Mainos

Vauvan päivä 29.9.2017

Vauvan päivän taustaa ja tapahtumia Helsingissä

Päivitetty 28.9.2017

Ensimmäistä ja ainutlaatuista Vauvan päivää vietetään Suomessa perjantaina 29.9.2017. Vauva Suomi ry:n ajatuksena on nostaa vauvoja ja vauvaperheitä näkyville vaunujen suojista ja tuoda myös pienempien asiaa näkyville. Vauvan päivä vie pienimpien asiaa myös päättäjille ja nostaa näkyvyyttä mediassa ja muissa kanavissa.

Pienten Helsinki mukana Vauvan päivässä

Pienten Helsinki haluaa olla mukana viemässä eteenpäin Vauvan päivän sanomaa. Vauvan päivänä on hyvä muistaa myös vauvojen vanhempia, joille vauvan syntymä tuo uuden elämänviheen ja uusia haasteita arkeen. Arki pienen kanssa kahden voi olla yllättävän yksinäistä ja yksinäisyyden toisinaisvaikutukset suuret. Lähtemisen kynnys pienen vauvan kanssa on helposti uskomattoman suuri ja väsyneenä tekemisen löytäminen kodin seinien ulkopuolella haastavaa. Pienten Helsingin vahva tausta-ajatus onkin vanhempien yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäisy lasten ehdoin. Sivustolle listataan pääosin tapahtumavinkkejä, joihin osallistuminen olisi lasten kanssa mahdollisimman helppoa ja kynnys osallistumiseen matalan. Sivun vinkeissä on usein myös tapahtumia ja tekemistä vanhempia ajatellen, lapsia unohtamatta. Uutena viikkotapahtumalistauksissa on VAUVOILLE -merkintä tapahtumista, jotka sopivat luonteensa vuoksi erityisen hyvin pienimmille vieraille.

Pienten Helsinki on julkaissut Vauvan päivän kunniaksi Vauvan Helsinki -sarjan ensimmäisen osan. Juttu rohkaisee seikkailemaan Helsingissä vauvan kanssa. Juttusarja saa tulevina viikkoina myös lisää materiaalia ja toiveita aiheista otetaaan ilolla vastaan.

Vallitseva asenneilmasto ja suhtautuminen vauvoihin ja lapsiin vaikuttaa ja vaikeuttaa liikkumista pienimpien kanssa. Miten kanssamatkustajat suhtautuvat itkevään vauvaan bussissa, miten rattaiden kanssa liikkuvaa kohdellaan ruuhkametrossa, missä ja miten saan syöttää vauvaani tai voinko vierailla ravintolassa lasten kanssa? Tästä syystä Pienten Helsinki haastaa kaikki mukaan tekemään Helsingistä vauva- ja lapsiystävällisempää kaupunkia. Pienillä teoilla on usein suuri merkitys, kuten myös kaikista pienimmillä kaupunkilaisilla on suuri merkitys ja oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi.

Lapsiystävällisyys ei usein tuo lisää kuluja, kyse on asenneilmastosta ja lasten, nuorten ja perheiden kuuntelemisesta.

#pientenhelsinki #vauvanhelsinki

Vauvan päivän tapahtumat Helsingissä

Vauvan päivän päätapahtumaa vietetään Helsingissä. Musiikkitalon lämpiön ja Kansalaistorin valtaa Vauvan ääni -tapahtuma perjantaina 29.9.2017 klo 11.30-16.30. Perhetapahtuman ohjelma on suunnattu 0-3 -vuotiaille vauvoille ja heidän perheilleen ja ohjelmassa näytteelleasettajia, lavaohjelmaa ja puheenvuoroja. Kansalaistorilla on esimerkiksi mahdollisuus hevosajeluun. Vauvan päivän päätapahtuman ohjelma tarkentuu lähipäivinä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Vaikka ohjelma on suunnattu 0-3-vuotiaille, voi tapahtumaan saapua myös isompien sisarrusten kanssa.

Vauvan päivänä viedään myös vauvojen viestiä Eduskuntaan, kun Vauvamarssi kulkee Kansalaistorilta Eduskuntaan. Mukaan toivotaan Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi sata vauvaa. Ilmoittaudu mukaan viemään tärkeää viestiä päättäjille. Voit myös kertoa toivomuksia ja huolia liittyen vauva-arkeen, näistä kootaan manifesti eduskunnalle.

Musiikkitalon päätapahtuman aikataulu

11.30 Huotari&Mantere kitaraduo
12.30 MLL – Tanssitan vauvaa
13.00 Vauvamuskaria, kirkon musiikkikasvattaja Mari Torri-Tuominen
13.30 Huotari&Mantere -kitaraduo
14.00 Kukkuluuruu: Leikkipuistot vetävät vauvaleikitystä, sisällä tai ulkona sään mukaan
14.30 Paneelikeskustelu: VauvaSuomen paneeli. Puhujina Pertti Arajärvi, Minna Isotalus, Liisa Keltikangas ja Tuomas Kurttila sekä Kaija Puura (Skypellä Kuopiosta)
15.30 Loiske Ensemble BabyTango (kesto 40min)

Vauvan päivän kulkue suuntaa Kansalaistorilta kohti Eduskuntataloa noin klo 11.30.
Paikalla näytteelleasettajia ja jaossa vauvatuotenäytteitä, ilmapalloja sekä heijastimia.

Vauvan päivää vietetään myös Helsigin kaupungin leikkipuistoissa, joissa järjestetään vauvaystävällistä ohjelmaa vauvoille ja vanhemmille. Lue lisää leikkipuistojen Vauvan päivän ohjelmasta leikkipuistojen sivuilta sekä leikkipuistojen Facebook-tapahtumasta.

Helsingin kaupungin kirjastot ovat myös mukana Vauvan päivässä ja tarjoavat monipuolisen kattauksen vauvaystävällistä tekemistä: esimerkiksi vauvahierontaa, lorutuokioita, musiikkiesityksiä. Lue lisää kirjastojen Vauvan päivän ohjelmatarjonnasta kirjastotoimialan nettisivuilta.

Helsingin kaikki neuvolat osallistuvat myös päivään omalla ohjelmallaan (Huom. Lauttasaaren neuvolan ohjelma järjestetään Lahnalahden leikkipuistossa). Lue mitä kaikkea vauvat ja vanhemmat voivat kokea neuvoloissa perjantain juhlapäivänä. Vauvan päivä Helsingin neuvoloissa Facebook-tapahtuma.
Liisa Keltikangas-Järvinen avaa päivän klo 11 Itälahdenkadun perhekeskukssa.

Lue lisää Vauvan päivästä
www.vauvasuomi.fi


Artikkelin kuvien oikeudet omistaa Vauva Suomi ry.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin