Mainos

Minne tällä viikolla? Joulusta loppiaiseen

Pienten Helsingin Joulusta loppiaiseen -juttu tarjoaa monipuolisia ideoita ja vinkkejä pääosin omatoimista tekemiseen Helsingissä joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Eli mitä tehdä ja minne mennä lasten kanssa Helsingissä ja lähiseudulla joulun ja uudenvuoden aikaan.

Juttu korvaa joulun ja uudenvuoden välipäivien Minne tällä viikolla -viikkovinkkikoosteet varsinaisten tapahtumien pienen määrän vuoksi.


Viikon vinkit tarjoaa: Pienten Helsinki

Mainos

Tapahtumia

 • Jouluasuun koristeltu Talvipuutarha on avoinna yleisölle aina loppiaiseen saakka. Vapaa pääsy.
  Talvipuutarhan aukioloajat:
  – Maanantaista torstaihin klo 10-16
  – Perjantaisin suljettu
  – Lauantaina ja sunnuntaina sekä pyhäpäivinä klo 10-16
 • Espoo: Suuri Pienoisrautatie kauppakeskus Ainoassa Espoossa on avoinna keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 15-18 ja lauantaisin klo 11-16. Näyttely löytyy Ainoan toisesta kerroksesta BYD-autoesittelyä vastapaaätä, Itsudemo-ravintolan vierestä. Vapaa pääsy.
 • Lux Helsinki järjestetään keskiviikosta sunnuntaihin 3.-7.1.2024. Teoksia nähdään Helsingin ydinkeskustassa, Hietaniemen hautausmaalla, kaupungin kulttuurikeskuksissa ja Korkeasaaren eläintarhassa. Vapaa pääsy (pl. Korkeasaari).
 • Vauvoilla ja vanhemmille! Baby Kino Maunula-talossa perjantaina 5.1.2024 klo 10-12. Vapaa pääsy.
 • Lasten urkumatka Musiikkitalon Organo-salissa lauantaina 6.1.2024 klo 10 ja klo 14. Vapaa pääsy.

Valoja kaupungissa

 • Helsingin puistoja ja katuja sekä rakennuksia valaistaan tuomaan valoa pimeyteen ja joulun tunnelmaa kaupunkiin. Keskuskadun valaistut joulukuuset, Espan puiston valot ja eläinhahmot, Aleksanterinkadun joulukadun valot sekä useissa kauppakeskuksissa ja niiden ympäristöissä loistavat lukuisat jouluvalot ja erilaiset joulukoristeet ilahduttavat pieniä ja suuria kulkijoita.
 • Espoo:  Taian Aallot -valoteos Espoon tuomiokirkon ympäristössä sekä jokivarressa 6.1.2024 saakka hämärän aikaan. Vapaa pääsy.
 • Lux Korkeasaari järjestetään 30.12.2023 – 7.1.2024, jolloin eläintarha on avoinna päivittäin kello 10-19. Sisäänpääsymaksu.
 • Lux Helsinki järjestetään keskiviikosta sunnuntaihin 3.-7.1.2024. Teoksia nähdään Helsingin ydinkeskustassa, Hietaniemen hautausmaalla, kaupungin kulttuurikeskuksissa ja Korkeasaaren eläintarhassa. Vapaa pääsy (pl. Korkeasaari).

Jouluikkunoita

 • Suuret kauppakeskukset ovat perinteisesti koristaneet jouluikkunoitaan myös lasten makuun sopiviksi. Jouluklassikko, keskustan Stockmannin satuikkuna on tänäkin vuonna ihana elämys ja jouluikkunaa pääsee ihastelemaan aina loppiaiseen saakka Aleksanterinkadun ja Keskuskadun kulmassa. Myös esimerkiksi Kluuvikadun Fazerin jouluikkuna on ollut usein elämys!

Eläimiä kaupungissa

 • Haltialan kotieläintilan lampolan joulutunnelmaa pääsee katsomaan ajalla 5.12.2023-7.1.2024. Lampola on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 9-13 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin klo 10-14 (suljettu 23.-24.12.2023). Vapaa pääsy. Haltialan kotieläintilalla voi nähdä kotieläimiä ulkotarhoissa myös talvella.
 • Falkullan kotieläintilan lehmät ja hevoset ulkoilevat sään salliessa yleensä päivittäin noin klo 10-14. Fallkullan tilan sisätilat ovat avoinna yleisölle seuraavan kerran 6.-7.1.2024 klo 10-14. Vapaa pääsy.
 • Korkeasaaren eläintarha on avoinna lähes vuoden ympäri päivittäin. Lux Korkeasaari järjestetään 30.12.2023 – 7.1.2024, jolloin eläintarha on avoinna päivittäin kello 10-19. Eläintarhan sisäänpääsymaksu.

Museoon lasten kanssa

 • Museovinkit lasten kanssa löydät Pienten Helsingin teemajutusta!
 • Palomuseo Erottajan pelastuslaitoksella on avoinna keskiviikkona 3.1. sekä sunnuntaina 7.1.2024 klo 12-16. Pieni sisäänpääsymaksu.
 • Kerava: Museo Sinkan välipäivien ilmaispäivät 27.–29.12.2023.

Ulkoilemaan ja liikkumaan

 • Luistelemaan ulkojäille? Useilla Helsingin, Espoon ja Vantaan teko- ja luonnonjääradoilla pääsee jo luistelemaan! Tekojääradoilla luistellaan tänäkin vuonna maksutta. Ajankohtaiset kenttien kuntotiedot löytyvät Ulkoliikunta.fi -palvelusta.

Seikkaile Helsingissä

 • Uunisaari Kaivopuiston edustalla on saanut siltayhteyden talvikuukausiksi ja kallioisella saarella voi tähystellä horisonttiin ja ihmetellä ohi kulkevia laivoja sekä rannan tyrskyjä.
 • Omatoimiselle talviretkelle kannataa suunnata esimerkiksi pitkospuita pitkin Lammassaareen, Suomenlinnan linnoitukseen, Kruunuvuorenlammen rauhaan (täältä löytyy nyt jo pääosin valmiit, opouudet pitkospuut!) tai Kivinokan poluille. Lisää vinkkejä Helsingin seikkailuille löytyy Pienten Helsingin Helsingin paikat -jutusta.

Retkeile lähiseudulla

 • Retkeillä voi myös talvella! Sipoonkorpi, Nuuksio, Luukki ja Talosaari ovat mahtavia retkipaikkoja myös talvella. Eväät reppuun ja lämmintä päälle!
 • Sipoonkorvesta löytyy esimerkiksi helppokulkuinen Tasakallio – Storträsk reitti sekä ennen Ponun perinnnepostia -reittinä aiemmin tunnettu Byabäckenin luontopolku, joka vie grillipaikalle ja kodalle lämmittelemään. Vinkki kokemuksen pohjalta: pienten kanssa Byabäckenin reitti kannattaa kulkea alusta grillipaikalle ja palata samaa reittiä takaisin, ei siis kiertää reittiä ympäri. Grillipaikalta on löytynyt yleensä hyvin valmiita polttupuita, joten tulitikut ja eväät mukaan. Huomioi kuitenkin, että osa reiteistä saattaa olla liukkaita vaihtelevan talvisään vuoksi.
 • Myös Kuusijärveltä Sipoonkorpeen lähtevää reittiä kannattaa kokeilla ja kokea samalla hieno siltareitti kansallispuistoon.

Jouluisia kaupunkeja lähiseudulla

Muista myös:
Pienten Suomi – yli 700 syytä matkailla Suomessa lasten kanssa!


Uusivuosi Helsingissä

Vinkit uudenvuoden viettoon lasten kanssa löydät täältä.


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
#pientenhelsinki

Seuraa Pienten Helsinkiä!

Mainos

Pienten Helsinki Facebookissa
Pienten Helsinki Instagramissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Real Cookie Bannerin evästelisäosa Wordpressiin