Mainos

Minne tällä viikolla? 20.5.-26.5.2019

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset ja lapsiperheet.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin jutuista ja uutisia. Sivun tulevaisuus on avoinna, mutta tällä konseptilla jatketaan kevät.

Uutta Pienten Helsingissä: Kesätapahtumia Helsingissä lasten kanssa -listauksen ensimmäinen versio on julkaistu!

Uutta Pienten Helsingissä: Sponsoroi Pienten Helsinkiä!
Pienten Helsingin suosituin, viikottain ilmestyvä Minne tällä viikolla -artikkelisarja etsii sponsoreita! Lisätiedot linkin takaa.

Perheiden kaupunkipolut
Pienten Helsingissä julkaistaan lähikuukausina uudenlainen kaupunkimatkailukonsepti, kun restonomiopiskelija Heidi Säynätkari luo lopputyönään kaupunkipolkuja perheille Helsingin muutamiin kaupunginosiin. Työtä varten etsitään nyt haastateltavia. Olisitko sinä halukas osallistumaan lyhyeen haastatteluun perhematkailusta ja auttaisit Heidiä työn loppuunsaattamisessa? Lue Heidin terveiset sekä lisätietoa lopputyöstä ja kaupunkipoluista suomeksi ja englanniksi. www.pientenhelsinki.fi/kaupunkipolut

Jutun kansikuva: Kuva Seurasaaren sillalta.


Tiistai »Keskiviikko »Torstai »|
 Perjantai »Lauantai »Sunnuntai »


MAANANTAI 20.5.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna maanantaina klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

MLL Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa Itäkeskuksessa maanantaisin klo 10-12. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna yleisölle manantaina klo 10-15. Vapaa pääsy.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex sekä Päivälehden museo. 


TIISTAI 21.5.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Tiistain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Fallkullan kotieläintila on avoinna yleisölle tiistaina klo 10-15. Vapaa pääsy.


KESKIVIIKKO 22.5.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Mainos

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Annantalon pihalle perustetaan vuonna 2019 Helsingin hauskin yhteisöpuutarha ja tällä viikolla ohjelmassa on kaikille avoimet supertalkoot klo 13-17.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle keskiviikkona klo 10-15. Vapaa pääsy.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Lastentarhamuseossa leikitään keskiviikkoisin klo 12-18. Museon sisäänpääsymaksu 4 €, alle 16-vuotiaat maksutta, Musekorttikin käy.

MLL Pasilan Kevätrieha leikkipuisto Sannassa keskiviikkona klo 17-19. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Itä-Pakila-päivä leikkipuisto Etupellossa klo 17-20. Tarkempi ohjalma löytyy tapahtuman fb-sivulta.


TORSTAI 23.5.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Torstain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Ihana Helsinki -kaupunkifestivaali 23.-26.5.2019.

Suvilaulajaiset ja Pikku Kakkosesta tuttu Siina Hirvonen ja Taikaradio Pihlajamäen Kiillepuistossa torstaina klo 9.15. Konserttiin on vapaa pääsy. Lue lisää Helsingin seurakunnan sivuilta.

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna torstaina klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Järvenpää: Freija-kansanmusiikkiyhtyeen lastenkonsertti Juhani Ahon leikkipuiston pihalla torstaina klo 10. Konserttiin on vapaa pääsy. Lisätiedot Järvenpään kaupungin tapahtumakalenterista.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle torstaina klo 10-15. Vapaa pääsy.

Vuotalon kevään pop-up-päivä torstaina klo 16-18. Ohjelmaa myös lapsille. Lue lisää Vuotalon sivuilta.

Maunula-päivää vietetään torstaina klo 16-19 leikkipuisto Maunulan alueella. Lisätiedot päivän ohjelmasta tapahtuman fb-sivulta.

Espan lavan avajaiset torstaina klo 16.30 alkaen. Lue lisää ja katso koko kesän ohjelma Espan lavan omilta sivuilta.

Vantaa: Nissaksen Kyläpäivät torstaina klo 17-20. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.


