Mainos

Minne tällä viikolla? 25.9.-1.10.2017

Menovinkkejä ja vauvojen juhlaa

Päivitetty 25.9.2017

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä pienten lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat alle kouluikäiset lapset.

Tällä viikolla erityishuomion saavat vauvat. Vauvan päivää vietetään ensimmäisen kerran perjantaina 29.9. ja tämän vuoksi Pienten Helsinki julkaisee tästä lähtien tapahtumalistauksessa myös erityisesti vauvoille ja vanhemmille sopivia tapahtumia VAUVOILLE -tekstillä korostettuna, kun tapahtuman luonne on vauvaystävällinen. Ajatuksena on aktivoida tekemään ja harrastamaan myös vauvojen kanssa ja juhlistaa Vauvan päivää. Viikon aikana julkaistaan myös Vauvan Helsinki -sarjan ensimmäiset artikkelit PH:n sivulle. Lue lisää Vauvan päivän ohjelmasta perjantain menovinkeistä.
Pienten Helsinki haastaa myös kaikki mukaan tekemään Helsingistä vauva- ja lapsiystävällisempää kaupunkia. Pienillä teoilla on usein suuri merkitys! #vauvanhelsinki #pientenhelsinki

Viikon menovinkeissä on mukana tällä viikolla syksyn suurtapahtumia Helsingissä: Silakkamarkkinat, Säätiöpäivä ja Lähiöfest, jonka tapahtumat levittäytyvät ympäri Helsinkiä. Myös Liikuntahulinoimaan pääsee jälleen Liikuntamyllyyn ja kirjastojen ohjelmatarjonta on tuttuun tapaan erittäin runsasta.

Leikkipuistojen ja perhetalojen viikottaiset ohjelmat jatkuvat ja puistoissa on tarjolla tekemistä aamupäivisin vauvoille,taaperoille ja muille kotihoidossa oleville vanhemmista puhumattakaan. Leikkipuistojen sisätilat ovat perheiden käytössä, vaikka varsinaista ohjattua toimintaa ei olisikaan. Astu rohkeasti sisään ja kysy lisää ohjaajilta!

Leikkipuistoissa järjestetään ohjelmaa myös vauvoille ja heidän perheilleen.

MAANANTAI 25.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Puistolan kirjastossa klo 10.

Annantalon taideneuvolassa on viikon aiheena Roolivaateleikit. Taideneuvola on suunnattu kotihoidossa oleville 3-6 -vuotiaille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Maanantain neuvolaryhmiä on kaksi, klo 10 ja klo 12.30 alkaen. Lue lisää Annantalon taideneuvoloista täältä.

Vinkki: Oletko jo käynyt katsomassa ja kokemassa Annantalon uuden Unikudelmia -näyttelyn? Näyttely esillä Annantalossa joulukuun puoleenväliin asti ja sitä pääsee ihmettelemään talon aukioloaikoina maksutta. Lue lisää Annantalon sivuilta  ja kurkkaa kuvat täältä.

Vinkki: Luontoretkeile lasten kanssa Helsingissä! Pienten Helsinki seikkail syksyisenä päivänä Talosaaressa ja retkestä tulikin todellinen luontoelämys. Lue juttu Talosaaresta täältä

Talosaari on Helsingin kaupungin omistama ulkoilualue.

TIISTAI 26.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Herttoniemen kirjastossa klo 9.45.
Satutunti Malmin kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Pohjois-Haagan kirjastossa klo 10.
Satutunti Töölön kirjaston kerhohuoneessa klo 10.15.
Satutuokio Viikin kirjastossa klo 9.30.

Kadonnut sydän -satuesitys Herttoniemen kirjastossa klo 9.45. Vuorovaikutteinen ja runollinen esitys sopii 3-6-vuotiaille. Lue lisää täältä.

Suomi 100 -musiikkitarinatuokio Kannelmäen kirjastossa tiistaina klo 10. Tomi Pulkkisen mielikuvituksen makuinen musiikkitarinatuokio on suunnattu 2-6 -vuotiaille lapsille. Lue lisää täältä.

Mainos

VAUVOILLE: Vauvaperhekerho Vartiokylän kirkolla tiistaisin klo 9.30-11.30. Vauvoille ja vanhemmille vapaata seurustelua ja seuraa. Lue lisää täältä.

Perhepalloilu valtaa Pallomyllyn sisähallin Myllypuron liikuntapuistossa ja kutsuu kaikki alle 9-vuotiaat liikkumaan aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Perhepalloilussa vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksu 3,50€. Lue Pienten Helsingin artikkeli Helsingin kaupungin liikuntatapahtumista täältä, lisätietoa esimerkiksi perhepalloilusta ja Pallomyllyyn saapumisesta.

Vinkki: Pienten Helsingin sivuilta löytyy nyt myös listaus tulevista lastentarvikirpputori-tapahtumista.

Lastenvaatekirpputori-tapahtumien listaus löytyy nyt Pienten Helsingin sivulta.

KESKIVIIKKO 27.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Arabianrannan Kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Kontulan kirjastossa klo 9.30.
Satutunti Käpylän kirjastossa klo 10.
Satutunti Lauttasaaren kirjastossa klo 10.
Satutunti Oulukylän kirjastossa  klo 17.
Satutunti 3-6-vuotiaille Rikhardinkadun kirjastossa klo 9.30.
Satutunti 1-3-vuotiaille Rikhardinkadun kirjastossa klo 10.30.
Sagostund på svenska kl. 10.15 på Bocksbacka biblioteket.

Lukukoira Doris vierailee Tapulinkaupungin kirjaston lastenosastolla klo 17.30.

Nukketeatteri Sampon Sateenkaarikala -esitys nähdään Malmitalossa keskiviikkona klo 10. Esitys sopii kaikenikäisille. Liput 10 €. Lue lisää täältä.

Nukketeatteri Sampon aulagalleriassa ja kahvilassa Erottajalla vietetään kirjakeskiviikkoa klo 10. Tällä viikolla vieraana kirjailija Sinikka Nopola. Kirjailijatapaamiseen voi tulla lasten kanssa, täältä löytyy myös leikkipaikka. Lue lisää nukketeatterin sivuilta.

Vinkki Vantaalle: Kirjastopuiston avajaisia juhlitaan keskiviikkona klo 14 – 19 Kirjastopuistossa ja Tikkurilan kirjastolla. Kaikkiin avajaisten tapahtumiin on vapaa pääsy. Ohjelmassa esimerkiksi musiikkasatuhetki, skeittiopastusta ja -näytös, musiikkia, teatteria ja lastenlaulujamit. Lue lisää juhlallisuuksista täältä.

TORSTAI 28.9.2017

Tapahtumat:  

Satutuokio Jakomäen kirjastossa klo 10.
Satutunti Laajasalon kirjastossa klo 9.45.
Satutuokio Suutarilan kirjastossa klo 9.30.

VAUVOILLE: Vauvaloruja Puistolan kirjastossa klo 10.
VAUVOILLE: Vauvalorutuokio Roihuvuoren kirjastossa klo 10.
Huom. Roihuvuoreen ennakkoilmoittautuminen!

Miamaijan ja äidin seikkailut -satuesitys Laajasalon kirjastossa klo 9.45. Esitys on suunnattu 3-6-vuotiaille. Lue lisää seikkailusta täältä.

Muksukino Asukastalo Myllärin salissa klo 10, järjestäjänä Myllypuron mediakirjasto. Tämän viikon elokuvana nähdään Ruohonjuuritasolla.

Lukukoira vierailee Töölön kirjastossa torstaina klo 14. Lue lisää lukukoiratapaamisesta täältä.

Musiikkitalon Konserttisalissa kuullaan RSO:n Piilometsän soitinsatu klo 10.
Lisätietoa tapahtumasta löytyy Musiikkitalon sivuilta.

Vinkki Vantaalle: Vantaalla Tikkurilan kirjastossa Lauletaan yhdessä lasten kanssa -tapahtuma torstaina klo 10. Mukaan voi ottaa myös oman soittimen tai lainata kirjastosta. Lue lisää hauskasta yhteislauluhetkestä täältä.

PERJANTAI 29.9.2017

VAUVAN PÄIVÄÄ vietetään ensimmäistä kertaa. Vauvoille ja vanhemmille järjestetään ympäri kaupunkia ohjelmaa ja Vauvan päivän päätapahtuma on Musiikkitalossa perjantaina. Lue lisää Vauvan päivästä täältä.

Vauvan päivän tapahtumia järjestävät päätapahtuman lisäksi esimerkiksi Helsingin leikkipuistot, kirjastot ja neuvolat. Pienten Helsingin vauvanpäivän menovinkit ilmestyvät sivuille alkuviikosta.

Kuvan oikeuden kuuluvat Vauva Suomi ry:lle.

 

Muut tapahtumat:

Satutunti Roihuvuoren kirjastossa klo 9.45.

Taaperotuokio Viikin kirjastossa klo 9.30.

Pehmojen yö Malmin kirjastossa. Oman pehmolelun voi tuoda yökylään kirjastoon ja hakea kotiin lauantai-aamuna. Pehmoille tarjolla seikkailuja, satuja, herkuttelua ja kikattelua yölampun varjossa. Lisätietoja pehmojen yökyläilystä täältä.
Pehmojen yötä vietetään myös Puistolan kirjastossa.

Pehmolelut pääsevät yökyläilemään Malmin ja Puistolan kirjastoihin.

Teatteri Rollon Lue, laula kirjoita! -esityksessä Annantalolla etsitään sanoja ja yhdistellään kirjaimia perjantaina klo 10. Esitys sopii yli 5-vuotiaille. Liput 10 €. Lue lisää täältä

Annantalon Naperokino jatkuu ja tarjoaa pienille (0-3-vuotta) ikioman elokuvateatterin. Lyhytelokuvia pääsee katsomaan perjantaisin koko syksyn ajan klo 10-12. Aiheenä tällä kertaa ystävät ja perhe. Lue lisää Naperokinosta täältä.

Lasten taideneuvolaan pääsee tällä viikolla myös Kulttuurikeskus Stoassa klo 10-12. Aiheena tällä viikolla suolamaalauksia. Taideneuvola on suunnattu 3-6-vuotiaille kotihoidossa oleville. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Lue lisää Stoan Taideneuvolasta täältä.

LAUANTAI 30.9.2017

Tapahtumat:

Satutunti Munkkiniemen kirjastossa klo 11.

Lasten lauantaita vietetään Pasilan kirjastossa klo 10-16. Lue lisää päivän ohjelmasta täältä.

Pyöräkrossiparkin Kivikossa vastaa Baltic Sea cupin finaali klo 10-16 ja yleisö pääsee seuraamaan hurjapäiden kilpailupäivää. Kilpailuiden lisäksi tarjolla monipuolista ohjelmaa ja esimerkiksi potkupyöräijijät pääsevät kokeilemaan taitojaan avoimiin potkupyöräkisoihin, joissa jokainen osallistuja palkitaan. Vapaa pääsy. Lue tarkemmin päivän ohjelmasta täältä.

Tori Vuosaari -tapahtuma Vuotalossa sekä Vuosaaren lukiossa klo 10-14 tarjoaa lapsille työpajoja, satutuokioita ja musiikkihetkiä. Lisäksi paljon muuta ohjelmaa. Tapahtuma on osa Lähiöfest 2017 -ohjelmaa. Lisätietoja täältä.

Mainos

VAUVOILLE: Vauvojen värikylpyyn pääsee Lähiöfest -tapahtuman yhteydessä Vuotalossa, kun vauvoille ja vanhemmille järjestetään omaa ohjelmaa. Värikylpyryhmiä on kolme (klo 10.30, 12 ja 13.30) ja ryhmiin kannattaa ilmoittautua ennakkoon. Lisätietoja Vuotalon sivuilta.

Vauvat pääsevät värikylpyyn Lähiöfestissä Vuotalossa.

Tori Malmi -tapahtuma Malmitalolla klo 14-18 on osa Lähiöfest 2017 -tapahtumaa. Lastenohjelmassa muun muassa Pellekaija Pumin konsertti, vatsastapuhuja Sari sekä mehuhetki pehmolelujen kanssa. Lue lisää Lähiöfestin sivuiltu.

Teatteri Rollon Lue, laula kirjoita! -esityksessä Annantalolla etsitään sanoja ja yhdistellään kirjaimia lauantaina klo 14. Esitys sopii yli 5-vuotiaille. Liput 10 €. Lue lisää täältä

Kaikkien kansanjuhlaa vietetään lauantaina klo 15-18 Kalliolan setlementtitalolla. Monikulttuurisissa juhlissa ohjelmaa koko perheelle. Lue lisää täältä.

Öljysäiliö 468 Kruunuvuorenrannassa on taas avoinna yleisölle ja tätä ainutlaatuista kohdetta sekä Helsinkiä uudesta perspektiivistä pääsee ihmettelemään vielä kahtena syysviikonloppuna. Lauantaina Öljysäiliö on avoinna klo 18-21. Tilaisuus on ollut aiempiana vuosina myös lasten mieleen ja lapset saavat vapaasti tutustua esimerkiksi säiliön jännittävään äänimaaimaan. Paikalle ja itse säiliöön pääsee hyvin myös rattaiden kanssa. Vapaa pääsy.
Lue lisää Öljysäiliöstä täältä.

Espoo: Elämyksiä Elfvikistä lapsiperheille lauantaina klo 10-14. Eläimiä, muskareita ja retkiä sekä herkkuja Elfvikin kahvilasta. Lue lisää luontotalon kesäkauden päättäjäisistä täältä.

 

Espoo: Lasten Kulttuurikeskus Pikku-Auroran PikkuBöö-lauantaipaja klo 10-14. Lue lisää täältä.

SUNNUNTAI 1.10.2017

Tapahtumat:

Upea koko perheen liikuntatapahtuma Liikuntahulinat valtaa taas sunnuntai-aamuisin Liikuntamyllyn Myllypurossa klo 9-10.45. Vapaata hyvän mielen liikuntaa ja monipuolisia lajikokeiluja. Lapsilta vapaa pääsy, aikuisilta 3,50 € eli Liikuntamyllyn sisäänpääsymaksu. Oma lukko (pukukaappiin) ja sisäliikuntavaatteet mukaan. Rattaat voi jättää Liikuntamyllyn aulaan.
Lisätietoa tapahtumasta täältä. Lue myös Pienten Helsingin artikkeli liikuntatapahtumista. 

Liikuntahulinat liikuttavat koko perhettä.

Haagan MLL järjestää Isonnevan leikkipuistossa Syysseikkailun sunnuntaina klo 10-13, jossa ohjelmaa perheille. Lue lisää täältä.

Koko perheen Syysmyrsky -luontotapahtuma Pauligin huvilalla lauantaina klo 10-13 kutsuu tutustumaan luontoelämyksiin. Tapahtuman järjestää Luontoliiton Uudenmaan piiri. Lue lisää Syysmyrskystä täältä.

Stadin Silakkamarkkinat Kauppatorilla ovat varma syksyn merkki ja sunnuntaina on taas aika mennä nauttimaan saaristolaistunnelmasta ja -herkuista. Tapahtuma kestää viikon.
Silakkamarkkinoilla on myös ohjelmaa koko perhelle, lue lisää viikon ohjelmasta täältä. Lue lisää Silakkamarkkinoista.

Silakkamarkkinat Kauppatorilla ja sen ympäristössä 1.10-7.10-2017.

Tori Pahjois-Haaga -tapahtuma valtaa Pohjais-Haagan yhteiskoulun klo 10-14, kun tapahtumatorilla kohtaavat uusi ja vanha. Ohjelmassa esimerkiksi yhteislaulua koko perheelle, taikahiekkalaatikko sekä liikuntahulinoita. Tapahtuma on osa Lähiöfest 2017 -ohjelmaa. Lue lisää täältä.

Säätiöpäivän festarit Narinkkatorilla klo 11-15. Ohjelmassa ainakin karuselli, tiedetyöpajoja, pallomeri ja musiikkia. Lue lisää Säätiöpäivän ohjelmasta täältä.

Tori Herttoniemenranta -tapahtumaa vietetään Herttoniemenrannan ala-asteella klo 14-18. Ohjelmassa esimerkiksi kirpputori, Farmers’ Market, muumimuskari ja liikuntahulinoita. Tapahtuma on osa Lähiöfest 2017 -ohjelmaa. Lue lisää Herttoniemenrannan ohjelmasta täältä.

Öljysäiliö 468 Kruunuvuorenrannassa on taas avoinna yleisölle ja tätä ainutlaatuista kohdetta sekä Helsinkiä uudesta perspektiivistä pääsee ihmettelemään vielä kahtena syysviikonloppuna. Sunnuntaina Öljysäiliö on avoinna klo 18-21. Tilaisuus on ollut aiempiana vuosina myös lasten mieleen ja lapset saavat vapaasti tutustua esimerkiksi säiliön jännittävään äänimaaimaan. Paikalle ja itse säiliöön pääsee hyvin myös rattaiden kanssa. Vapaa pääsy.
Lue lisää Öljysäiliöstä täältä.

Kruunuvuorenrannan Öljysäiliö ja valotaideteos aukeavat yleisölle syysviikonloppuina.

 


Pienten Helsingin syksyn tulevien tapahtumien lista:
Tapahtumia pienille Helsingin kattojen alla, syksy 2017

Tulossa lähiaikoina Pienten Helsingin sivuille:
Vauvan Helsinki, joka kokoaa vauvavuoden vinkit yhteen paikkaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin