Mainos

Leikkipuisto Hilleri

Leikkipuisto Hillerin piha-alue on myös kokenut muodonmuutoksen! Uudistettu metsäinen piha-alue rakentuu puutarha-teeman ympärille ja Hillerissä on nyt myös ihan oma hyötypuutarha! Lähde virtuaaliselle leikkipuistokierrokselle ja katso lisää kuvia leikkipuisto Hilleristä jutun lopusta!


Leikkipuisto Hilleri Siilitiellä koki piha-alueen uudistuksen vuoden 2023 alkupuolella. Vanha piha-alue olikin remontin tarpeessa jo vuosia ja uudistettu piha-alue on oikein onnistunut ja vanhaa suunnitelmaa kunnioittava.

Leikkipuisto Hillerin yläpihalla on Vennynpuiston leikkipaikata tuttuja elementtejä pienemmässä kooossa: rinnekohtaa on päällystetty kumirouhealustalla luoden kiipeilyyn hyvät olosuhteet sekä paikan liukumäelle. Tässä kohdin on myös leikkipuiston vesi-elementti, vesimittari, joka ei vierailuhetkellä ollut käytössä.

Myös Hillerin pihaan on tuotu monen muun Helsingin uudehkon leikkipuiston ja -paikan tavoin Kompanin pääosin puisia leikkipuistovälineillä. Pihaa on myös jaettu osiin ja ainakin yksi alueista on aidattu. Pihan erottaa muista leikkipuistoista sen kerroksellisuus ja luonnonläheisyys, täälläkin on huomioitu monen ikäiset leikkijät.

Hillerin leikkipuiston parhaita puolia ovat puutarha-teeman ympärille rakennettu metsäinen leikkipuisto, jossa tilat on jaettu erilaisten toimintojen kesken. Puisto myös istuu maisemaan hyvin ja alue on rauhallinen ja ympäröivä puisto-alue tuo leikkipuistoon lisätilaa. Myös varjopaikkoja löytyy. Eläimistä täällä voi tavata ainakin puiston maskotin, puisen hilleri-veistoksen sekä veikeitä muurahaisia.

Mainos

Leikkipuisto Hilleristä löytyy erilaisia keinuja, kaksi trampoliinia, kiipeilytelineitä ja liukumäki, hiekkalaatikko, kiikkoja, vesileikkipiste (käytössä vain puiston aukioloaikoina rajatusti), pyörärata, tempputankoja, karuselli ja muita erilaisia leikkivälineitä. Leikkipuiston vierestä löytyy lisäksi skeitti- ja skuuttipaikka sekä hiekkapintainen kenttä. Yksi Hillerin leikkialueista on aidattu. Leikkipuisto Hillerissä järjestetään myös ohjattua toimintaa arkisin puiston aukioloaikoina.

Pienten Helsingin taustatiimi kiittää vanhaa kunnioittavaa ja osin kekseliästä piha-alueen uudistusta ja monen ikäisiä huomioivaa leikkivälinevalikoimaa. Myös vesileikkipiste on suuri plussa! Kokonaisuudessaan uudistus on onnistunut ja puisto persoonallinen metsäisyytensä ansiosta. Kivan lisän tuo myös hyötypuutarha, joka tosin on lukittu vierailumme aikaan järeällä ketjulla.

Leikkipuisto Hilleri sijaitsee osoitteessa Hillerikuja 6. Matkaa Siilitien metroasemalta leikkipuistoon noin noin 750 metriä.

Mainos

Kuvia leikkipuisto Hilleristä (heinäkuu 2023)

Leikkipuisto Hillerin piha on osin metsäinen ja varjoisa.
Veikeä muurahaiskiikku leikkipuisto Hillerissä.
Leikkipuisto Hillerin aidatun puolen vauvakeinut.
Leikkipuisto Hillerin kiipeilykukkula.
Hillerin piha-alueella on tekemistä monen ikäisille.
Leikkipuisto Hillerin uudistettu piha on värikäs ja luonnon ympäröimä.
Kiipeilykukkulan liukumäki.
Hillerin vesileikkipiste tunnetaan nimellä Vesimittari.
Isompien keinut ja leikkivälineet löytyvät ala-pihalta.
Leikkipuisto Hillerin pelikenttä.
Hillerin piha-aluetta kiertää pyörärata.
Hyötypuutarha leikkipuisto Hillerin pihalla.
Puinen hilleri-veistos tervehtii leikkipuiston kävijöitä.
Leikkipuisto Hillerin vierestä löytyy myös skeitti- ja skuuttipaikka.

Muista myös:

Lisää juttuja Helsingin leikkipuistoista ja leikkipaikoista löydät Pienten Helsingistä!

Pienten Helsingin Suuri leikkipaikkajuttu on klassikko, joka kokoaa kokemusasiantuntijoiden parhaat leikkipaikkavinkit yhteen artikkeliin!


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!

Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin