääpuutarhassa (Jääpuutarhaan vapaa pääsy, kuten kaikille Espoon tekojääkentille) luistallaan.

Ajankohtainen jäätilanne löytyy ulkoliikunta.fi -palvelusta (vaihda aktiviteetiksi luistelu).

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta sivu latautuu nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
Seuraathan jo Pienten Helsinkiä?
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin