Leikkipuistojen kesäruokailu 2020

Puistoruokailu leikkipuistoissa Helsingissä

Leikkipuistojen kesäruokailu päättyi kesän 2020 osalta 7.8.2020.

Myös kesällä 2020 tarjotaan Helsingin kaupungin 32:ssa leikkipuistossa kesälounasta alle 16-vuotiaille. Leikkipuistoruokailu alkaa tänä vuonna koululaisten ensimmäisenä lomapäivänä 1.6.2020. Kesäruokailu järjestetään poikkeusajasta huolimatta, mutta erityisjärjestelyin.
Poikkeuskesästä johtuen Vantaan kaupunki tarjoaa kesälounaan sijaan piknikpusseja viidessä asukaspuistossaan alle 18-vuotiaille kesä-heinäkuussa.

Koululaisten ensimmäisenä kesälomapäivänä 1.6.2020 alkaa 78. leikkipuistojen puistoruokailukesä. Helsinki tarjoaa alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille maksuttoman lounaan avoinna olevissa leikkipuistoissa arkisin klo 12 aina 7.8.2020 saakka. Mukaan tarvitaan tänä vuonna vain omat ruokailuvälineet ja juoma, sillä korona-tilanteen vuoksi ruoka tarjoillaan kaupungin tarjoamille kertakäyttölautasille. Lounaslistalla on erilaisia keittoja ja pataruokia, joten esimerkiksi omat eväsleivät ovat hyvä lisä lounaaseen. Kesällä 2020 hygieniaan ja turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota ja ruokaa tarjoillaan muutamasta eri pisteestä. Tarkemmat käytännöt selviävät puistoissa.

Ruokailuun osallistumiseen ei tarvita ennakkoilmoittautumista ja lounasta on tarjolla kaikissa Helsingin avoinna olevissa leikkipuistoissa. Paikalla kannattaa olla ajoissa, sillä ruokaa on rajallisesti. Huomaa, että osa leikkipuistoista on suljettu koko kesän, joten lähileikkipuiston tilanne kannattaa tarkastaa jutun alla olevasta kesätoiminna kartasta.

Varsinaista ohjattua toimitaa leikkipuistoissa ei järjestetä kesällä 2020, poikkeuksena koululaisten kesäleirit, joihin tulee ilmoittautua erikseen. Myöskään kahluualtaat, hiekkalelut tai esimerkiksi polkuautot eivät ole tänä kesänä käytössä, vain leikkipuiston kiinteät leikkivälineet ovat puistoissa käytettävissä. Sisätilojen osalta vain WC-tiloja saa käyttää. Tarkempia ohjeita poikkeusaikaan löydät Kesä leikkipuistossa -sivulta.

LEIKKIPUISTOJEN RUOKALISTAT KESÄLLÄ 2020

Kesäruokailun ruokalista, kesä 2020

Helsingin kaupungin kesäruokailu järjestetään kartalla vihreällä
merkityissä leikkipuistoissa kesällä 2020

MUISTA MYÖS:
Pienten Helsingin Kesä Helsingissä -sarja!


Kesäruokailu Vantaalla

Poikkeuskesästä johtuen Vantaan kaupunki tarjoaa kesälounaan sijaan piknikpusseja viidessä asukaspuistossaan alle 18-vuotiaille 8.6.‒10.7.2020 klo 11-12 (100 kpl / puisto). Ruokailu on tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Lisätiedot Vantaan kaupungin sivuilta.


Leikkipuistojen kesäruokailu jatkuu Helsingissä myös kesällä 2020

Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.