Mainos

Syyslomavinkit lähiseudulle

Syyslomaviikko 42/2017

Lähde lomalle naapurikaupunkiin! Pienten Helsingin syyslomaviikon vinkit enintään tunnin matkan päähän Helsingistä. Artikkelia päivitetään, joten jos tiedät hyvän vinkin syyslomalaisille, voit vinkata sen kommenttina tai mari@pientenhelsinki.fi.

Päivitetty 15.10.2017

Lue myös vinkit syyslomalle Helsingissä sekä
Pienten Helsingin Minne mennä -artikkeli viikolle 42. 

ESPOO

Luontokeskus Haltia Nuuksiossa on hyvä perhekohde sateisen päivän varalle. Syyslomaviikolla ohjelmaa lapsille, esimerkiksi nukketeatteriesitys ja Leevi liito-oravan  luontopolku. Lue lisää Haltian sivuilta.  Luontokeskukseen sisäänpääsymaksu.

Nuuksion kansallispuistosta löytyy valmiita reittejä kaikenikäisille ja -kuntoisille. Syksyinen metsäretki upeissa maisemissa ja retkieväillä on elämys koko perheelle.

Luontotalo Villa Elfvikin ympäristössä on helppokulkuisia luontopolkuja koko perheelle. Retkeily onnnistuu myös vaunujen kanssa. Lue lisää Villa Elfvikistä ja ympäristön luontopoluista luontotalon sivuilta.

Talomuseo Glims Espoossa on avoinna syyslomaviikolla tiistaista perjantaihin klo  10–16 ja sunnuntaina klo 11–16. Viikolla museossa työpajoja, joissa pääsee esimerkiksi keritsemään villaa sekä askartelemaan. Lue lisää Glimsin ohjelmasta museon sivuilta. Museon sisäänpääsymaksu aikuisilta 4 €, lapset ilmaiseksi. Museokorttikohde.

Mainos

WeeGee ja Lelumuseo Hevosenkenkä pelastaa sadepäivän. Lelumuseossa vierähtää lasten kanssa helposti muutama tunti ja WeeGeen näytelykeskuksessa on muutakin nähtävää: Kamu (Espoon kaupunginmuseo), Emma (Espoon modernin taiteen museo) sekä Suomen Kellomuseo. Kaikkiin museoihin pääsee samalla lipulla. Liput 12 €, alle 18-vuotiaat maksutta. Museokorttikohde.

Lelumuseo Hevosenkengässä pääsee leikkimään: on leikkimökki, hevostalli, liukumäki, nukketaloja, junarata ja paljon muuta.

Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurorassa tarjolla syyslomapajatusta lomalaisille maanantaista perjantaihin klo 10-13. Vapaa pääsy. Lue lisää Pikku-Auroran sivuilta.

Sellosalissa (Leppävaara) nähdään keskiviikkona syyslomaleffoja:
Klo 10 Onneli ja Anneli ja salaperäinen muukalainen sekä klo 12 Vaiana. Elokuviin on vapaa pääsy.

Kauppakeskus Ison Omenan palvelutorilla järjestetään koko viikon ajan ohjelmaa lomalaisille. Työpajat ja muu ohjelma on suunnattu lapsille, nuorille ja perheille. Lue lisää viikon ohjelmasta Ison Omenan palvelutorin fb-tapahtumasta. 
Vinkki: Kauppakeskus Isosta Omenasta löytyy erinomainen hoitohuone ja vierestä suuri kiipeilyteline lapsille.

Angry Birds -puistot Oittaalla ja Leppävaaran urheilupuistossa toimivat pienempien ja isompien lomalaisten kanssa. Leppävaaran AB-puiston vieressä suuri urheilupuisto ja esimerkiksi skuuttirampit.

Espoon uimahallit palvelevat myös syyslomalla.

Espoo Metro Areenalla pääsee luistelemaan yleisövuoroilla syyslomaviikolla. Katso viikon vapaat luisteluvuorot Metro Areenan fb-sivulla.

Espoon seurakunnat järjestävät perhepäiviä syyslomalla. Lue lisää seurakunnan sivuilta.

VANTAA

Ilmailumuseossa järjestetään syyslomaohjelmaa koko viikon ajan. Ohjelmassa Pikku Pilotin Lentokoulu sekä askartelua. Osin maksullinen. Lue lisää syyslomaohjelmasta Ilmailumuseon omilta sivuilta.

Tiedekeskus Heureka Tikkurilassa on sadepäivän kohde Vantaalla. Sisäänpääsymaksu 22 € / 15 €, alle 6-vuotiaat ilmaiseksi.

KERAVA

Keravan Kimppa! -lastenkulttuuriviikko 12.10-22.10.2017. Lue lisää viikon ohjelmasta Keravan kaupungin kulttuurisivulta. 

LAHTI

Launeen perhepuisto Lahdessa on sateettoman päivän hyvä retkikohde.
Tässä kohtaa on hyvä huomauttaa, että Launeen puisto ei ole mikään perusleikkipuisto vaan paljon enemmän. Tekemistä riittää kaikenikäisille: on pienten leikkialue, leikki-ikäisten leikkipaikka, liikennekaupunki, skuutti- ja skeittiramppeja, kesällä kahluupaikka ja minogolf-rata (maksullinen) ja paljon muuta. Ehdoton kesäkohde, mutta toimii myös muina vuodenaikoina. WC:t käytössä myös viikonloppuisin henkilökunnan ollessa paikalla.

Mainos
Launeen perhepuisto kesällä 2017.
Launeen perhepuisto kesällä 2017.

PORVOO

Muumipuisto Porvoossa on kiva kohde pienemmille lomalaille.

KIRKKONUMMI

Porkkalanniemen ja Linloon saaren (siltayhteys mantereelle) ulkoilualueet ovat hyvällä säällä erittäin hyviä retkikohteita Kirkkonummella.

Rehndahlin kotieläinpiha Kirkkonummella tarjoaa maalaistunnelmaa ja monenlaisia muita aktiviteetteja sekä tietenkin kotieläimiä. Pihapiirissä on lisäksi aidattu leikkipaikka, merirosvolaiva, keppihevosille esterata sekä kesäkahvila. Rehndahlin tila on auki ympäri vuoden. Syyskuusta huhtikuuhun kotieläinpiha on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10-14. Talvikauden sisäänpääsymaksu 5€ (kesäkautena 10 €), alle 2-vuotiaat maksutta. Myös perhelippuja.

LOVIISA

Onnelin ja Annelin leikkipuisto löytyy Laivasillan ranta-alueelta sekä Loviisan keskusta-alueelta. 

Onnelin ja Annelin leikkipuisto kesällä 2017.

MUISTA MYÖS

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen ulkoilualueet 

 


Lue myös vinkit syyslomalle Helsingissä.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin