Mainos

Minne tällä viikolla? Helsinki-päivän viikonloppu 12.-13.6.2021

Mitä tehdä lasten kanssa kesäisenä Helsinki-päivän viikonloppuna? Pienten Helsinki kokosi kesäviikonlopun parhaat vinkit ja ideat mitä tehdä syntymäpäiviään juhlivassa kaupungissa. Onnea Helsinki 471-vuotta!

Lisää tapahtumavinkkejä löytyy Minne tällä viikolla? Kesä 2021-jutusta


Nostoja Helsinki-päivään 12.6.2021

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen Helsinki-päivän juhlaparaati kiertää ympäri kaupunkia ja upean paraatin voi nähdä näin ollen myös kotikulmilla. Reitti kulkee lähes kaikkien kaupunginosien läpi ja kiertää lähiöistä pientaloalueiden kautta aina ydinkeskustaan asti. Juhlaparaati lähetetään suorana lähetyksenä myös Youtubeen, joten paraatitunnelmaan pääsee myös vaikka mökiltä käsin. Mukana pelastuslaitoksen juhlaparaatissa on 33 erilaista palo- ja pelastusajoneuvoa.

Helsinki Hopping -ulkolautapeli on pelattavissa Teurastamon pihalla. Asfalttiin maalattavan yllätyksellinen peli säilyy pelattavissa myös Helsinki-päivän jälkeen kesän ajan.

Karnevaalipolku. Keskustan alueelle sijoittuvista karnevaali-ikkunoista avautuu sambapukujen maailma. Sambakarnevaalin tunnelmasta voi nauttia 27.6.2021 asti.

Helsingin muodot -kaupunkisuunnistus voisi olla ihan hauskaa myös lasten kanssa!

Mainos

Piirretty kaupunki on osallistava taidetempaus, jonka toteutukseen kannustettiin mukaan kaikki helsinkiläiset lapset ja nuoret!

Helsinki-päivä Malmitalossa mm. suuren suuria saippuakuplia.

Leivo Helsinki-päivän piirakkaa! Raparperipiirakka on virallinen Helsinki-päivän herkku. Helppo resepti löytyy täältä!


Rikhardinkadun kirjaston kesäpiha

Rikhardinkadun kirjaston ihana kesäpiha avataan Helsinki-päivänä 12.6.2021.
Muita Helsingin kesäpihaja löydät täältä.


Helsinki Biennaali 12.6.–26.9.2021

Helsinki Biennaali alkaa 12.6.2021 Vallisaaressa, aivan Suomenlinnan naapurissa. Lauttayhteys Vallisaareen lähtee Kauppatorilta, Hakaniemestä tai Kruunuvuorenrannasta. Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Ensimmäinen biennaali järjestetään 12.6.–26.9.2021. Näyttelyalue on suuri, joten lasten kanssa näyttelyyn kannattaa tutustua vaikka usemalla reissulla. Vallisaari on myös muuten hieno paikka seikkaila lasten kanssa. Itse näyttelyyn on vapaa pääsy, lauttamatka maksullinen.
Helsinki Biennaalin tapahtumia järjestetään myös muualla kaupungissa ja Kauppatorilta, Lyyperinlaiturilta löytyy Helsinki Biennaali -paviljonki.


Retkellä Helsingin lähisaariin

Helsingin saaristoreitit vievät kesäisiin saaristokohteisiin.


Mustasaaren kesäsaari

Seurasaarenselällä sijaitseva Mustasaaren toimintakeskus on vuoden tauon jälkeen auki ja retki ihanalle kesäsaarella kannattaa ehdottomasti tehdä. Lue lisää Pienten Helsingin Hellepäivä Mustasaaressa -jutusta. Saarelle on vapaa pääsy, lauttamatka Taivallahden rannasta maksullinen.

Mustasaaressa voi tavata myös lampaita.

Höyryjuna Ukko-Pekka

Höyryjuna Ukko-Pekan kyytiin pääsee lauantaina ja sunnuntaina. Maksullinen.


4H-kotieläintilojen eläinpäivät

Eläinpäivä Skatan 4H-kotieläintilalla Vuosaaressa lauantaina 12.6.2021 klo 11-14. Lisätiedot ja ilmoittautumiset pääkaupunkiseudun 4H:n sivuilta. Eläinpäivään osallistuminen on maksullista. Lauantaina Skatan tilalla vierailee myös Sealifen elämysallas.

Mainos

Eläinpäivä Glimsin 4H-kotieläintilalla Espoossa lauantaina 12.6.2021 klo 11-14. Lisätiedot ja ilmoittautumiset pääkaupunkiseudun 4H:n sivuilta. Eläinpäivään osallistuminen on maksullista.

Eläinpäivä Katrinebergin 4H-kotieläintilalla Vantaalla lauantaina 12.6.2021 klo 11-14. Lisätiedot ja ilmoittautumiset pääkaupunkiseudun 4H:n sivuilta. Eläinpäivään osallistuminen on maksullista.


Kesä Helsingissä

Lisää tapahtumavinkkejä löytyy Minne tällä viikolla? Kesä 2021-jutusta.

Pienten Helsingin Kesä Helsingissä -sarja vinkkaa tekemistä kesäisessä kaupungissa.


#pientenhelsinki
Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin