Mainos

Helsingin saaret: Alkusyksyn retki Suomenlinnaan

Seesteinen Suomenlinna

Julkaistu ensimmäisen kerran 31.8.2017.

Loppukesän ja alkusyksyn seesteinen keskiviikko vei meidät retkelle Suomenlinnaan, kun leikkipuistot eivät houkutelleet mutta ilma oli juuri sopiva ulkoiluun. Loppukesällä Suomenlinnassa on väljää, lautalle mahduimme ikkunapaikoille paremmin kuin hyvin ja seikkailla saimme kaikessa rauhassa. Suomenlinnassa oli asukkaiden lisäksi me ja Suomessa vierailulla olevia turisteja.

Loppukesän retkissa hyvää on myös se, että Kauppatorilta saa napattua matkaan tuoreita eväitä. Suomenlinnan kauppa palvelee toki läpi vuoden ja osa kahviloistakin melko pitkään, joten eväiden suhteen vaihtoehtoja löytyy.

Mainos
Lauttamatka Suomenlinnaan on elämys pienille.

Pelkkä matka Suomenlinnaan on lapsille elämys, joskus tylsinä hetkinä saatamme tehdä pelkän lauttamatkan edes-takaisin ja katsella laivoja ja Helsinkiä erilaisesta perspektiivistä. Tänä seesteisenä keskiviikkona matkustimme Suomenlinnan lautalla visusti sisätiloissa nenät kiinni ikkunassa ihaillen vaahtopäitä, merilokkeja ja suuria risteilylaivoja. Jopa pienin retkeläinen oli matkasta haltioissaan.

Suomenlinnassa reittimme kulkee usein samaa kaavaa: Ensin leikkipuistoon Upseerikerhon viereen, leikkipuistosta matka jatkuu Suomenlinnakeskukseen ihailemaan matkamuistomyymälää ja Suomenlinnan pienoismallia (vinkki: Suomenlinnakeskuksessa on erinomainen lastenhoitohuone!). Rahalla tai Museokortilla pääsisi vierailemaan myös Suomenlinnan museoon, mutta sinne en ole retkikavereitani saanut vielä houkuteltua.

Suomenlinnakeskuksessa voi ihmetellä saaren pienoismallia.

Suomenlinnakeskuksesta matkaa voi jatkaa moneen suuntaan aina Kustaanmiekalle asti. Sinne tosin on monta mäkistä tietä, joten yksin kahden pienen kanssa retkeillessä olen usein valinnut helpomman tien: Käymme katsomassa sukellusvenettä, seikkailemassa muutamassa luolassa, ihmettelemässä kuivatelakkaa tai piipahtamassa uniikissa kirjastossa. Suomenlinna inspiroi ja aina löytyy uutta ihmeteltävää. Seesteisen keskiviikon retken kohokohta oli toiselle pienelle hämähäkin seitit sillankaiteessa.

Sukellusvene Vesikko on näkemisen arvoinen.

Oman lisänsä retkeen tuo, jos pakkaa mukaan taskulampun ja tutkii sen avulla saarta ja sen salaisuuksia tarkemmin. Tällä vinkillä voi houkutella etenkin vanhempia laspsia saariseikkailulle. Pienimmille konefaneille mainittakoon, että syksyisin Suomenlinnassa kunnostetaan ja korjaillaan saarta ahkerasti ja silloin täällä voi bongailla traktoreita ja muita työkoneita.

Suomenlinnan luolat kutsuvat seikkailemaan.

Pienikin piipahdus Suomenlinnassa on virkistävä kokemus ja tuntuu kuin olisi käynyt pidemmälläkin. Meri-ilma, upea miljöö, kansanvälinen tunnelma ja yhdessä seikkailu ovat ehdottoman hyviä syitä vierailla Suokissa. Retkelle voi lähteä vaikka yllättäen ja suurempia suunittelematta, sillä saaressa on kaikki tarvittavat palvelut. Kun pysyy selkeillä reiteillä, vaaranpaikkojankin on vähän. Suomenlinnan retkeä voin suositella vilpittömästi kaikille! Loppukesä ja alkusyksy ovat lasten kanssa parasta aikaa Suomenlinna-reissulle.

Mainos

Suomenlinnnaan voi tutustua myös lapsen silmin. Suomenlinnan hoitokunta on tuottanut Lasten Suomenlinna -esitteen, jota saa esimerkiksi infosta lauttarannasta sekä Suomenlinnakeskuksesta. Lasten esitteen kartan avulla löytyvät hyvät seikkailureitit.


Lasten Suomenlinna -kartan avulla voi suunnistaa saarella.

Vapaa pääsy, HSL:n lautta maksaa kertalipun verran.

Lue lisää www.suomenlinnatours.com

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin