Mainos

Kesäkahviloita pk-seudulla

Ihania kesäkahviloita lasten kanssa 2023

Päivitetty 2.6.2023

Helsingistä löytyy ihania kesäkahviloita ympäri kaupunkia, joissa voi piipahta lasten kanssa hyvillä mielin. Kesäkahvilalistalla on tällä hetkellä yhdeksän Pienten Helsingin taustatiimin suosikkia!
Pienten Helsinki kuulee mielellään vinkkejä uusista lapsiystävällisistä kahviloista ja ravintoloista, joten vinkkaa tai kutsu meidät kylään!

Jutun kansikuva Puotilan kartanolta.


Play Café kesäkahvila, Vantaa

Play Café kesäkahvila Vantaan Hämeenkylässä Tuomelan koululla (Ainontie 44) palvelee keskiviikosta sunnuntaihin klo 10-18 (sunnuntaina klo 10-15). Kesäkahvilalta löytyy tutut Play Cafén makeat ja suolaiset herkut sekä uutuutena herkulliset artesaani irtojäätelöt ja sorbetit. Kahvilan herkkuja on ihana nautiskella vehreässä ympäristössä tai pysähtyä pyörälenkillä virkistäytymään lemonade- lasillisen äärellä.

Muista myös Play Cafén leikkipuistoja ja lastentapahtumia pk-seudalla kiertävä kahvila-auto, jonka tarkemman viikkoaikataulun löydät täältä.

Play Café kesäkahvila Vantaan Hämeenkylässä.

Karjalaisten kesäkoti Villa Salmela

Karjalaisten kesäkoti Villa Salmela Jollaksessa on hieno kesäparatiisi merenrannalla. Kesäkodin kahvila palvelee kesäkaudella 25.5.2023 alkaen keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-19. Aika ajoin kesäkodilla yksityistilaisuuksia, mutta kahvilan ulkopaikat ovat usein myös tuolloin käytössä. Lähellä kesäkotia on mm. Porvariskuninkaan uimaranta, Matosaari sekä kaupingin paras pizzeria Fornitaly. Villa Salmelan rantasaunaa voi vuokrata omaan käyttöön, yleisölle sauna lämpiää keskiviikkoisin ja torstaisin (maksullinen).


Café Raparperimeri, Kumpulan koulukasvitarha

Kumpulan koulukasvitarhaa voisi sanoa sanoa salaiseksi puutarhaksi: sen olemassaolosta tietää vain harva ja kasvitarhaan saapuessaan yllättyy aivan varmasti. Koulukasvitarha on toiminut Kumpulan siirtolapuutarhan naapurissa jo vuodesta 1928. Kesän ajan kasvitarhassa toimii kesäkahvila Raparperimeri. Tarjolla pääosin vegaanista suolaista ja makeaa. Pienten Helsinki suosittelee, koulukasvitarha on hurmaava paikka! Kesällä 2023 Café Raparperimeri on avoinna ajalla 7.6.-26.7.2023 tiistaista torstaihin klo 14-19 ja perjantaisin klo 12-15.


Kahvisiskot, Hakaniemi

Kahvisiskot pitää kahvilatelttaa Hakaniemen torilla myös talvikuukausina, mutta muurinpohjalettujen, puurotarjoilun ja keskeisen sijaintinsa vuoksi se nousee kesäkahvilalistalle. Kahvisiskojen valikoimissa on päivittäin vaihtuva puuro sekä perinteisiä kahvilaherkkuja ja ympärillä ihana toritunnelma. Retki torille ja torikahvilaan kuuluu kesään! Kaupunkijuhannuksen mainio perinne on käynti Hakaniemen torilla ja nauttia juhannuspuurot tai muurinpohjaletut Kahvisiskoilla haitarimusiikin soidessa.


Hermannin piirakkaleipomon kesäkahvila, Vallilan siirtolapuutarha

Vallilan siirtolapuutarhan hurmaava kesäkahvila on saanut uudet toimijat ja keskellä kukkaloistua ja hurmaavaa siirtolapuutarhaa palvelee nyt Hermannin piirakkaleipomo. Tätä emme ole vielä itse testanneet, mutta ainakin ajatuksissa paikka on mainio retken päämäärä lasten kanssa.


Kahvila Villa Ullas, Vuosaari

Villa Ullas palvelee asiakkaita Pikku Kallahden rannalla Vuosaaressa myös talvikuukausina, mutta paikan ulkoterassi on mitä ihanin paikka nauttia herkuista ja upeista maisemista, joten sen paikka on ehdottomasti kesäkahviloiden listalla. Paikan päällä leivotut kahvilaherkut ovat tämän paikan vetonaula! Villa Ullas työllistää nuoria työpajakokeilun avulla ja tekee myös tästä syystä tärkee työtä. Aukioloajat kannattaa tarkastaa!


Kahvila Kampela, Vuosaari

Suurta mainetta nauttiva kahvila Kampela Vuosaaren Aurinkolahdessa palvelee asiakkaita ympäri vuoden, mutta on ansainnut jo sijaintinsa puolesta paikkansa kesäkahviloiden listalla. Hyvä sijainti Aurinkorannan ja Uutelan ulkoilualueen välissä, keittolounaat sekä upeat maisemat ovat syitä matkustaa Kampelaan kahville.


Kahvila Buffetti, Lauttasaari

Keväällä 2022 Puhvetin Riitta ilmoitti jäävänsä ansaitulle eläkkeelle MUTTA toiminalle on löytynyt jatkaja! HKL:n kesämaja-alueen kahvila jatkaa Puhvetin jalanjäljissä nimellä Kesäkahvila Buffetti, mutta omakohtaista käyttäjäkokemusta Pienten Helsingin taustatiimilla ei vielä ole uuden toimijan ajalta. Kahvila Buffetti on avoinna myös esimerkiksi juhannuksena iltamyöhään. Tarkasta ennen vierailua paikan aukioloajat!

Lauttasaaren Länsiulapanniemellä, HKL:n kesämaja-alueella toimii ihanan sympaattinen kesäkahvila Puhvetti. Kahvilan omistaja Riitta tekee lähes kaiken itse, joten herkkuja kannattaa lähteä nauttimaan kauempaakin. Huomaa että Puhvetissa käy vain käteinen ja mobilepay.

Mainos

Puotilan kartano ja Svenkka, Puotila

Puotilan kartano ja sen pihapiirissä toimiva Svenkka tarjoavat ruokaa ja kahvilaherkkuja myös kesäterassilla nautittavaksi Puotilan rantamaisemissa. Upeita vanhoja rakennuksia, kaunis vanha puisto ja vieressä Puotilan uimaranta. Kesällä 2022 Puotilan kartanon alueella asusti myös kanoja, valitettavasti kesällä 2023 kartanolla ei ole kanoja.


Puhuri By Patisserie Teemu Aura, Lauttasaari

Aivan Lauttasaaren metroaseman Otavantien sisäänkäynnin vieressä, Lauttasaaren kartanon naapurissa toimii Patisserie Teemu Auran luotsaama kahvila vanhassa puutalossa. Taattuja Patisserie Teemu Auran herkkuja kartanomiljöössä ja mukava tunnelma. Tarjolla myös All Day Breakfast-tuotteita sekä lounasta.


Jutussa aiemmin mainittujen Kahvila Siilin, Sompasaaren Ihana-kahvilan, Vallilan siirtolapuutarhan Min Kaka-kahvilan sekä Kesäkahvila Kumpun toiminta on päättynyt.


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png

#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 ajatuksia aiheesta “Kesäkahviloita pk-seudulla”