Minne tällä viikolla? 18.-24.11.2019

Mitä lapsille sopivaa tekemistä löytyy Helsingistä? Minne mennä lasten kanssa viikonloppuna? Entä mitä keksiä sateisena päivänä? Pienten Helsingin viikoittainen sarja etsii menovinkkejä ja vinkkaa lapsiystävällisiä tapahtumia Helsingissä ja lähiseudulla. Kohderyhmänä sivustolla ovat lapsiperheet, joissa on alle kouluikäisiä lapsia.

Minne tällä viikolla -artikkeli jatkaa ilmestymistään hiukan muuttuneella konseptilla. Juttu listaa viikon tapahtumien kohokohtia ja viikon kiinnostavimpia menovinkkejä. Mukana myös nostoja Pienten Helsingin artikkeleista ja uutisia. Sivun tulevaisuus on hyvin avoinna. Jos haluat mainoksesi kohderyhmänsä erinomaisesti tavoittavalle sivulle, lue lisää täältä.

Perheiden kaupunkipolut: Neljä ensimmäistä Perheiden kaupunkipolkua on nyt julkaistu! Ensimmäiset kaupunkipolut vievät seikkailulle Helsinkiin: Haagaan, Pitäjänmäelle, Ruskeasuolle sekä Vuosaareen. Perheiden kaupunkipolut on uudenlainen kaupunkimatkailukonsepti, joka vie tutkimusmatkalla uusiin paikkoihin ja näyttää kotikulmat uudessa valossa. Se myös haastaa miettimään, onko aina syytä matkustaa pitkälle kokeakseen jotain uutta ja ennennäkemätöntä. Kaupunkipolut on osa Heidi Säynätkarin restonomiopintojen opinnäytetyötä, joka toteutetaan yhteistyössä Pienten Helsingin kanssa. ”Ajatus kaupunkipoluista lähti omasta kiinnostuksesta kaupunkimatkailuun lasten kanssa, ja erityisesti halusta tutustua kaupunkeihin ydinkeskustojen ulkopuolella.”
Voit myös luoda oman polkusi ja jakaa sen muille seikkailijoille! 
Lue lisää kaupunkipoluista ja lähde seikkailulle!

Jutun kansikuva Keskustakirjasto Oodista.


Lasten oikeuksien viikko 18. – 24.11.2019


MAANANTAI 18.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa maanantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Maanantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Helsingin ulkoluistelukausi on jo alkanut Oulunkylän tekojääkentällä ja sään salliessa maanantaina 18.11. avataan myös Brahen tekojääkenttä.

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna maanantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

MLL:n Dad Cafe – Isäkahvila leikkipuisto Iso-Antissa maanantaisin klo 10. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Nukketeatterimuskari Sampon aulagalleriassa maanantaina klo 10 ja klo 11. Maksullinen (8€/kerta tai 80€/ koko syksy). Lue lisää Nukketeatteri Sampon sivuilta.

Taideneuvola 3-6 -vuotiaille Annantalolla maanantaina klo 10 ja klo 12.30. Taideneuvolaan voi osallistua viikoittain tai vain silloin tällöin, mutta paikalla tulee olla ajoissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää Taideneuvolatoiminnasta Annantalon sivuilta.

Kallio kipinöi Lastentarhamuseossa maananataina klo 12-18. Maanantaina museovisiitilla pääsee myös osallistumaan Kivituikkujen loisteessa – non stop -työpajaan. Pieni sisäänpääsymaksu, Museokorttikohde.

Braku satukipinöi Sturenkatu 8:n katutasossa sekä
leikkipuisto Brahessa maanantaina klo 17-19. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.

Maanantaisin avoinna olevia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Lasten kaupunki, Amos Rex ja Päivälehden museo.


TIISTAI 19.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa tiistain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Tiistain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu tiistaisin klo 9.30-11.30 sekä klo 16-18. Aamupäivän palloiluun kaikilta vapaa pääsy, iltapäivän palloilu maksaa aikuisille Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.


KESKIVIIKKO 20.11.2019

Lapsen oikeuksien päivä

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa keskiviikon osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Vinkki vauvoille ja vanhemmille: BabyKino Kallion kirjastossa. Elokuviin vauvan kanssa pääsee keskiviikkoisin klo 12 ja klo 14.30. BabyKinon oma ryhmä Facebookista löytyy täältä, ryhmässä esimerkiksi julkaistaan viikon elokuva ja äänestetään tulevasta ohjelmistosta. Lisätietoa löytyy myös BabyKinon fb-sivulta.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Keskiviikon tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna keskiviikkoisin klo 9.30-17. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna keskiviikkoisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Palomuseo Erottajan pelastusasemalla on avoinna keskiviikkoisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Kallio kipinöi Lastentarhamuseossa maananataina klo 12-18. Keskiviikon museovisiitilla pääsee myös osallistumaan Vinksin vonksin – non stop -kuvataidepajaan. Pieni sisäänpääsymaksu, Museokorttikohde.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.


TORSTAI 21.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa torstain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Torstain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

MLL:n perhekahvila Krunun Mestassa (Meritullinkatu 6) torstaisin klo 9.30-11.30. Lisätiedot perhekahvilan fb-ryhmästä.

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna torstaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Vantaa: Pienten Taideaamu Lastenkulttuurikeskus Pessissä Vantaalla torstaisin klo 9.30 ja klo 10.30. Lisätiedot tapahtuman fb-sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna torstaisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Kallio kipinöi Lastentarhamuseossa maananataina klo 12-18. Torstain museovisiitilla pääsee myös osallistumaan heijastin heilumaan – non stop -työpajaan. Pieni sisäänpääsymaksu, Museokorttikohde.

Perhepalloilu Pallomyllyn sisähallissa Myllypuron liikuntapuistossa. Perhepalloilussa kaikki alle 9-vuotiaat liikkuvat oman aikuisen seurassa pehmeälle tekonurmelle. Vapaata pelailua, temppuilua, juoksemista tai vaikka kävelemään opettelua. Perhepalloilu torstaisin klo 16-17. Lapsille vapaa pääsy, aikuisilta Pallomyllyn kertamaksun (3,50 €). Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Tanssin Voima -festivaali Kanneltalossa 20.-24.11.2019.
Aventuristi & Keisarinnan uudet vaatteet -esityksen ensi-ilta Kanneltalossa torstaina klo 18. Esitystä suositellaan yli 4-vuotialle. Liput 15 €/ 13 € /10 €. Lisätiedot Kanneltalon sivuilta.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.


PERJANTAI 22.11.2019

Lapsi mukaan töihin -päivä

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa perjantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Leikkipuistoissa tapahtuu

Leikkipuistojen tapahtumia löytyy nyt myös Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista. Perjantain tapahtumia pääsee selaamaan täällä.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Albertin olohuone, avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja senioreille Kampissa, on avoinna perjantaisin klo 9.30-15. Lue lisää Helsinki Mission sivuilta.

Naperokinon Annantalossa perjantaina klo 10. Ikäsuositus: 0–3 v. aikuisen seurassa, myös vanhemmat lapset tervetulleita. Elokuviin on vapaa pääsy. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Lasten perjantait Alppilan kirkolla perjantaisin klo 10-12. Koko syksyn ohjelma löytyy tapahtuman fb-sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna perjantaisin klo 10-18. Vapaa pääsy.

Kallio kipinöi Lastentarhamuseossa maananataina klo 12-18. Perjantain museovisiitilla pääsee myös osallistumaan kaulaliinoja pehmoille – non stop -työpajaan sekä Bonzo pieni leikkihauva -työpajaan. Pieni sisäänpääsymaksu, Museokorttikohde.

Vantaa: Kemian yö Heurekassa perjantaina klo 17-22. Tapahtuman ajan tiedekeskukseen on vapaa pääsy. Lue lisää Heurekan sivuilta.

Lasten estradi: Mamma Mu och Kråkan firar jul -esitys Vuotalossa perjantaina klo 18. Esitystä suositellaan 2-8-vuotiaille perheineen. Liput 6 €. Lisätiedot Vuotalon sivuilta.

Tanssin Voima -festivaali Kanneltalossa 20.-24.11.2019.
Keisarinnan uudet vaatteet ja papulaBOX -elokuva Kanneltalossa perjantaina klo 18. Esitystä suositellaan yli 4-vuotialle. Liput 15 €/ 13 € /10 €. Lisätiedot Kanneltalon sivuilta.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.


LAUANTAI 23.11.2019

Kirjastoissa tapahtuu

Satutuokiot ja lastentapahtumat pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa lauantain osalta löydät Helmet-tapahtumakalenterista.

Autoklinikka Kallion kirjastossa lauantaina klo 14. Työpaja on suunnattu 2-7 –vuotiaille. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.

Tapahtumia ja menovinkkejä

Joulumyyjäisiä Helsingissä ja lähiseudulla.

Höyryjuna-ajelulle pääsee pääkaupunkiseudulla lauantaina ja sunnuntaina. Aikataulut ja lippujen hinnat löytyvät järjestäjän sivuilta.

Maunulan Liikuntahulinat. Hulisemaan pääsee lauantaisin klo 9-10.30 Maunulan liikuntahallissa. Yhteinen liikuntaharrastus koko perheelle, jossa tekemistä aivan pienimmillekin. Lapsilta vapaa pääsy, aikuiset 3,50 €. Lisätietoja Helsinki liikkuu-sivulla.

Päivä paloasemalla -teemapäivän tapahtumia järjestetään esimerkiksi Helsingissä useilla VPK:n asemilla lauantaina. Katso kaikki päivän tapahtumat Paloturvallisuusviikon sivuilta.

Kirppis! Vantaa: MLL Aviapoliksen yhteistyökirppis Bewen kanssa Tammistossa lauantaina klo 9-15. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Skeittikoulu vauvasta vaariin Kontulan skeittihallilla eli Luuppi Skatessa lauantaina klo 10-12. Kurssimaksu. Lisätiedot, ilmoittautumiset sekä kurssiajat Helriden sivuilla.

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki. Piipahda moikkaamassa tilan kotieläimiä ja leikkimässä Haltialan leikkipaikalla.

Porvoo: Porvoon joulunavajaiset lauantaina klo 10-14. Lue lisää Porvoon kaupungin -sivuilta.

Espoo: Tapiolan Joulunavausta vietetään lauantaina klo 10-17. Lapsille tarjolla mm. Mutaveijareiden ja Mimmien konsertit. Vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman sivulta.

Bokbio: Lyhytelokuva ja askartelua Pohjoismainen kulttuuripisteellä lauantaina klo 11. Sopii 2-6-vuotiaille. Lisätiedot kulttuuripisteen sivuilta.

Laulun valo-musiikkifestivaali Keskustakirjasto Oodissa:
Lasten Laulun valo-konsertiti
lauantaina klo 11 ja klo 12. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtuman sivuilta.

Nennen pikkujoulut Annantalon kahvila Skidilässä lauantaina klo 11-13. Lue lisää tapahtuman fb-sivulta.

Espoo: Kasaripikkujoulut Lelumuseon Hevosenkengässä lauantaina ja sunnuntaina klo 11-17. Museon sisäänpääsymaksu.
Samaan aikaan WeeGee-museokeskuksessa järjestetään Xmas Design Market -myyjäiset.

Unelmien piparikoti -työpaja Hotelli- ja ravintolamuseossa Kaapelitehtaalla lauantaina klo 12-15. Museoon on vapaa pääsy koko päivän (klo 11-18), joten työpajan yhteydessä on mahdollisuus vierailla vaikkapa vielä vuoden vaihteessa päättyvässä Taikinan taju -näyttelyssä. Lisätiedot museon sivuilta.

Tanssin Voima -festivaali Kanneltalossa 20.-24.11.2019.
Lasten lauantai: Toisissa todellisuuksissa Kanneltalossa lauantaina klo 12-15. Lasten lauantain ohjelmiin on vapaa pääsy. Lue lisää Kanneltalon sivuilta.

Kylli-koira saaressa -esitys Annantalossa sunnuntaina klo 13 ja klo 15. Liput 10 €. Esitystä suositellään yli 5-vuotiaille. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

DanceAbility-tanssitunti Annantalossa klo 14. Tunti sopii kaikille 3-12-vuotiaille oman aikuisen seurassa, vammaan tai vammattomuuteen katsomatta. Lue lisää DanceAbility-tunneista Annantalon sivuilta.

Lauantai 23.11.2019 klo 15 KeskustakirjaLaulun valo-musiikkifestivaali Keskustakirjasto Oodissa: Tiitiäisen satupuu: Suomen Lied-akatemia ry:n perustajajäsenet Ulla Raiskio, Heikki Pellinen, Aarne Pelkonen ja Juho Alakärppä esiintyvät Oodissa klo 15. Vapaa pääsy. Lisätiedot tapahtuman sivuilta.

Tanssin Voima -festivaali Kanneltalossa 20.-24.11.2019.
Keisarinnan uudet vaatteet ja Neiti Ida -esitys Kanneltalossa lauantaina klo 15. Esitystä suositellaan yli 4-vuotialle. Liput 15 €/ 13 € /10 €. Lisätiedot Kanneltalon sivuilta.

