Teatteriin lasten kanssa

Vinkit lasten teatterisyksyyn 2019 pääkaupunkiseudulla

Teatterit ympäri pääkaupunkiseutua tarjoavat elämyksiä myös aivan pienimmille. Alle kouluikäisille sopivia esityksiä nähdään myös tänä syksynä useilla näyttämöillä.

Jutun kansikuva Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungista, jossa pääsee tekemään oman nukketeatteriesityksen. Myös Teatterimuseossa Kaapelitehtaalla pääsee näyttämölle katsomon sijaan.

Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa.

Helsingin kaupunginteatteri

Pieni merenneito on koko visuaalisesti näyttävä klassikkoesitys, joka nähdään Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Esitystä suositellaan kuitenkin vasta kouluikäisille. Esityksen ensi-ilta oli 29.8.2019. Liput 31-88 €.

Mauri Kunnaksen Kaksitoista lahjaa joulupukille nähdään marras-joulukuussa Kaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiössä. Esitys sopii kolmevuotiaille ja sitä vanhemmille teatterin ystäville. Esitys saa ensi-iltansa 1.11.2019. Liput 10 €.

Metsän joulu on Kaupunginteatterin ShedHelsingin vierailuesitys Studio Pasilassa. Esityksen ikäsuositus 4-vuotiaalta ylöspäin. Ensi-ilta on 7.12.2019 ja liput Metsän jouluun maksavat 39 €.


Kansallisteatteri

Hölmölän joulu on Kansallisteatterin lapsille suunnattu joulunajan esitys. Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille ja alle 120-vuotiaille. Esityksen ensi-ilta on 26.10.2019. Liput 15 €, perhelippu 50 €.

Koiramäen Suomen historia on katsaus Suomen historiaan Mauri Kunnaksen koirahahmojen kertomana. Esitys nähdään Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä ja se sai ensi-iltansa 7.3.2019. Esitystä suositellaan erityisesti kouluikäisille ja kaikille Koiramäen ystäville. Liput 20 € / 38 €.


Kansallisooppera ja Kansallisbaletti

Kansallisoopperan ja -baletin kaikki lapsille sopivat esitykset löytyvät linkin takaa.

Vinkki: Oopeeran ja baletin esityksiin ja tunnelmiin voi tutustua rauhassa kotisohvalla Stage24 -palvelussa.


Tanssiteatteri Hurjaruuth

Kaapelitehtaalla tarjoaa myös lapsille sopivaa tanssiteatteria.
Syksyllä 2019 ensi-iltansa saa Talvisirkus Bau. Esitys nähfään Kaapelitehtaan Pannuhallissa 7.11.2019–12.1.2020.
Esitys sopii yli 3-vuotiaille. Liput 15 € – 37 €.


Muista myös nämä:

Teatteri Tuike Helsingin Tapanilassa. Ohjelmistossa myös lastenteatterinäytöksiä sekä teatterisynttäreitä. Lue lisää Tuikkeen omilta sivuilta.

Nukketeatteri Sampon ohjelmistossa on useita pienille sopivia näytöksiä. Katso koko ohjelmisto sekä esitysajat Sampon sivuilta.

Nukketeatteri Sytkytin ohjelmistossa lasten nukketeatteriesityksiä. Lue lisää Sytkytin sivuilta.

Musiikkiteatteri Kapsäkin ohjelmistossa on myös lastenteatteria. Lue lisää Kapsäkin sivuilta.

Aleksanterin teatterissa nähdään aika ajoin myös lapsille sopivia vierailunäytöksiä.

Useat lastenteatterit ympäri Suomea tuottavat vierailunäytöksiä Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksien näyttämöille. Lisätietoja tulevista näytöksistä kulttuurikeskusten sivuilta.

Ruotsinkielisiä lastenteatteriesityksiä tarjoaa ainakin Helsingissä Svenska teatern sekä Unga teatern Espoossa.

ESPOO: Teatteri Hevosenkenkä tarjoaa lastenteatteriesityksiä 2-12-vuotiaille. Ohjelmistossa tällä hetkellä ainakin Viiru ja Pesonen, Tatu ja Patu supersankareina sekä vauvateatteria.

VANTAA: Teatteri Vantaan ohjelmistossa on myös pienille sopivia näytöksiä.

VANTAA: Tanssiteatteri Raatikko on lastentuotantoihin erikoistunut tanssteatteri.  Ohjelmistossa tällä hetkellä ainakin Tarinoita Muumilaaksosta -esitys sekä vuorovaikutteinen Lentävä matto-näytös, jotka soveltuvat yli 3-vuotiaille. Liput 14,50 €.


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.