Kesäkahviloita Helsingissä

Ihania kesäkahviloita lasten kanssa 2022

Helsingistä löytyy ihania kesäkahviloita ympäri kaupunkia, joissa voi piipahta lasten kanssa hyvillä mielin. Kesäkahvilalistalla on tällä hetkellä kahdeksan Pienten Helsingin taustatiimin suosikkia!
Pienten Helsinki kuulee mielellään vinkkejä uusista lapsiystävällisistä kahviloista ja ravintoloista, joten vinkkaa tai kutsu meidät kylään!

Jutun kansikuva Puotilan kartanolta.


Karjalaisten kesäkoti Villa Salmela

Karjalaisten kesäkoti Villa Salmela Jollaksessa on hieno kesäparatiisi merenrannalla. Kesäkodin kahvila palvelee kesäkaudella 22.5.-4.9.2022 keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-19. Aika ajoin kesäkodilla yksityistilaisuuksia, mutta kahvilan ulkopaikat ovat usein myös tuolloin käytössä. Lähellä kesäkotia on mm. Porvariskuninkaan uimaranta, Matosaari sekä kaupingin paras pizzeria Fornitaly. Villa Salmelan rantasaunaa voi vuokrata omaan käyttöön, myös yleisiä saunavuoroja järjestetään.


Kesäkahvila Kumpu, Kumpula

Kesäkahvila Kumpu Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan yhteydessä aloitti kesäkautensa 15.4.2022. Kumpu tarjoaa maanantaista sunnuntaihin keittolounasta sekä vitriinin täydeltä kahvilaherkkuja joka makuun. Lapset syövät täällä lounasta hintaan 1 €/ikävuosi (hintatietoa ei ole varmistettu vuoden 2022 osalta). Puutarha kahvilan ympärillä on upea, joten tänne kannattaa ehdottomasti tehdä kesäretki!


Café Raparperimeri, Kumpulan koulukasvitarha

Kumpulan koulukasvitarhaa voisi sanoa sanoa salaiseksi puutarhaksi: sen olemassaolosta tietää vain harva ja kasvitarhaan saapuessaan yllättyy aivan varmasti. Koulukasvitarha on toiminut Kumpulan siirtolapuutarhan naapurissa jo vuodesta 1928. Kesän ajan kasvitarhassa toimii kesäkahvila Raparperimeri (kesän 2022 tilanne ei ole vielä tiedossa). Tarjolla pääosin vegaanista suolaista ja makeaa. Pienten Helsinki suosittelee, koulukasvitarha on hurmaava paikka!


Kahvisiskot, Hakaniemi

Kahvisiskot pitää kahvilatelttaa Hakaniemen torilla myös talvikuukausina, mutta muurinpohjalettujen, puurotarjoilun ja keskeisen sijaintinsa vuoksi se nousee kesäkahvilalistalle. Kahvisiskojen valikoimissa on päivittäin vaihtuva puuro sekä perinteisiä kahvilaherkkuja ja ympärillä ihana toritunnelma. Retki torille ja torikahvilaan kuuluu kesään! Kaupunkijuhannuksen mainio perinne on käynti Hakaniemen torilla ja nauttia juhannuspuurot tai muurinpohjaletut Kahvisiskoilla haitarimusiikin soidessa.


Kahvila Villa Ullas, Vuosaari

Villa Ullas palvelee asiakkaita Pikku Kallahden rannalla Vuosaaressa myös talvikuukausina, mutta paikan ulkoterassi on mitä ihanin paikka nauttia herkuista ja upeista maisemista, joten sen paikka on ehdottomasti kesäkahviloiden listalla. Paikan päällä leivotut kahvilaherkut ovat tämän paikan vetonaula! Villa Ullas työllistää nuoria työpajakokeilun avulla ja tekee myös tästä syystä tärkee työtä. Aukioloajat kannattaa tarkastaa!


Kahvila Kampela, Vuosaari

Suurta mainetta nauttiva kahvila Kampela Vuosaaren Aurinkolahdessa palvelee asiakkaita ympäri vuoden, mutta on ansainnut jo sijaintinsa puolesta paikkansa kesäkahviloiden listalla. Hyvä sijainti Aurinkorannan ja Uutelan ulkoilualueen välissä, keittolounaat sekä upeat maisemat ovat syitä matkustaa Kampelaan kahville.


Puhvetti, Lauttasaari

Keväällä 2022 Puhvetin Riitta ilmoitti jäävänsä ansaitulle eläkkeelle MUTTA toiminalle on löytynyt jatkaja! HKL:n kesämaja-alueen kahvila jatkaa Puhvetin jalanjäljissä nimellä Kesäkahvila Buffetti, mutta omakohtaista käyttäjäkokemusta Pienten Helsingin taustatiimilla ei vielä ole uuden toimijan ajalta.

Lauttasaaren Länsiulapanniemellä, HKL:n kesämaja-alueella toimii ihanan sympaattinen kesäkahvila Puhvetti. Kahvilan omistaja Riitta tekee lähes kaiken itse, joten herkkuja kannattaa lähteä nauttimaan kauempaakin. Huomaa että Puhvetissa käy vain käteinen ja mobilepay.


Puotilan kartano ja Svenkka, Puotila

Puotilan kartano ja sen pihapiirissä toimiva Svenkka tarjoavat ruokaa ja kahvilaherkkuja myös kesäterassilla nautittavaksi Puotilan rantamaisemissa. Upeita vanhoja rakennuksia, kaunis vanha puisto ja vieressä Puotilan uimaranta. Kesällä 2022 Puotilan kartanon alueella asustaa myös kanoja!

Kanoja Puotilan kartanolla kesällä 2021.

Puhuri By Patisserie Teemu Aura, Lauttasaari

Aivan Lauttasaaren metroaseman Otavantien sisäänkäynnin vieressä, Lauttasaaren kartanon naapurissa toimii Patisserie Teemu Auran luotsaama kahvila vanhassa puutalossa. Taattuja Patisserie Teemu Auran herkkuja kartanomiljöössä ja mukava tunnelma. Tarjolla myös All Day Breakfast-tuotteita sekä lounasta.


Jutussa aiemmin mainittujen Kahvila Siilin, Sompasaaren Ihana-kahvilan ja Vallilan siirtolapuutarhan Min Kaka-kahvilan toiminta on päättynyt.


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png

#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa
Pienten Helsinki TikTokissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 ajatuksia aiheesta “Kesäkahviloita Helsingissä”