Jokeri Pokeri Box: Ilopilleri-taikashow Malmitalossa lauantaina klo 15. Liput 13,50 €, alle 2-vuotiaat ilmaiseksi sylissä. Lisätiedot tapahtuman fb-sivulta.


SUNNUNTAI 24.11.2019

Tapahtumia ja menovinkkejä

Joulumyyjäisiä Helsingissä ja lähiseudulla.

Höyryjuna-ajelulle pääsee pääkaupunkiseudulla lauantaina ja sunnuntaina. Aikataulut ja lippujen hinnat löytyvät järjestäjän sivuilta.

Liikuntahulinat Liikuntamyllyssä Myllypurossa sunnuntai-aamuisin klo 9-10.45. Pääsymaksu aikuisilta 3.50 €, alle 9-vuotiaat hulisevat maksutta. Saapua voi oman aikataulun mukaan, rattaille löytyy tilaa aulasta ja oma lukko kannattaa pakata mukaan pukukaappia varten. Lue lisää Pienten Helsingin Helsinki liikkuu -jutusta.

Espoo: koko perheen TaideLoikka Saunalahden koululla sunnuntaina klo 10-14. Vapaa pääsy. Lisätiedot Espoon kulttuuritoimen sivuilta.

Fallkullan kotieläintila on avoinna sunnuntaisin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Haltialan kotieläintila on käytännössä lähes aina auki. Piipahda moikkaamassa tilan kotieläimiä ja leikkimässä Haltialan leikkipaikalla.

Espoo: Elämyksellinen koko perheen kaamosretki Villa Elfvikin maisemissa sunnuntaina klo 11-12.30. Lue lisää Elfvikin sivuilta.

Espoo: Kasaripikkujoulut Lelumuseon Hevosenkengässä lauantaina ja sunnuntaina klo 11-17. Museon sisäänpääsymaksu.
Samaan aikaan WeeGee-museokeskuksessa järjestetään Xmas Design Market -myyjäiset.

Palomuseo Erottajan pelastusasemalla on avoinna sunnuntaisin klo 12-16. Sisäänpääsymaksu 2 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Lisätiedot museon sivuilta.

Perinteiset Aleksin joulukadun avajaiset. Varsinainen ohjelma alkaa Senaatintorilla klo 15 ja valot syttyvät klo 16. Lue lisää tapahtuman fb-sivuilta.

Sunnuntaitreffit: Kylli-koira saaressa-esitys Annantalossa sunnuntaina klo 13 ja klo 15. Liput 10 €. Esitystä suositellään yli 5-vuotiaille. Lisätiedot Annantalon sivuilta.

Tanssin Voima -festivaali Kanneltalossa 20.-24.11.2019.
Keisarinnan uudet vaatteet ja Kastor & Pollux -esitys Kanneltalossa sunnuntaina klo 15. Esitystä suositellaan yli 4-vuotialle. Liput 15 €/ 13 € /10 €. Lisätiedot Kanneltalon sivuilta.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Muista myös

Sirkus Tähden Joulusirkus Suvilahdessa 15.-24.11.2019. Liput 15,50-29 €.

Näyttely: Vironniemen päiväkodin Meillä on asiaa -näyttely Annantalossa 5.-30.11.2019. Näyttely on avoinna Annantalon aukioloaikoina.

Helsingin paikat -juttu on tylsien päivien pelastus lasten kanssa!


Pienten Helsinki -sovelluksena puhelimeen!

Pienten Helsinki toimii nyt myös PWA-sovelluksena. Voit asentaa Pienten Helsingin Android- tai iPhone-puhelimeesi yksinkertaisesti avaamalla sivun Chrome- tai Safari-selaimessa ja valitsemalla jakonapista Lisää aloitusnäytölle (”add to home screen”). PWA-sovellus eroaa perinteisestä sovelluksesta siten, että sitä ei tarvitse erikseen asentaa App Storesta, tai vastaavista. Käytännössä sisältö on täsmälleen sama kuin selaimessa, mutta sivu latautuu nopeammin.
Pienten Helsinki ei vaadi rekisteröintiä toimiakseen nyt, eikä koskaan.


Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pienten-helsinki-logo.png
Seuraa Pienten Helsinki:
Pienten Helsinki Facebookissa!
Pienten Helsinki Instagramissa!
Pienten Helsinki Twitterissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.