PERJANTAI 24.5.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Perjantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Ihana Helsinki -kaupunkifestivaali 23.-26.5.2019.

Suvilaulajaiset ja Pikku Kakkosesta tuttu Siina Hirvonen ja Taikaradio Viikissä leikkipuisto Viikkarissa perjantaina klo 9.15 ja klo 10.15. Konserttiin on vapaa pääsy. Lue lisää Helsingin seurakunnan sivuilta.

Albertin olohuone on lapsiperheille ja senioreille avoin kohtaamispaikka Kampissa. Avoinna nyt myös perjantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle perjantaina klo 10-15. Vapaa pääsy.

Vartioparaatikulkue lähtee kello 12.30 Senaatintorilta ja marssien Kauppatorin kautta päävartioon, sekä sieltä takaisin Esplanadia pitkin Kasarmitorille. Vartioparaatin jälkeen Espan lavalla järjestetään viihteellinen MIL-Espa-konsertti kello 14. Tällä viikolla lavalla kuullaan Kaartin soittokuntaa. Lisätiedot Puolustusvoimien sivuilta.


LAUANTAI 25.5.2019

Siivouspäivä

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Ihana Helsinki -kaupunkifestivaali 23.-26.5.2019.

Ihana Helsinki: Lasten ja perheiden päivää vietetään lauantaina. Päivän ohjelma löytyy festivaalin sivuilta.

Suvilahden graffitiaidan avajaiset ja muuta ohjelmaa Suvilahdessa lauantaina klo 9 alkaen. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Laajasalopäivä Ylistalon ympäristössä lauantaina klo 10-14. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle poikkauksellisesti myös lauantaina klo 10-15. Vapaa pääsy.

Ateneumin Lastenfestari X Ihana Helsinki Ateneumin taidemuseossa lauantaina klo 10-15. Museon sisäänpääsymaksu, alle 18-vuotiaat maksutta, Museokorttikohde. Lue lisä tapahtuman fb-sivulta.

Kirppis! Koko kylän kirppispäivä Kumpulassa Limingantiellä lauantaina klo 10 alkaen. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Käpylän Kyläjuhlat lauantaina klo 10 alkaen. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta. Muista myös Steinerpäiväkoti Pellavan kevättempaus klo 11-15.

Hyppää museoratikan kyytiin Kauppatorin kulmalta, Havis Amandan patsaan luota klo 10-17 välisenä aikana. Liput 6 €, alle 2-vuotiaat matkustavat maksutta sylipaikoilla. Lue lisää museoratikan sivuilta.

Näyttely:Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä! Museo avoinna lauantaina klo 11-17.

SM1 Vesijettikisat Helsinki Jollaksessa lauantaina klo 11 alkaen. Lisätiedot järjestäjän sivuilta.

Maailma kylässä -festivaali Kaisaniemen puistossa sekä Rautatientorilla lauantaina klo 11-21. Festivaaleilla paljon tekemistä ja kokemista myös lapsille. Lue lisää lasten ohjelmasta festivaalin sivuilta.

Vantaa: Louhelan Kyläjuhlia vietetään Louhipuistossa lauantaina klo 14-17. Ohjelmaa myös lapsille. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Ensi-ilta! Lasten kesäteatterikausi käynnistyy, kun musiikkinäytelmä Taneli ja Tunari taikavoimia etsimässä saa ensi-iltansa Tervasaaressa lauantaina klo 15. Liput 14 €. Liput ja lisätiedot Hit Helsingin sivuilta.

Mainos

SUNNUNTAI 26.5.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

Ihana Helsinki -kaupunkifestivaali 23.-26.5.2019.

Kumpulan maauimalan kesäkausi alkaa sunnuntaina klo 6.30. Tarkammat tiedot kaupungin sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on auki yleisölle sunnuntaina klo 10-15. Vapaa pääsy.

Helsinki Farmer’s Market -lähituottajatori Kauppatorilla sunnuntaina klo 10-16. Lisätiedot kaupungin sivuilta.

Mätisfestarit Kartanohaassa (Kannelmäen ja Malminkartanon välisellä jokialueella) sunnuntaina klo 10-17. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Lasten sunnuntai Talomuseo Glimsissa sunnuntaina klo 10-17. Glimsin kesäeläimet ovat saapuneet kesänviettoon museon pihapiiriin ja vieraita viihdyttää lastenmusiikkiorkesteri Mimmit, lisäksi paljon muuta ohjelmaa. Museon sisäänpääsymaksu 4/3 €, alle 18-v. vapaa pääsy, Museokorttikohde. Lisätiedot Glimsin sivuilta.

Kirppis! Aleksis Kiven kadun sunnuntaikirppis klo 11 alkaen!

Musiikkiteatteriestys Prinssa ja kukka Klementiinan salissa Tuomarinkylän kartanon alueella (Tuomarinkyläntie 7, rak. A (vaaleanpunainen rakennus) sunnuntaina klo 10.30. Esitystä suositellaan 0-8-vuotiaille, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita. Esitykseen on vapaa pääsy, paikkoja rajoitetusti joten saavuthan ajoissa. Lisätiedot Klementiinan salin fb-sivulta.

Avoimet ovet Karlvikin Ratsastuskoululla Östersundomissa sunnuntaina klo 10.30 alkaen. Lisätiedot ratsastuskoulun fb-sivulta.

Lasten Seurasaari -tapahtumassa Seurasaaren alueella paljon ohjelmaa sunnuntaina klo 11-16.30. Antin aukiolla esimerkiksi kaverikoiria, hevoskärryajelua, poniratsastusta, perinneleikkejä sekä esityksiä, Iisalmen Pappilassa kakkutarjoilu sekä työpaja. Päivän erikoisohjelma on maksutonta, kuten myös saaren sisäänpääsy, museotaloihin ja opastuksille tarvitaan pääsylippu. Tapahtuma avaa Seurasaaren 110-vuotisjuhlavuoden ja sen kunniaksi tarjolla on kakkukahvit. Lue lisää Seurassaaren museon sivuilta.

Lasten Seurasaari kutsuu leikkimään!

Maailma kylässä -festivaali Kaisaniemen puistossa sekä Rautatientorilla sunnuntaina klo 11-19. Festivaaleilla paljon tekemistä ja kokemista myös lapsille. Lue lisää lasten ohjelmasta festivaalin sivuilta.

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo Erottaja pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Helsinki Puppy Parade Kaivopuiston Meripuistossa sunnuntaina klo 14. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.


Muista myös

Kesän eläinasukkaat muuttavat leikkipuisto Linnunrataan viikolla 21!

Seurasaaren ulkomuseo on avannut kesäkautensa 2019!

Annantalon kuulumisia:
Annantalon pihalle perustetaan vuonna 2019 Helsingin hauskin yhteisöpuutarha
. Pihatoiminta alkaa keskiviikkona 8.5.2019. Viljelytalkoot jatkuvat keskiviikkoisin koko kesän ja alkusyksyn läpi 20.9.2019 asti. Yhteisöpuutarha on aidosti koko Helsingin oma puutarha, jonka hoidosta ja antimista voi kuka tahansa nauttia. Annantalon pihalla ja siellä sijaitsevalla A•lavalla järjestetään pääasiallisesti lapsille, nuorille ja perheille suunnattua toimintaa toukokuusta syyskuun puoleen väliin asti.

Uimastadion aukeaa äitienpäivänä 12.5.2019. Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Linnanmäki on jälleen avannut porttinsa kauteen 2019.Avajaiskarnevaalit jatkuvat aina 12.5.2019 saakka. Huvipuistoalueelle on vapaa pääsy ja pienille hurjapäille on maksuttomia huvipuistolaitteita. Avajaiskarnevaalien ajan Lintsillä on myös paljon ohjelmaa.

Espooossa: Lelumuseo Hevosenkengässä uusi Menopelileikki -erikoisnäyttely. Museon sisäänpääsymaksu.

Näyttely:Kurkista miltä näyttää Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -uutuusnäyttelyssä!

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta sivu latautuu nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.


Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin