Kesäkahviloita Helsingissä

Ihania kesäkahviloita lasten kanssa

Helsingistä löytyy ihania kesäkahviloita ympäri kaupunkia, joissa voi piipahta lasten kanssa hyvillä mielin. Kesäkahvilalistalla on tällä hetkellä yhdeksän Pienten Helsingin taustatiimin suosikkia!
Pienten Helsinki kuulee mielellään vinkkejä uusista lapsiystävällisistä kahviloista ja ravintoloista, joten vinkkaa tai kutsu meidät kylään!

Jutun kansikuva Puotilan kartanolta.


Karjalaisten kesäkoti Villa Salmela

Karjalaisten kesäkoti Villa Salmela Jollaksessa on hieno kesäparatiisi merenrannalla. Kesäkoti ja kahvila palvelevat kesäkaudella keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-19. Aika ajoin kesäkodilla yksityistilaisuuksia, mutta kahvilan ulkopaikat ovat myös tuolloin käytössä. Lähellä kesäkotia on mm. Porvariskuninkaan uimaranta, Matosaari sekä kaupingin paras pizzeria Fornitaly. Villa Salmelan rantasaunaa voi vuokrata omaan käyttöön.


Min kaka, Vallilan siirtolapuutarha

Kesällä 2020 ovensa avannut Min kaka -kahvila keskellä Vallilan siirtopuutarhaa lupaa kesäisiä herkkuja ihanassa miljöössä. Arkisin lounasta, viikonloppuisin aamupalaa aina iltapäivään saakka.


Kesäkahvila Kumpu, Kumpula

Kesäkahvila Kumpu Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan yhteydessä aloitti kesäkautensa 1.5.2021. Kumpu tarjoaa maanantaista sunnuntaihin keittolounasta sekä vitriinin täydeltä kahvilaherkkuja joka makuun. Lapset syövät täällä lounasta hintaan 1 €/ikävuosi. Puutarha kahvilan ympärillä on upea, joten tänne kannattaa ehdottomasti tehdä kesäretki!


Café Raparperimeri, Kumpulan koulukasvitarha

Kumpulan koulukasvitarhaa voisi sanoa sanoa salaiseksi puutarhaksi: sen olemassaolosta tietää vain harva ja kasvitarhaan saapuessaan yllättyy aivan varmasti. Koulukasvitarha on toiminut Kumpulan siirtolapuutarhan naapurissa jo vuodesta 1928. Kesän ajan kasvitarhassa toimii kesäkahvila Raparperimeri tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 14-20 ajalla 9.6.2021 – 3.8.2021. Helsinki Biennaalin vuoksi kahvila on avoinna myös 14.-17.6.2021 sekä 5.7.-9.7.2021 maanantaista perjantaihin. Tarjolla pääosin vegaanista suolaista ja makeaa. Pienten Helsinki suosittelee!


Kahvisiskot, Hakaniemi

Kahvisiskot pitää kahvilatelttaa Hakaniemen torilla myös talvikuukausina, mutta muurinpohjalettujen, puurotarjoilun ja keskeisen sijaintinsa vuoksi se nousee kesäkahvilalistalle. Kahvisiskojen valikoimissa on päivittäin vaihtuva puuro sekä perinteisiä kahvilaherkkuja ja ympärillä ihana toritunnelma. Retki torille ja torikahvilaan kuuluu kesään! Kaupunkijuhannuksen mainio perinne on käynti Hakaniemen torilla ja juhannuspuurot tai muurinpohjaletut Kahvisiskoilla haitarimusiikin soidessa.


Kahvila Villa Ullas, Vuosaari

Villa Ullas palvelee asiakkaita Pikku Kallahden rannalla Vuosaaressa myös talvikuukausina, mutta paikan ulkoterassi on mitä ihanin paikka nauttia herkuista ja upeista maisemista, joten sen paikka on ehdottomasti kesäkahviloiden listalla. Paikan päällä leivotut kahvilaherkut ovat tämän paikan vetonaula! Villa Ullas työllistää nuoria työpajakokeilun avulla ja tekee myös tästä syystä tärkee työtä. Aukioloajat kannattaa tarkastaa!


Kahvila Kampela, Vuosaari

Suurta mainetta nauttiva kahvila Kampela Vuosaaren Aurinkolahdessa palvelee asiakkaita ympäri vuoden, mutta on ansainnut jo sijaintinsa puolesta paikkansa kesäkahviloiden listalla. Hyvä sijainti Aurinkorannan ja Uutelan ulkoilualueen välissä, keittolounaat sekä upeat maisemat ovat syitä matkustaa Kampelaan kahville.


Puhvetti, Lauttasaari

Lauttasaaren Länsiulapanniemellä, HKL:n kesämaja-alueella toimii ihanan sympaattinen kesäkahvila Puhvetti. Kahvilan omistaja Riitta tekee lähes kaiken itse, joten herkkuja kannattaa lähteä nauttimaan kauempaakin. Huomaa että Puhvetissa käy vain käteinen ja mobilepay.
Kesällä 2021 Puhvetti on auki perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-17.


Puotilan kartano ja Svenkka, Puotila

Puotilan kartano ja sen pihapiirissä toimiva Svenkka tarjoavat ruokaa ja kahvilaherkkuja myös kesäterassilla nautittavaksi Puotilan rantamaisemissa. Upeita vanhoja rakennuksia, kaunis vanha puisto ja vieressä Puotilan uimaranta. Kesällä 2021 Puotilan kartanon alueella asustaa myös kanoja!

Kanoja Puotilan kartanolla kesällä 2021.

Kesäkahvila Kuuma

Annalan huvilassa Vanhassakaupungissa on avoinna arkisin pop up -kahvila Kuuma klo 9 – 15 ajalla 1.6. – 31.8.2021. Poikkeuksena on juhannuksen jälkeinen viikko, jolloin arkikahvilaa ei ole. Huvilassa järjestetään myös aika ajoin teemapäiviä ja -tapahtumia. Huvilan ympäristössä upea Hyötykasviyhdistuksen puutarha.


Jutussa aiemmin mainittujen Kahvila Siilin sekä Sompasaaren Ihana-kahvilan toiminta on päättynyt.


Seuraa Pienten Helsinkiä
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa
Pienten Helsinki Twitterissä

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.