Mainos

Päivälehden museo

Museokaverini ja minä – kolmevuotiaan kanssa museossa osa 3


Päivälehden museo on suljettu remontin vuoksi syksyyn 2023 saakka. Jutussa esitellyssä Viisi ihmeellistä aarretta -näyttelyssä seikkailtiin vuonna 2017. 

Juttu julkaistu 20.7.2018, päivitetty uuden näyttelyn tietojen osalta 7.3.2018

Porkkanoita, kukkakaaleja ja laivamatka puisella paatilla. Missä nyt oikein ollaan?

Viisi ihmeellistä aarretta -näyttelyn kasvimaa.

Päivälehden museon ohi on erittäin helppo kävellä tajuamatta miten hieno museo lasi-ikkunoiden takana on! Helsingin Sanomien säätiön ylläpitämä museo esittelee perusnäyttelyissään median historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen sekä sananvapautta. Näyttelyissä on myös esillä erilaisia koneita ja laitteita media-alalta ja näitä kannattaakin arvuutella lasten kanssa. Lankapuhelin oli kuulemma kassakone…

Päivälehden museo löytyy Ludviginkadulta.

Museon yhteydessä on myös lukusali, jossa voi piipahtaa lukemassa päivän lehdet ja tutkia kattavaa media-aiheista käsikirjastoa vaikka vauvan nukkuessa päiväunia vaunuissaan.

Vaihtuvana näyttelynä museossa on parhaillaan Viisi ihmeellistä aarretta – seikkailu oppikirjojen kuviin -näyttely, joka on erittäin hyvä paikka piipahtaa lasten kanssa.

Viisi ihmeellistä aarretta – seikkailu oppikirjojen kuviin -näyttelyssä.

Viisi ihmeellistä aarretta on visuaalisesti upea näyttely, jossa pääsee seikkailemaan hienosti toteutetuissa puitteissa oppikirjojen kuvituksiin. Paikasta tulee eittämättä mieleen Tukholman Junibacken, vaikka toki pienemmässä koossa.

Näyttelyssä voi ratkaista tehtävän keräämällä vihjeitä matkan varrelta, mutta ilman tehtävääkin aika kului hyvin ja ihmeteltävää riitti. Liukumäki oli suuri menestys, samoin kuumailmapallo ja laivamatka puisella paatilla. Ihailimme myös puutarhan kukkakaaleja ja porkkanoita, hyppelimme kivillä ja pohdimme, kuka mahtaa asua pienessä metsämajassa. Viihdyimme täällä hyvin, vauvakin konttaili pehmeällä alustalla mielellään ja kolme ja puolivuotias olisi lukenut kirjakorin kirjoja museon aulassa vaikka loppupäivän.

Puisella paatilla voi seilailla sinisellä merellä.

Kokonaisuudessaan Päivälehden museo mielenkiintoinen ja hyvin toteututtu katsaus median ja painotuotteiden historiaan ja nykypäivään ja Viisi ihmeellistä aarretta -näyttely kerrassaan upea.

Museoon pääsee hyvin rattailla, mutta Viisi ihmeellistä aarretta -näyttelyyn niitä ei saa ruohomaton vuoksi viedä. Ilman rattaita museossa selviää hyvin ja kantorepun kanssa vieläkin paremmin. Pehmeällä alustalla pienimmätkin vieraat voivat tutkia ja ihmetellä oppikirjakuvitusten kuvia ja tunnustella ruohomattoa.

Mistä päin Päivälehden museota mahtaa löytyä tämä viesti?

Erityismainintana ja kiitoksena sanottakoon, että täällä on erittäin siisti ja toimiva lastenhoitotila inva-WC:n yhteydessä. Hoitotilassa on myös potta. Museon takaosassa WC-tilojen vierestä löytyy lukittavia säilytyslokeroita ja naulakko.
Ystävällinen henkilökunta kertoi näyttelystä meille oma-aloitteisesti kun täällä viimeksi vierailimme ja lapsivieraisiin suhtauduttiin hyvin.

Viisi ihmeellistä aarretta -näyttely esillä Päivälehden museossa 1.10.2017 asti. Näyttelyyn järjestetään myös maksuttomia opastuksia, aikataulutiedot löytyvät museon sivuilla.

Päivälehden museo sopii myös pienimmille museokävijöille.

Päivälehden museo
Ludviginkatu 2–4, Helsinki

Avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 11-17

Aina vapaa pääsy

Museokaverin ja minä -museosarjan muut osat löydät täältä


Uskaltaako lasten kanssa mennä museoon? Kerro mielipiteesi tai jaa oma vinkkisi museoista lasten kanssa kommenttikenttään tai Pienten Helsingin Facebookissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin