Mainos

Joulunaika Helsingissä

Joulun tunnelmaa ja valoa pimeisiin kuukausiin voi löytää Helsingistä monella tavalla. Ihaile Espan puiston valoja, seikkaile Linnoitustontun reitillä, vie jouluyllätyksiä kaupungissa asuville eläimille tai löydä joulun tuoksuja ja makuja useilta eri joulumarkkinoilta ja pyöriä karusellissa. Helsinki on mahtava joulukaupunki!


Valoa kaupunkiin

Jo marraskuun puolella Helsingin puistoja ja katuja sekä rakennuksia valaistaan tuomaan valoa pimeyteen ja joulun tunnelmaa kaupunkiin. Keskuskatu on jo saanut valaistut joulukuusensa, Espan puiston valot ja eläinhahmot valaistaan lähipäivinä, Aleksin joulukadun valot syttyvät 24.11.2019 ja useissa kauppakeskuksissa ja niiden ympäristöissä loistavat lukuisat jouluvalot ja erilaiset joulukoristeet.

Valoa pimeyteen tuo myös Lucia-kulkue, joka kulkee läpi kaupungin 13.12.2019. Lisätietoa Lucia-perinteestä löytyy Folkhälsanin sivuilta.

Jouluvaloja Aleksilla.

Jouluikkunoita

Suurten kauppakeskusten jouluikkunat avataan marraskuun puolella. Helsingin Stockmannin satuikkuna on jo avattu ja sitä pääsee ihailemaan aina loppiaiseen saakka Aleksanterinkadun ja Keskuskadun kulmassa. Myös esimerkiksi Kluuvikadun Fazerin jouluikkunaa kannattaa käydä katsomassa.

Joulutapahtumia

Helsingissä järjestetään lukuisia joulutapahtumia marras-joulukuussa 2019. Tapahtumien kirjo on laaja ja tekemistä löytyy moneen makuun ja kaiken ikäisille. Pienten Helsingin joulutapahtumien listaukseen on kerätty erityisesti lapsille sopivia tapahtumia aina loppiaiseen saakka.

Helsingin klassikkojoulutapahtumia ovat ainakin Seurasaaren joulupolku, Aleksin joulukadun avajaiset sekä Vuosaaren joulupolku-tapahtuma.

Joulumarkkinoita

Joulumarkkinoita järjestetään monissa paikoissa niin sisällä kuin ulkonakin ja markkinoilta voi löytyy erilaisia joululahjoja ja jouluherkkuja. Tuomaan markkinat levittäytyvät taas Senaatintorille 6.-22.12.2019 ja markkinoiden vetonaulana on tänäkin vuonna suuri karuselli, jonka kyytiin pääsee maksutta.
Muita tulevia joulumyyjäisiä ja markkinoita löytyy Pienten Helsingin Joulunajan myyjäisiä ja markkinoita 2019 -jutusta.

Joulutapahtumia leikkipuistoissa

Helsingin leikkipuistoissa järjestetään erilaisia joulutapahtumia, joulujuhlia sekä puurojuhlia joulukuussa. Lisätietoa leikkipuistojen joulukuun kaikista tapahtumista löytyy Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista tai puistojen omilta sivuilta.

Helsingin Talvipuutarha

Helsingin kaupungin Talvipuutarha koristellaan joulutunnelmaan joulukuun puolivälin tienoilla ja joulutunnelmaa pääsee ihastelemaan aina loppiaiseen saakka. Lisätietoa tulossa Talvipuutarhan sivuille lähiaikoina.

Eläinten joulu

Eläimiä ja kotieläintilojen joulutunnelmaa on niin Haltialan kuin Fallkullankin kotieläintiloilla.

Haltialan tilalla järjestetään perinteinen joulutapahtuma 15.12.2019.

Fallkulan kotieläintilalla on arjolla joulutunnelmaa 1.12.2019 alkaen, kun tilan navetta koristellaan jouluiseen asuun.
Fallkulla on yleisölle auki keskiviikosta perjantaihin klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-15. Ajalla 16.12.2019 – 6.1.2020 tila on avoinna yleisölle päivittäin klo 10-15.
Fallkullan tuliaislaatikkoon saa tuoda elämille kuivattua leipää ja muita joulupaketteja.

Linnoitustontun reitti Suomenlinnassa

Linnoitustontun jäljissä pääsee seikkailemaan omatoimisesti Suomenlinnassa, kun Linnoistustontun reitilla seikkailaan Suomenlinnassa 30.11.2019-6.1.2020.  Omatoimisen tehtäväpolun kartan voi noutaa Rantakasarmin matkailuneuvonnasta.

Joulu museoissa

Useissa kaupungin museoissa järjestetään joulutapahtumia ja koristellaan museon tiloja jouluiseen asuun.

Joululauluja

Joululaulutilaisuuksia järjestetään kirkkojen lisäksi myös esimerkiksi kirjastoissa, kaupungin kultturikeskuksissa sekä esimerkiksi Musiikitalossa.

Uutelan Tähtipolku

Uutelan Tähtipolku vie seikkailulle luontoon joulukuun pimeydessä, kun Uutelan poluilla seikkaillaan taskulampun ja tähtien loisteessa joulukuussa. Lue lisää Tähtipolusta tapahtuman fb-sivulta.

Seikkaile uniikeissa paikoissa

Uunisaari Kaivopuiston edustalla on saanut siltayhteyden talvikuukausiksi ja kallioisella saarella voi tähystellä horisonttiin, ihmetellä ohi kulkevia laivoja ja nauttia Ravintola Uunisaaressa lämmintä juotavaa ja muita herkkuja.
Omatoimiselle talviretkelle kauas kauppojen jouluruuhkista kannataa suunnata esimerkiksi Lammassaareen, Kruunuvuorenlammen rauhaan tai Kivinokan poluille.

Joulukaupunkeja lähiseudulla

Ainakin Porvoo, Loviisa ja Fiskarsin kylä Raaseporissa ovat panostaneet joulun ajan viettoon ja järjestävät monenlaisia joulunajan tapahtumia.


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin