Mainos

Juhannus 2020 Helsingissä

Julkaistu 11.6.2020, päivitetty 18.6.2020

Juhannuksen 2021 menovinkit löytyvät TÄÄLTÄ

Mitä tehdä tai minne mennä juhannuksen aikaan Helsingissä? Juhannuksena monet matkaavat maalle keskikesän viettoon ja hiljenevä Helsinki tuo oman viehätyksensä kaupunkijuhannuksen viettoon. Juhannus 2020 voi tosin olla poikkeuksellinen pandemian vuoksi ja vaikutus näkyä niin tapahtumissa kuin katukuvassakin. Pienten Helsinki kokosi vinkit juhannusaaton ja juhannuspäivän viettoon kaupungissa lasten kanssa. Vinkeissä on mukana niin tapahtumia kuin muutakin tekemistäkin keskikesän aikaan.

Huom! Poikkeuksellinen kesä voi vaikuttaa palveluiden tarjontaan. Huomioithan voimassa olevat ohjeistukset ja rajoitukset sekä tarkastat viimeisimmät tiedot organisaatioiden omilta sivuilta.


Keskikesän juhlia Helsingissä

Vallitsevan poikkeustilan vuoksi perinteisiä juhannusjuhlia leikkipuistoissa ei järjestetä tänä vuonna.

Seuraavat, perinteiset juhannusjuhlat on ainakin peruttu juhannuksen 2020 osalta:
– Mustasaaren toimintakeskuksen juhannusjuhla. Mustasaari pysyy suljettuna yleisöltä kesän 2020
– Karjalaisen kulttuurin kesäkoti Villa Salmelan juhannusjuhla. Kesäkodin kahvilan kausi alkaa 24.6.2020.
– Kivinokan perinteiset juhannusjuhlat
– Seurasaaren juhannusvalkeat
– Stansvikissa ei polteta juhannuskokkoa tänä vuonna

Juhannuksen taikapolku Seurasaaressa

Seurasaaressa järjestetään Juhannuksen taikapolku-kierroksia juhannusviikolla keskiviikkona 17.6., lauantaina 20.6. sekä sunnuntaina 21.6. klo 14, klo 15 ja klo 16. Taikakierroksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Yhdelle kierrokselle mahtuu 20 henkilöä ja sen kesto on noin 30 minuuttia. Hinta 5 €/henkilö.


Juhannuskokkoja Helsingissä

Jos metsäpalovaroitus pysyy voimassa yli juhannuksen, on kokkojen polttaminen on kielletty. Juhannuskokkoja on ollut perinteisesti esimerkiksi Kaivopuiston rannassa, Lauttasaaren kokkokalliolla, Karjalaisten kesäkodilla, Seurasaaressa sekä esimerkiksi Isosaaressa. Oletettavasti julkisia juhannustapahtumia ei tänä vuonna järjestetä.


Tekemistä juhannuksen aikaan

Huom! Poikkeuksellinen kesä voi vaikuttaa palveluiden tarjontaan. Huomioithan voimassa olevat ohjeistukset ja rajoitukset sekä tarkastat viimeisimmät tiedot organisaatioiden omilta sivuilta.

Juhannuksen taikapolku Seurasaaressa
Seurasaaressa järjestetään Juhannuksen taikapolku-kierroksia juhannusviikolla keskiviikkona 17.6., lauantaina 20.6. sekä sunnuntaina 21.6. klo 14, klo 15 ja klo 16. Taikakierroksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Yhdelle kierrokselle mahtuu 20 henkilöä ja sen kesto on noin 30 minuuttia. Hinta 5 €/henkilö.

Pienten Helsinki suosittelee: Juhannusaaton aamu kannattaa aloittaa Hakaniemen hallissa ja torilla keskikesän toritunnelmassa. Torilta soi haitarimusiikki ja myynnissä on keskikesän herkkuja, mansikoita sekä koivunoksia koristamaan kaupunkijuhannusta. Kahvisiskojen teltalla soi haitarimusiikki.

Porvoo: Saaristotunnelmaa juhannukseen Pellingen kesätorilta perjantaina klo 9-12. Matkalla myös lyhyt lossimatka, joten retki on varmasti elämys pienille. Lisätiedot Pellingin sivulta.

Loviisa: Juhannuksen viettoon Loviisassa kuuluu ainakin juhannussalon pystytys, juhannustori sekä musiikkia.

Seurasaaressa voi ulkoilla normaaliin tapaan, vaikka juhannusjuhlia ei tänä vuonna järjestetäkään. Seurasaaren ulkomuseo avautuu yleisölle 15.6.2020 ja on tämänhetkisen tiedon mukaan avoinna myös juhannuksena. Ulkomuseon taloihin pääsymaksu, alle 7-vuotiaat maksutta.

Meilahden ruusutarhassa kukkivat juhannusruusut. Vapaa pääsy.

Hiljenevä Helsingin keskusta on jo itsessään elämys. Myös esimerkiksi Kaisaniemen Kasvitieteelliseen ulkopuutarhaan pääsee tutustumaan juhannuspyhinä joka päivä klo 9–20.

Korkeasaari on avoinna myös juhannuksena: juhannusaattona 19.6.2020 klo 10-17, juhannuspäivänä ja sunnuntaina 20.-21.6.2020 klo 10-20. Lue lisää eläintarhan sivuilta. Korkeasaaren sisäänpääsymaksu.

Ainakin Fallkullan sekä Haltialan kotieläintilan ulkona laiduntavia eläimiä pääsee katsomaan koko juhannuksena. Fallkullassa eläimet ulkoilevat sään salliessa yleensä noin klo 10-14.30, Haltialassa yleensä myös muina aikoina. Kotieläintilalle on vapaa pääsy. Lue lisää Eläimiä kaupungissa -jutusta.

Myös esimerkiksi Kungbackan kotieläinpiha Porvoossa on ilmoittanut olevansa avoinna normaalisti myös juhannuksena (sisäänpääsymaksu).

Linnanmäen huvipuisto aukeaa yleisölle poikkeuksellisena kesänä 12.6.2020 ja hurvittelemaan myös juhannuksena: juhannuksen aikaan huvipuisto on avoinna päivittäin klo 11-21. Lintsillä on poikkeusjärjestelyjä pandemian vuoksi, lue lisää täältä.

Uimaan
Helsingin yleisillä uimarannoilla on aurinkoisen juhannuksena usein hyvin tilaa. Myös Kumpulan ja Uimastadionin maauimalat ovat avoinna myös juhannuspyhinä (sisäänpääsymaksu). Huomioi kuitekin, että Uimastadionin lastenallas on suljettu toistaiseksi. Pandemiasta johtuen maauimaloissa on rajoituksia eivätkä saunat ole käytössä. Lue lisää Uimapaikkoja hellepäiviin -jutusta.
Huom! Sinilevää on jo havaittu joillakin uiranannoilla, ajantasaiset tiedot ulkoliikunta.fi -palvelusta

Espoossa Leppävaaran maauimala on avoinna juhannuksena: juhannusaattona klo 10-17, juhannuspäivänä ja sunnuntaina klo 9-19 (sisäänpääsymaksu). Myös Tapiolassa sijaitseva kahluuallas on avoinna.

Allas Sea Poolille pääsee saunomaan ja uimaan myös juhannuspyhinä. Alueella on myös lastenallas. Lisätietoa Allas Sea Poolin sivuilta. Sisäänpääsymaksu.

Retki Lammassaareen ja Kuusiluodolle on elämys kaikenikäisille. Myös Kuusiluodon lampaiden odotetaan saapuvan saarelle näinä päivinä (arvio oli, että saapuvat juhannuksen tienoilla).

Vartiosaareen pääsee tänä kesänä myös sähköveneelle Reposalmen yli ja saaressa riittä luontoa ja keskikesän tunnelmaa. Vartiosaaren kesälapaat ovat myös saapuneet. Lisätietoa venematkasta (maksullinen) löytyy Vartiosaaren sivuilta.

Helsingin saaret ovat erinomaisia päiväretkikohteita, vaikka iltaan asti ei jaksaisikaan seikkailla. Esimerkiksi Helsingin kaupungin omistamat Pihlajasaari ja Kaunissaari Sipoon puolella sopivat päiväretkikohteiksi. Saarilla voi viipyä pidempäänkin, sillä Pihlajasaaressa saa telttailla viikonloppuisin ja Kaunissaaresta voi vuokrata mökin. Kaunissaaressa on myös yleisiä saunoja, lue lisää saaren sivulta. Muista myös esimerkiksi Vartiosaari (kesälampaita!), Vallisaari ja Isosaari. Saariin on vapaa pääsy, mutta kuljetuksesta peritään lauttamaksu.

Espoon upeat saaret ja rannat tarjoavat juhannuksen tunnelmaa ja tekemistä, lue lisää Visit Espoon sivuilta. Esimerkiksi retki saaristomuseo Pentalaan sopisi myös juhannuksen aikaan.

Vantaan puolella esimerkiksi Tiedekeskus Heureka on avoinna myös juhannuksena.

Sunnuntai 21.6.2020: Suvilahti Summerissa maksuton lasten leffapäivä sunnuntaina 21.6. klo 11. Elokuvana Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen (S). Lisätiedot ja pakolliset lippuvaraukset Helsingin kaupungin sivuilta.


Muista myös

Pienten Helsingin Kesä Helsingissä –juttusarja!

Suomenlinnan lautat kuljettavat seikkailijoita myös juhannuksena, mutta osa saaren palveluista saattaa olla juhannuksen aikaan kiinni. Varaa siis mukaan eväitä ja nauti Suomenlinnan ainutlaatuisesta tunnelma ja seikkaile luolissa rauhassa.

Juhannuksena hiljenevä kaupunki on mitä mainioin paikka tutkia uusia paikkoja ja retkeillä mielenkiintoisissa kohteissa. Pienten Helsingin Helsingin paikat -artikkelista löytyy lisää paikkoja, jotka kannattaa kokea Helsingissä.

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen ulkoilualueita löytyy kymmeniä lähellä Helsinkiä. Retkeily upeissa luontokohteissa on mainoa vaihtoehto mökkijuhannuksen viettoon.

Talosaaren ulkoilualue on kiva retkipaikka perheille. Alueelta aukeaa hienot saaristonäkymät, reitin alussa tapaa lähes varmasti hevosia Husön ratsastustalleilla ja eikä paikassa ole usein tungosta. Talosaaren pääreittiä pitkin pääsee kulkemaan myös rattaiden kanssa.

Lammassaari ja Kuusiluoto vievät luonnonrauhaan keskellä kaupunkia. Lammassaareen pääsee enteettömästi myös rattaiden kanssa, mutta Kuusiluodon retkeä varten rattaat kannattaa jättää odottamaan Lammassaaren puolelle. Kuusiluodolla voi tavata saaressa vapaana liikkuvia lampaita (lampaiden pitäisi saapua juuri ennen juhannusta saarelle), ihailla Helsinkiä, syödä eväitä sekä nauttia luonnosta.

Kuusisaaressa voi tavata lampaita.

Pienten Helsinki toivottaa ihanaa juhannuksen aikaa!


Seuraa Pienten Helsinkiä
Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa
Pienten Helsinki Twitterissä

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.