Mainos

Teatteriin lasten kanssa

Oi ja voi, jutun vinkit ovat valitettavasti vanhentuneet!

Omakustanteisesti toimiva Pienten Helsinki ei voi valitettavasti tarjota tällä hetkellä kaupallisille toimijoille ilmaista mainostilaa.
Haluatko teatteriesityksesi mainokse tähän? Lue lisää mediakortista!

Teatterit ympäri pääkaupunkiseutua tarjoavat elämyksiä myös aivan pienimmille. Alle kouluikäisille sopivia esityksiä nähdään tänäkin keväänä useilla näyttämöillä.

Jutun kansikuva Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungista, jossa pääsee tekemään oman nukketeatteriesityksen. Myös Teatterimuseossa Kaapelitehtaalla pääsee näyttämölle katsomon sijaan.

Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa.

Helsingin kaupunginteatteri

Pieni merenneito on visuaalisesti näyttävä klassikkoesitys, joka nähdään Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Esitystä suositellaan kuitenkin vasta kouluikäisille, mutta myös nuorammat ovat täällä viihtyneet (huomioi kesto 2h 25 min. siis väliajan). Esityksen ensi-ilta oli 29.8.2019. Liput 31-88 €.

Tahvo ja Bella on ihana tarina ystävyydestä. Esitys nähdäänKaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiössä ja se sopii kolmevuotiaille ja sitä vanhemmille teatterin ystäville. Esityksen ensi-ilta oli 20.3.2019. Kesto 35 minuuttia. Liput 10 €.


Kansallisteatteri


Salainen puutarha on Frances Hodgson Burnettin klassikkosadun nukketeatteriversio perheen pienimmille Kansallisteatterin Suuren näyttämön lämpiössä. Sadun tulkitsee nukkemaestro Juha Laukkanen. Esitys sai ensi-iltansa tammikuussa 2020. Esityksen kesto noin 30 minuuttia. Liput 15 €.

Mainos

Koiramäen Suomen historia on katsaus Suomen historiaan Mauri Kunnaksen koirahahmojen kertomana. Esitys nähdään Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä ja se sai ensi-iltansa 7.3.2019. Esitystä suositellaan erityisesti kouluikäisille ja kaikille Koiramäen ystäville. Liput 20 € / 38 €.


Kansallisooppera ja Kansallisbaletti

Kansallisoopperan ja -baletin kaikki lapsille sopivat esitykset löytyvät linkin takaa valitsemalla kohdan ”Lasten kanssa”.

Vinkki: Oopeeran ja baletin esityksiin ja tunnelmiin voi tutustua rauhassa kotisohvalla Stage24 -palvelussa.


Tanssiteatteri Hurjaruuth

Poika ja varis on liikkeellinen esitys, joka on saanut kipinänsä Akseli Gallen-Kallelan rakastetusta maalauksesta. Kokemuksellisessa esityksessä myös lapset pääsevät taiteilijan rooliin. Esitystä suositellaan kaikille yli 3-vuotiaille. Ensi-ilta 14.3.2020. Liput 18 € / 14 €.

RUUTIA! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille Kaapelitehtaalla 21.-25.4.2020.


Muita lastenteatterin tekijöitä pääkaupunkiseudulla

Teatteri Tuike Helsingin Tapanilassa. Ohjelmistossa myös lastenteatterinäytöksiä sekä teatterisynttäreitä.

Nukketeatteri Sampon ohjelmistossa on useita pienille sopivia näytöksiä viikoittain. Myös vierailunäytöksia esimerkiksi Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksissa. Nukkeatteri Sampon tiloissa Erottajalla toimii myös Sammon satuimainen kahvila.

Nukketeatteri Sytkytin ohjelmistossa lapsille suunnattuja nukketeatteriesityksiä, jotka totetutetaan pääosin vierailunäytöksinä.

Musiikkiteatteri Kapsäkin ohjelmistossa on myös lastenteatteria.

Mainos

Aleksanterin teatterissa nähdään aika ajoin myös lapsille sopivia vierailunäytöksiä.

Ruotsinkielisiä lastenteatteriesityksiä tarjoaa ainakin Helsingissä Svenska teatern sekä Unga teatern Espoossa.

Useat lastenteatterit ympäri Suomea tuottavat vierailunäytöksiä Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksien näyttämöille. Lisätietoja tulevista näytöksistä kulttuurikeskusten sivuilta ja kulttuurikeskuksista yleisesti Lastenkulttuuria ympäri kaupunkia -jutusta.

ESPOO: Teatteri Hevosenkenkä tarjoaa lastenteatteriesityksiä 2-12-vuotiaille. Ohjelmistossa myös vauvateatteria.

VANTAA: Tanssiteatteri Raatikko on lastentuotantoihin erikoistunut tanssiteatteri. Keväällä 2020 Raatikon oman näyttämön ohjelmistossa on Tarinoita Muumilaaksosta sekä vuorovaikutteinen Pim ja Pom.

VANTAA: Teatteri Vantaan ohjelmistossa on myös pienille sopivia näytöksiä.


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin