Minne tällä viikolla? 2.10.-8.10.2017

Lokakuun ensimmäisen viikon tapahtumia

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset.

Lokakuun ensimmäinen viikko tarjoaa pienille lastenkulttuuri-tapahtumia sekä liikuntaa. Mukana myös tuttuun tapaan kirjastojen satutunteja, satujoogaa ja lorutuokioita vauvoille. Lisäksi mukana on paljon menovinkkejä myös naapurikaupunkeihin: Espoossa vietetään Kutitus-festivaaleja, Sipoossa on viikon aikana tarjolla lastenmusiikkia ja Vantaalla kulttuuritarjontaa lapsille.

Leikkipuistojen ja perhetalojen viikottaiset ohjelmat jatkuvat ja puistoissa on tarjolla tekemistä aamupäivisin vauvoille,taaperoille ja muille kotihoidossa oleville vanhemmista puhumattakaan. Leikkipuistojen sisätilat ovat perheiden käytössä, vaikka varsinaista ohjattua toimintaa ei olisikaan. Astu rohkeasti sisään ja kysy lisää ohjaajilta!

Pienten Helsinki julkaisee tästä lähtien tapahtumalistauksessa myös erityisesti vauvoille ja vanhemmille sopivia tapahtumia VAUVOILLE -tekstillä korostettuna, kun tapahtuman luonne on vauvaystävällinen. Ajatuksena on aktivoida tekemään ja harrastamaan myös vauvojen kanssa ja juhlistaa Vauvan päivää.


MAANANTAI 2.10.2017

Tapahtumat:

Satutunti Puistolan kirjastossa klo 10.

Taaperotuokio Maunulan kirjaston satuhuone klo 9.30.

VAUVOILLE: Vauvalorutusta Maunulan kirjaston satuhuoneessa klo 10.30.
VAUVOILLE: Vauvojen lorutuokio
Kontulan kirjastossa klo 10.

Annantalon taideneuvolassa on viikon aiheena Aistit villan vallassa. Taideneuvola on suunnattu kotihoidossa oleville 3-6 -vuotiaille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Maanantain neuvolaryhmiä on kaksi, klo 10 ja klo 12.30 alkaen. Lue lisää Annantalon taideneuvoloista täältä.

Vinkki: Oletko jo käynyt katsomassa ja kokemassa Annantalon uuden Unikudelmia -näyttelyn? Näyttely esillä Annantalossa joulukuun puoleenväliin asti ja sitä pääsee ihmettelemään talon aukioloaikoina maksutta. Lue lisää Annantalon sivuilta  ja kurkkaa kuvat täältä.

TIISTAI 3.10.2017

Tapahtumat:
Satutunti Malmin kirjastossa klo 9.30.
Satutuokio Viikin kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Herttoniemen kirjastossa klo 9.45.
Satutunti Pohjois-Haagan kirjastossa klo 10.
Satutuokio Kannelmäen kirjastossa klo 10.
Satutunti Töölön kirjaston kerhohuoneessa klo 10.15.
Sagostund på svenska i Tölö bibliotek kl. 9.30.

Lukukoira tavattavissa Töölön kirjastossa klo 18. Lue lisää kirjaston sivuilta.

Perhepalloilu valtaa Pallomyllyn sisähallin Myllypuron liikuntapuistossa ja kutsuu kaikki alle 9-vuotiaat liikkumaan aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Perhepalloilussa vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksu 3,50€. Lue Pienten Helsingin artikkeli Helsingin kaupungin liikuntatapahtumista täältä, lisätietoa esimerkiksi perhepalloilusta ja Pallomyllyyn saapumisesta.

Nukketeatterikeskus Poijun Lumiukon sydän -esitys Annantalossa klo 10.15. Lämminhenkinen esitys kertoo myötätunnon merkityksestä ja ystävyyden voimasta. Liput 10 €. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Stadin Silakkamarkkinat jatkuvat lauantaihin asti Kauppatorilla. Ohjelmaa ja silakkaherkkuja koko perhelle. Lue lisää Silakkamarkkinoiden sivuilta.

Silakkamarkkinat Kauppatorilla lauantaihin asti.

Vinkki Vantaalle: Taaperotiistai-tapahtuma valtaa kauppakeskus Jumbon klo 10-14. Lue lisää Taaperotiistain fb-sivulta.

Vinkki: Uutta Pienten Helsingin sivuilla: Vauvan Helsinki, joka kokoaa vauvavuoden vinkit yhteen paikkaan!

KESKIVIIKKO 4.10.2017

Tapahtumat:

Satutunti Arabianrannan Kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Kontulan kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Käpylän kirjastossa klo 10.
Satutunti Lauttasaaren kirjastossa klo 10.
Satutunti Oulukylän kirjastossa  klo 10.
Satutunti Maunulan kirjastossa klo 10.
Satutunti Pukinmäen kirjastossa klo 10.15.

VAUVOILLE: BabyKino Espoossa! Ison Omenan kirjasto järjestä BabyKino -näytöksen keskiviikkona klo 10-12.30. Lue lisää BabyKinosta kirjaston sivuilta.

Korkeasaaripäivää vietetään keskiviikkona klo 10-15 ja eläintarhaan on tuolloin vapaa pääsy. Lue lisää päivästä Korkeasaaren nettisivuilta.

Espoossa alkaa lasten taidefestivaali Kutitus, jossa esityksiä eri ikäisille, työpajoja ja näyttelyitä. Tapahtumia pääasiassa Espoon Kulttuurikeskuksessa Tapiolassa. Esitysten lippujen hinnat 8 €-12 €, mutta mukana on myös ilmaista ohjelmaa. Pienten Helsinki suosittelee tutustumaan ainakin Joutsikka-musiikkasatu -esitykseen sekä moniin mielenkiintoisiin työpajoihin.
Tutustu Kutituksen ohjelmistoon festivaalin omilla sivuilla. Taidefestivaali Kutitus päättyy sunnuntaina 8.10.2017.

Vinkki Sipooseen: Mini-Kirlittan saapuu jälleen Söderkullan kirjastoon ja vuorossa on perhekonsertti Raka Bananer klo 18. Kaksikieliseen esitykseen on vapaa pääsy. Lue lisää Mini-Kirlittanin konsertista Sipoon kunnan tapahtumasivulta.

TORSTAI 5.10.2017

Tapahtumat:  

Satutuokio Tapalinkaupungin kirjastossa klo 9.
Satutuokio Paloheinän kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Laajasalon kirjastossa klo 9.45.
Satutunti Vallilan kirjastossa klo 18.

VAUVOILLE: Satuhierontaa Maunulan kirjastossa klo 9.30.
Satujoogaa Maunulan kirjastossa klo 10.15.

Muksukino Asukastalo Myllärin salissa klo 10, järjestäjänä Myllypuron mediakirjasto. Tämän viikon elokuvana nähdään Täältä tulee karhukerra Baddington.

Muksukino torstaisin Asukastalo Myllärin salissa Myllypuron ostoskeskuksessa.

Lukukoirat Börje ja Pikku-Bruno tavattavissa Suutarilan kirjastossa klo 14.

Teatteri Rollon Lue, laula kirjoita! -esityksessä Kanneltalossa etsitään sanoja ja yhdistellään kirjaimia torstaina klo 10. Esitys sopii yli 5-vuotiaille. Liput 10 €. Lue lisää Kanneltalon sivuilta

Teatteri Hevosenkengän  Kummituskekkerit -esitys Annantalossa klo 10. Liput 11,50 €.  Esiys sopii yli 3-vuotiaille. Lue lisää Annantalon sivuilta.

Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikot -näyttely saapuu Rikhardinkadun kirjastoon ja esittelee kuvitusoriginaaleja suomalaisen lastenkirjataiteen keskeisimmiltä kuvittajilta 1900-luvun varrelta. Näyttely on auki kirjaston aukioloaikojen mukaan. Kuvitustaiteen klassikot Rikhardinkadun kirjastossa 29.10.2017 asti. Lue lisää Suuren lukuseikkailun sivulta.

Vinkki Vantaalle: Vantaalla Tikkurilan kirjastossa Lauletaan yhdessä lasten kanssa -tapahtuma torstaina klo 10. Mukaan voi ottaa myös oman soittimen tai lainata kirjastosta. Lue lisää hauskasta yhteislauluhetkestä täältä.

Vinkki: Luontoretkeile lasten kanssa Helsingissä? Tulossa lähipäivinä uusia vinkkejä retkeilyyn kiinnostavissa kohteissa Helsingissä. Lue aiemmat jutut Pienten Helsingin retkivinkeistä.

Seuraava retkivinkki vie näihin tunnelmiin ja maisemiin. Juttu tulossa Pienten Helsingin sivuille pian!

PERJANTAI 6.10.2017

Satutunti Roihuvuoren kirjastossa klo 9.45.

Taaperotuokio Malmin kirjastossa klo 10.
VAUVOILLE: Vauvojen lorutuokio Malmin kirjastossa klo 11.

Huutsi Kuutsin lastenmusiikkihetki Kontulan kirjastossa klo 9.30.

 

Pehmojen yö Tapanilan ja Itäkeskuksen kirjastossa. Oman pehmolelun voi tuoda yökylään kirjastoon ja hakea kotiin lauantai-aamuna. Pehmoille tarjolla seikkailuja, satuja, herkuttelua ja kikattelua yölampun varjossa. Lisätietoja pehmojen yökyläilystä täältä.

Annantalon Naperokino jatkuu ja tarjoaa pienille (0-3-vuotta) ikioman elokuvateatterin. Lyhytelokuvia pääsee katsomaan perjantaisin koko syksyn ajan klo 10-12. Aiheenä tällä kertaa seikkailu, retki ja matkat. Lue lisää Naperokinosta Annantalon sivulta.

Lasten taideneuvolaan pääsee tällä viikolla myös Kulttuurikeskus Stoassa klo 10-12. Aiheena tällä viikolla muovailuolioita. Taideneuvola on suunnattu 3-6-vuotiaille kotihoidossa oleville. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Lue lisää Stoan Taideneuvolasta täältä.

Vinkki: Pienten Helsingin sivuilta löytyy nyt myös listaus tulevista lastentarvikirpputori-tapahtumista. Viikonloppuna pääsee ostoksille muutamalle lastentarvikekirppikselle.

LAUANTAI 7.10.2017

Tapahtumat:

Satutuokio Vuosaaren kirjastossa klo 10.30.
Satutunti Munkkiniemen kirjastossa klo 11.

Taaperotuokio Roihuvuoren kirjastossa klo 10.30.
Rimjam ordlek på svenska i Tölö bibliotek kl. 11.
Varjoteatterityöpaja Kontulan kirjastossa klo 11.

Töölön musiikkikoululaisten konsertti kuullaan Töölön kirjastossa klo 12.

Öljysäiliö 468 Kruunuvuorenrannassa on taas avoinna yleisölle ja tätä ainutlaatuista kohdetta sekä Helsinkiä uudesta perspektiivistä pääsee ihmettelemään vielä tänä viikonloppuna. Lauantaina Öljysäiliö on avoinna klo 18-21. Tilaisuus on ollut aiempiana vuosina myös lasten mieleen ja lapset saavat vapaasti tutustua esimerkiksi säiliön jännittävään äänimaaimaan. Paikalle ja itse säiliöön pääsee hyvin myös rattaiden kanssa. Vapaa pääsy. Lue lisää Öljysäiliöstä täältä.

Öljysäiliö 468.

Vinkki Vantaalle: Perhelauantaissa Taidetalo Toteemissa sukelletaan satuun klo 14-16.

Vinkki Espooseen: Lasten Kutitus-festavaalin ohjelmapäivä Tapiolan kirjastossa tarjoaa mahtavaa ohjelmaa ja tekemistä koko perheelle klo 10-18. Vapaa pääsy.

Espoo: Lasten Kulttuurikeskus Pikku-Auroran Kiina käy Pikku-Aurorassa -teemalauantai klo 10-14. Lue lisää täältä. Vapaa pääsy.

Vinkki Sipooseen: Mimmit 10-vuotta juhlavuotiskonsertti klo 15 Villa Lillanissa Sipoon Nikkilässä. Liput 10 €. Lue lisää Villa Lillanin sivuilta.

SUNNUNTAI 8.10.2017

Tapahtumat:

Upea koko perheen liikuntatapahtuma Liikuntahulinat valtaa sunnuntai-aamuisin Liikuntamyllyn Myllypurossa klo 9-10.45. Vapaata hyvän mielen liikuntaa ja monipuolisia lajikokeiluja. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta 3,50 € eli Liikuntamyllyn sisäänpääsymaksu. Oma lukko (pukukaappiin) ja sisäliikuntavaatteet mukaan. Rattaat voi jättää Liikuntamyllyn aulaan.
Lisätietoa tapahtumasta täältä. Lue myös Pienten Helsingin artikkeli liikuntatapahtumista.  Tämä on ehdottoman kivaa yhdessä tekemistä koko perheelle ja lapsen mielestä parasta tekemistä.

Liikuntahulinat liikuttavat koko perhettä.

Espoon Kutitus-festivaalien Avaruusdisko ja naamiaiset Espoon Kulttuurikeskuksessa tarjoavat mahtavan tavan viettää sunnuntaita klo 10-14. Frozen-mekko tai Star Wars -asu päälle ja suunnaksi Tapiola. DJ:t Matti Airaksinen ja DJ Orion pitävät huolta tunnelmasta. Lue lisää diskosta tapahtuman Facebook-sivulta.

Kolibri: Lasten syysfiestasta Annantalolla klo 11-17. Tarjolla työpajoja, musiikkia, tanssia, tarinoita ym. hauskuutta. Kolibrí kutsuu nauttimaan monikulttuurisesta juhlasta, yllätyksistä ja väreistä ja tutustumaankieleen, kulttuuriin ja uusiin kavereihin sekä tutkitaan maailmaa lasten silmin. Tapahtumaan ovat tervetulleita lapsiperheet, isovanhemmat, sedät, tädit ja naapurit ja päivän päätteeksi juhlitaan ja tanssitaan. Mukaan voi pakata rooliasun tai juhlamekon. Lue lisää syysfiestasta Annantalon sivuilta.

Mimmit 10 vuotta juhlakonsertti Malmitalossa klo 12 ja klo 15 (jälkimmäinen loppuunmyyty). Konsertissa kuullaan suosikkeja vuosien varrelta sekä uusia ystävyys-aiheisia lauluja. Liput 6 €. Lue lisää Malmitalon sivuilta.

Taidekoti Kirpilän lastensunnuntai kutsuu Töölöön Pohjoiselle Hesperiankadulle lapsia perheineen tutustumaan taidekotiin ja katsomaan Jongleriaa, musiikkia ja nukketeatteria yhdistävää esitystä  ”Itsepäiset esineet”. Taidekotiin pääsee tutustumaan klo 12-16 ja tarkemmat tiedot päivästä löytyvät Taidekoti Kirpilän sivuilta.

Taikametsä-yhtyeen levynjulkistamiskonsertti Musiikkiteatteri Kapsäkissä klo 14. Liput 10 €. Sopii 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Lue lisää Kapsäkin sivuilta.

Öljysäiliö 468 Kruunuvuorenrannassa on taas avoinna yleisölle ja tätä ainutlaatuista kohdetta sekä Helsinkiä uudesta perspektiivistä pääsee ihmettelemään vielä tänä viikonloppuna. Sunnuntaina Öljysäiliö on avoinna klo 18-21. Tilaisuus on ollut aiempiana vuosina myös lasten mieleen ja lapset saavat vapaasti tutustua esimerkiksi säiliön jännittävään äänimaaimaan. Paikalle ja itse säiliöön pääsee hyvin myös rattaiden kanssa. Vapaa pääsy. Lue lisää Öljysäiliöstä täältä.

Kruunuvuorenrannan Öljysäiliö ja valotaideteos aukeavat yleisölle syysviikonloppuina.


Muista myös nämä:

Stadin Silakkamarkkinat Kauppatorilla ovat varma syksyn merkki ja viikolla on taas aika mennä nauttimaan saaristolaistunnelmasta ja -herkuista. Tapahtuma kestää viikon.
Silakkamarkkinoilla on myös ohjelmaa koko perhelle, lue lisää viikon ohjelmasta täältä. Lue lisää Silakkamarkkinoista.

Lasten taidefestivaali Kutitus Espoon Kulttuurikeskuksessa Tapiolassa tarjoaa esityksiä, näyttelyitä ja typajoja koko perheelle 4.-8.10.2017. Esitysten lippujen hinnat 8 €-12 €, mutta mukana on myös ilmaista ohjelmaa.
Tutustu Kutituksen ohjelmistoon festivaalin omilla sivuilla.


Pienten Helsingin syksyn tulevien tapahtumien lista:
Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla, syksy 2017

TULOSSA lähipäivinä vinkkejä syyslomalle! Tällä kertaa vinkkejä myös koululaisille ja julkaisu ihan uudessa ympäristössä. Seuraa Pienten Helsingin Facebook-sivua 😉

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.