Mainos

Helsinki lasten kanssa

Helsinki on erittäin lapsi- ja perheystävällinen kaupunki. Esimerkiksi esteettömyys on huomioitu kaupungissa hyvin moneen muuhun eurooppalaiseen kaupunkiin verrattuna. Ilmaisista leikkipuistoista aktiviteetteineen, yleisesti hyvin saatavilla oleviin ja hyvänlaatuisiin lastenhoitohuoneisiin melkein jokaisessa ostoskeskuksessa, tekevät lasten kanssa liikkumisesta Helsingissä helppoa. Tässä on viisi vinkkiä perheille Helsingissä; turisteille, paikallisille tai itse asiassa ihan kaikille!

Tämä artikkeli löytyy myös englanniksi oikean yläkulman lippua painamalla.

Mainos

Vinkki #1

Pienen (0-6-vuotiaan) lapsen kanssa matkustava aikuinen saa matkustaa HSL:n julkisilla kulkuvälineillä maksutta, mikäli mukana on vaunuja tai rattaita käyttävä pieni. Käytännössä tämä tarkoittaa, että voit matkustaa ilmaiseksi koko HSL:n alueella lapsesi kanssa. Huomioi kuitenkin, että sääntö koskee vain yhtä aikuista. Jos esimerkiksi kaksi aikuista matkustaa yhden lastenrattaissa istuvan lapsen kanssa, on toisen aikuisen ostettava matkalippu. Lue lisää matkustamisesta Helsingissä julkisilla liikennevälineillä lasten kanssa täältä.

Helsingin metrossakin saa matkustaa lastenrattaissa istuvan lapsen kanssa ilmaiseksi.

Vinkki #2

Melkeinpä jokaisessa ostoskeskusksessa ja julkisessa tilassa on toimiva lastenhoitohuoneita tai tila vaipanvaihtoa varten. Joskus tuntuu melkein siltä, että ostoskeskukset kilpailevat keskenään parhaan lastenhoitohuoneen tittelistä ;). Pienten Helsingin kiitokset saavat ainakin Helsingin kaupunginmuseo, Ateneum, Forum, Stockmann (Keskusta), ITIS, Kaari.

Vinkki #3

Menkää museoon! Yksi Pienten Helsingin lämpimimmistä suosituksista on hankkia Museokortti (pienet pääsevät lähes kaikkiin Helsingin museoihin ilmaiseksi)! Helsingissä on useita museoita, joissa on loistavia näyttelyitä ja tekemistä lapsille. Päiväuniaikaan Ateneumiin pienen kanssa? Tai leikkimään Kansallismuseon Vintille? Museokortti baby shower-lahjaksi ja vauvan kanssa museoon?
Pienten Helsingin sivuilla on useita museoaiheista artikkeleita, esimerkiksi Helsingin kaupunginmuseo ja sen Lasten Kaupunki on yksi parhaista lapsille suunnatuista museoista koko kaupungissa ja sinne on aina vapaa pääsy!

Käytäväjuoksua Kiasmalla

Vinkki #4

Retkeile kaupungin ulkopuolelle! Oikeasti! Keskusta on toki kiva paikka, mutta Helsingin helmiä löytyy myös keskustan ulkopuolelta. Haluatko mennä uimaan? Ota metro Kalasatamaan, kävele uuden Isoisänsillan yli Mustikkamaalle ja sen upeille rannoille. Tai käy kiipeilemässä Korkee:ssa tai moikkaa apinoita Korkeasaareessa! Jos Mustikkamaa on jo tuttu, ota metro Kulosaareen ja käy Kivinokan uimarannalla, josta aukeaa huikea näköala Helsinkiin. Vai haluatko seikkailulle? Päiväretki Lammassaareen yli uusien ja leveiden pitkospuiden on upea tapa päästä pois kaupungin melusta. Lammassaari on myös esteetön luontokohde, jonne kulkeminen onnistuu niin pyörätuolilla kuin rattaillakin. Helsingin seudulla on satoja julkisia puistoja, ulkoilualueita ja muita paikkoja, ja suurimpaan osaan niistä pääsee helposti myös julkisilla kulkuvälineillä. Lue myös Pienten Helsingin Sata ja yksi paikkaa Helsingissä -juttu, jossa vinkkeä hyvistä ja lapsiystävällisistä paikoista Helsingissä.

Mainos
Pitkospuut Lammassaareen

Vinkki #5

Käy kirjastossa! Uskallan väittää, että jokaisessa helsinkiläisessä kirjastossa on lastenosasto ja lastenkirjojen lisäksi usein myös leluja, pelejä, tietokoneita ja paljon lapsille suunnattuja tapahtumia. Oletko jo kokeillut satujoogaa? Lue miten Helmet-kirjastot opastavat pienten kirjastovieraiden kanssa liikkuvaa, sillä tämä juttu saa hymyn huulille! Kirjastot on ♥

Rikhardinkadun kirjasto

Tässä vain muutama nopea syy tulla Helsinkiin lasten kanssa. Pienten Helsingin sivuilta löytyy kattava valikoima ajankohtaisia ja pysyviä vinkkejä mitä tehdä lasten kanssa Helsingissä. Ota mielellään yhteyttä jos tiedät jonkun paikan, johon Pienten Helsingin pitäisi tutustua tai haluat kertoa meille jotain!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Helsinki lasten kanssa”

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin